Tag Archives: Galati

Încă un pas spre pecetluire: Carduri RFID pentru elevii unui liceu din Galaţi

rfid card studentlati
Gata cu cititoarele de carduri. Directorul Colegiului Naţional “V. Alecsandri” din Galaţi, Vasile Ciuchină, susţine că în curând elevii de la această instituţie de învăţământ vor avea un sistem de siguranţă performant.

„Nu va fi pe bază de cititoare de carduri. Din experienţa altor licee, care au renunţat deja la sistem, am văzut că se făceau cozi interminabile la intrare, elevii fiind nevoiţi să aştepte citirea cardurilor. Ceea ce vom implementa la noi va permite verificarea cartelelor prin intermediul undelor radio, elevii neavând altceva de făcut decât să poarte respectivele cartele asupra lor, întrucât staţia va avea o acoperire de 10-15 metri de jur împrejurul şcolii. Fiecare elev va avea codul său unic de identificare şi aşa vom putea şti cu exactitate când a venit şi când a plecat de la şcoală. Vom avea o aplicaţie care ne va permite să le transmitem şi părinţilor acasă aceste date. Purtarea cardurilor va fi obligatorie prin regulamentul de ordine interioară şi vom stabili sancţiuni pentru cei care nu le vor avea asupra lor”, a spus Vasile Ciuchină.

Acesta susţine că banii au venit de la Primărie – în jur de 70.000 de lei, dar că suma este insuficientă. „La achiziţionarea cardurilor care sunt destul de scumpe, având aproape configuraţia unui telefon mobil, trebuie să cerem şi sprijinul părinţilor, întrucât fondurile de la Primărie nu acoperă decât o parte din sumă”, declară directorul de la CNVA.

| rtv.net

Izvoarele, Galați – Efectele dezastruoase ale explorării/ exploatării gazelor de șist

sonda de explorare de la schela (7) Minciunile si intimidarea sunt la ele acasã în satul Izvoarele, comuna Slobozia Conachi, judetul Galati, unde s-au produs peste 200 de cutremure în ultimele 15 zile. Cu aceastã spaimã trãiesc localnicii din satul Izvoarele, locul în care pãmântul pare sã nu se mai opreascã din tremurat. Oamenii vãd de la o zi la alta cum li se dãrâmã casele, dupã ce specialistii le-au lipit pe pereti benzi de mãsurat crãpãturile, iar în loc de explicatii primesc ridicãri din umeri sau amenintãri. Pentru cã s-au revoltat si au iesit în stradã, acum pe stâlpii de iluminat din sat au apãrut camere de supraveghere! Locuitorii din Izvoarele le transmit celor din Silistea, comuna Pungesti, sã nu se lase prostiti ca ei, când au acceptat exploatãrile petroliere în zonã, pentru cã vor pãti exact la fel! Explicatiile petrolistilor sunt cusute cu atã albã! Ei nu recunosc cã folosesc pentru extragerea petrolului aceeasi tehnicã ca în cazul gazelor de sist si anume cea a fracturãrii hidraulice! Însã acum douã zile, înselând vigilenta unei firme de pazã extrem de durã, Nova Force, am reusit sã fotografiem o sondã! Am fotografiat si o cisternã cu lichid logistic, adus de o firmã renumitã Den Hartogh, care se ocupã cu transportul lichidelor petroliere si periculoase, probabil si lichid de fracturare! Localnicii sunt bolnavi de îngrijorare, cer oricui ajutorul si vor sã li se dea explicatii, însã nimeni nu le spune nimic!

sonda-de-explorare-de-la-schela_2_948489fb59Se fac explorări după gaze de şist?

Dezvăluiri şocante au fost făcute, în faţa celor prezenţi la protestul din Izvoarele, de Paul Iurea, un activist de mediu.

“Băieţilor de la Chevron nu le mai trebuie autorizaţie şi infrastructură la fracturarea hidraulică. Deţin contractele şi informaţiile din care reiese că aici s-au făcut fracturări hidraulice în secret. Gazul de şist nu se scoate decât prin cutremure, iar prezenţa hidrogenului sulfurat în apă arată că aici s-a forat hidraulic”, a spus Paul Iurea.

Nou fenomen straniu la Izvoarele, dupa sutele de cutremure

Oamenii din localitate galateana Izvoarele au un nou motiv de ingrijorare. Dupa ce sutele de cutremure le-au stricat casele iar explicatiile autoritatilor nu le-a risipit frica, acum la fantana din curtea bisericii din localitate apa este… calda.
“Curge apa fierbinte la biserica, la fantana asta forata adanc”, a spus o batrana. Intrebata de reporterii KanalD daca s-a mai intamplat vreodata asa ceva, batrana a raspuns “Niciodata!”.
Astfel, apa odata rece ca gheata, acum are aproape 14 grade. Oamenii spun ca se intampla acest lucru mai ales dimineata si sunt zile in care scot apa aburinda.

Mai mult, localnicii inca aud bubuituri noaptea, ca in perioada cutremurelor. Peste 300 de seisme au avut loc in Galati, autoritatile si specialistii demarand o ampla ancheta. Raportul intocmit dupa indelungi analize a aratat ca seismele s-au produs din cauze naturale, si nu ca urmare a exploatarilor petroliere din zona.
Cauzele cutremurelor din Galati, elucidate – ce spune raportul stiintific
“Cauza principala a cutremurului este una tectonica, asa cum am spus. Panza freatica a amplificat semnalul sonor. Panza freatica ridicata a amplificat semnalul sonor in zona Izvoarele si, atunci, a afectat un pic mai mult casele, o anumita parte a satului Izvoarele”, a explicat ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, la prezentarea raportului.
Acum autoritatile au promis ca vor investiga si acest nou fenomen straniu ce ii nelinisteste pe localnicii din Izvoarele.

Avalanșă de cutremure la Izvoarele în jud. Galați

Situatia este tot mai tensionata in judetul Galati. In satul Izvoarele s-au inregistrat 40 de cutremure in mai putin de o saptamana.

7 dintre aceste seisme au avut peste 3 grade pe scara Richter. Miscarile tectonice au aparut in urma inundatiilor de acum doua saptamani, cand au cazut 100 de litri de apa pe metrul patrat. Oamenii sunt innebuniti, mai ales ca au inceput deja sa li se crape casele.

Dupa blestemul apelor, oamenii simt ca traiesc acum blestemul pamantului care se misca incotinuu si parca urla sub picioarele lor. Localnicii din comuna Slobozia Conachi aproape ca au pierdut sirul cutremurelor.

Localnic: “Azi, treizeci, zero noua, la opt si doua minute. Si dupa aia a mai fost unul la noua. Dar a mai fost la opt jumate. Opt treizeci, noua si doua minute, cam asa.”

De teama ca va urma un seism si mai mare multi stau in strada si cer ajutor. continuare »

VIDEO: Inundații catastrofale la Galați. Veste REA din partea meteorologilor, pentru Moldova

Oprea a anunţat că sinistraţii vor primi din rezervele de stat 56.000 de litri de apă îmbuteliată, şase tone de conserve de carne, şase tone de conserve de ficat, 30 de tone de ulei, 20 de tone de motorină şi 500 de tone de făină.

UPDATE: Arafat a declarat la comandamentul pentru situaţii de urgenţă că este recomandată vaccinarea oamenilor, deoarece există riscul izbucnirii epidemiilor. UPDATE: Încă un deces a fost confirmat la Galaţi, în urma viiturilor care au lovit comunele din judeţ.

UPDATE: Reprezentantul ANM, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă: “A plouat în câteva ore cât pentru două luni. Scurgerile masive de apă de pe versanţi au făcut prăpăd”

UPDATE: Meteorologii au anunţat un cod galben de ploi pentru toată zona Moldovei, deja afectată de căderile abundente de precipitaţii. Pe parcursul nopţii de joi spre vineri (12/13 septembrie) vor fi ploi pe arii extinse în estul, sudul şi centrul ţării. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în Moldova cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp. Notă: fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în această după-amiază, cu caracter local în majoritatea regiunilor; – izolat cantităţi de apă de 30…35 l/mp vor fi şi în zona Carpaţilor Meridionali, în Oltenia, Muntenia şi Transilvania.

UPDATE: Vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul pentru societatea informaţională, Dan Nica, se deplasează, joi, la Galaţi, din dispoziţia primului-ministru Victor Ponta, pentru a evalua situaţia la faţa locului, în urma căderilor abundente de precipitaţii din ultimele ore şi pentru a stabili de urgenţă măsurile care se impun. Dezastru în judeţul Galaţi după o ploaie torenţială de câteva zeci de minute. Au căzut 120 de litri pe metru pătrat, iar viitura a măturat tot ce a întâlnit în cale în 18 localităţi. Sute de case au fost inundate, iar din potrivit datelor furnizate de ISU Galaţi, şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi o persoană este dată dispărută.

UPDATE: Meteorologii au anunţat un cod galben de ploi pentru toată zona Moldovei, deja afectată de căderile abundente de precipitaţii.

UPDATE: Vicepremierul Gabriel Oprea şi ministrul pentru societatea informaţională, Dan Nica, se deplasează, joi, la Galaţi, din dispoziţia primului-ministru Victor Ponta, pentru a evalua situaţia la faţa locului, în urma căderilor abundente de precipitaţii din ultimele ore şi pentru a stabili de urgenţă măsurile care se impun.

UPDATE: Secretarul de stat Cătălin Chiper merge, joi, cu un elicopter MAI, în judeţul Galaţi, unde şapte persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, o alta este dată dispărută şi sute de oameni au fost evacuaţi. Cătălin Chiper, coordonatorul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, va fi însoţit de şeful IGSU, Ion Burlui, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

UPDATE: Comandamentul pentru situaţii de urgenţă se va reuni în această dimineaţă, la ora 11:30, la Guvern pentru a discuta situaţia dezastrului de la Galaţi.    Ploia torenţială care a căzut timp de o oră a făcut prăpăd. Viitura a măturat totul în cale şi a inundat casele oamenilor. Treziti de sirene, satenii au fugit din calea apelor. “Tata e in pat, paralizat, e uda leaorca, mama sta si il tine ridicat! Sunt disperata”, spunea, în lacrimi, o femeie.  Batranii plang in casele pline de noroi si apa.  Viitura a fost atât de puternică încât nimeni nu a mai putut face nimic pentru a salva bunurile. Animalele din gospodarii sunt luate de torenti. O vaca blocata intr-un sant este abandonata de proprietar. Satenii salveaza ce mai apuca.  Pompierii au reuşit cu greu să îi salveze pe sinistraţi.