Tag Archives: China

Video: ORTODOXIA in CHINA

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UdVWvexZ0x4?feature=oembed&w=500&h=281]

ORTODOXIA IN CHINA

Biserica Ortodoxa Rusa a ajuns in China prima data in secolul XVII.Primele comunitati erau formate din imigranti rusi, in principal in partea nordica a tarii.Chiar si astazi cei mai multi din chinezii ortodocsi sunt de origini rusesti concentrati in parohia Harbinului (Heilongjiang) in Labdarin (Mongolia Interioara) in Kulj si Urumqi (Xinjiang). continuare »

Rusia şi China, unite într-un proiect alternativă la FMI și Banca Mondială

bricsDupă ce criza economică a zdruncinat întreaga lume, prăbuşind mari economii pe plan mondial, s-a simţit nevoia mai mult ca niciodată de existenţa unor instituţii care să ofere sprijin financiar statelor aflate în dificultate.

FMI şi Banca Mondială – instituţii create după cel De-al Doilea Război Mondial, au fost depăşite de situaţie, iar super-puteri precum China, Rusia sau India vor să devină independente de presiunea SUA şi a aliaţilor europeni.
Conform unui raport ONU din 2014, țările BRICS sunt responsabile pentru cea mai mare parte a creșterii economice globale de după criza din 2007-2008. Numai faptul că aceste țări, care încă sunt în curs de dezvoltare, au rezervele financiare necesare pentru a pune pe picioare o alternativă la FMI este un motiv destul de bun să o facă, consideră cei care au scris raportul.

Crearea Noii Bănci de Dezvoltare va da puterea necesară statelor BRICS pentru a avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește dezvoltarea arhitecturii financiare globale.

Astfel, pentru a scăpa de sub dominaţia SUA şi a Europei, statele BRICS vor să îşi declare independenţa financiară, sătule “să nui aibă niciun cuvânt de spus în ceea ce priveşte deciziile FMI şi BM, decizii influenţate de America şi puterile Europei”, scria Mark Weisbrot, analist financiar de la Washington.

Cine va pompa bani în noua instituţie financiară?

Potrivit raportului mai sus menţionat, China este motorul acestei instituţii. Ea va aduce cea mai mare parte din bani: 41 de miliarde de dolari, Brazilia, India şi Rusia vor contribui cu câte 18 miliarde de dolari, iar Africa de Sud va asigura 5 miliarde de dolari.

Planul este ca aceşti bani să rămână în rezerva fiecărui stat, dar, în caz de nevoie, aceste fonduri să fie destinate către statele partenere aflate în nevoie.

Pe lângă misiunea de susţinere financiară, această instituţie vizează şi lansarea unor proiecte de infrastructură şi ecologice, pentru ţările aflate în curs de dezvoltare, dar analiştii consideră că aceasta este o sabie cu două tăişuri, deoarece banii ar putea fi cheltuiţi mult prea uşor de state care nu au experienţă în astfel de proiecte.

Însă principala pârghie care va pune în mişcare această instituţie financiară a fost descrisă de preşedintele Rusiei: “Va fi o unealtă puternică de prevenire a noilor dificultăți economice și va stabili bazele pentru schimbări macroeconomice majore”.

Dacă ar fi să analizăm dincolo de aceste cuvinte, preşedintele rus vrea să îşi asigure un drum liber de America şi Europa, vrea să schimbe noua ordine mondială, în fruntea căreia se află de atâta timp SUA, iar Rusia este vectorul care va genera schimbări majore pe plan economic.

| antena3

Bomba chimică de pe masa românilor: puiul din China, exportat mai mult mort decât viu și plin de coloranți

gripa_aviaraRomânia se află pe locul 12, la nivel mondial, la importul de produse agroalimentare, deşi are un potenţial agricol pentru a hrăni peste 80 de milioane de locuitori, susține reprezentantul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură – FAO în România, Bogdan Bazgă.

Numai anul trecut România a importat din China alimente în valoare de peste 9,8 milioane de euro. China vinde mult mai multe produse alimentare în Europa decât în anii precedenți. Din 2005 până în 2010, valoarea exporturilor de produse alimentare chinezești la nivel mondial aproape s-a dublat, crescând la 41 miliarde dolari. “China s-a introdus pe această piață cu o viteză surprinzatoare”, spune un expert german în industria alimentară. În prezent, există o piață în creștere pentru produse ieftine și semipreparate. Două lucruri fac ca unele companii precum Nestle, Unilever sau Metro să faca apel la China: preț bun și disponibilitatea de a vinde cantități foarte mari.

Carnea din China, cu antibiotice și hormoni de creștere

Carnea este mai profitabila decât legumele, de aici tendința de a maximiza profiturile, spune Zhou Li, lector la Universitatea Renmin din Beijing, citat în Der Spiegel.  Zhou susține că fermierii chinezi, conștienți că hrana plină de suplimente chimice dată animalelor pentru vânzare e nesănătoasă, își cresc separat unele pentru uzul propriu. ”Efectele pesticidelor, hormonilor și antibioticelor, fac diferenta între produsele destinate familiilor lor și cele destinate pieței. Mulți chinezi bogați și-au cumpărat ferme proprii pentru a nu mai fi dependenți de supermarket. De asemenea, există  rapoarte despre terenuri agricole destinate în exclusivitate producției pentru înalții oficiali guvernamentali”, a mai povestit universitarul.

Carnea semipreparată e plină de chimicale

Atenţie la consumul de pui fiert, înăbuşit sau afumat, provenit din China. Această ţară poate să furnizeze mii de tone de pui morţi în fiecare săptămână. Câştigul “producătorilor” este de peste 400%, se arată într-un fotoreportaj de avertizare publicat pe slideshare.net (https://www.slideshare.net/wassupady/puii-din-china), și care exemplifică cu fotografii cum se ”fabrică”, puii semipreparați. Animalele moarte sunt adunate, apoi, în condiții improprii, păsările moarte sunt opărite, le sunt smulse penele, sunt trate chimic pentru a fi decontaminate de bacterii și în final sunt colorate artificial, pentru un aspect atractiv, auriu.

Diversitatea de produse alimentare care se exportă din China pare nelimitată. Țara a devenit cel mai mare exportator mondial de miere. O cantitate semnificativă de somon din lume este procesat în China, somon afumat, de exemplu. Analiștii economici atrag atenția că țara renumită pentru ”rața Pekking” este acum producătoare de pizza congelată pentru piața mondială – la o cincime din prețurile germane.

Atenție la codul de țară

Multe din alimentele chinezești de pe piață nu au trecută țara de proveniență. ”Dat fiind că China, o țară cu salarii mici, nu are exact o reputație bună în rândul consumatorilor, în industria alimentară de obicei nu se menționeaza originea produselor vândute”, au descoperit jurnaliștii de la Der Spiegel. Ce putem face ca să știm de unde mâncăm? Să ne uităm atent pe codul de bare. Primele trei cifre de sub cod indică țara. Seturile de numere care identifică China sunt următoarele: 690, 691, 692, 693, 694 și 695.

Reclamații la CE

Deși guvernul chinez a introdus o lege a siguranței alimentare de trei ani, produsele care merg la export sunt deseori pline de probleme. Un sistem de avertizare pus la punct de Bruxelles, conceput pentru a detecta alimentele contaminate care ajung în spațiul comunitar, în mod disproporționat marchează produsele originare din China. Până la începutul lui octombrie existau 262 de rapoarte privind tăieței cu viermi, creveți contaminați cu antibiotice, fructe cu conținut excesiv de sulf  și alune urât mirositoare, toate din China.

Iradiere cancerigenă

Alimentele pot fi iradiate cu raze gama sau X. Tehnologia prin iradiere cu raze gama folosește Cobalt 60 sau Cesiu 137. Un raport dat publicității de către o organizație ecologistă internațională arată că studii efectuate pe termen scurt, pe copii din India, hrăniți o perioadă cu alimente iradiate, au indicat distrugeri ale cromozomilor acestora. Aceleași teste au fost efectuate și pe un lot de câini hrăniți cu carne de vită iradiată. Tuturor li s-a mărit splina.

Cancerul, bolile de rinichi, imunotoxicitatea nu sunt decât o parte din bolile deosebit de grave care pot fi declanșate în urma consumului de alimente tratate cu raze ionizante, mai susțin cercetătorii.

Controlul total pe baza de cip se extinde: China va introduce sistemul biometric pentru straini

Cetatenii straini care vor dori sa viziteze China vor trebui sa se supuna unui sistem de verificare – monitorizare biometrica, initiativa aflandu-se in stadiul de propunere legislativa. Proiectul de lege care acopera procedurile de intrare si de iesire din China, va permite Ministerului Securitatii Publice si Ministerului Afacerilor Externe sa puna in aplicare un sistem de colectare a datelor de identificare cum sunt amprentele digitale ale vizitatorilor straini. Proiectul prevede, de asemenea, ca strainii sa fie amprentati de serviciile de securitate publica atunci cand acestia aplica pentru un certificat de rezidenta.

Regulamentele aflate in vigoare stipuleaza ca strainii care stau mai mult de un an trebuie sa solicite un certificat rezidential, in timp ce proiectul propus obliga strainii sa se supuna noilor reguli in termen de o luna de la intrarea in China, “in cazul in care tipul de viza necesita acest lucru”.

Potrivit proiectului de lege, in cazul in care un strain este supus suspiciunii de intrare, sedere si incadrare ilegala in munca sau este suspectat ca pune in pericol securitatea nationala sau ordinea sociala, poate fi retinut pentru o durata de pana la 60 de zile pentru ancheta. continuare »