Un posibil SIGILIU al profetului ISAIA a fost descoperit în Ierusalim

basilica.ro | Un posibil sigiliu al profetului Isaia a fost descoperit în Ierusalim

O echipă de arheologi de la Universitatea din Ierusalim, condusă de Dr. Eilat Mazar, a descoperit recent un sigiliu din lut vechi de peste 2.700 ani care ar putea să aparțină Sfântului Isaia, unul din cei patru mari profeți ai Vechiului Testament.

Într-un articol intitulat „Este semnătura profetului Isaia?”, Eilat Mazar explică cum sigiliul din secolul VIII î.Hr. a fost descoperit în timpul unor săpături în Ierusalim, în apropiere de locul în care a fost descoperit mai devreme un obiect al regelui Iezechia, cel care a protejat Regatul lui Iuda de o invazie asiriană conformându-se îndemnurilor profetului Isaia.

„Am găsit semnul de sigiliu din secolul al VIII-lea î.Hr., care ar fi putut fi făcut de profetul Isaia însuși, la numai 10 metri distanță de locul unde am descoperit mai devreme un obiect al regelui Iezechia”.

Pe obiectul din lut este gravat „Yesha’yahu”, numele evreiesc pentru Isaia, urmat de cuvântul „Nvy”. Cuvântul Nvy ar putea fi pur și simplu un al doilea nume pentru Isaia sau orice altceva. Dar dacă cuvântul Nvy s-ar termina cu litera ebraică alfeph, s-ar crea cuvântul ebraic pentru „profet”.

„Totuși, numele lui Isaia este clar”, a explicat arheologul.

Sfântul Proroc Isaia era din Ierusalim din seminţia împăraţilor iudei. El era fiul lui Amos, frate bun cu Amesie, împăratul iudeu. Sfântul Isaia a suferit moarte martirică la vârsta de o sută douăzeci şi şase de ani, fiind tăiat cu un fierăstrău de lemn, din porunca împăratului Manase.

Tweet Print Friendly and PDF | OrtodoxINFO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*