Tag Archives: IPS LAurentiu Streza

Ordin masonic ecumenist din Brașov, sub patronajul mitr. Ardealului, organizează manifestări de Nașterea Maicii Domnului

Braşovul se pregăteşte să-şi cinstească Sfînta Ocrotitoare

• Manifestările încep încă de joi cu concertele susţinute de artiştii Operei şi Filarmonicii Braşov
• Sîmbătă, de la ora 17.00, va avea loc o slujbă de Maslu săvîrşită de 31 de preoţi şi o impresionantă procesiune închinată marii sărbători a Naşterii Sfintei Fecioare
• Va fi pusă piatra de temelie a Monumentului Imnului de Stat al României, care va fi ridicat pe locul unde „Deşteaptă-te Române“ s-a cîntat pentru prima dată

În 8 septembrie, întreaga suflare creştină va prăznui ziua „Naşterii Sfintei Fecioare Maria“, Ocrotitoarea Braşovului. Ca în fiecare an, vor avea loc manifestări religioase şi culturale, pentru a le aminti braşovenilor că Sfînta Fecioară este, de cîţiva ani, ocrotitoarea oraşului, dar şi pentru a conferi un aer de sărbătoare Braşovului. Va avea loc o mare procesiune închinată marii sărbători a Naşterii Sfintei Fecioare, o slujbă de Maslu săvîrşită de 31 de preoţi, dar şi două concerte susţinute de artiştii Operei şi Filarmonicii Braşov. Anul acesta, marea sărbătoare va fi marcată şi de semnarea unui protocol între „Ordinul Suveran al Sfintei Fecioare Maria“ şi Biserica „Sf.Treime – Tocile“, protocol care va pune piatra de temelie a Monumentului Imnului de Stat al României, care va fi ridicat chiar pe locul unde „Deşteaptă-te Române“ s-a cîntat pentru prima dată, în Grădina lui Ţimăn. continuare »

Horă ecumenistă în Vinerea Mare la Braşov. Mai multe confesiuni, alături de ortodocși, rătăcesc pe Calea ”Crucii”

rp_calea_crucii.jpegProcesiunea va fi una ecumenistă, care va aduna credincioşi din toate confesiunile

Ca în fiecare an, în Vinerea Mare credincioşii braşoveni din toate confesiunile vor putea lua parte la programul creştin – ecumenic „Calea Crucii”. Programul va începe la ora 13.00, în Catedrala Romano-Catolică „Sfinţii Petru şi Paul”, unde va avea loc introducerea, aceasta reprezentând staţionarea confesiunii romano-catolice. După pornirea procesiunii, în faţa bisericii franciscane pe Strada Sfântul Ioan se va desfăşura staţionarea Bisericii Reformate, urmată de cea a Bisericii Greco – Catolice, la coltul străzilor Sf. Ioan şi Republicii. Apoi, intersecţia străzilor Republicii şi Michael Weiss va fi locul staţionării Bisericii Unitariene, iar la intrarea în Piaţa Sfatului, dinspre strada Republicii va avea loc momentul Bisericii Evanghelică-Maghiară. Procesiunea se va opri apoi şi în faţa Catedralei Ortodoxe din Piaţa Sfatului. Între toate opririle, vor fi intonate rugăciuni şi cântece bisericeşti, iar finalul traseului îl va reprezenta Biserica Neagră (confesiunea lutherană-săsească). La plecare, creştinii vor primi binecuvântarea în limbile română, maghiară şi germană.
Notă: Care Cruce? Ce Cruce au lutheranii, evangheliștii, reformații sau papistașii? Ei cred într-un hristos fals, ș-atunci și crucea e falsă! Ce post au în rânduiala lor aceste confesiuni? Ce Înviere vor sărbători ei? Ei bine, Sfinții Părinți ne spun clar că aceștia sunt înafara Bisericii și cu ei nu trebuie să ne rugăm. Mitropolia Ardealului va trebui să blocheze participarea clericilor ortodocși la acest circ ieftin. Ecumenismul este pan-erezie, produs al masoneriei și al sionismului, iar cei care participă la el își pierd mântuirea atât a lor, cât și a celor ce îi atrag alături de ei. Anatema ecumenismului, anatema religiei lui antihrist!

† IPS LAURENŢIU – Împotriva VACCINĂRII

laurentiu_streza1În sfârşit o voce din ierarhia Bisericii ia atitudine împotriva  vaccinului, din păcate cam târziu totuşi. Acum câteva săptamâni  era cu totul altceva dacă Sfântul Sinod dădea măcar un comunicat, dar nici acum nu e târziu, bine măcar că a zis un ierarh cuvânt,  că în presa oficioasă Provita era stampilată ca MISA.

Cuvântul face parte din predica la Sf. Nicolae şi a fost citit în toate parohiile:

Iubiţi credincioşi,

Sf. Nicolae a fost şi este un mare ocrotitor al tinerilor, îndeosebi al tinerelor fete.Viaţa sa ne descoperă chipul minunat în care sfântul a sărit în sprijinul unui tată necăjit, pe care sărăcia l-a împins la hotărârea necugetată de a-şi obliga fiicele să practice prostituţia. Intervenind prompt, Sf. Nicolae i-a izbăvit pe toţi din păcatul de moarte, protejându-le nu numai sănătatea sufletească, ci şi pe cea trupească.

Trăim în aceste zilele o situaţie asemănătoare în anumite privinţe, dar cu implicaţii mult mai grave. O autoritate publică naţională, a cărei menire este promovarea sănătăţii cetăţenilor ţării, a luat hotărârea necugetată de a vaccina peste 100.000 de fetiţe din clasa a IV-a cu un vaccin controversat pe plan mondial, ale cărui efecte se află încă în stadiul de experiment. Vaccinul (denumit Silgard sau Cervarix) este destinat prevenirii unei infecţiei cu un virus transmis pe cale sexuală numit virusul papiloma uman (HPV), considerat răspunzător de apariţia cancerului de col uterin. Aşa cum prevede legea fundamentală a ţării, Constituţia, cetăţenii, părinţi şi copii, au dreptul la viaţă şi integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii, dreptul la informaţie şi la libertatea conştiinţei. În numele acestor drepturi inalienabile, campania naţională de vaccinare împotriva virusului papi­lo­ma uman trebuie respinsă din următoarele motive principale:

1) Legătura dintre infecţia cu acest virus şi cancerul de col uterin nu este încă deplin elucidată. Deocamdată este evident doar că virusul reprezintă un factor de risc, alături de alţi factori precum relaţiile sexuale cu mai mulţi parteneri, persistenţa unor boli cu transmitere sexuală, începerea vieţii sexuale la o vârstă tânără, fumatul, consumul de anticoncepţionale, stresul, scăderea imunităţii, poluarea, care constituie factori favorizanţi ai oricărui maladii canceroase.

2) Nu se cunoaşte durata imunizării oferite de acest vaccin, dacă este permanentă sau vaccinul va trebui repetat după o anumită perioadă, cu toate riscurile aferente, boala cancerului de col uterin apărând după vârsta de 35 de ani.

3) S-au înregistrat efecte adverse la circa 83% dintre cei vaccinaţi, iar 6% dintre acestea au fost considerate efecte grave, fiind raportate chiar cazuri mortale! Pânăacum nu a existat niciun vaccin pe piaţăcare sămanifeste atât de multe reacţii adverse şi de o variabilitate atât de mare, putând fi afectate aproape toate aparatele şi sistemele organismului uman.

4) Nu există studii privind efectele adverse asupra fertilităţii. Posibilitatea ca vaccinul să provoace sterilitate ar transforma campania începută într-o tragedie naţională de proporţii.

Există şi alte semne de întrebare asupra acestui vaccin şi a campaniei de vaccinare. În această situaţie, niciun părinte nu îşi poate lua responsabilitatea pentru o procedură medicală ale cărei beneficii privind sănătatea copiilor săi sunt atât de incerte, iar riscurile atât de mari, cu atât mai mult cu cât nici producătorii vaccinului respectiv, nici ministerul de resort nu îşi asumă responsabilitatea pentru efectele secundare adverse.

Sănătatea copiilor este o datorie sfântă a oricărui părinte creştin. În faţa pericolului reprezentat de cancerul de col uterin, trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a asigura tinerei generaţii o educaţie morală şi sanitară adecvată, singura care poate preveni, sigur şi fără efecte secundare, apariţia acestei boli, educaţie prin care să se promoveze castitatea până la căsătorie şi fidelitatea conjugală, păstrarea igienei şi efectuarea periodică a controalelor medicale necesare.

Mulţimea milioanelor de euro din bugetul naţional destinată vaccinării poate fi folosită mai benefic pentru campanii de educare a tinerilor pentru oprirea degradării morale prin sex şi pornografie, care au ajuns să afecteze însăşi esenţa biologică a poporului nostru.

Nu este o ipocrizie să pretindem prevenirea unei infecţii cu transmitere sexuală şi în acelaşi timp să promovăm o campanie împotriva fumatului prin sugerarea înlocuirii acestuia cu un păcat şi mai mare, păcatul desfrâului, aşa cum suntem îndemnaţi prin imagini de mari dimensiuni afişate fără nici o jenă în oraşele noastre?

† LAURENŢIU

DIN MILA LUI DUMNEZEU ARHIEPISCOP AL SIBIULUI

ŞI MITROPOLIT AL ARDEALULUI

sursa : https://www.agnos.ro/blog