Tag Archives: Crimeea

“Rusia pregăteşte invadarea Ucrainei. Trupele ruse sunt pregătite SĂ ATACE în orice moment”

UCRAINA RUSIA. Armata rusă este pregătită să atace UCRAINA în “orice moment”, pentru că obiectivul preşedintelui rus Vladimir Putin nu este doar Crimeea, ci întregul teritoriu ucrainean, afirmă ministrul ucrainean al Apărării, Andrei Parubi.

Semnal de alarmă, tras de ministrul Apărării din Ucraina

Semnal de alarmă, tras de ministrul Apărării din Ucraina

UCRAINA RUSIA. “Obiectivul lui Vladimir Putin nu este Crimeea, ci întreaga UCRAINA. Trupele ruse sunt mobilizate la frontiere şi sunt pregătite să atace în orice moment”, a declarat Andrei Parubi, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare.

UCRAINA RUSIA. Parubi a făcut aceste afirmaţii cu ocazia unui miting proeuropean desfăşurat la Kiev.

RUSIA a finalizat, vineri, procedurile pentru anexarea oficială a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră Crimeea drept parte a Ucrainei şi au adoptat sancţiuni economice şi politice contra Rusiei. continuare »

Ilie Ilașcu: Anexarea Crimeei la Rusia este o înțelegere dintre Putin și statele UE

Ilie_Ilascu_16_aprilie_2005Jocuri geopolitice: INTELEGEREA intre Rusia si Occident pentru dezmembrarea Ucrainei

Fost deputat al Republicii Moldova, fost detinut politic, Ilie Ilaşcu susţine că anexarea Crimeei face parte din înţelegerea Rusiei cu guvernele statelor Uniunii Europene şi că declaraţiile lui Putin sunt doar un teatru pe care acesta îl face. Ilaşcu mai crede că se urmăreşte revenirea la hotarele din 1939-1940. 

Ilie Ilaşcu, fost deţinut politic în Transnistria şi fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, consideră că anexarea Crimeei este primul pas către revenirea la graniţele statelor din regiune din anii 1939-1940.

“Este tare suspectă această alipire a Crimeei, mai ales că Occidentul a tratat-o paşnic. După părerea mea, este o înţelegere a Rusiei cu guvernele statelor din Uniunea Europeană. Cred că se va reveni la hotarele din 1939-1940. Scenariul este chiar cel pe care l-a spus Jirinovski, o parte a Ucrainei va trece la Ungaria, Polonia, Slovacia şi România. Opinia mea este că acest scenariu a fost ticluit mai de mult, cu vreo 10-15 ani în urmă, şi mulţi dintre demnitarii din România cunoşteau acest lucru. De aici s-a şi plecat cu aşa-zisa regionalizare. Republica Moldova, care va deveni autonomă, se va încadra în teritoriul României, tot ca un fel de regiune. În principiu, nu se va schimba nimic în Republica Moldova, vor rămâne raioanele, dar va fi autonomie, pentru că nu cred că domnul Timofte va primi un post de vicepreşedinte al României. Ceea ce face acum Putin este un joc, este un teatru bine pus la punct cu Occidentul. Totul este o înţelegere”, a declarat Ilie Ilaşcu.

Eu sunt militar profesionist. Când te atacă un stat, se răspunde cu arma, dar toate cancelariile europene îi ţineau pe ucraineni să nu deschidă niciun foc.” – Ilie Ilaşcu

Destrămarea URSS a fost cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului al XX-lea. Eu voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a reuni vechiul URSS.” – Vladimir Putin

Putin a semnat tratatul prin care Crimeea și Sevastopol devin parte a Rusiei. Obama convoacă G7

Președintele Vladimir Putin, premierul Crimeii, Sergey Valeryevich Aksyonov,  Vladimir Andreevich Konstantinov, liderul al Consiliului Suprem și Aleksei Mikhailovich Chaliy, primarul Sevastopolului, au semnat tratatul prin care Republica Autonomă Crimeea, unde Sevastopol are un statut special, devine teritoriu al Federației Ruse. Momentul a fost marcat de intonarea imnului Rusiei. Anterior, Putin a ținut un discurs istoric în fața Adunării Federale. Președintele a informat oficial Parlamentul Moscovei de anexarea Crimeii la teritoriul Federației Ruse, prima etapă legislativă pentru a încorpora peninsula în Rusia. “Astăzi, bazat pe rezultatul referendumului din Crimeea, aș vrea să transmit Consiliului Federal o cerere de acceptare a două noi părți constituente ale Rusiei, Republica Crimeea si orașul Sevastopol și să ratifice acordul de acceptare a Crimeii și a orașului Sevastopol ca părți ale Rusiei”, a spus Putin.
“Crimeea a fost întotdeauna parte a Rusiei” – Vladimir Putin continuare »

Locuitorii Crimeii vor în procent de 93% unirea cu Rusia. Ucraina și Rusia au semnat un armistițiu

Majoritatea a votat pentru secesiunea Crimeii

REZULTATE REFERENDUM CRIMEEA. Potrivit primelor rezultate la ieşirea de la urne, după încheierea procesului de votare, locuitorii Peninsulei Crimeea au votat în proporţie de 93 la sută în favoarea secesiunii şi numai 7 la sută în favoarea menţinerii actualului statut al crimeii, ca parte a Ucrainei,  informează The Guardian.
În cadrul scrutinului, locuitorii din Crimeea au avut de ales dacă vor trecerea teritoriului autonom al Ucrainei în Federaţia Rusă sau dacă vor să rămână în continuare o regiune a Ucrainei, însă cu o autonomie extinsă.
Niciuna dintre întrebările de pe buletinul de vot nu le-a dat cetăţenilor posibilitatea de a opta pentru excluderea controlului Rusiei asupra Crimeii.
Un milion şi jumătate de cetăţeni cu drept de vot au fost chemaţi, duminică, la urne. Ei nu au ales menţinerea statutului actual al regiunii, care presupune o subordonare faţă de Kiev.
Uniunea Europeană şi SUA consideră votul ilegal şi ilegitim
Într-un comunicat de presă, preşedinţii Consiliului European şi Comisiei Europene au precizat că rezultatul referendumului din Crimeea nu va fi recunoscut şi au ţinut să sublinieze că miniştrii de Externe din cadrul blocului comunicar vor adopta, luni, noi sanţiuni, în cadrul Consiliului Afaceri Externe.

La rândul lor, Statele Unite “resping” referendumul care s-a desfăşurat duminică în Crimeea pentru alipirea la Rusia, un scrutin “contrar Constituţiei ucrainene”, organizat “sub ameninţări cu violenţe” din partea Rusiei,“Acţiunile Rusiei sunt periculoase şi destabilizatoare”, a declarat Jay Carney, un purtător de cuvânt al Executivului american, într-un comunicat. “Consiliul de Securitate (al ONU) a recunoscut această stare de fapt, sâmbătă, într-o rezoluţie căreia numai Rusia i s-a opus”, a adăugat el.

Şi preşedintele României, Traian Băsescu, a anunţat că România “consideră ilegal referendumul în curs de desfăşurare în Crimeea şi nu va recunoaşte rezultatele acestuia“, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

| romaniatv.net

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ legat de Crimeea. Decizii IMPORTANTE luate la Kiev şi Moscova

Ucraina și Rusia au ajuns la un acord privind un armistițiu în Crimeea până la 21 martie, susţin autorităţile de la Kiev. Anunţul vine chiar în ziua în care în Crimeea are loc un referendum privind alipirea la Rusia. Ministerele Apărării din Ucraina și Rusia au căzut de acord asupra unui armistițiu în Crimeea până la 21 martie, a anunțat duminică ministrul Apărării ucrainean Ihor Teniuk. “S-a ajuns la un acord cu Flota Rusă a Mării Negre și cu Ministerul rus al Apărării cu privire la un armistițiu în Crimeea până la 21 martie”, le-a spus Teniuk jurnaliștilor la Kiev, pe marginea unei reuniuni de cabinet.

“Nicio măsură nu va fi luată împotriva instalațiilor noastre militare în această perioadă. Drept urmare, unitățile noastre militare efectuează operațiuni de aprovizionare”, a adăugat înaltul responsabil. Președintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri că speră într-o soluționare pe cale diplomatică a crizei din Ucraina și a avertizat că vor fi consecințe pentru Rusia în cazul unui eșec pe această cale.

| romaniatv.net

Iată ce înseamnă autonomia unui teritoriu din cadrul unui stat, cum se vrea la noi autonomia “Ținutului secuiesc”. Mai urmează apoi ca ungurii din acest ținut să voteze alipirea la Ungaria, fiind sătui de corupția politicienilor noștri. “Ținutul secuiesc” nu a existat și nu trebuie să existe!

Aleksandr Dughin: Războiul împotriva Rusiei în dimensiunea sa ideologică. Nevoia de dușman a Occidentului

Aleksandr-DughinAleksandr Dughin este un politolog rus şi unul dintre cei mai influenţi gânditori geopolitici ai Rusiei de astăzi.

Totodată, el este liderul Partidului Eurasiatic, care pledează pentru formarea unui suprastat eurasiatic capabil să se opună hegemoniei americane. Vă supunem atenţiei opinia profesorului Aleksandr Dughin cu privire la evenimentele politice actuale şi rădăcinile lor ideologice.

Viitorul război ca şi concept

Războiul împotriva Rusiei este acum cea mai discutată alternativă în Occident. Este deocamdată sugestie şi posibilitate. Se poate transforma în realitate în funcţie de deciziile luate de toate părţile implicate în conflictul ucrainean: Moscova, Washington, Kiev, Bruxelles.

Nu vreau să discut aici toate aspectele şi teoria acestui conflict. Propun în schimb analiza profundelor sale rădăcini ideologice. Viziunea pe care o am în legătură cu principalele evenimente se bazează pe A Patra Teorie Politică, ale cărei principii le-am descris în cartea mea cu acelaşi titlu, apărută în limba engleză la Editura Arktos, acum câţiva ani.

Prin urmare, nu voi studia războiul Occidentului cu Rusia evaluându-i riscurile, pericolele, problematica, costurile sau consecinţele, ci sensul ideologic al acestuia la scară globală. Voi analiza sensul unui astfel de război şi nu războiul-însuşi (real sau virtual). continuare »

Părintele Savatie Baștovoi despre binecuvântarea Patriarhului Kyril pentru intervenția armată a Rusiei în Ucraina

sinod-rus-narod

Opriți-l pe Patriarh!

Patriarhul Kiril riscă să devină mascota războiului care stă să înceapă între Rusia și Ucraina. Coiful său alb, cu cele două aripi care preînchipuie nevinovăția îngerească, au ajuns să fluture ca niște steaguri de luptă, iar gura lui, care până acum grăia cu atâta înflăcărare despre importanța unității ”lumii ruse”, acum a ajuns să vestească intervenția militară în însăși inima slavonității, care este Ucraina.

Presa rusă a răspândit de acum fotografii cu preoți care merg cu praporii și crucile în fața tancurilor. Tancurile niciodată nu pot merge cu crucea în față, deoarece tancurile seamănă moarte și numai moarte, iar Crucea este viață.

Pentru a opri acest război fratricid, mitropolitul Kievului, Onufrie, a adresat un apel către Patriarhul Kiril, în care îl roagă să intervină. Scrisoarea mitropolitului Onufrie este un strigăt aproape disperat al păstorului îngrijorat de turma sa către cel care apare alături de Putin cu diferite ocazii, iar la zilele de naștere își dăruiesc buchete mari de flori albe. Totuși patriarhul a ales să binecuvânteze intervenția armată. În cazul Georgiei patriarhul a făcut același lucru, folosind platformele media ale Patriarhiei pentru a îndreptăți războiul împotriva Georgiei, un popor cu creștinism apostolic.

Orice război este un rău pentru că seamănă moarte, despărțire, sărăcie, deznădejde, trădare. Cineva din clerul rus a comentat de acum că acolo unde intră războiul, pleacă Biserica. Politica pe care o îmbrățișează patriarhul Kiril ca rus preocupat de soarta tuturor rușilor din lume, preocupare care depășește purtarea de grijă în rugăciune și înțelege să-i apere pe ruși cu tancurile, pune la grea încercare conștiința tuturor clericilor și credincioșilor subordonați canonic Patriarhiei Moscovei, care sunt și în Moldova, și în Ucraina.

Unitatea Bisericii, care nu se face pe criterii etnice, ci în Duh și în adevăr, trebuie să rămână întâia prioritate a patriarhului și a noastră a tuturor. De aceea, e foarte important ca patriarhul nu doar să nu binecuvânteze tancurile, ci să-și ridice dreapta sa cu putere de binecuvântare pentru a le opri. continuare »

ÎN PRAG DE RĂZBOI: Putin a primit aprobare pentru INTERVENŢIA ARMATĂ în Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a cerut sâmbătă Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului rus) să aprobe ‘recurgerea la armata rusă în Ucraina’ până la normalizarea situației, potrivit Agerpres. Consiliul  a aprobat cererea în cadrul unei ședințe extraordinare.

UPDATE 18:12 Politicianul Vitali Klitschko, unul dintre liderii revoltelor din Kiev, cere mobilizare generală în Ucraina, potrivit Reuters.

Traian Băsescu a precizat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că urmăreşte cu deosebită atenţie evenimentele în derulare în Peninsula Crimeea, dar şi din regiunea Harkov, Donetsk şi Odessa.

MAE: România, profund preocupată de deteriorarea situaţiei din Crimeea

Băsescu insistă asupra faptului că orice diferend politic între administraţia regională a Crimeii şi puterea centrală a statului ucrainean nu se poate rezolva prin forţă, ci numai prin dialog direct, în limita prevederilor constituţionale ale Ucrainei.

UPDATE 18:00 Consiliul Federal i-a cerut acum lui Putin să-și retragă ambasadorul rus în Statele Unite ale Americii.

“Având în vedere situația extraordinară din Ucraina și amenințarea ce apasă asupra vieții cetățenilor ruși, a compatrioților noștri, a forțelor armate ruse desfășurate în Ucraina’, Vladimir Putin a cerut Consiliului Federației să autorizeze ‘recurgerea la forțe armate ruse pe teritoriul Ucrainei, până la normalizarea situației politice din țară”, potrivit unui comunicat al serviciului de presă de la Kremlin, citat de AFP.

Premierul Crimeei cere ajutorul lui Vladimir Putin pentru asigurarea păcii în regiune. Cum a reacţionat Rusia

Totodată, Vladimir Putin l-a însărcinat pe ministrul adjunct de externe Grigori Karasin să reprezinte preşedinţia rusă la dezbaterea acestei propuneri în Consiliul Federaţiei. continuare »