Tag Archives: partide politice

De ce trebuie scos politicianismul în afara legii

toate-partidele-sunt-compromiseANTITÉZĂ la articolul: De ce trebuie scos legionarismul în afara legii

Motto: . “În vremurile minciunii universale a spune adevărul e un act revoluționar!” – George Orwell

Politicianism = activitate politică bazată pe practici imorale și demagogice.

Scurte ştiri au făcut înconjurul presei româneşti săptămana trecută. Dupa ce anterior campaniei electorale prim-ministrul actual purta in piept insigna campaniei “Salvati Rosia Montana” acesta a trimis spre parlament o lege care daca ar fi adoptata de parlament ar da dreptul unei companii private straine sa uzeze dupa bunul plac de o parte a teritoriul Romaniei care cuprinde cea mai veche localitate atestata documentar din tara. Ministrul Culturii i-a numit pe protestatarii impotriva acestei legi “neofascisti”, iar ministrul muncii i-a numit pe protestatarii impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica “primitivi”. Cu o saptamana in urma presedintele Senatului Romaniei liderul Partidului “National Liberal” a depus la parlament o iniţiativă legislativă care daca s-ar aplica ar interzice libertatea de expresie a unor oameni care deja au suferit in timpul a trei regimuri dictatoriale carlist, antonescian si comunist zeci de mii de romani care au fost omorati, torturati, incarcerati. Potrivit acestui proiect de lege “liberal” acestia ar putea fi din nou incarcerati pe motive politice in Romania “europeana” a anului 2013.

Unii au intrebat care sa fie substratul unei asemenea iniţiative. Ce au de cîş­tigat inițiatorii? Realitatea este ca unul dintre initiatorii “liberali” ai legii doreste cu ardoare sa candideze si sa fie ales presedinte al Romaniei si spera ca va beneficia de un anumit lobby din partea unei comunitati extrem de influente. Mai nou un anume institut condus de fiul unui notoriu bolsevic venit pe tancurile sovietice dupa 1944 profesor de marxism-leninism a devenit   Institut “National” guvernamental deci finantat pe banii romanilor, dictandu-le acestora ce eroi si sfinti sa aprecieze sau nu, hartuind consilii locale, organizatii care fiinteaza legal in Romania de 20 de ani sau sculptori de troite. Faptul ca niste alogeni stipendiati din bani publici tulbură liniştea societăţii, care are pe cap cu totul alte probleme  nu ar trebui să ne facă să combatem legal aceste manifestări, spun unii. Oare? continuare »

Peste jumătate dintre români vor o alternativă la politica actuală

Sondaj CSOP: Preferinţele politice ale românilor:fara-politica

1. 30% – indecişi
2. 21% – au refuzat să răspundă
3. PSD – 17%
4. PDL – 8%
5. PNL – 7%
6. UDMR – 5%
7. PRM – 3%
8. PPDD – 3%
9. Partidul Mişcarea Populară – 2%
10. PNGCD – 1%
11. Forţa Civică – 1%
12. Alte partide – 2%

Sondajul a fost realizat în perioada 25 septembrie – 3 octombrie, pe un eşantion de 1.059 persoane. Are o marjă de eroare de +/- 3%.

romaniatv.net

Martirul legionar Vasile Marin: Partidele politice sunt rezultate ale împerecherii dintre masonerie şi democraţia străină de realităţile noastre, cu poleială naţionalistă

Prin jocul unui calcul care n-a dat niciodată greş, asociaţiile de exploatare a avutului obştesc, care sunt partidele, au înţeles de la începuturile aşa zisei noastre vieţi de stat să-şi făţuiască activitatea cu poleială naţionalistă. Create sub impulsul marilor curente şi reforme ale Apusului zguduit de catastrofa socială şi morală care a fost marea revoluţie de la 1789, partidele politice româneşti, rezultate ale împerecherii dintre masonerie şi democraţia străină de realităţile noastre, au fost nevoite, sub presiunea unor curente de care nu puteau să nu ţie seamă, să accepte să se transforme în organizaţiuni parţial «naţionale». Şi era firesc aceasta, într-o ţară care n-a cunoscut nici feudalism, nici burghezism, care n-a cunoscut comunismul de la 1848 şi nici influenţa nefastă a marilor capitaluri, ci, care, pe tot trecutul ei, de la cronicari, prin marii dascăli cărturari şi până la Mihai Eminescu, a cunoscut o singură realitate: naţionalitatea.

În numele acestei naţionalităţi, valoare permanentă în rezolvarea ecuaţiei româneşti în cadrul european sau mondial, s-a mişcat totul în ţara aceasta. Constrânse deci au fost, la rândul lor, şi partidele să se înjghebeze şi să ţină seama, vom vedea că numai aparent, de considerentul primatului naţional. Aşa, partidul paşoptist, mason, democrat şi universalist al lui Ion Brătianu şi C.A. Rosetti, partidul liberal (roşu), s-a transformat forţat de împrejurări în partid «naţional-liberal», şi tot astfel, cincizeci de ani mai târziu, sub porunca aceleiaşi realităţi, partidul internaţional, narodnicist, marxist, democrat şi iudaizat al ţarănismului, a devenit partidul «naţional-ţărănesc». Dar a confunda firma cu conţinutul, nu este o însuşire a noastră. continuare »