Tag Archives: amprente digitale

Sistemul de intrare in scoli pe baza amprentei digitale se extinde si la Timisoara

Dupa Targu Mures, a venit randul elevilor din Timis care vor putea intra in scoli doar cu ajutorul amprentei digitale. Atat profesorii cat si parintii ar sti exact cand elevii intra si ies din unitatea scolara, iar absentele ar scadea simtitor.

Elevii vor fi monitorizati la intrarea si iesirea din scoala printr-un sistem care le citeste amprentele digitale.

Actiunea se motiveaza prin faptul ca in tot judetul Timis elevii au strans luna trecuta peste 250.000 de absente nemotivate, iar profesorii spera ca sistemul va rezolva aceasta problema. Nimeni insa nu isi pune problema controlului total la care se poate ajunge o data ce are loc implementarea acestui sistem, care va avansa apoi si prin camere video si cine stie ce alte metode de monitorizare. Datele si inregistrarile stranse pot ajunge pe mana oricui, dar din cate stim sigur ajung in Israel.

Firma care va instala sistemul de monitorizare explica doar avantajele, cum ar fi pretul redus al acestui sistem, costul pentru instalarea echipamentului fiind de aproximativ 10 lei/elev. Doar ca echipamentul va putea fi folosit maxim de doua generatii de elevi si probabil va fi inlocuit cu ceva mai performant ce va incalca si mai mult intimitatea elevilor.

Ca sa-i momeasca, elevilor li s-a promis ca vor fi premiati cei care vor inregistra cea mai buna prezenta la ore.

Cititi si:

Actele biometrice se reintorc in Marea Britanie

Cu totii ne aducem aminte ca Marea Britanie renuntase la un moment dat la actele biometrice, din motive foarte obiective, invocate si de catre luptatorii anti-cip din  Romania: nesiguranta lor, privarea de intimitate si costurile enorme nejustificate. Iata ca nu a durat mult si actele biometrice se reintorc pe agenda guvernului britanic, parte si el din structura iudeo-masonica mondiala.

Agentia de Frontiera din Marea Britanie are in plan o retea de cabine pentru a lua amprentele digitale si fotografiile persoanelor de alta nationalitate

Agentia a anuntat ca va exista un singur contractor care sa ofere cabine sigure si private, in care cetatenii din alte tari se pot inregistra prin amprente digitale si fotografie,  in vedearea obtinerii permiselor de sedere biometrice (nn. memorate intr-un microcip).

Ofertantul castigator va fi, de asemenea, de asteptat sa furnizeze servicii publice, precum si scanarea si trimiterea documentelor si ocuparea cu platile de la solicitanti.

Echipamentul de inregistrare video a fiecarui solicitant, infrastructura informatica pentru a copia si transmite datele de inscriere, si pentru scanarea documentelor vor fi livrate in cadrul contractului.

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene se anunta ca acest contract va fi disponibil si pentru alte departamente guvernamentale si agentii, inclusiv Serviciul de Pasapoarte .

Planurile cele mai recente ale guverrnului britanic pentru Programul de Identitatea Nationala va cere cetatenilor britanici care solicita reinnoirea unui pasaport de a le fi prelevate amprentele digitale, precum si sa fie fotografiati, dupa modelul comandat de catre Agentia de Frontiera.

Furnizorul ar putea fi, de asemenea, obligat sa furnizeze un serviciu mobil pentru inscrierea la spitale sau la domiciliu a persoanelor cu afectiuni medicale ce le impiedica sa ajunga la astfel de cabine.

Contractul va fi semnat initial pentru o perioada de patru ani, dar ar putea fi prelungit cu inca doi ani.

sursa: https://zdnet.co.uk

Un nou pas catre implantul cu cip: Studentii vor intra in caminele ASE pe baza amprentei digitale

Studentii ar trebui sa isi ia ramas bun de la micile “fraude”, cum ar fi vanzarea locului de camin sau alte practici asemanatoare. Legitimatia de student, cartela de intrare in camin si chiar paznicul ar putea deveni o amintire pentru tinerii care locuiesc in campusurile universitare. Intrarea pe baza amprentei digitale este cea mai recenta moda in camine. Potrivit Realitatea TV, in unele camine ale Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucuresti au fost deja montate astfel de dispozitive. De fiecare data cand vor dori sa intre in camin, studentii vor trebui sa fie identificati pe baza amprentelor. Dupa ce amprenta va fi recunoscuta, usa se va deschide. Fiecare tanar este amprentat cu ajutorul unui dispozitiv electronic care va genera un cod unic. Odata cu acesta, in baza de date se introduce numele si numarul legitimatiei sale. Firma de paza care administreaza sistemul sustine ca dispozitivul nu afecteaza deloc siguranta studentilor. “Este o amprenta simpla. Nu este pe baza de poza. Deci nu se pot scoate poze cu amprenta”, a declarat reprezentantul firmei, Mihu Iulian. Conducerea Academiei este incantata de inovatie si promite ca o va extinde in toate caminele. “Este o baza de date locala, a noastra, gestionata de studenti, de nimeni altcineva, pur si simplu ca acel student sa poata fi identificat cand intra in camin si sa intre el si nu altul, sa nu se fure si sa nu se schimbe locul de camin”, a precizat directorul administratiei ASE, Doina Crisan.

sursa: stiri.kappa.ro

România, ţară ortodoxă, face PRIMA pasul apostatic către paşapoartele biometrice

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

pasaport-electronic

Masoneria mondiala a impus in Romania pasapoartele cu cipuri electronice care contin datele biometrice desi a fost dovedita deja nesiguranta acestora. Bineinteles politicienii romani s-au conformat supusi, Romania fiind singura tara din lume care a implementat direct ambele sisteme de identificare (faciala si amprente digitale). Primii care vor primi acest tip de pasaport vor fi locuitorii judetului Ilfov, urmand ca pana in 30 iunie sistemul sa fie functional in toata tara. Sfatul nostru: schimbati-va pasapoartele acum cat mai puteti primi din cele fara cip.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Oprea, a vizitat, miercuri, Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice, unde începând cu această zi se vor produce noile tipuri de paşapoarte, care conţin 50 de elemente de siguranţă, faţă de 32 existente pe actualele documente.

Elementul de noutate al paşaportului biometric este introducerea unui cip care include datele personale ale deţinătorului.

Noile documente conţin 50 de elemente de siguranţă, faţă de 32 existente pe actualele paşapoarte.

“Noile paşapoarte sunt dovadă a faptului că România îşi poate îndeplini responsabilităţile pe care le are că ţară membră a Uniunii Europene. Introducerea unor elemente suplimentare de siguranţă şi, bineînţeles, controlul strict la graniţe au rolul de a împiedica exportul şi importul de infracţionalitate”, consideră ministrul Administraţiei şi Internelor.

Potrivit sursei citate, România este singurul stat din lume care emite un model de paşaport electronic care cuprinde, chiar de la momentul introducerii, ambele elemente de identificare, respectiv imaginea facială şi amprentele digitale.

Începând cu 31 decembrie 2008, România, ca stat membru UE, poate emite paşapoarte electronice în conformitate cu Regulamentul nr. 2252/2004 al Consiliului Europei, privind standardele pentru elementele de securitate şi elementele biometrice integrate în paşapoarte şi în documente de călătorie emise de statele membre.

Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 94/2008 pentru stabilirea unor măsuri privind punerea în circulaţie a paşapoartelor electronice, precum şi producerea altor documente de călătorie, personalizarea paşapoartelor electronice se realizează de către Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice, care functionează în structura Direcţiei Generale de Paşapoarte a M.A.I.

Conform aceluiaşi act normativ, producerea blanchetelor (paşapoarte în alb) se realizează de către Compania Natională “Imprimeria Natională”.
sursa: MDN.md