Tag Archives: dictatura

Părintele Justin: Suntem în starea de executare a canoanelor prin prisma securităţii

Parintele Justin Parvu-1948_1De ce a fost luată Biserica de securitate în 1948? Pentru că în Biserică nu mai vorbea nimeni decât ceea ce se spunea la protopopiat, iar protopopiatele nu vorbeau decât ce li se dicta de sus şi aşa a rămas poporul acesta aproape 100 de ani în ignoranţă.

Iar acum trebuie să formezi oamenii să pună mâna să citească o carte. Întreb pe nişte studenţi care au trecut pe aici: „Sunt trei luni de vacanţă. Aţi citit vreo carte?” N-au citit. Ce faci cu ei, când se mai formează? Trebuie să fie o continuitate de generaţii în pregătirea asta a noastră ca să fie modele şi în Biserică, şi în şcoală, şi în familie. Mai sunt şi azi profesori care îşi încep orele cu rugăciune, dar puţini. continuare »

Basescu: dictator in tara, sluga umila la straini

Titlul exprima cred cel mai bine caracterul presedintelui Traian Basescu. Pentru inceput as dori sa justific faptul ca presedintele Basescu e un dictator. Dictator nu inseamna neaparat un personaj de genul Hitler, Stalin sau Mao. Un dictator este un om politic care concentreaza in mainile sale o mare parte din puterile de stat. Dictatura a aparut ca institutie in perioada republicana din Roma antica, si dictatorul era un conducator militar ales caruia i se confereau puteri extraordinare pe o perioada strict limitata, de 6 luni, in conditiile in care republica romana era in primejdie. Fireste, termenul a capatat si alte conotatii ulterior.

In ce priveste Romania actuala, Traian Basescu controleaza in mod evident guvernul si politicile sale (printr-un prim ministru marioneta), controleaza PDL-ul, UNPR-ul si probabil alte partidulete, gen PP-DD, controleaza serviciile secrete cele mai importante si conducerea altor institutii de forta ale statului (politie, armata, jandarmerie), controleaza in mod evident DNA-ul si o mare parte din justitie, dicteaza politica externa a Romaniei… si lista ar putea continua. Dealtfel, insusi Basescu se considera un dictator, comparand Romania cu o nava aflata in furtuna (criza), el fiind desigur capitanul navei respective. continuare »

Guvernarea Basescu a falimentat! Nationalistii condamna comportamentul brutal al guvernantilor

In fata actualei crizei politice si a tensiunilor sociale escaladate iresponsabil prin atitudinea aroganta si brutala a actualei guvernari in frunte cu presedintele Traian Basescu, Partidul “Pentru Patrie” (“Totul pentru Tara”), intemeiat de vechi cadre ale Miscarii Legionare, detinuti politici anticomunisti si tineri continuatori ai acestora, isi exprima profunda indignare fata de dispretul si aroganta cu care guvernantii inteleg sa trateze populatia Romaniei saracita si umilita de politica lor iresponsabila.

Consideram comportamentul presedintelui Basescu din ultimile zile ca fiind unul lipsit de responsabilitate si respect fata de cetateni. Un comportament ce aminteste de atitudinea abuziva a conducatorilor de regimuri totalitare si care nu are de a face cu principiile democratice. Tot asa dupa cum consideram agresiunea fortelor de ordine impotriva manifestantilor pasnici din Piata Universitatii ca un reflex al gandirii totalitare a actualilor guvernanti, mai ales ca exista indicii ca in randurile manifestantilor ar fi fost infiltrati, ca si in iunie 1990, elemente instigatoare menite sa compromita sensul pasnic al manifestatiei spontane.

Actuala Putere trebuie sa inteleaga ca singurul mod in care astfel de crize pot fi rezolvate este cel al dialogului.

De aceea, cerem pe aceasta cale, Presedintelui Traian Basescu si guvernului Boc sa inceteze masurile represive si sa coboare la masa dialogului cu reprezentantii societatii romanesti si ai partidelor politice, in scopul gasirii unei iesiri din actualul blocaj social-politic.

De asemenea, tuturor romanilor le adresam apelul ca, oriunde si in orice situatie, sa-si manifeste nemultumirile si sa-si apere dreptatea cu demnitate, cu onoare si in doar in mod pasnic, evitind orice violenta si nelasindu-se antrenati sau provocati la violente.

Partidul “Pentru Patrie”
Presedinte executiv
Florin Dobrescu

Dictatura Rosie a lui Basescu: Nu va faceti iluzia cresterii economice de 3,5%, daca nu deschideti exploatari de metale

Presedintele Traian Basescu i-a sfatuit, practic i-a amenintat, pe ministri sa-si ia gandul de o crestere economica de 3,5-4%, daca nu au in vedere redeschiderea exploatarilor de aur, argint si cupru, mineritul fiind o supapa pentru crearea de noi locuri de munca. Obligatia guvernului, a spus seful statului, este sa creeze locuri de munca, in conditiile in care deficitele nu pot fi rezolvate cata vreme 4,9 milioane de pensionari sunt sustinuti de 4,2 milioane de salariati.

“Locul unde ne putem replia rapid e mineritul de aur, argint si cupru. Redeschiderea exploatarilor nu necesita subventii. (…) Nu va faceti iluzia cresterii economice de 3,5-4% daca nu deschideti exploatari de metale. si va spun eu – pentru ca se simte si vedem cifrele – incetinirea ritmului de crestere economica exact pe pietele pe care Romania exporta. Va sugerez sa pregatiti un buget pentru anul 2012 care sa n-aiba nicio legatura cu alegerile, ci care sa aiba legatura cu realitatea. si asta inseamna un buget care sa ia in consideratie o crestere de 2 – 2,5%. Dar bazata pe investitii”, a spus Basescu. continuare »

e-Romania: un pas hotarator spre dictatura. Refuzati categoric semnatura electronica

Dragi tovarasi si prieteni, se poate afirma ca tara noastra a trecut spre o noua etapa de progres, spre societatea multilateral dezvoltata din punct de vedere al tuturor domeniilor de activitate: industria, agricultura, stiinta, cultura cat si al nivelului general de civilizatie si viata a poporului, pentru aceasta se vor crea conditiile materiale necesare astfel incat poporul nostru va face un mai mare si important pas inainte pe calea dezvoltarii si mai puternice, obtinute in cele… 4 decenii de viata libera pe drumul luminos al visului de aur al omenirii, spre… comunism, afirma apoteotic presedintele Romaniei de acum… 21 de ani, Nicolae Ceausescu.

In termeni cvasiidentici, presedintele ales al Romaniei si autoritatile tarii, dupa 20 de ani de… reala libertate si democratie zicem noi, ne vorbesc, la fel de apoteotic despre instaurarea… GUVERNARII ELECTRONICE, ca fiind un scop in sine, bine planificat.

Adica ni se explica, pe toate canalele de presa si prin politica de management al institutiilor publice ca singura, reala si eficienta rezolvare a tuturor problemelor acestei tari si implicit a crizei se va face prin implementarea programului e-Romania, a informatizarii totale adica totul: bunuri, servicii, tranzactii, informatii sipersoane se vor afla in evidenta unica, stocata la nivel central, intr-un supercomputer comandat deja la IBM care va functiona la Bucuresti, cu perspectiva declarata, a guvernarii internationale unice la nivel mondial.

Acest program, dupa spusele acestor distinsi domni, inseamna ca va genera lapte si miere si, in sfarsit, dupa atata saracie vom avea o viata imbelsugata si fericita.

Statistici si evidente de bunuri si oameni au mai fost si pana acum.La prima vedere, nu deranjeaza nimic. Dimpotriva, e mirobolanta ideea ca iata ce nivel ridicat al tehnicii, printr-un simplu click vei obtine orice informatie, vei sta linistit in fotoliu, vei consulta cuantumul facturilor, vei plati, vei putea studia legislatia, vei urmari cursul procesului, vei solicita copia hotararii si o vei primi online, fara sa mai mergi prin arsita, sa stai la cozi interminabile si sa te certi cu incasatoarea sau arhivarul…

La o prima impresie nu poti avea decat cuvinte de lauda la adresa truditorilor care au conceput un astfel de sistem.

Numai ca noutatea care ne trezeste din efuziunile de aprecieri este urmatoarea: sistemul nu functioneaza cu nume pentru persoane, ci cu numere de cod care vor fi unice pe plan mondial. continuare »

Ultimatum dictatorial: Streinu Cercel ameninta pe cei care nu accepta vaccinul ucigas

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu Cercel, a anunţat marţi că atât personalulmedical cât şi persoanele aflate în grupele de risc, care refuză vaccinarea împotriva virusului AH1N1 vor suporta costurile tratamentului, în cazul în care se vor îmbolnăvi de gripă porcină.

Un milion trei sute de mii de doze de vaccin zac în depozite pentru că doar 30 de mii de români au acceptat imunizarea. După trei săptămâni de aşteptare, Ministerul Sănătăţii a ripostat dur.

sursa: antena3

Patriarhul rosu. Masuri dictatoriale, de trista amintire, luate de ss Daniel. Remember: Pactul pro microcipuri

In toiul campaniei electorale o stire de o mare importanta si cu multe repercusiuni a trecut aproape neobservata: Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a interzis comercializarea in incinta bisericilor din Romania cartile aparute la Editura Sanziana. Directorul acestei edituri, Florin Dobrescu, si-a exprimat mahnirea fata de aceasta decizie, in principal deoarece majoritatea cartilor editate la Sanziana reprezentau marturii istorice ale luptei anticomuniste din Romania.

Aceasta decizie se incadreaza perfect in trendul ideologic si politic din Romania, care la 20 de ani de la Revolutia anticomunista isi tine eroii la sertar si prefera elaborarea de rapoarte sterile de condamnare a comunismului, cum este cel realizat de catre “Volodea” Tismaneanu, ai carui parinti au venit in Romania pe tancurile armatei sovietice. Dupa aceasta decizie nu m-a mirat nici faptul ca luptatorii anticomunisti si pro-Unire, Lesco, Popa si Ivantoc, care au stat 15 ani in temnitele din Tiraspol, nu merita din partea Senatului Romaniei nici macar acordarea unui titlu onorific, care sa le certifice suferintele si eroismul. Potrivit senatorului PNL Mircea Diaconu, actorul care s-a ratat in politica, ar trebui sa asteptam sa moara si apoi sa le acordam acest titlu post-mortem!

In Romania se flutura anticomunismul si reabilitarea eroilor ca pe o carpa decolorata care nu mai are nimic de a face cu adevarul istoric si cu oamenii care au luptat, prin credinta sau cu arma in mana, impotriva ocupatiei sovietice din Romania. Inteleg de ce il poate deranja pe Patriarhul Daniel cartea “Cranii de lemn” a fruntasului legionar Ion Mota. Intre un tanar nationalist, care a fost liderul studentimii din Cluj-Napoca, a editat reviste si a murit luptand in Spania impotriva comunistilor, si un mason, care s-a plimbat in plin regim comunist in intreaga Europa pe cand restul mureau de foame, ca apoi sa ajunga mitropolit si patriath,  e o mare diferenta. Lui Daniel Ciobotea i s-a ars dosarul de la Securitate chiar in timpul revolutiei, pentru ca apoi sa fie promovat asiduu in diferite functii chiar  de catre Ion Iliescu, propunandu-i-se in 1991 de catre FSN sa preia fotoliul de prim-ministru, dupa inlaturara lui Petre Roman!

Putina lume stie ca fostii detinuti politici din Romania aveau pana acum cativa ani cazier, asemeni borfasilor de cartier. Cunoscand in urma cu cativa ani un batran care facuse 16 ani de puscarie din cauza ca fusese membru al Fratiilor de Cruce (grupare a Miscarii Legionare) la Arad (intrase in puscarie pe vremea lui Antonescu la 17 ani si mai primise 10 ani de detentie de la comunisti), acesta mi-a spus ca el si fostii lui colegi de detentie, putinii care mai supravietuisera, erau inca priviti de societatea romaneasca ca niste recidivisti. Ori ce cate ori era nevoie sa isi duca cazierul la vreo banca sau la vreo institutie, functionarii ii priveau lung, deoarece figurau ca fiind fosti puscariasi. Alaturi de acesti oameni, printre care era si un taranist simpatic cu mana dreapta mutilata in timpul interogatoriilor din beciurile Securitatii, am mers la Aiud unde l-am cunoscut pe Ion Gavrila Ogoranu, liderul rezistentei anticomuniste din Muntii Fagaras, o legenda a luptei armate impotriva regimului comunist, colaborator al NATO, capturat abia in 1976 si salvat de la executie prin interventia directa a presedintelui Nixon. Tot acolo am auzit prima oara de “sfantul inchisorilor”, legionarul Valeriu Gafencu, care l-a salvat de la moarte in inchisoare pe Richard Wurmbrandt, platind cu propria viata. Pe acesti oameni a pus Daniel Ciobotea, masonul, interdictie. Pe ei si pe alte cateva mii de romani curajosi sau martiri, a caror biografii sunt publicate de o singura editura cu posibilitati materiale modeste si care se baza pe credinciosii romani in a raspandi povestea tragica a luptei ortodoxe si anticomuniste din Romania.

Iata ce spune directorul editurii despre aceasta interdictie:

Ne exprimam amaraciunea ca, la exact 20 de ani de la acea resurectie a tineretului romanesc pentru restaurarea Libertatii si Adevarului, cartile interzise de regimul comunist incep sa fie prigonite si de Biserica stramoseasca, prin intaistatatorii ei. Spunem “si” de Biserica, pentru ca, de la 1 martie 2009 si pana in prezent, Editura Sanziana nu a mai avut acces in nici o sala publica din capitala. Toti directorii si responsabilii institutiilor care detin aceste sali ne obstructioneaza accesul pentru lansari de carte ori simpozioane, invocind interventia unor organizatii cu caracter etnic sau chiar a ambasadorului unui anumit stat, ori presiuni la care sunt supusi de autoritatea publica locala.

Si in incheiere, as dori sa ii transmit patriarhului rosu de la Bucuresti ce mi-a povestit mie un batran care a participat in calitate de soldat, in anii 1950, la capturarea grupului Susman din judetul Cluj. Avand doar 19 ani, baiat simplu de la tara care a ingrijit o intreaga familie cata vreme parintele sau era intr-un lagar de munca in Slovacia in timpul ocupatiei hortyste, era in timpul stagiului militar cand a fost nevoit sa participe cu unitatea sa la capturea de “banditi”. Zile intregi au luat la puricat un munte dintre Cluj si Bihor, pentru capturarea dusmanilor statului, a banditilor, a burghezilor. Dupa ce au capturat cativa dintre ei, au ajuns in tabara unde se ascundeau acestia. Spre suprinderea tanarului de la tara, “banditii” aveau o mica gospodarie intr-o rapa ascunsa, unde construisera din barne si o bisericuta, unde s-au inchinat timp de 10 ani, cat erau urmariti de comunisti. Atunci si-a dat seama ca banditii nu erau banditi, ci romani simpli, ortodocsi, ca si el. A invatat in acea zi cat va trebui sa invete acest popor in zeci de ani, din carti date din mana in mana, puse la embargou de catre insusi Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

George Bara(sursa: NapocaNews.ro)

Am aflat ca si noua carte a d-lui Ovidiu Hurduzeu, Economia Libertatii, a fost interzisa de catre Patriarhul rosu, probabil fiind daunatoare pentru politica sa manageriala.

Gata, din 2011 s-a zis cu internetul

Echitabil si impartial, zilele se scurteaza. Folositi vremea ramasa la maxim. Va reamintesc ca in vreme ce toate farurile mass-mediei romanesti erau pe alegerea democratica a noului presedinte, la Bruxelles se alegea, TOTAL NEDEMOCRATIC, primul presedinte al UE. De citeva zile a intrat deplin in vigoare Tratatul de la Lisabona, care transforma Romania in gubernie a Uniunii Europene.

De altfel, senatorii tocmai au aprobat o masura a parlamentului UE care interzice bocirea mortului si petrecerea sa la groapa. Isi mai aduce cineva aminte de atitudinea parlamentarilor privitoare la cipurile din cartile de identitate?

Dar iata cum e cu internetul:

“Este pentru prima data cand intr-un text juridic se face referire la utilizarea internetului ca principiu de baza deci, facand astfel legatura intre internet si exercitiul drepturilor si libertatilor fundamentale. Accesul unui utilizator la internet poate fi intrerupt numai in cazul in care este “necesar intr-o societate democratica” si numai dupa “o procedura prealabila echitabila si impartiala”, care le ofera utilizatorilor posibilitatea de a-si sustine cazul si respecta prezumtia de nevinovatie”, a declarat raportoarea Parlamentului Catherine Trautmann (S&D, Franta).

Eurodeputatii se lauda in comunicatul Parlamentului European ca “au reusit sa impuna accesului la internet o protectie juridica echivalenta cu cea valabila pentru un drept fundamental, prin adaugarea “prevederii privind libertatea internetului” in cadrul de reglementare UE pentru retelele si serviciile de comunicatii electronice”.

La Quadrature du Net: Pachetul telecom, o oportunitate ratata pentru drepturile utilizatorilor. BBC ATRAGE ATENTIA:

BBC aminteste insa ca amendamentul anterior, care cerea explicit obligativitatea unei decizii judecatoresti inainte de restrictionarea accesului la internet, a fost respins si ca este inca neclar ce va insemna in practica o procedura corecta si impartiala.

“Corect si impartial” a fost si procesul Preotului Gheorghe Calciu Dumitreasa din anul 1979. Urmarea o stim.

https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-6557228-posibilitatea-taierii-conexiunii-internet-numai-urma-unei-proceduri-echitabile-impartiale-din-2011.htm

sursa: Ortodoxia, googlegroup

Aceeasi gripa, acum numita “gripa noua”, este un mijloc de manipulare a maselor. In aceeasi hora intra si patriarhia

gripa_manipulare

FRICA. De frica oamenii sunt dispusi sa faca orice, mai ales cand le este amenintata viata. In aceasta perioada sunt multe interese de urmarit si din partea oficialilor europeni, dar si a celor autohtoni. Dezamagiti de rezultatele obtinute in cazul gripei aviare si a gardasilului, elitele malefice ale acestei lumi lovesc mai strasnic, sperand sa-si atinga obiectivul, acela de a decima 80% din populatia globului. Gripa porcina nu este altceva decat un UP-GRADE al gripei aviare. La acest plan concerteaza majoritatea guvernelor, semn ca, in pofida tuturor dovezilor nocive si mortale ale vaccinului, dictatura mondiala se instaureaza cu o mare graba. Aceasta graba are si un mic avantaj, acela ca inca mai avem legi ce ne apara drepturile cetatenesti si de constiinta. Ne ramane doar sa informam si pe altii, deoarece mass-media trambiteaza aceeasi isterie, impusa de “sus”.  Informarea corecta are un rol foarte important si sa speram ca vor fi foarte putini cei ce vor accepta vaccinul mortal, asa-zis “contra gripei porcine”. Romanii, in general, sunt foarte reticenti la ce vine peste noapte si mai mult, legile tarii permit sa refuzam vaccinarea. Trebuie sa avem curaj si sa ne cunoastem drepturile de cetateni ai Romaniei, dar si de fii ai Tatalui Ceresc, care ne-a lasat raspunzatori fata de acest trup trecator, cu atat mai mult ca vaccinarea ar insemna SINUCIDERE, neluand in considerare riscurile mortale la care ne supunem. Purtam aceasta responsabilitate si fata de noi si fata de aproapele nostru.

Asistam zilele acestea la o degringolada pe scena politica romaneasca, in care presedintele spune una, premierul spune exact pe dos, insa planurile celor intunecati merg inainte si deja Romania a comandat 500 000 de vaccinuri din import, iar institutul Cantacuzino va fabrica doua milioane de vaccinuri. Am putea, din naivitate, sa credem ca fabricarea acestui vaccin si impunerea lui pe plan mondial, ar fi si un mod de a ameliora criza financiara, despre care stim bine ca este o inscenare, spre a aduce la ananghie mai multe tari, devenind apoi tributare la F.M.I. Insa, este o mare capcana sa credem ca  interesul elitelor se rezuma doar la bani. Ei urmaresc sa stapaneasca aceasta lume, vis de mii de ani al mintilor bolnave, si o fac cu ajutorul satanei, ce vrea cat mai multe suflete in focul iadului.

Din pacate, nici de aceasta data nu-i avem alaturi pe cei cu functii bisericesti inalte. Zilele trecute, patriarhia a dat un comunicat prin care sustine recomandarile medicilor de prevenire a imbolnavirii cu gripa si ne indeamna la rugaciune pentru cei bolnavi. Asta e foarte bine, insa nu spune nicaieri de periculozitatea vaccinului si nu indeamna la a refuza vaccinul, ci mai mult se precizeaza in comunicat ca “această imunitate poate fi crescută în urma vaccinării cu vaccin gripal”. Deci e clar, ca si in cazul gardasilului, cand i se facea publicitate la tv trinitas, ca patriarhia este tributara intereselor demonice ale ocultei mondiale.

Sa luam aminte ca multa putere ni s-a dat si mare raspundere avem fata de mostenirea lasata de Dumnezeu.
SA NU NE FIE FRICA!!!
Avem dreptul de a refuza orice vaccin.
Evitati orice tentativa de a fi vaccinati.
Semnati pe propria raspundere ca refuzati vaccinul, deoarece legea permite acest drept.
Nu acceptati sa fiti contaminati prin vaccinare!!!
Protejati-va copiii si informati-i sa nu accepte nici un vaccin. Absolut nici unul.
S-a dovedit stiintific ca toate vaccinurile au efecte distrugatoare asupra sanatatii.

Nu va lasati manipulati de isteria provocata de acest virus gripal, ce nu este mai grav decat cel obisnuit.

Bartolomeu – patriarhul dictator

barty_papybarty_dany

Patriarhul Ecumenic Kir Bartolomeu se comporta ca un stapanitor lumesc. Dezlantuie amenintari polemice impotriva arhiereilor care au semnat calduroasa „Marturisire de Credinta impotriva ecumenismului”.

Trimite reprezentanti care inmaneaza din partea sa scrisori cu continut terorizant episcopilor din Biserica Ortodoxa a Greciei care au semnat „Marturisirea de Credinta…”. Sufletul sau este cuprins de intristare pentru acest comportament al episcopilor. Evident, considera semnatura lor ca pe un banner de demascare a planurilor lui eretice. De altfel, insa, invata erezia rugandu-se in comun odata cu un guru, altadata cu alti lideri religiosi ai indigenilor din Amazonia, odata cu papa in Catedrala Patriarhala Sfantul Gheorghe din Fanar si altadata cu alti eretici din „Consiliul Mondial al Bisericilor (adica al eresurilor)”. Patriarhul ecumenic este o continua sminteala.

Provoaca confuzie ortodocsilor prin co-liturghisirile si rugaciunile sale in comun, proclamand indirect, dar clar, ca toate sunt la fel si ca nu exista diferente intre ortodocsi, catolici, protestanti si alti crestini rataciti. In zilele patriarhatului sau, Lumina Credintei a devenit una cu intunericul ereziei. In zilele patriarhatului sau, Biserica Ortodoxa a devenit egala cu cea catolica, cu cea protestanta, cu cea anglicana. Evident, pentru ca in mod constient crede exact ca papa, care a proclamat ca Ortodoxia este erezie. In zilele patriarhatului sau, lupta pentru apararea credintei si pentru pazirea nestirbita a Sfintelor Canoane constituie un „act de nebunie” pus in practica de catre unii crestini ortodocsi botezati, care apara poruncile de Dumnezeu insuflate, dar sunt depasiti pentru secolul XXI al globalizarii si al Noii Ordini a Lucrurilor. In tabara „nebunilor” intra si Mitropoliti, Egumeni ai Sfintelor Manastiri, rasofori, profesori universitari, respectabili clerici, teologi din Educatia Medie, simplul popor al lui Dumnezeu. Acesti „nebuni” care apara cele sfinte si cuvioase ale Bisericii noastre sunt denuntati de catre filo-ecumenistul patriarh ecumenic ca unii care se afla in afara Bisericii. Inima sa si tronul sau au fost clatinate de catre crestinii ortodocsi care pazesc comorile predaniilor Bisericii noastre, pe care ar fi trebuit el insusi sa le pazeasca ca un cap director al Ortodoxiei. Pentru prima data, patriarhul ecumenic se afla intr-o confruntare atat de puternica cu o miscare a credinciosilor, miscare care urmareste sfarsitul dispretuirii Sfintelor Canoane de catre anumiti capi ai Bisericii Ortodoxe. Pentru prima data, patriarhul ecumenic este contestat atat de dinamic de catre fratii crestin-ortodoxe si de majoritatea conservatoare a publicatiilor bisericesti, a Sfintelor Manastiri, teologilor si oamenilor de stiinta. Pentru prima data, patriarhul ecumenic formuleaza „amenintari” la adresa mitropolitilor din Grecia. continuare »

Canonicitatea unor biserici vs. “canonicitatea” unor site-uri ortodoxe

Directive dictatoriale discutate la TV Trinitas (Televiziunea Patriarhiei Romane)[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=jZVhBDGNLkM]

Ceremonie a cavalerilor de la Malta, in biserica Barnoschi din Iasi[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=zizkqtUMhIs]

Oare Trinitas TV nu ar fi trebuit sa discute aceste erezii ce se intampla in bisericile ortodoxe? Ei discuta despre cenzura si dictatura asupra site-urilor ce inca mai spun adevarul?

Se pare ca aceasta ceremonie a cavalerilor de la Malta a avut loc in septembrie, 2008, cand mitropolitul Teofan fusese deja inscaunat la Iasi. Sursele noastre ne-au precizat ca IPS Teofan a luat act de acest eveniment si ca urmeaza sa faca public un comunicat. Nadajduim in purtarea de grija a IPS Teofan pentru buna oranduire din bisericile noastre si credem ca este de asteptat o penalizare a acestor faradelegi, ca sa avem certitudinea ca arhiereii inca mai vegheaza asupra bisericilor ce le pastoresc. Acea biserica a fost spurcata si trebuie resfintita, iar preotii caterisiti. Oare ce molitfelnic au folosit acei preoti pentru binecuvantarea sabiei cavaleresti? Cum de le-a permis acelora, care nu sunt fii ai Bisericii, ci parte a masoneriei, sa pangareasca sfantul locas ortodox? Oare cata nerusinare trebuie sa aiba acesti falsi slujitori ai Bisericii ca sa declare necanonice siteurile  ce vadesc pe fata faradelegile lor, pe cand ei incalca cu nerusinare pana si canoanele de baza ale Bisericiii ortodoxe, pentru care sfintii si-au varsat sangele?

In final se pun intrebarile: Mai sunt canonice aceste biserici? Mai sunt canonici acesti preoti? Mai sunt valabile liturghiile savarsite in astfel de locasuri pangarite? Mai sunt canonici acesti ierarhi care ingaduie astfel de faradelegi in bisericile ce le pastoresc? Oare nu e limpede ca uraciunea pustiirii a ajuns la locul ce nu i se cuvine?

Cititi si: Parerea parintelui Savatie despre aceasta emisiune

Oameni sau numere ?

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

Va prezentam doua emisiuni TV, care dezbat problema pasapoartelor biometrice sia legea care permite ascultarea si inregistrarea convorbirilor telefonice si de internet.

ORA DE ŞTIRI, TVR2: “OAMENI ŞI NUMERE”

[googlevideo=https://video.google.com/videoplay?docid=-4072691921700118168&hl=en]

Dezbaterea i-a avut ca invitaţi pe deputatul Costică Canacheu (preşedintele Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor) şi pe avocata Mihaela Dobre (reprezentanta mai multor Asociaţii de orientare ortodoxă care contestă în instanţă decizia Guvernului României de introducere a paşapoartelor biometrice cu micro-chip RFID). Prin telefon, am ascultat şi punctul de vedere al deputatului Georgian Pop, ferm dar singular printre membrii Comisiei.
S-a remarcat cinismul parlamentarului PD-L care a încercat să ne convingă – cu zâmbetul pe buze – că negrul este alb. O întrebare bună ar fi fost dacă deputatul C.C. , ales în colegiul 4 uninominal, sectorul 1, Bucureşti, a întrebat măcar unul dintre alegătorii săi dacă vrea sau nu paşaport cu micro-chip RFID – în plus, dacă a aflat de zecile de mii de români care au declarat în scrisnu vor paşaport cu micro-chip.
Dacă românii ar fi întrebaţi, procentul ar fi asemănător cu cel din campania de vaccinări cu Gardasil, adică 97% ar spune NU!

REALITATEA VA PRIVESTE

[GOOGLEVIDEO=https://video.google.com/videoplay?docid=6327408877482083611&hl=en]