VIDEO: Mitr. Teofan pus la zid de credincioși la măn. Văratec. Cu multă viclenie a evitat IAR un răspuns concret

Remarcaţi asemănarea dintre gândirea lui Teofan şi propaganda făcută de nefârtaţii de la cuvântul (ne)ortodox, care îl atacă la rândul lor pe PS Longhin, care la fel promovează ideea că doar la împărtășirea în comun trebuie întreruptă pomenirea ierarhului și la fel se arată anti-ecumeniști și mari apărători ai Ortodoxiei, dar o scaldă și nu zic nimic concret, nimic categoric, așa cum sunt Sfintele Canoane. Niște iude, împreună cu acest pseudo-ierarh, catalogat de IPS Serafim de Pireu ca eretic și viclean! La fel de viclean pun în discuție și pe Părintele Justin, a cărui nume nici nu ar trebui să-l mai rostească la cât de mult l-au atacat, care ar fi zis că “până la potirul comun”, însă în datele ecumenismului de atunci erau altele, iar acum cu oficializarea ecumenismului în Creta, cu siguranță Părintele Justin nu ar fi fost de acord, cum nu a fost de acord cu nicio erezie! Se confirmă din nou că în spatele tâlharilor de cuvânt stau ierarhi vicleni, care-i dirijează pentru a prosti lumea. Citiți mai multe aici.

Fiți atenți la șerpeasca lui Teofan, care deși încolțit, nu-și uită directivele ecumeniste, și zice: “Când ne (ierarhii BOR) veți vedea ca ne vom împărtăși cu sectele….” Deci nu și cu papistașii!

Mai multe pe SinodulTâlhăresc.

Vedeţi şi: Ecumenistilor, asa veti ajunge si voi!

31 Comments

 1. Cinste lor. Vrednici sunt acești credincioși care au curajul să adreseze întrebări de credință ierarhului lor. Dar unde este marea masă de monahi și monahii plini de râvnă ortodoxă care să mărturisească adevărul credinței?????? Dorm în chilii luxoase, conduc mașini scumpe și mănâncă delicatese. Iată cum au reușit ierarhii, prin stareții de mănăstiri, să îngenuncheze monahismul românesc. Rămân profetice cuvintele vrednicului de pomenire Atanasie Ștefănescu: Va veni un alt stareț care va da mai multe facilități, va umple mănăstirea (Petru Vodă) de bunătăți pentru ca monahii să fie mulțumiți și să tacă. Unde este marele apărător al ortodoxiei: Filoteu Bălan?

  1. filotheu este vizitat de sefi ai securitatii pe la casa lui din deal… are alte planuri, dar P Justin i le va spulbera, cum i le-a spulberat si cand era pe pamant.

   1. Să vedem! Șefi ai Securității pot să se întâlnească cu acest trădător, dar șefi ai serviciilor secrete actuale, nu se poate. Îi acordați prea mare importanță unui cuier de haine monahale care și-a greșit cariera. Doar mintea lui bolnavă l-a adus în starea de azi: un nimic ce se vrea mare și important. Părintele Iustin i-a spus în față că este schizofrenic.

    1. Ba mergeti la curtea de arges sambata sa faceti huo ca ingroapa pe papistasa numita Ana de Rumania la biserica ortodoxa..nu lasati faradelegea asta sa se petreaca

 2. Dumnezeu sa va scrie aceasta SF marturisire in cartea vieti,Doamne ajuta,asa ar trebui sa procedeze orice ortodox autentic!

 3. Eu nu inteleg de ce acesti credinciosi, ca si cei care gândesc la fel, sunt atât de nemulțumiți. Dacă considerați că ceilalți ierarhi care au fost in Creta și au semnat actele Sinodului sunt eretici si credinciosii care îi urmează sunt la fel, atunci actionați potrivit libertății si constiintei voastre. Separati-vă de noi, adunati-vă si organizati-vă si nu mai umblati dupa ierarhii nostri hăituindu-i prin biserici sau pe unde se mai duc, cu strigate isterice de genul ereticule, apostatule, etc. Chiar nu putem fi civilizati? Nu ne iubim unii cu altii, macar sa ne respectam. Nu vă ține nimeni cu forta, puteti sa va duceti unde vreți să vă organizați cum vreți, ce-i atâta încrâncenare. Viața voastră va fi mai ușoră fără noi, și a noastră mai ușoară fără voi. De ce să nu ne facem un favor reciproc?

  1. Marius,
   Dar de ce nu plecati voi cu ierarhii vostri cu tot, pentru ca oricum nu mai sunteti in acord cu Ortodoxia si invatatura Sfintilor Parinti. Sa plece cei ce schimba invatatura de credinta!

   1. Mi se pare de vin simt să vă constituiti voi o Biserică Ortodoxă care sa fie pe placul vostru dacă asta de acum nu vă place. 90 la sută din credincioși sunt cu ierarhii si cu preoții lor de acum, care fac ascultare de Sfântul Sinod. De ce să ne uram unii pe altui, de ce să fie scandal când poate fi pace?

    1. marius,
     daca vrei sa fii crestin,fii.
     nu indrazni sa vorbesti de bun simt,pentru ca “bun simt” este constiinta cu care ne-a inzestrat Dumnezeu,iar tu o confunzi cu supusenia “politicoasa”,ceea ce este duh strain de crestinism.
     iar Biserica este a lui Hristos,nu a unor eretici ,iar asa o erezie nu a mai fost pana acum,se insinueaza treptat,de la asa-numita Renastere iesind la suprafata,pe o parte aducand implementarea anti-crestinismului prin elementele sale numite mincinos “materiale”-modernism,mecanicism,evolutionism,iluminism,democratie,
     socialism,anarhie,”revolutii”impotriva Bisericii,a monarhiei,a statului,”libertate” a femeii,a copilului,a sexualitatii, a “gandirii”,apare materialismul,mecanicismul,distractia,promiscuitatea neangradita,educarea ego-centrista,adorarea vietii,a trupului,a supra-omului…
     e mult de spus.
     ecumenismul,ruperea de traditia Hristocentrica,negarea mantuirii in doar crestinism,…acum o suta de ani s-a pus baza acestei erezii.
     daca vrei sa fii crestin,a lui Hristos,cerceteaza,nu vorbi din somn.
     crestinismul este lupta,nu “pace” ,ducand cu jertfa si cu efort aceasta lupta,atunci sufletul primeste pace,nu una idolatra,ci pacea simtita a constiintei ca te afli in casa sufletului,asa cum a zidit-o Dumnezeu.
     daca ai fi fost un crestin traitor,ai sti ca de pastori se face ascultare PANA LA EREZIE.

     si…nu fi nemernic,erezia o certam,nu Biserica.

   2. @Marius: Daca il iubesti pe Papa de ce nu te duci la ei? Sa primesti si tu hostia in biserica din mina unei femei puse pe post de preot.

    1. În Biserica Catolică nu sunt femei preot, doar la protestanti. Oricum, nu ati inteles ce doream să spun. Am văzut aici că majoritatea acțiunilor pe care le propuneți sunt de genul să strigăm anatema la slujbe, sa facem scandal la înmormântarea reginei, etc. Ori mai firesc e sa faceti ceva constructiv pt voi, cei alesi, adevăratii ortodocși. Noi care susținem Sfântul Sinod nu avem probleme, mergem la slujbele ierarhilor si preoților nostri pe care îi consideră păstrătorii credinței adevărate.

     1. ba de curând au început să pună în discuții subiectul ca femeile să fie diacon în altar și nu aveți dreptate să îi dați afară din Biserică pe cei care se opun sinodului.

      și pe mine m-ați dat afară dar eu nu m-am supărat.

      că practic asta spuneți – că să iasă din biserică și să își facă biserica după placul lor, asta înseamnă că îi dați afară pe bieții oameni din biserică

     2. @ Marius: Am spus pe post de preot. Deci la slujba de duminica din biserica catolica nu a fost prezent un preot de al lor ci o femeie. Care la sfirsitul asa numitei liturghii sau ce o fi fost a impartit hostiile. Motiv pentru care citiva catolicii de atunci nici ca au mai mers la biserca aia a lor. Asta e trend-ul. Deschide-ti va rog ochii si urechiile la ce va spun.

 4. se va face o profranare de biserica ortodoxa sambata…biserica ortodoxa de la curtea de arges, manastire, va fi spurcata si profanata de osemintele spurcate ale papistasei ana de rumania…va rog mergeti si faceti huo acolo si dati-i jos spurcatele resturi de pe catafalc..biserica noastra e ortodoxa si nu acceptam profanarea sfintei biserici voievodale de acolo si a imprejurimilor

 5. ce antiecumenisti sunteti voi daca lasati sa se intample asta, ca fiecare om care va vizita acel loc sa aiba miscare a mintii ecumenista cand vede ce scriu mai sus

 6. intr-un moment bine ales strategic, sa fie acolo 100 de frati ortodocsi, care sa blocheze cu masini si trupurile lor accesul cortegiului care va ajunge la arges pe la ora 13:00 … ca nici macar sa nu intre cu cosciugul spurcatei in curtea bisericii, ca si asta e profanare…si sa nu se dea de acolo din calea cosciugului spurcatei

 7. sau sa se blocheaza accesul IPS Calinic de la palat la capela unde vor sa o ingroape pe papista…sa nu poate trece de ortodocsi..

 8. De ce nu a vrut mitropolitul teofan sa se dezica de semnatura data la sinodul din creta,de cine se teme mai mult decit de Hristos 2.nu numai daca sar împartasi ci si daca va permite sau va participa((Canonul 10 Apostolic)
  „Episcopul sau preotul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreuna cu ereticii, să se afurisească. Iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici, să se caterisească.” (canonul 45 apostolic)
  ”Nu se cuvine cu ereticii sau cu schismaticii a se ruga împreună.”(Canonul 33 al Sinodului din Laodiceea) deci ar trebui dupa mitropolit sa asteptam sa se împartaseasca 3.Biserica Ortodoxa este singura Biserica Adevarata si de ce nu va lepadati de eretici si ati semnat se întreaba Inaltpreasfintitul Părinte Mitropolit Ieremia de Gortyn, din Biserica Ortodoxa a Greciei, citat de publicatia Agion Oros.
  “Ei au spus, au scris și au semnat termenul ‘Bisericile creștine heterodoxe’. Deci, acum ereticii au devenit o ‘Biserică?’ Atunci despre care ‘Una’ Biserica vorbim în Simbolul Credinței? [Crezul Ortodox]”. 4.pe ce baza putem vorbi cu catolici cind urmatorul canon arata clar,,”Pe ereticii cei nelegiuiti, care nu se pocaiesc, afurisiti-i si-i lepadati de ceilalti credinciosi, aducand la cunostinta publica indepartarea lor din biserica lui Dumnezeu si porunciti credinciosilor sa se fereasca cu desavarsire de ei, si sa nu se intovaraseasca cu ei nici la vorba si nici la rugaciune, caci ei sunt potrivnici si dusmani ai bisericii, strica turma lui Hristos si batjocoresc mostenirea credintei. (Prov. 13,20). Acestia sunt despre care Domnul a spus cu amaraciune si cu asprime, zicand ca sunt hristosi mincinosi si invatatori vicleni, care hulesc duhul harului si dispretuiesc darul lui cel oferit gratis, carora nu li se iarta nici in veacul de acum, nici in cel ce va sa vie (Matei 5,32). – Const. Ap. VI, 18. 5.cum se înseala Singurul episcop român anti-ecumenist, PS Longhin Jar vrem sa ne explicati 6.în legatura cu semnatura despre monofizitii intrebarea este, care cresti înalt prea sfintite care marturisesc ce greseli dogmatice,care crez sau care dogma.crestin poate fi numit cel ce marturiseste crezul niceeano-constantinopolitan

 9. De ce nu a vrut mitropolitul teofan sa se dezica de semnatura data la sinodul din creta,de cine se teme mai mult decit de Hristos 2.nu numai daca sar împartasi ci si daca va permite sau va participa((Canonul 10 Apostolic)
  „Episcopul sau preotul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreuna cu ereticii, să se afurisească. Iar dacă le-a permis acestora să săvârşească ceva ca clerici, să se caterisească.” (canonul 45 apostolic)
  ”Nu se cuvine cu ereticii sau cu schismaticii a se ruga împreună.”(Canonul 33 al Sinodului din Laodiceea) deci ar trebui dupa mitropolit sa asteptam sa se împartaseasca 3.Biserica Ortodoxa este singura Biserica Adevarata si de ce nu va lepadati de eretici si ati semnat se întreaba Inaltpreasfintitul Părinte Mitropolit Ieremia de Gortyn, din Biserica Ortodoxa a Greciei, citat de publicatia Agion Oros.
  “Ei au spus, au scris și au semnat termenul ‘Bisericile creștine heterodoxe’. Deci, acum ereticii au devenit o ‘Biserică?’ Atunci despre care ‘Una’ Biserica vorbim în Simbolul Credinței? [Crezul Ortodox]”. 4.pe ce baza putem vorbi cu catolici cind urmatorul canon arata clar,,”Pe ereticii cei nelegiuiti, care nu se pocaiesc, afurisiti-i si-i lepadati de ceilalti credinciosi, aducand la cunostinta publica indepartarea lor din biserica lui Dumnezeu si porunciti credinciosilor sa se fereasca cu desavarsire de ei, si sa nu se intovaraseasca cu ei nici la vorba si nici la rugaciune, caci ei sunt potrivnici si dusmani ai bisericii, strica turma lui Hristos si batjocoresc mostenirea credintei. (Prov. 13,20). Acestia sunt despre care Domnul a spus cu amaraciune si cu asprime, zicand ca sunt hristosi mincinosi si invatatori vicleni, care hulesc duhul harului si dispretuiesc darul lui cel oferit gratis, carora nu li se iarta nici in veacul de acum, nici in cel ce va sa vie (Matei 5,32). – Const. Ap. VI, 18. 5.cum se înseala Singurul episcop român anti-ecumenist, PS Longhin Jar vrem sa ne explicati inalt prea sfintite cînd episcopul Longhin spune,,citez,, Nu ar trebui nimeni să ne convingă că tot ce se face acum este bun pentru vremurile și modernismul lumii de astăzi, căci noi avem Canoanele, Dogmele și Învățăturile Sfinților Părinți ai Bisericii noastre dreptmăritoare. Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne ajute să rămânem statornici, să nu ne vindem și să nu trădăm Ortodoxia. http://www.apologeticum.ro/…/singurul-episcop-roman…/ 6.în legatura cu semnatura despre monofizitii intrebarea este, care crestin înalt prea sfintite care marturisesc ce greseli dogmatice,care crez sau care dogma.crestin poate fi numit cel ce marturiseste crezul niceeano-constantinopolitan

  Singurul episcop român anti-ecumenist, PS Longhin Jar: Cuvinte de întărire și…
  APOLOGETICUM.RO

 10. Omul simplu poate nu pricepe si nu intalege ce inseamna intalnirea cu ereticii=CURVIE DUHOVNICEASCA, se mai numeste. Iar ecumenismul nu este alceva decat ,O CASA MARE DE DESFRAU, DESFRANARE.
  Biserica nu este o intalnire , Biserica nu e : eu si tu si vecinul, Biserica nu este o natiune sau un neam, Biserica nu este o comuniune sau o uniune sa ne fie clar.
  Biserica in primul si in primul rand este Casa Lui Dumnezeu, e Templul Lui Dumnezeu.
  Sfintele canoane nu sunt puse doar a ingradi libertatea omului …………………………….
  Cate lucruri sunt de spus si de vorbit dar, dar… Teofan pare ca nu stie ce zice si ce face….

 11. Din acești mii de preoți , si călugări nu se vor găsi decât , cel mult , 5-6 care sa poată spune ceva !

 12. Am citit cu răbdare rândurile de mai sus. Măi fraților, mă întreb, câtă răutate poate să încapă în inimile creștinilor? Habotnicia asta nu duce la nimic bun, decât la dezbinare. Mă gândesc acum, dacă nu cumva am ajuns să avem mintea acelor jihadiști care ucid în numele lui Alah. Pentru că vad tensiunea care s-a creat între creștinii care ar trebui să se iubească. Până la erezie, eu mă intreb ce răspuns voi da în fața lui Dumnezeu pentru păcatele mele, dacă nu mă mai trezesc mâine dimineață? Înainte de a vedea paiul din ochiul mitropolitului meu, trebuie să îmi scot bârna care mă orbește. Dumnezeu să ne ierte și să ne lumineze. Amin

  1. esti cam tanar probabil si nu stii ca erezia este cea mai grava, pentru care nu trebuie sa taci, oricat de pacatos ai fi.. si da, daca careva ajunge sa spuna erezii pe fata, atunci sfinteste-ti palma ta de (ne)obrazul lui…. iar in rest suntem datori sa ne rugam unii pentru altii, sa fim iertati si mantuiti

 13. Doamne ajută frate apologeticum!…stii ceva de acesti curajoși?adică cum am putea lua legătura cu ei?au pagină de fb sau ceva vreo adresă unde-i putem găsi?că numai adunându-ne mai multi vom puea răzbi a mărturisi dreapta credință.Pentru că lumea e amorțită si în loc să-i sustină si să se alăture acestor curajoși,caută să-i anihileze.Cum bine spunea si pr Iustin:„Dacă am avea nişte oameni de jertfă, poate am avea şi altă soartă, dar bineînţeles că aceşti oameni sunt repede lichidaţi sau intimidaţi. Şi cei care ar mai putea face ceva sunt de altfel oameni foarte obosiţi, fiind suprasolicitaţi. Asta face parte tot din planul lor, să obosească naţia în aşa fel încât să nu mai poată gândi limpede şi să doarmă în momentele cele mai importante. În parlament, de pildă, vorbeşte unul, ceilalţi sforăie. Şi apoi se întreabă oare când o fi trecut legea cutare? Şi ajung să banalizeze lucrurile de vârf”.

 14. viclean a absolvit cursuri de viclenie zice ca e ortodox dar semneaza documente eretice. Inca un ierarh nevrednic se da pe fata daca mai era nevoie. Afirma ca este cu Dumnezeu dar faptee il tradeaza ca este cu mamona . Dumnezeu ne lasa liber arbitru si deasta avem atatea nenorociri in lume, inclusiv sinoade talharesti. Interlocutorii mitropolitului Teofan nu l-au judecat ca persoana, au cerut numai explicatii asupra comportamentului ne-ortodox pe care l-a avut atat el cat si ceilalti ierarhi prezenti la creta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 Comments