Rusia: 100 000 de ortodocsi din intreaga lume la o procesiune la miezul nopții la locul uciderii ultimului Tar

Patriarhul Bisericii ruse a condus 100.000 de credincioși la o procesiune de 21 km care a început la miezul nopții, până la locul uciderii ultimului țar, unde au fost prezenți mulți oaspeți străini (video) Un memorial extraordinar. Mass-media, desigur, a ignorat-o. Biserica Ortodoxă Rusă sărbătorește centenarul martiriului ultimei familii imperiale a Rusiei, cu numeroase evenimente în toată Rusia, cu ocazia sărbătorilor culminând cu Sfânta Liturghie Patriarhală de azi din Ekaterinburg și cu o procesiune pe parcursul nopții în cinstea lor. 100.000 de credincioși creștini ortodocși din întreaga lume, inclusiv Azerbaidjan, Australia, Austria, Belarus, Bulgaria, Marea Britanie, Germania, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Lituania, Moldova, Noua Zeelandă, Franța, Estonia, Coreea de Sud și Japonia, adunate la Ekaterinburg noaptea trecută pentru sărbătorile liturgice, raportează site-ul Bisericii Ortodoxe Ruse. . Prima procesiune a Zilelor Regale a avut loc în 1992, cu participarea a doar cât..

Patriarhul Bisericii ruse a condus 100.000 de credincioși la o procesiune de 21 km care a început la miezul nopții, până la locul uciderii ultimului țar, unde au fost prezenți mulți oaspeți străini (video)

Un memorial extraordinar. Mass-media, desigur, a ignorat-o.

Biserica Ortodoxă Rusă sărbătorește centenarul martiriului ultimei familii imperiale a Rusiei, cu numeroase evenimente în toată Rusia, cu ocazia sărbătorilor culminând cu Sfânta Liturghie Patriarhală de azi din Ekaterinburg și cu o procesiune pe parcursul nopții în cinstea lor.

100.000 de credincioși creștini ortodocși din întreaga lume, inclusiv Azerbaidjan, Australia, Austria, Belarus, Bulgaria, Marea Britanie, Germania, Kazahstan, Kârgâzstan, China, Lituania, Moldova, Noua Zeelandă, Franța, Estonia, Coreea de Sud și Japonia, adunate la Ekaterinburg noaptea trecută pentru sărbătorile liturgice, raportează site-ul Bisericii Ortodoxe Ruse. .

Prima procesiune a Zilelor Regale a avut loc în 1992, cu participarea a doar câtorva zeci de oameni.

Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie sărbătorită în piața din fața Bisericii din Ekaterinburg, construită pe locul unde a existat cândva Casa Ipatiev, unde familia a fost ucisă. Serviciul a fost condus de Sfinția Sa Patriarhul Kirill, cu mai mult de 35 de ierarhi și clerici.

Întregul serviciu a fost transmis în direct pe postul de televiziune ortodox „Union„:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Pau6fF1RrPc?feature=oembed&w=500&h=281]

O platformă specială a fost ridicată pentru Liturghie în fața porților bisericii inferioare, unde se află „Camera Regală” – o capelă în cinstea martirilor regali, construită pe un loc specific al martiriului lor.

În urma Liturghiei, patriarhul a condus tradiționala procesiune a Crucii Roșii de la locul martiriului Sfintilor Mucenici Regali și servitorii lor la Mănăstirea Sfântă din raionul Ganina Yama, acoperind o distanță de 13 mile.

Potrivit autorităților, aproximativ 100.000 de credincioși au participat la procesiune.

În conformitate cu tradiția, credincioșii au purtat bannere și icoane în procesiune, inclusiv o fântână înaltă de aproximativ 20 de metri, icoană a țarului-mucenic, pictată în 2017 pentru Biserica icoanei „Domnitor” a Maicii Domnului la Ganina Yama. Împreună cu chivotul, Icoana cântărește 150 kg. Un car special pe roți a fost făcut pentru a deplasa Icoana grea.

Procesiunea a fost, de asemenea, însoțită de 25 de grupuri dintr-un serviciu de caritate ortodox, alcătuit din clerici, reprezentanți ai Frăției Ortodoxe din Ekaterinburg, surori de milă și voluntari care au acordat asistență celor care nu au putut merge pe întreaga cale a procesiunii. Bucătării mobile au fost înființate, de asemenea, la mănăstirea care poartă hramul familiei regale, pentru ca pelerinii să se odihnească.

Sfinția sa și procesiunea au ajuns la mănăstire dimineața, unde patriarhul a ţinut o slujbă la Mucenicii Regali, în fața crucii memoriale ridicată la Mina # 7, unde au fost pângărite și aruncate corpurile mucenilor regali. Patriarhul Alexei al II-lea a menționat astfel Ganina Yama ca „un antimins viu, cu fragmente ale moastelor sfinte arse”.

IPS s-a adresat apoi marei de credincioși:

Este cu un sentiment de bucurie că am parcurs cu toții acest drum, în ziua în care ne amintim și celebrăm un eveniment tragic – sărbătorim pentru că prin acest eveniment familia regală a fost adăugată printre sfinți. Credem astăzi că familia Sfinţilor Regali este cu noi în această rugăciune și în această procesiune.

Ridicând rugăciuni către acești iubitori de Dumnezeu sfinti, le cerem să se roage înaintea lui Dumnezeu pentru țara noastră rusească, pentru poporul nostru, pentru Biserica noastră, ca Domnul să protejeze Patria și poporului nostru și Biserica de orice turbulență, de diviziuni, din schisme, de orice nedreptate umană, pentru a păstra adevărul credinței și evlavia poporului nostru.

Credem că, dacă păstrăm acest lucru, atunci vom păstra Rusia, iar țara va fi minunată și oamenii vor înflori. Fie ca Domnul să țină pământul rus prin rugăciunile lor. Amin.

NOTĂ OrtodoxINFO

Cititi va rugam si:

Viața și martiriul Sfântului NICOLAE al II-lea Romanov ȚARUL-MUCENIC al Rusiei, împreună cu familia și slujitorii săi / FIARA BOLȘEVICĂ a încercat să distrugă definitiv BISERICA RUSĂ, care în schimb s-a întărit printr-un numeros val de NOI MARTIRI din toate păturile sociale

Moaștele Țarului Nicolae și ale familiei imperiale au fost confirmate de un comitet de investigație

EXECUȚIA Țarului Nicolae al II-lea, a familiei și a slujitorilor – CRIMĂ RITUALICĂ EVREIASCĂ

Sfantul Nicolae al II-lea Romanov, ultimul tar al Rusiei, ucis de un pluton de executie condus emblematic de catre evreul Iacov Iurovski

Tweet Print Friendly and PDF | OrtodoxINFO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Leave a comment
scroll to top