Ereziarhul Teofan trebuie CATERISIT! În schimb el amenință egumenul schitului Rădeni, care apără Biserica de erezie. Să facem scut în jurul preoților care au întrerupt pomenirea cretanilor!

Cât tupeu, dar câtă nesimțire poate să aibă acest ereziarh, pseudo-mitropolit al Moldovei, Teofan Savu! După ce că rezistența ortodoxă din Moldova i-a îngăduit întoarcerea și i-a înmânat mai multe scrisori argumentate teologic, el persistă în nebunia de a numi în continuarea adunătura din Creta ca fiind ortodoxă! Mai mult, ne-a întins capcana hotărâtă de sinodul BOR, că trebuie să așteptăm până se mai nuanțează lucrurile stabilite în Creta, timp în care ereziarhii ca el să IA MĂSURI IMPOTRIVA CELOR CE NU ACCEPTĂ HOTĂRÂRILE APOSTATE DIN CRETA. Astfel, vedem cum Bartolomeu de Istambul face presiuni asupra ierarhilor și clericilor mărturisitori din Grecia, iar în România preoții care au întrerupt pomenirea sunt terorizați în sinedriile apostaților, amenințați cu caterisirea, strămutați în alte parohii, o PRIGOANĂ în toată regula! Chiar mai mult, sinodalii BOR fac presiuni și asupra clericilor români din alte patriarhii!

Conform Sfintelor Canoane, ereziarhul Teofan TREBUIE CATERISIT și nu trebuie lăsat să prigonească preoții ce canonic au întrerupt pomenirea sa, pentru a NU infecta Biserica de erezia la care s-a făcut părtaș în Creta! Să facem scut în jurul acestor preoți și cu prețul vieții să-i apărăm, exact cum și-au apărat răzeșii lui Ștefan cel Mare credința și Biserica de atacurile spurcaților turci!

Mai jos puteți citi o jalnică fițuică întocmită de te-ologii lui Teofan, neargumentată teologic, conținând doar căteva citate și invocări aberante de canoane ce cred ei că le pot salva fundul de la căldurica palatului mitropolitan.

sursa: https://aparam-ortodoxia.ro/2016/12/15/scrisoarea-ips-teofan-adresata-parintelui-pamvo-egumenul-schitului-radeni-2/

Cât de ortodoxă este gândirea mitr. Teofan

si ce zice “iubitul” lui Teofan, mega-ereziarhul Serafim:

VIDEO: Mitropolitul Teofan Savu a semnat în Creta conform convingerilor sale eretice.

Daca s-ar aplica canoanele Bisericii Ortodoxe, Mitropolitul Teofan ar fi trebuit sa fie sanctionat.

ÎPS Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei, este printre cei care au semnat documentele eretice în Creta. Foarte mulţi s-u mirat de faptul că Inaltpreasfintia sa a semnat un document ecumenist de o aşa mare însemnătate. La plecarea sa în Creta, ne-am pus speranţa în Mitropolitul Teofan Savu şi alţi câţiva arhierei români că vor lupta pentru păstrarea dreptei credinţe. Am rămas dezamăgiţi când am aflat că ne-a înşelat aşteptările. Acum stim de ce a acceptat oficializarea ereziei ecumeniste. Răspunsul este simplu. Aceasta este convingerea sa teologică încă din tinereţe. Pentru a vă lamuri, urmăriţi filmarea de mai jos:

În continuare vom face câteva precizări referitoare la afirmaţiile teologice ale mitropolitului Moldovei:

ÎPS Teofan a afirmat că pe Masa din Altarul ortodox “este acelaşi Hristos” ca şi la catolici. Aceasta ar însemna că mitropolitul Teofan ar recunoaşte valide Tainele la papistaşi, ceea ce este în contradicţie cu mărturiile Sfinţilor Părinţi care spun clar şi răspicat că schismaticii şi ereticii nu au Taine.

Iată ce spune canonul 46 Apostolic:
“Episcopul ori presbiterul daca va admite botezul sau jertfa ereticilor, poruncim sa se cateriseasca. Caci ce partasie are Hristos cu Veliar; iar ce parte are credinciosul cu necredinciosul”.

Sinodul Sfântului Fotie, la care a participat şi papa Ioan, condamnă erezia filioque, care câţiva ani mai târziu se oficializează la Roma. Mai mulţi Sfinţi Părinţi şi sinoade pan-ortodoxe au condamnat ereziile catolice. Asemenea şi patriarhii răsăritului în enciclica de la 1848.

Ţinând seama de cele amintite mai sus, este clar că papistaşii nu au taine, iar primirea jertfelor aduse în altarele lor sunt condamnate de sinodul Apostolic din anul 50 de la Ierusalim (cf. can. 48 Ap).

Dacă s-ar aplica corect canoanele Bisericii Ortodoxe, ÎPS Teofan Savu, ar fi trebuit să fie caterisit de mult. Azi tocmai el vrea să alunge din mănăstiri monahi (şi maici) şi să caterisească preoţi care apără dreapta credinţă. Culmea ironiei.

Vedeţi şi cazul mai recent:
La inaugurarea aeroportului din Iaşi a făcut slujbe împreună cu ereticii catolici.
Vezi filmarea de mai jos:
Începe la minutul 0:28 şi se continuă până la minutul 2:07.

| ASTRADROM
Cu toate acestea, lingusitorii filoxera & comp. declară următoarele: Cele relatate aici pe scurt rezumă generaţii întregi de astfel de experienţe ale unui învăţămînt teologic eterodox şi aberant. Faptul că facultăţile de teologie „ortodoxe” au fost absolvite de arhierei şi preoţi români cu gîndire curat ortodoxă este una din dovezile cele mai evidente ale prezenţei şi lucrării Duhului Sfînt în Biserica Ortodoxă Română. Duhul Sfînt este Cel ce a păstrat neîntinate (sic!) de erezie gîndirea, cugetul şi simţirea atîtor mii de absolvenţi.

13 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Par Amfilohie despre Sinodul din Creta (II)
  https://www.youtube.com/watch?v=sV7LWcB4xCc

  Ups! Nu m-așteptam! Am pus filmul, de două ori!
  Pr.Amfilohie aruncă o parte din vină pe ”contextul geopolitic” în care a avut loc sinodul lui pește!
  Ce-are contextul nepotrivit (mai mereu) în istorie, cu susținerea Adevărului de credință, SUS și TARE?!
  Că Rusia, nefiind în UE sau NATO, își permite să fie/rămână ortodoxă, față de noi care suntem cu curu-n două luntre - și în U.E., și în NATO, crezând la vremea respectivă că, în felul ăsta o să curgă miere și lapte în gura mielului care suge la două oi, când, de fapt a fost INVERS… deci, dezavantaj din start, NOI!
  D-apoi, în Memorandum, Rusia s-a angajat cu bagaje și pistoale că vor urma Papei de la Roma, alături de Biserica Ciprului (unde se ascund pardisurile fiscale ale politicienilor români), Biserica de la ”Istanbul”, cea romano-catolică, Guvernul Rusiei, inclusiv a Bisericilor ortodoxe, potrivit detailării din
  http://www.apologeticum.ro/2016/03/super-memorandumul-si-noua-super-religie-masonica-mondiala-si-biserica-in-perioada-2016-2020/, în care spune că se vor pune în aplicare începând din 2016, și finalizate în 2020.
  Recunoaște că ierarhii noștri au venti cu capul plecat în țară, DEȘI au avut atitudine ACOLO….de unde știe el?
  Zice că au vorbit, au contrat, apoi retractat, până au CEDAT…TOȚI (o spune chiar apăsat).

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Păi, dacă recunoaște că și baba de pe stradă dacă-o iei și-o întrebi, (ar) spune că ceea ce s-a spus acolo, contravine tradiției bisericești, canoanelor Sf.Părinți, a Adevărului de credință, cu atât mai mult lor, care nu au reușit să se mențină pe poziții, și să nu-L facă de râs pe Hristos.
  Ce-au făcut cei din închisori când li se arunca Crucea de la gât la gunoi? O luau de-acolo, o sărutau, și iar și-o aninau de gât, spre furia și turbarea milițienilor ateizați și psihopați…și nu o dată!
  Sugerează, spre împăciuire și liniștire, faptul că un scandal în Biserică ar creea premisa unei dezmembrări a țării, și-atunci, hai să-i lăsăm pe ierarhi în ale lor cedări eretice, NU? Că n-au greșit, decât UN PIC…pentru o PACE pusă sub semnul întrebării, și foarte mincinoasă!
  Îi dau dreptate parțial, în privința unui eventual DIVORȚ, care nu e indicat acum.
  Ce nu vede sau crede Pr.Amfilohie este că, SEPARAREA spre DIVORȚ dintre ierarhii vânzători de Hristos ca și Iuda, și preoții și enoriașii tradiționaliști, s-a înfăptuit déjà, pentru că se realizează mai întâi în spirit, în duh, apoi și prin despărțirea fizică și canonică, propriu-zisă!
  S-a căscat o prăpastie între popor și cler!
  Lumea déjà vociferează, e intrigată, chiar supărată pe platitudinile spuse de majoritatea preoților ”de mir” la predici, pe îndemnul la o răbdare ce duce la încovoiere fizică și spirituală, până la depersonalizare și chiar deznădejde, pe premisa încununării în slavă în viața viitoare, datorită suferinței suportate cu stoicism de vită irațională aici, unii, chiar sprijinind politic mafioții, îndemnând enoriașii pe cine să voteze, alții primind să le fie sponsori, cu preț de sânge – ca spălare de păcate și pe mâini, de sângele român vărsat prin boli, sinucideri sau supărări.

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ”Băteți-i” cu armele lor – Cuvântul lui Dumnezeu care e valabil și present de ieri, de alaltăieri, de azi, și de mâine!
  Sau nu vă convine când poporul începe să arate cu degetul? Păi, PEȘTELE DE LA CAP SE-MPUTE, DAR SE CURĂȚĂ DE LA COADĂ!
  Coada, suntem noi! Mijlocul, voi, preoții! CAPUL, IERARHII, INCLUSIV PATRIARHUL!
  Zice că unii dintre ”sinodali” au venit chiar senini, pentru că n-au venit atât de terfeliți pe cât se așteptau să fie!
  Eu, ce să înțeleg de-aici? Că li s-a pus în vedere încă de la plecare că vor fi terfeliți?
  PĂI, MARE CUNUNĂ IA CEL/CEA CARE RĂMÎNE ÎN PICIOARE ȘI NU SE CLATINĂ ÎN CREDINȚĂ! ȘI, CE? ERAU TERFELIȚI ÎN NOROI? NU! ERAU TERFELIȚI, PENTRU HRISTOS – MARE ONOARE!
  Spune că cei care judecă-acum, n-au venit ȘI cu soluții…DE CARE? De compromis? Păi, ce? Adevărul de credință se negociază ca un bun negustoresc, ca la Piață? Tu lași de la tine, eu las de la mine…și-L aruncăm iar pe Hristos pe Cruce! Să mai ia de la noi niște scuipați, să-I rupem Cămașa, să-I dăm niște bice pe spinare, să-I înfigem coroana de spini și să-l răstignim iar, și iar…că nu vrea Să asculte de noi!
  Spune despre DEFICIENȚELE mirenești și clericale…de accord!
  Dar, hai să vorbim și despre PĂRINȚI (lumești și/sau duhonvicești) – APROAPE TOȚI, ÎMPREUNĂ…NETREBNICI S-AU FĂCUT!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Preotul, nu e aspru când trebuie față de anumite păcate, ca să nu piardă enoriașii!
  Penitentul nu se îndreaptă, pentru că nu simte ultimatumul și durerea duhovnicului, față de păcatele pe care le tot repetă și sunt grele!
  Iarăși, penintentul, poate nu le-ar fi făcut, dacă părinții, nașii (de botez sau cununie) l-ar fi învățat din copilărie, ABC-ul bisericesc!
  E-adevărat, dacă un preot ia poziție și se pune astfel ”rău” cu ierahul trădător, nimeni nu-l ajută sau îl mai bagă în seamă, chiar dacă sunt intelectuali pregătiți teologicește, chiar preoți anti-ecumeniști!
  Ei, astea fiind vremurile, ne trece prin sită Satana, ca să vadă cine îL iubește cu adevărat pe Hristos și Legea Lui, și cine face pact cu el, prin iudele lui.
  Domnule! Este profețit! Bisericile VOR FI GOALE!
  De ce? Prin cedările-astea – pe fond geopolitic, din lașitate, din comoditate, din necunoaștere, din neimplicare, iar la alții – din convingere!
  Nu-mi place când spune despre confuzii! Ce confuzii domnule? Nu știi Canoanele? Nu cunoști Dogma? Pentru cine-i ”dus” sau prost, TOATĂ CREDINȚA-I CONCENTRATĂ-N CREZ – așa a spus magistral Pr.Cleopa!
  Dacă știi și crezi ceea ce spune în CREZ, ești VIU, nu MORT duhovnicește!

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Și, dacă te ții de ceea ce s-a spus acolo, netâind, adăugând o cîrtă la el, ești mântuit…de erezii, adăugiri, prostii!
  Numai mucenicia– prin marginalizare, dat afară din serviciu, lipsa acoperișului, a mâncării, apei sau chiar închisoare, bătăi sau schingiuire…să nu te trădeze, prin fuga de durere!
  Spune apoi, că ierarhii nu pot fi judecați decât, tot de către arhierei! Bun!
  Și dacă toți s-au VÂNDUT, TRĂDÂND?
  Tot de ei ascult?
  Ce-i enormitatea asta?
  Am cap, știu despre ce este vorba, NU-I MAI RECUNOSC!
  Pentru mine, ei, NU MAI EXISTĂ!
  Dacă AU SEMNAT, înseamnă că au fost de accord!
  Nu că, dacă au semnat și după-aia fac pe răzgândacii, dreg ei cumva busuiocul…că apa dac-o sfințesc DUPĂ… se-mpute!
  Tot îi dă în interviu cu ”țara și-așa e divizată și foarte mult dorită din afară..”.
  Păi e dorită și vândută déjà!
  Vânzare, la care au asista NEPUTINCIOȘI preoți, ierarhi, pân la patriarh, da?

  Pe tavă, și definitiv o să fie dată, tocmai dacă nu păstrăm ortodoxia, așa cum e ea!
  E ultimul bastion! Dacă și aici cedăm…o să murim…fizic, și/sau duhovnicește!
  Lumea déjà e-ntr-un proces de sălbăticire, bestializare…numai cine-i orb și surd, și mut, nu vede!
  Spune că, dacă suntem prea drastici, forțele din afară, pot provoca revoltă în țară. Așa, și? Dacă s-ar spune lucrul ăsta ÎN TOATE BISERICILE, inclusiv în revista aia Lumina sau la Trinitas, s-ar mai lăsa manipulați românii spre revoltă?
  Ei, oricum sunt revoltați pe ceea ce le-au făcut politicul!
  Cică ”numai arhiereii sunt vinovați” ? În cea mai mare parte…DA!
  Păi poporul muncește ca să aibă ce să mănânce, să-și crească copiii, etc…arhiereii, să păstreze credința nealterată și să citească!
  Vorba aia: ”dacă-i copil să se joace, dacă-i cal, să tragă, dacă-i popă, să cetească!”

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Spune în apărarea lor că ”ce-i făcut din peniță, nu rezistă! Așa cum a fost și cu calendarul…etc.” Da, dar chestia cu calendarul încă există! Iar ceea ce-i scris din peniță, te reprezintă!
  Iar faptul că au făcut-o din peniță, vorbind în numele nostru și pentru noi, pentru că Biserica suntem TOȚI, nu numai ierarhii….e revoltător!
  Trebuiau să nu se ducă, nu să semneze!
  Iar dacă suntem constrânși din punct de vedere politic, datorită aderării la UE și NATO, de ce nu îndeamnă preoții ca, de la baba chioară, om simplu sau învățat, până la politician, să ieșim din structurile-astea care ne bagă pe gât legi anti-creștine?

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   Magda în primul rând că avem ,,ierarhii" după chipul și asemănarea noastra, ( mă refer la marea majoritate) ca ai amintit de super memorandum, ei bine află că deja unele aspecte deja se pun in aplicare, cum ar fi: cântece, joc si voie buna in sf. Biserici, ,,pelerinaje" în state apostate si vizitari si participări de ,,catedrale" eretice si participări la ,,slujbele" acestora, mai nou am văzut la o serie de parohii în București ,,icoane" renascentiste, tot în București nu de ieri de azi se fac slujbe de înmormântare la persoane ce urmează a fi incinerate (de pildă parohiile dudestii noi si sf Efrem ambele în București) avem exemplul fiicei soților Ceaușescu și Valeriu Lazarov si in loc sa fie caterisirea în rândul acestora, vedem prigoane împotriva Preoților ce asi fac treaba si mărturisesc Credință așa cum trebuie, iar în ce privește sinodul vagabond din Creta acesta să ținut mai mult pt a avea un alibi pt a fi pus în aplicare acel supermemorandum

   • Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Mihai,
    NU accept să fiu înregimentată (la modul particular), că am ierarhi după chipul și asemănarea mea!

    1. În privința ierarhilor, e-adevărat c-au IEȘIT dintre noi, DAR...nu-s dintre-ai noștri!
    Dacă sămânța (Cuvântul lui Dumnezeu) te-a atins, căzând pe pământ bun, și AI ALES să devii slujitor de-al Lui, iei în cârcă și Crucea Lui, indiferent CARE, DE CE GEN...în schimb, dacă te-ai făcut calfă doar din interes, pentru bani și comoditate, EȘTI IUDĂ, nu slujitor!
    2. Îmi vine în cap, întrebarea - apropos de influență negativă- CE-A FOST MAI ÎNTÂI, OUL SAU GĂINA?
    Păi ierarhul ăla, are mai mulți ani decât mine, fiind UNS parcă nu cu Sf.Duh spre slujire și sfințire ci, CU TOATE ALIFIILE din lume!
    Dacă el, la rândul lui, hirotonește preoți PE BANI, tăvălindu-i ”duhovnicește” din prima, prin SIMONIE, dacă vor să slujească lui Hristos și turmei lui, el, IERARHUL, PERPETUEAZĂ ACEASTĂ HOȚIE ȘI LĂCOMIE (de bani), de la superior, la inferior, precum ”meseria”, sau năravul...din tată-n fiu!
    ȘI, cei care vin după ei, VĂD LUCRUL ĂSTA, CA NORMAL, FIINDCĂ-I STATORNICIT, BĂTĂTORIT!
    Deci, VINA...tot pe ei cade!

    Faptul că se bagă altfel de icoane în Biserică, că se fac slujbe de pomenire pentru incinerare....E VINA EXCLUSIVĂ A PREOȚILOR -PAROHI care acceptă așa-ceva!

    Că Sinodul din Creta a fost/este una din trambulinele care aruncă Biserica în întuneric, NU după legea Lui Hristos, cred că unii și-au dat seama.
    E-adevărat, majoritatea nu realizează ce se întâmplă, mulți sunt de acord cu ecumenismul, ”că toți suntem frați” (da, dar întru Adam, NU după credință, că nu toți slujesc Aceluiași Dumnezeu), ei fiind sprijinitorii noi inovații memorandistice, până la un PUNCT....zic, eu!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

     Magda atenție când am spus despre marea majoritate nu am făcut referire la tine ci la cei ce sunt orbi si nu văd ce se petrece sub privirile lor, hai ca să ați dau un exemplu concret, am la serviciu un coleg care este dascal la o biserică de spital, i-am povestit acestuia de creta, de apostaziile s.a.m.d, acesta mi-a răspuns scurt si la obiect ca el nu face ascultare decât de ierarhia b.o.r, iar în materie de acte biometrice nu a ratat nimic,.Ca să consultat el cu ,,duhovnicul" lui si ca totul este o.k, si imagineazati ca astfel de oameni ca acel tip la care fac referire sunt majoritari

     • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Foarte corect și adevărat!
      Am prieteni care și-au făcut pașapoarte biometrice ca să poată să ajungă la....Ierusalim. Tare, nu?
      În privința cardului de sănătate, acu 2 ani, i-am zis poștăriței să nu cumva să se obosească să mi-l aducă.
      Știi ce mi-a zis?
      Că nici n-a dat de el, fizic...sau pe listele de distribuire :))))
      Bine-nțeles că famila mă face nebună, dar, prefer să plătesc orice consultație, pentru că așa vrea Statul condus de mafioți oculți, masoniți...toți!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

     Si vizavi de papistasi, hai ca să ați dau doar 2 exemple din sumedenia de rătăciri ale acestora, ei o țin una si buna ca sunt urmași de-ai lu Sf Petru, dar ce treaba a avut Sf.Petru cu catolicismul?!, Pt cultura lor generala în caz că nu știau sau nu vor să știe, în vremea aceea la Roma nici nu se pomenea de catolicism, acesta avea să vină la schisma din 1054 care niste nebuni au făcut după bunul lor plac niste reguli din creierul lor, un al doilea exemplul este vizavi de un rătăcit cica ,,Sfântul" Anton de Padova care este înfățișat fie în statui ori ,,icoane" dea lor ca il ținea pe Pruncul Iisus in brate, de asemenea ias întrebă pe acești bezmetici, când la ținut acest rătăcit pe Mântuitor în brațe, dacă ei au trăit în epoci diferite la diferența de aprox. 1000 de ani?!

     • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Ei, catolicii, se bazează pe ceea ce a zis Hristos: ”Tu ești Petru, (care înseamnă Piatră), și pe piatra asta, voi zidi Biserica Mea”...adică, vezi Doamne, ei au stablilimentul solid, pe Sf.Petru, care nici nu e îngropat acolo!
      Apoi, Hristos, a vorbit în sens FIGURAT, nu la PROPRIU, referindu-se la tăria credinței lui Petru, NU la credința superstițioasă că, dacă îl au pe Petru acolo, el se face fundament de credință, mai abitir decăt toți!

 1. Pingback: Linia mărturisitoare a Părintelui Justin a fost deturnată de inși vremelnici cu orientare episcopo-centrică, iar nu Hristo-centrică - † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*