Tag Archives: Ierusalim

Un posibil SIGILIU al profetului ISAIA a fost descoperit în Ierusalim

basilica.ro | Un posibil sigiliu al profetului Isaia a fost descoperit în Ierusalim

O echipă de arheologi de la Universitatea din Ierusalim, condusă de Dr. Eilat Mazar, a descoperit recent un sigiliu din lut vechi de peste 2.700 ani care ar putea să aparțină Sfântului Isaia, unul din cei patru mari profeți ai Vechiului Testament.

Într-un articol intitulat „Este semnătura profetului Isaia?”, Eilat Mazar explică cum sigiliul din secolul VIII î.Hr. a fost descoperit în timpul unor săpături în Ierusalim, în apropiere de locul în care a fost descoperit mai devreme un obiect al regelui Iezechia, cel care a protejat Regatul lui Iuda de o invazie asiriană conformându-se îndemnurilor profetului Isaia. continuare »

1948 a fost anul INCEPUTULUI APOCALIPSEI? / 1948 + 70 = 2018 / Anul 2018 va reprezenta INTRAREA IN APOCALIPSA?

de Saccsiv

Imagini pentru wwiii

Iata comentariul fratelui mircea.v postat la O scurta cronologie ortodoxa a apostaziei vremurilor noastre / S-a inceput usor in secolul 19, s-a apasat pe acceleratie in secolul 20, iar acum se incheie in forta ….:

1948, un an foarte interesant.
Se infiinteaza statul Israel, consiliul mondial al bisericilor, apare Athenagora… Si, e anul in care incepe Apocalipsa, spune Ioan Ianolide.
continuare »

Jefuirea Ortodoxiei de către Patriarhul ecumenic, cel al Ierusalimului și cel al Americii

jefuirea OrtodoxieiRugăciune ecumenistă în interiorul baldachinului Sfântului Mormânt rostită de ereziarhul Papă și Patriarhul ecumenic.

        Ereziarhul Papă și Patriarhul ecumenic au rostit „Tatăl nostru” (în italiană) și diferite pericope evanghelice, în timp ce în Declarația comună pe care au semnat-o, Patriarhul ecumenic: a) proclamă că Biserica Ortodoxă nu deține întregul adevăr al credinței, ci părți ale ei, b) readuce în scenă teoria hulitoare a lui Atenagora despre reinstituirea Bisericii celui Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolicească (Deci ne spune că nu este cea în care credem și pe care o urmăm), semănând confuzie printre credincioși și desființând dogmele Bisericii, c) recunoaște pe șeful statului Vatican drept episcop canonic, iar „biserica” lui canonică și d) adoptă toate principiile lui Atenagora și de aceea acceptă diplomația iubiristă a Vaticanului în evoluția spre pseudo-unire.

Patriarhul Ierusalimului Teofil îl numește pe ereziarhul Papă Aghiotaton[1] (deși nu a părăsit infailibilitatea, care-l face asemenea cu Dumnezeu, căci numai El este infailibil), îl recunoaște nu ca șef de stat și ereziarh, ci drept întâistătător canonic al Bisericii. Toate cele pe care le-au propovăduit Sfinții antipapali și antieretici ai Bisericii noastre nu au nici o putere nici pentru patriarhul Ierusalimului, Teofil, adept al dialogurilor interreligioase și nu numai. Arhiepiscopul Americii, Dimitrie, se dovedește, din declarațiile sale, a fi un adept al ecumenismului laic și vorbește despre împărțirea Bisericii și nu despre Schismă și erezie.

continuare »

Pericol de RĂZBOI în Orientul Mijlociu. Sirene de alertă şi EXPLOZII violente la Ierusalim

UPDATE 22.40 – Trei explozii violente au zguduit Ierusalimul, marţi seara, la puţin timp după ce sirenele au răsunat în oraş, potrivit unor jurnalişti ai AFP.

Sirenele au răsunat în jurul orei 19.00 GMT (22.00, ora României). La puţin timp după, trei explozii violente au zguduit Ierusalimul, potrivit aceleiaşi surse.

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a revendicat tirurile de rachetă lansate asupra oraşelor Ierusalim, Tel Aviv şi Haifa.

“Pentru prima oară, Brigăzile Ezzedine al-Qassam au atacat Haifa cu o rachetă de tip R160, Ierusalimul ocupat cu patru rachete de tip M75 şi (oraşul) Tel-Aviv cu patru rachete de tip M75“, au afirmat brigăzile într-un comunicat.

Sirene au răsunat şi în nordul Israelului, la Tel Aviv.

Mai devreme în cursul serii, sirenele de alertă au răsunat la Tel Aviv, la 60 de kilometri nord de Fâşia Gaza, după care o rachetă a fost interceptată de sistemul de apărare Iron Dome, potrivit armatei.

Autorităţile israeliene au deschis toate adăposturile antiaeriene de la Tel Aviv şi Ierusalim.

MAE recomandă evitarea deplasărilor în Israel şi Teritoriile Palestiniene

UPDATE 21.00: Brigăzile Ezzedin Al-Qassam, aripa militară a organizaţiei islamiste Hamas, au lansat rachete spre două baze militare din Israel, după o tentativă eşuată de pătrundere pe teritoriul israelian, informează AFP.

Grupul terorist anunţă că a lansat “zece rachete Katiuşa” spre baze militare din zona Zikim, în sudul Israelului.

Potrivit presei israeliene, patru islamişti palestinieni au fost ucişi de armata israeliană pe o plajă situată la 2,5 kilometri de frontiera cu Fâşia Gaza.

Ştirea iniţială 16.24
Israelul a autorizat mobilizarea a aproximativ 40.000 de rezervişti, în perspectiva unei posibile ofensive terestre în Fâşia Gaza, scrie presa israeliană, citată de AFP.

Această decizie a fost adoptată de către Cabinetul de Securitate condus de către Benjamin Netanyahu, la câteva ore după ce armata a lansat o vastă operaţiune aeriană vizând mişcarea palestiniană Hamas, în Fâşia Gaza, cu scopul de a opri tirurile de rachete către teritoriul israelian.

Hamas a provocat această situaţie tensionată şi membrii militanţilor palestinieni vor plăti un preţ mare pentru această nesăbuinţă“, a declarat, marţi, premierul Benjamin Netanyahu.

Mişcarea Hamas a lansat numeroase rachete spre Israel ca reacţie la uciderea adolescentului palestinian Mohammed Abu Khder în Ierusalimul de Est. Asasinatul pare a fi un act de răzbunare faţă de uciderea celor trei adolescenţi israelieni în Cisiordania. Cei trei adolescenţi israelieni – Eyal Yifrah (în vârstă de 19 ani), Gil-Ad Shaer (16 ani) şi Naftali Frenkel (16 ani) – dispăruseră pe 12 iunie în Cisiordania.

Paisprezece rachete au fost lansate din Fâşia Gaza între 2 şi 3 iulie, două căzând pe case din sudul Israelului, fără însă a provoca victime. În replică, aviaţia militară israeliană a efectuat 15 raiduri asupra unor poziţii islamiste din teritoriul palestinian.

Guvernul Israelului a promis “distrugerea” organizaţiei teroriste Hamas, care deţine controlul asupra Fâşiei Gaza, după asasinarea celor trei adolescenţi israelieni.

La un pas de Marea Apostazie: Declaraţia comună de la întâlnirea patriarhului ecumenist Bartolomeu cu ereticul papă Francisc I

intalnire bartolomeu cu francisc

Papa Francisc a ajuns duminică după amiază la Ierusalim, unde a avut loc momentul cheie al pelerinajului său de trei zile la Locurile Sfinte: întâlnirea cu patriarhul ecumenist de Constantinopol, Bartolomeu, la 50 de ani de la “îmbrățișarea” apostată dintre papa Paul al VI-lea și patriarhul Atenagora, când s-a îndrăznit a fi ridicată anatema de la 1054 contra papistașilor, care s-au despărțit de Biserica lui Hristos prin erezia filioque. De data aceasta, întânirea dintre cele două căpetenii a dus la un alt pas spre apostazia cea mare: angajamentul pentru împărtășirea în comun. Iată mai jos, în traducerea de la radio Vatican, declarația comună a celor… doi:

Declarația Comună semnată de papa Francisc și patriarhul Bartolomeu la sediul Delegației Apostolice de la Ierusalim.

1. Asemenea veneraților predecesori, Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Ecumenic Atenagora, care s-au întâlnit aici la Ierusalim acum 50 de ani, tot astfel și noi, Papa Francisc și Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, am voit să ne întâlnim în Țara Sfântă, “unde Mântuitorul nostru comun, Cristos Domnul, a trăit, a învățat, a murit, a înviat și s-a înălțat la cer, de unde l-a trimis pe Duhul Sfânt asupra Bisericii care lua ființă”. (Comunicatul comun dintre Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Atenagora, publicat după întâlnirea din 6 ianuarie 1964). Întâlnirea noastră prezentă, ce reprezintă o reuniune ulterioară a Episcopilor Bisericilor de Roma și de Constantinopol, fondate de cei doi frați Apostoli, Petru și Andrei, este pentru noi izvor de imensă bucurie spirituală și ne oferă ocazia de a reflecta asupra profundității și autenticității legăturilor existente între noi, rod al unui drum plin de har de-a lungul căruia am fost călăuziți de către Domnul, începând din acea zi binecuvântată de acum 50 de ani.

2. Întâlnirea noastră fraternă de azi este un nou și necesar pas pe calea spre unitatea la care doar Duhul Sfânt ne poate conduce: aceea a comuniunii în diversitatea legitimă. Ne amintim cu intensă gratitudine pașii pe care Domnul ne-a îngăduit să-i facem. Îmbrățișarea reciprocă dintre Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Atenagora, aici la Ierusalim, după multe secole de tăcere, a pregătit calea unui gest de o extraordinară valoare: înlăturarea din memoria și din mijlocul Bisericii a sentințelor de excomunicare reciprocă, din 1054. Au urmat schimburi de vizite la respectivele sedii din Roma și din Constantinopol, contacte epistolare frecvente și, succesiv, decizia Papei Ioan Paul al II-lea și a Patriarhului Dimitrios, ambii de venerată memorie, de a începe un dialog teologic al adevărului dintre Catolici și Ortodocși. De-a lungul acestor ani, Dumnezeu, izvor de pace și de iubire, ne-a învățat să ne considerăm unii pe ceilalți ca membri ai aceleiași familii creștine, sub un singur Domn și Mântuitor, Isus Cristos, și să ne iubim unii pe alții, încât să putem mărturisi credința în aceiași Evanghelie a lui Cristos, așa cum a fost primit de la Apostoli, exprimat și transmis nouă de Conciliile ecumenice și de Sfinții Părinți. Pe deplin conștienți că nu am atins obiectivul deplinei comuniuni, azi ne exprimăm din nou angajamentul de a continua să mergem împreună spre unitatea pentru care Cristos Domnul s-a rugat Tatălui “pentru ca toți să fie una” (In 17,21). continuare »

VIDEO – Venirea Sfintei Lumini, Ierusalim, 2014

HRISTOS A ÎNVIAT!


An de an, cu ocazia Paştelui ortodox, credincioşii se bucură de ceea ce ei numesc minunea Sfintei Lumini. Această mare minune se petrece an de an în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui.

În cadrul ceremoniei, Patriarhul grec al Ierusalimului înconjoară Sfântul Mormânt alături de un sobor de ierarhi şi de preoţi. După procesiune, Patriarhul intră cu 33 de lumânări în Sfântul Mormânt, unde se crede că Lumina Sfântă coboară şi le aprinde. După acest eveniment, Patriarhul iese din mormânt şi împarte Lumina credincioşilor prezenţi în biserică.

Imnele Învierii

de Sfantul Efrem Sirul

1. Pentru noi a venit mielul din casa lui David. Pentru noi a venit din Avraam preot şi arhiereu. Pentru noi S-a făcut Miel, pentru noi S-a făcut Arhiereu. Trupul Său s-a făcut jertfă, iar Sângele Său stropire. Binecuvântată fie plinătatea Ta.

Refren: Binecuvântată fie Înălţarea Lui!

 

2. Pogorât-a fugind Păstorul tuturor căutând pe Adam, oaia cea pierdută. A luat-o pe umeri şi a urcat-o aducând-o Stăpânului turmei. Binecuvântată fie pogorârea Sa!

3. Stropit-a rouă şi ploaie făcătoare de viaţă peste Maria, pământul cel însetat. Şi ca un grăunte de grâu a căzut în iad, înălţându-se ca spic şi pâine nouă. Binecuvântat fie zborul Lui!

4. Cunoştinţa Sa a smuls rătăcirea de la omenirea căzută în pierzanie. Prie ea s-a tulburat şi clătinat cel rău. Peste neamuri şi-a revărsat toată înţelepciunea Sa. Binecuvântat fie izvorul ei!

5. Din înălţime S-a pogorât la noi Puterea dumnezeiască şi din sânul Maicii ne-a strălucit Nădejdea. Din mormânt a răsărit Viaţa şi pentru noi a şezut Împăratul de-a dreapta. Binecuvântată fie măreţia Lui!

6. Din înălţime s-a revărsat ca un râu, şi din Maria a ieşit ca o rădăcină. De pe lemnul crucii a căzut ca un rod şi ca o pârgă a urcat înapoi la cer. Binecuvântată fie voia Ta!

7. Cuvântul Tatălui a ieşit din sânul Său şi a îmbrăcat trup din alt sân. Dintr-un sân în alt sân a trecut şi a umplut sânurile feciorelnice. Binecuvântat Cel ce s-a sălăşluit întru noi!

Continuarea pe site-ul ATITUDINI.

Parintele Sofian Boghiu – Cuvant la Sambata lui Lazar. Cum a ajuns Maica Domnului in Muntele Athos

rostit vineri 23 martie 1990, seara la Utrenie

 Frati crestini,

Am sa va spun cateva lucruri despre Lazar. Inainte de asta am sa subliniez ca in Ierusalim, catre sfarsitul vietii Sale pamantesti, Mantuitorul a savarsit trei minuni mari, amintite de sfantul evanghelist Ioan, care au indarjit foarte mult pe dusmanii lui Iisus Hristos impotriva Lui. Minunile au fost asa: vindecarea orbului din nastere, vindecarea slabanogului de la Vitezda si invierea lui Lazar. Vedeau ca acest Iisus, profet sau invatator, cum ii spuneau ei, face niste minuni mari si dumnezeiesti, dar vroiau sa-L tagaduiasca. Cautau toate mijloacele sa dovedeasca ca nu El le-a facut, sau daca le-a facut, le-a facut cu puterea celui rau, cu puterea lui Belzebut. Cand a inviat insa pe Lazar, nu mai aveau ce sa spuna. Si atunci de necaz, de ciuda impotriva lui Iisus, cautau sa-l ucida si pe Lazar, ca nu cumva lumea care venea la Ierusalim in vremea aceea — erau sarbatorile Pastilor — sa se intalneasca cu Lazar, sa-l vada ca a inviat, sa spuna el cum a fost si cum a inviat si sa creada si mai multi in Iisus. Si spunea marele arhiereu, atunci, poporului, in sinedriul lor: „Voi nu stiti nimic. Acest Iisus atrage poporul la El. Vor veni romanii, vor ocupa tara aceasta si vom fi pierduti ca neam. De aceea trebuie sa-L pierdem pe acest Iisus” (Ioan 11,47:50.). Fara indoiala, si-au implinit planul, dar nu numai din cauza rautatii lor, ci pentru ca Dumnezeu insusi voise ca Iisus sa-Si dea viata pentru lumea intreaga, pentru popor.

Iisus inviaza cu adevarat pe Lazar din morti, indarjind si mai mult acest popor indaratnic si rau, si-Si urmeaza drumul Lui. Ca astazi, sambata aceasta a lui Lazar, maine are loc intrarea in Ierusalim — de fapt duminica, in mare alai. Dupa aceea Iisus intra in saptamana Patimilor.

Ascultand sfanta Evanghelie din seara aceasta, v-ati dat seama cine era acest Lazar: prietenul lui Iisus Hristos, el si cele doua surori ale lui, Marta si Maria. Iisus, cand avea putin ragaz sa iasa din cetatea in care au fost ucisi prorocii, Ierusalim, mergea la Betania. Betania este aproape de Ierusalim, trei kilometri numai. In aceasta familie Se simtea cu adevarat foarte bine, la acesti trei prieteni ai Lui. De data aceasta, Iisus Se afla undeva, cum s-a spus in Evanghelia sfantului Ioan, departe, pe langa Iordan. Si de acolo afla despre boala lui Lazar si dupa aceea despre moartea lui. Despre moartea lui, Iisus insusi spune apostolilor: „Lazar a adormit”. Ei credeau ca a adormit de oboseala. Iisus, vazand ca nu inteleg, le spune clar: „Lazar a murit… dar am sa ma duc sa-l scol”. Iisus socoteste moartea ca un somn si de aceea in limba greaca cimitirul se cheama kimitirion, adica loc de dormit, pentru ca mortii nostri care au murit de la inceputul lumii si pana acum, de fapt nu mor definitiv, deplin, ci adorm. Desi trupul acesta se desface, putrezeste, insa… ei adorm si vor invia in ziua cea de apoi. Se vor destepta, cum spune Iisus: „Ma duc sa-l destept“. Tot El, Iisus, va scula si pe ceilalti morti la sfarsitul veacurilor. continuare »

Sfanta Lumina a venit din nou! Hristos a Inviat!

Cu bucurie va anuntam ca si in acest an, Domnul ne-a trimis Sfanta Lumina din ceruri, la ora 14:06. HRISTOS A INVIAT!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=0ZoiOEJrTfk] [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=txBj0vBoMrc]

Marturii despre Sfanta Lumina:

[vodpod id=ExternalVideo.932844&w=425&h=350&fv=clip_id%3D10017958%26server%3Dvimeo.com%26autoplay%3D0%26fullscreen%3D1%26md5%3D0%26show_portrait%3D0%26show_title%3D0%26show_byline%3D0%26context%3Duser%3A2379595%26context_id%3D%26force_embed%3D0%26multimoog%3D%26color%3D00ADEF%26force_info%3Dundefined]

sursa: Popas alternativ

Un nou pas: jertfelnicul a fost construit. Mai multe despre templul lui antihrist, ce vor sa-l construiasca evreii

Conform newsru.com si sedmitsa.ru, in Israel, in orasul Mitzpe Ierihon, a fost construit un jertfelnic iudaic si pentru prima data in ultimele doua milenii s-au rostit cuvintele unei binecuvintari specifice.

Jertfelnicul a fost cladit din pietre strinse din desertul Iudeii, luate impreuna, de prin locuri unde nu a calcat picior de om – informeaza „NEWSru.Israel”. Conform prescriptiilor iudaismului, pietrele au fost prelucrate fara a se folosi fier si au fost incleiate cu un material special din nisip, luat din craterul Ramon si din bitum din desertul Iudeii. Acest „clei” poate rezista la temperaturi ridicate si nu acumuleaza caldura, fapt ce permite mentinerea unui foc constant. Jertfelnicul, a carui inaltime este de 4 metri, lungimea si latimea de 6 metri, a fost creat de catre membrii asa-numitului „Institut al Tempului”, sub conducerea rabinului Iehuda Glick. Crearea jertfelnicului a coincis cu ziua in care, conform traditiei iudaice, a fost distrus primul si al doilea Templu.

„Institutul Templului” se ingrijeste de reconstituirea impodobirilor si a vaselor de cult, care vor fi utilizate atunci cind se va fi ridicat al treilea templu. Timp de 20 de ani de existenta a „Institutului” respectiv, colaboratorii sai au reusit sa restabileasca in jur de 70 de parti din impodobirea templului. Printre ele, au fost reconstituite harpa de aur a regelui David, semi-sfesnicul (cu 3 brate) de aur, jertfelnicul de aur pentru arderea tamiiei, chiuveta de arama, masa de aur si hainele marelui preot.(mai jos aveti detaliate aceste lucruri)

Toate acestea adeveresc despre apropierea implinirii profetiilor Sfintului Apostol si Evanghelist Ioan Teologul. In Apocalipsa sa, el a prezis ca in vremurile de pe urma va veni slujitorul diavolului – Antihristul, care va instaura dictatura mondiala si va porni ultima, cea mai cumplita, prigoana asupra crestinilor. Fiul pierzarii ii va numerota pe toti cei supusi lui cu pecetea sa si cei care o vor primi vor merge la chinuri vesnice in iad. Cu toate acestea, domnia lui va lua sfirsit odata cu slavita Venire a Domnului nostru Iisus Hristos, Care-l va distruge pe Antihrist si va infaptui Judecata de Apoi.

„Situatia este infricosatoare! Nebunia a intrecut toate limitele. S-a inceput apostazia, a ramas doar sa vina fiul pierzarii. Lumea se va transforma intr-o casa de nebuni. Vin vremuri grele, iar pe noi ne asteapta incercari mari. Crestinii vor indura o mare prigoana. Intre timp, este evident ca oamenii nici nu inteleg ca acum traim semnele vremurilor de pe urma si ca pecetea Antihristului devine o realitate. Semnul ca se apropie implinirea proorociilor va fi darimarea moscheiei lui Omar din Ierusalim. O vor darima, ca sa rezideasca Templul lui Solomon, care, precum se spune, a fost zidita in locul acesta. In cele din urma, sionistii il vor aseza acolo pe Antihrist ca Mesia.” (Cuviosul Parinte Paisie Aghioritul)

A fost construita o replica a templului

[vodpod id=Groupvideo.4333617&w=225&h=150&fv=]Tot recent a fost realizata cea mai mare macheta a templului lui Solomon si a fost expusa la Ierusalim, pe acoperisul muzeului Aish HaTorah, chiar langa Muntele Templului, acolo unde edificiul original fusese inaltat. Templul lui Solomon a reprezentat, de-a lungul timpului, cea mai fastuoasa cladire religioasa iudaica, fiind construita de evrei in anul 960 inainte de Hristos, distrusa dupa 374 de ani de babilonieni, reconstruita in anul 516 inainte de Hristos (denumita atunci ”Al Doilea Templu”) si distrusa din nou in jurul anului 70 al erei noastre de romani. In religia iudaica, Templul are o valoare simbolica extrem de mare, considerandu-se ca la un moment dat un Al Treilea Templu va fi construit de catre evrei.
Modelul inaugurat a fost construit de Michael Ossanis, de la muzeul Aish HaTorah Yeshiva din Ierusalim, la scara de 1:60, avand, deci, o marime de 60 de ori mai mica fata de edificiul original. ”Speram ca posibilitatea de a vedea acest model al Templului, avand pe fundal perspectiva locatiei originale, sa ofere oamenilor o parte din acea inspiratie pe care o simteau cei care intrau in Templul care s-a aflat aici timp de aproape 1000 de ani”, a comentat inaugurarea Ephraim Shore, reprezentant al muzeului din Ierusalim, citat de Israelnationalnews.com. Replica Templului lui Solomon a fost construita dupa o elaborata consultare cu experti iudaisti care cunosc precis detaliile constructiei originale a Templului lui Solomon. De asemenea, modelul are un sistem hidraulic ce permite ridicarea cladirii-sanctuar plasata in mijlocul complexului, astfel incat vizitatorii pot vedea indeproape replici ale unor obiecte din sectorul Sfanta Sfintelor, cum ar fi Menora, Altarul Interior sau Chivotul Legii. ”Modelul Templului reprezinta debutul unui proiect care spera sa ii ajute pe evrei sa faca legatura cu mostenirea trecutului lor si sa acorde non-evreilor informatii despre cat de bogata si profunda este istoria acestor locuri sfinte ale noastre”, a incheiat reprezentantul muzeului, Ephraim Shore.
Templul care a fost construit in timpul domniei lui Solomon si in care a intrat Mantuitorul nostru Iisus Hristos, va fi refacut.
Templul acesta a fost distrus in timpul domniei lui Tit la anul 70 d.Hr. Domnul nostru Iisus Hristos a profetit despre templul acesta, zicand: “adevarat zic voua nu va ramane piatra pe piatra care sa au fie risipit” (Matei 24, 2). Templul va fi refacut iarasi pentru ca sa se instaleze in el Antihrist, care va insela pe toti dandu-se drept Mesia. Pe ruinile templului lui Solomon a fost construita moscheia lui Omar, care adesea a fost bombardata, dar nu daramata, fiindca nu venise plinirea vremii. Cand
aceasta va fi darimata atunci trebuie sa ne asteptam si la venirea lui Antihrist. Israel a fost preocupat de templu, caci s-a dispus sa se adune mii de tone de pietre «slefuite si celelalte si materiale necesare pentru constructia lui, in care va fi instalat Antihrist curand. Evreii din America au adunat sute de mii de dolari pentru construirea templului lui Solomon, ca sa-l incoroneze in el pe Mesia al lor 666. Vezi privirile tuturor crestinilor trebuie sa fie asupra moscheii lui Omar, fiindca distrugerea ei si intemeierea templului constituie semnul neindoielnic al impunerii lui Antihrist.
din cartea Nu va lepadati de Hristos. Nu va insemnati cu 666 – Maria Ioan Antonopol
In continuare puteti citi despre pasii facuti pana acum pentru reconstruirea templului.

Sfânta Lumină s-a coborât iarăşi la noi. Slavă Ţie, Doamne !

UPDATE

Sfanta Lumina a fost adusa si in Romania.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=i-XLWCJMJwk]

BUCURIE, SFÂNTĂ BUCURIE ! Dumnezeu se milostiveşte şi anul acesta de noi. Sfânta Lumină a venit din nou la Sfântul Mormânt din Ierusalim. Slavă lui Dumnezeu pentru toate !

HRISTOS A ÎNVIAT !

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=DJmpuwXcjsA] [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=a31OCJISRYI] [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=nolV-r3TQWM]

Sfintele Pasti din 2008[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=qihPpQF7pZE]

Marturia Patriarhului Ierusalimului Diodor I la aprinderea Sfintei Lumini

Marturii despre Sfanta Lumina de la Ierusalim