Tag Archives: sinodul pan-ecumenist

DOVEZI clare: Sinodul din Creta este unul tâlhăresc! ANATHEMA!

rugaciune eretica

In articolele de mai jos puteți afla despre RUGĂCIUNE ÎMPREUNĂ CU ERETICII, LEPĂDARE DE CREDINȚA A UNUI MITROPOLIT ȘI ridicarea sinodului panortodox la gradul de ORGANISM INFAILIBIL ÎN BISERICA ORTODOXĂ!

FRAȚILOR, VIN VREMURI DE MARE APOSTAZIE! SĂ NU ACCEPTĂM NICIO DECIZIE STRĂINĂ DE ÎNVĂȚĂTURA SFINȚILOR PĂRINȚI! SĂ MUSTRĂM PE IERARHII DE CARE APARȚINEM, PÂNĂ SE LEAPĂDĂ DE ORICE EREZIE! NOI SUNTEM BISERICA!

Singurul episcop român anti-ecumenist, PS Longhin Jar: Cuvinte de întărire și îngrijorare cu privire la sinodul pan-ecumenist

Conferința de la Constanța a PS Longhin Jar, episcopul român de la Mănăstirea Bănceni, din Bucovina

Harul Domnului nostru Iisus Hristos și dragostea lui Dumnezeu Tatăl, și împărtășirea Sfântului Duh să fie cu voi, cu toți.

Te îmbrățișez întru Hristos, iubită Românie, preacuvioși, preacucernici părinți, preacuvioase maici și iubit popor ortodox, în aceste vremuri „ale durerii” și „ale zdrobirii sufletești” atât de tulburătoare pentru Sfânta noastră Ortodoxie. Mai întâi de toate aș vrea să mulțumesc tuturor celor ce mai doresc să facă ceva pentru Sfânta noastră Credință Ortodoxă singura mântuitoare, pe care ne-a lăsat-o Mântuitorul nostru Iisus Hristos, una Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică. Aceasta este Biserica, ce nici porțile iadului nu o vor sfărâma și al cărei cap este Domnul nostru Iisus Hristos. Alte biserici nu mai recunoaștem, pentru că sunt rupturi și erezii, grupări drăcești, care de-a lungul vremurilor au luptat și luptă împotriva adevăratei credințe și împotriva lui Dumnezeu, ca să atragă cât mai mult popor spre pierzare și spre iad.

Dragi ortodocși, dacă vom pierde curăția Sfintei Ortodoxii, noi îl vom pierde pe Sfântul Duh, care este în Biserica noastră, iar asta înseamnă că vom pieri.

De la începutul veacurilor au fost lupte și loviri contra Bisericii adevărate a lui Hristos. De mii de ani s-au străduit să dărâme Biserica Lui, dar a rămas nevătămată, pentru că Hristos a fost, este și va fi Conducătorul Ei, având oameni Sfinți ai Sfintei noastre Biserici Ortodoxe, care au stat de strajă și au păstrat Dogmele, Canoanele și Sfânta Tradiție a credinței noastre ortodoxe. Însă astăzi stăm în fața unui mare pericol de a deveni vânzători și trădători de Dumnezeu și Adevăr. De aceea vă spunem cu durere în suflet, că a venit vremea mărturisirii de a apăra Sfântul Adevăr a scumpei noastre Ortodoxii.

Știm că Biserica lui Hristos a fost întemeiată în ziua Cincizecimii și de atunci până astăzi este condusă de Duhul Sfânt. Ceea ce este de mirare, este că în aceeași perioadă a Cincizecimii Întâistătătorii Bisericii, plecați acum în Creta, doresc să „dez-întemeieze” Adevărul lui Hristos și să-i dea chipul lumii acesteia, adică să o „dez-bisericească”. Ei apoi doresc să „îmblânzească și să domesticească” Evanghelia lui Hristos, „dată sfinților o dată pentru totdeauna”. (Iuda 1,3) Acum, în aceste vremuri, noi ca oameni vrem să devenim conducătorii acestei Biserici. Nu s-a pomenit niciodată ca un singur ierarh al Bisericii Ortodoxe să ia hotărârea pentru întreaga Biserică cu un singur vot și dacă totuși acest Sinod se numește Panortodox, atunci unde este deplinătatea Bisericii? continuare »

Patru patriarhii nu vor participa! Sinodul pan-ecumenist în “pericol” să nu mai aibă loc! … dacă s-ar respecta canoanele

UPDATE

 

sinodul-panortodox-anulat

După ce pe 1 iunie sinodul Bisericii Ortodoxe Bulgare a anunțat că nu va participa la viitorul sinod pan-ecumenist, astăzi și Patriarhia Antiohiei a confirmat neparticiparea. Citiți mai jos Comunicatele oficiale:

„În legătură cu răspândirea unor zvonuri false și înșelătoare pe Internet, cu privire la ultima decizie a Sfântului Sinod [al Bulgariei], privind Sfantul si Marele Sinod Panortodox, care va avea loc in perioada 16-26 iunie 2016 in Creta, Cancelaria Sfântului Sinod [al Bulgariei] face urmatoarele precizari:

1. Decizia adoptată în unanimitate de către Sfântul Sinod a fost semnata oficial de către Patriarhul bulgar Neofit și de mitropoliții-membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare.

2. Decizia Sfântului Sinod este categorică: Biserica Ortodoxă Bulgară NU va participa la Sfantul si Marele Sinod Pan-ortodox, din motive deja anunțate (detalii).

3. Decizia a fost trimisă Intâistătătorilor fiecărei Biserici Ortodoxe locale.

4. Zborul delegației Bisericii Ortodoxe din Bulgaria, spre Creta, într-un avion guvernamental, a fost anulat.

5. Rezervarile facute pentru delegația bulgara au fost anulate și, in prezent, au loc negocieri in vederea unor raspunsuri favorabile”.

mai multe aici.

Conform agenţiei de ştiri Romfea.gr, în şedinţa extraordinară a Sinodului Patriarhiei Antiohiei din 6 iunie 2016, acesta a luat act de hotărârea Bisericii Bulgare şi de propunerea Bisericii Ruse privind rezolvarea problemelor organizatorice, acuzând Patriarhia Constanti­nopolului de indiferenţă faţă de propunerile celorlalte Biserici Ortodoxe.

Mai mult decât atât, Sinodul Patriarhiei Antiohiei nu acceptă propunerea Constantinopolului de a amâna rezolvarea diferendului jurisdicțional cu Patriarhia Ierusalimului după Sinodul din Creta, amintind tuturor că Patriarhia Antiohiei şi cea a Ierusalimului nu sunt în comuniune euharistică şi, deci, nu vor putea sluji şi colabora la Sinod, mai ales că Ierusalimul n-a făcut nimic timp de trei ani ca să rezolve problema arhiepiscopiei pe care a înfiinţat-o în Qatar pe teritoriul canonic al Antiohiei.

De asemenea, Patriarhia Antiohiei constată că agenda Sinodului nu este relevantă, mai ales după ce s-a scos şi tema calendarului (importantă pentru nevoile pastorale ale credincioşilor din Patriarhia Antiohiei), iar toate celelalte documente propuse spre aprobare au carențe majore sau sunt lipsite de consistenţă.

În consecinţă, Patriarhia Antiohiei cere Constantinopolului amânarea Sinodului Panortodox până la eliminarea tuturor problemelor existente între Bisericile Autocefale şi cheamă pe toţi la o mai serioasă pregătire pentru organizarea viitorului Sinod, a cărui succes depinde de consensul deplin al tuturor ortodocşilor. În actuala situaţie, Biserica Antiohiei nu va participa la Sinodul din Creta şi nici nu va recunoaşte hotărârile lui.

| sinodultalharesc

Sinodul panortodox nu poate avea loc, decat cu participarea tuturor Bisericilor Ortodoxe și deciziile luate nu pot fi valide decât prin vot unanim. Cel puțin așa este tradiția în Biserica Ortodoxă. Dar mai știm cazuri, precum “sinodul” de la Moscova care a schimbat calendarul, cu toate că nu au participat toate patriarhiile, declarându-se că cele absente vor adera pe parcurs. Sperăm ca acest sinod pan-ecumenist să nu aibă loc, căci altfel va trebui să-i întâmpinăm pe ierarhii noștri la întoarcere cu huiduieli și ouă, cum au făcut binecredincioșii Sf. Marcu Evghenicul, cu ierarhii ce au trădat la sinodul de la Ferrara-Florența din 1438.

Scrisoare deschisă către sinodul Sfintei Biserici Ortodoxe Române: Nu participați la sinodul din Creta!

patriarhia_romanaHristos a înviat!

Cu toate că timpul care s-a scurs de la publicarea documentelor propuse spre aprobare „Sfântului şi Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe” programat a se desfăşura peste două săptamâni în Creta a fost extrem de scurt, au avut loc deja numeroase dezbateri la nivel panortodox pe marginea acestora. Astfel, au fost semnalate unele aspecte dogmatice, canonice, de credinţă, ce implică inclusiv regulamentului de organizare şi funcţionare, care au ridicat credibile semne de întrebare şi au iscat controverse.

Faptul că cei care le-au semnalat sunt pe drept cuvânt personalităţi din cadrul Bisericii (înalți clerici, monahi, teologi, mireni), și chiar, mai ales, Sfinte Sinoade ale mai multor Patriarhii și Biserici autocefale sau autonome (între care, la 1 iunie 2016, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare tocmai a hotărât retragerea de la „Sfântul şi Marele Sinod al Bisericii” dacă nu se amână pentru a fi regândit și ca organizare, dar și ca documente teologice de adoptat), ne dă motive întemeiate să ne alăturăm şi noi îngrijorării lor şi cu dragoste filială vă rugăm să nu mergeţi la această întrunire şi să luptaţi pentru amânarea ei până la momentul în care toate problemele ridicate, atât privitoare la organizarea şi funcţionarea sinodului, cât şi la documentele acestuia, vor fi lămurite (notăm aici că faţă de multele decenii în care teologii desemnaţi pregătirii documentelor au analizat şi dezbătut cuprinsul lor, este profund incorect şi extrem de primejdios să se lase pleromei Bisericii doar câteva luni pentru analiză şi ridicarea obiecţiunilor, şi doar câteva zile în care Bisericile locale să poată recepta şi fructifica aceste obiecţii şi observaţii ale pleromei).

Dacă din orice motiv socotiţi că sunteţi totuşi obligaţi să mergeţi în Creta, credem că cea mai bună şi cea mai sigură atitudine cu putinţă este aceea de a obţine amânarea şi reorganizarea acestui sinod și reformularea hotărârilor sale finale, inclusiv prin refuzul de a accepta şi semna documentele propuse.

Dorim ca „Marele și Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe” să fie lipsit de orice controversă și pată, pentru ca numai aşa el poate fi cu adevărat de folos Bisericii, pentru copiii noştri și întreaga lume, iar nu un motiv în plus de dezbinare și îndepărtare de la credinţa Părinţilor.

Semnează o parte a pleromei Bisericii părintești, care se roagă ca Sfântul Duh să fie cu sfinţiile voastre şi să vă întărească în toată lucrarea cea bună şi dreptslăvitoare a Bisericii Domnului nostru Iisus Hristos.

Astăzi, 02 Iunie 2016,
la prăznuirea Sfântului Nichifor Mărturisitorul Patriarhul Constantinopolului
și a Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.

SEMNAȚI PETIȚIA AICI.

Biserica Ortodoxă din Bulgaria NU va participa la sinodul pan-ecumenist. Va fi amânat sinodul sau vor fi convinși bulgarii?

sinodul ortodox bulgar

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare a semnalat retragerea din Consiliul Pan-ortodox care va avea loc in Creta intre 16 si 26 iunie. De fapt, Sfantul Sinod a cerut amanarea consiliului, cu exceptia cazului in care ii sunt indeplinite cerintele, dar avand in vedere ca acest lucru este putin probabil sa se întample, decizia Sinodului va conduce la retragere. Sfantul Sinod a mentionat sase obiectii.

| saccsiv

Pare de necrezut, că tocmai bulgarii sunt mai ortodocși decât grecii. Să ne rugăm însă să fie așa și sinodul pan-ecumenist să fie amânat, dacă nu anulat. Dar, să rămânem în continuare vigilenți, să nu ne culcăm pe-o ureche, căci poate fi și o diversiune pentru a opri avalanșa de atitudini ce sancționează acest sinod, datorită temelor pe care le propune ambiguu spre dezbatere. Să ne întristăm totodată că dintre ierarhii BOR nu se ridică unul care să arate necanonicitatea și ecumenismul ce caracterizează agenda viitorul sinod supranumit “mare și sfânt”.

Monahii din Muntele ATHOS: Scrisoare deschisă ÎMPOTRIVA sinodului pan-ecumenist din iunie 2016

calugari-muntele-athos

SCRISOARE DESCHISĂ A PĂRINȚILOR SFÎNTULUI MUNTE
CĂTRE PATRIARHIA ECUMENICĂ,
CĂTRE CELELALTE BISERICI ORTODOXE AUTOCEFALE,
CĂTRE SFÎNTA CHINOTITĂ A SFÎNTULUI MUNTE,
CĂTRE TOȚI CREDINCIOȘII BISERICII CEI PURTĂTORI AI NUMELUI LUI HRISTOS

«Supărările dau năvală… de la prieteni necredincioșii;
ale Bisericii umblă fără păstor.
Cele bune pier, cele rele se dau pe față.
Plutim în noapte, făclie nicăieri.
Hristos cade spre somn; ce avem a pătimi?…»
(Sfîntul Grigorie Teologul, din Epistola 80)

Cunoaștem foarte bine din istoria bisericească faptul că întrunirea unui sinod are în vedere întîi de toate legiuirea și întărirea dogmelor Bisericii și delimitarea acesteia de erezie. Adică, Biserica socotește ca o datorie a ei sine qua non combaterea oricărei erezii și dreapta-învățare a cuvîntului adevărului. Marele dascăl și Părinte al Bisericii, Sfîntul Nicodim Aghioritul, punctează limpede că trebuie «ca toate dogmele și canoanele formulate de sinoade să fie ortodoxe, bine-cinstitoare și în conglăsuire cu dumnezeieștile Scripturi și cu Sinoadele Ecumenice de mai înainte», și că «acestea sînt hotarele veșnice pe care le-au pus părinții noștri și legile care există în veac… pe care prin Sfîntul Duh le-au legiuit Sinoade Ecumenice și locale» (Pidalionul, ed. Rigopoulos, Tessalonic, 1991, p. 16) Contribuind, așadar, și noi, ca monahi athoniți și ca mădulare vii ale Bisericii, la lucrarea de trezire duhovnicească și de întărire a felului ortodox de a cugeta al poporului credincios, dorim să înfățișăm înaintea tuturor mărturia noastră.

Așa zisul «Sfînt și Mare Sinod», care, cum se știe, urmează să se țină în Iunie ce vine în Creta (19-6-2016, după calendarul vechi 6-6-2016), constituie o etapă a programului ecumenismului inter-creștin și inter-religios sau al mondializării religioase a Noii Ordini Mondiale, care, după cum este cunoscut, urmărește să supună întreaga omenire prin trei proiecte pregătite sistematic: a) printr-un guvern mondial, b) printr-o economie mondială și c) printr-o religie mondială. Procesul realizării unei religii mondiale a fost inaugurat întîi în lumea protestantă prin așa-numita «Mișcare ecumenică», iar în lumea ortodoxă prin cuvîntul de întronizare al Patriarhului Meletie Metaxakis al Constantinopolei (1923) și intens promovat de Patriarhul Atenagora Spyros al Constantinopolei (1948-1972). În loc să condamne sectele existente care acționează zi de zi pentru înșelarea credincioșilor, așa zisul «Sfînt și Mare Sinod» urmărește întîi de toate să recunoască panerezia ecumenismului sincretist inter-creștin și inter-religiii – cum îl numește Sfîntul Iustin Popovici – după cum au făcut catolicii la Conciliul II Vatican (1962-1965). Faptul că așa zisul «Sfînt și Mare Sinod» urmărește să recunoască ecumenismul sincretist inter-creștin și inter-religii este dovedit prin următoarele: continuare »

Părintele Justin despre acordurile eretice semnate de ierarhii ortodocși: “Ne dezicem de rătăcirile şi compromisurile lor!”

Parintele Justin Marturisitorul
Nu poporul nostru poartă vina, atâta timp cât aceste tratate s-au făcut şi s-au semnat pe ascuns. Ierarhii noştri nu au cerut părerea şi acordul poporului, dar nici măcar nu am fost înştiințați. Doamne fereşte, mâine poimâine ne trezim că Biserica Română nu se mai cheamă Biserica Ortodoxă, ci catolică. Noi nu ne putem asuma greşelile lor dogmatice. Şi vom ține la hotărârile celor 7 sfinte sinoade ecumenice cu prețul vieții. Pentru noi aceasta este sfânt: mărturisirea de credință a celor 7 sinoade ecumenice. Acestea au fost stabilite de Sfinții Părinți prin Duhul Sânt. Dacă ne lepădăm de ele, ne lepădăm de Duhul Sfânt. Nu e loc de îndoială în privința dogmelor. Ierarhii noştri când sunt investiți în episcopie depun un jurământ cum că se obligă să păzească dreapta credință şi cele 7 sinoade ecumenice. Dacă încalcă jurământul, atunci nu mai sunt episcopi, nu se mai supun Sfinților ierarhi, păstorii lor.

Deci dacă ei nu se supun mai marilor lor, adică Sfinților Părinți, cum să ne pretindă nouă ascultare? Noi nu ascultăm de furi, ci de glasul Bisericii, care vorbeşte prin Sfinții Părinți, nu prin minți îmbătate de mitrele aurite din capul lor. Ei au datoria să revadă acordurile de la Balamand şi Biserica să îşi revizuiască poziția ortodoxă, spre liniştea poporului nostru ortodox. Biserica catolică deține erezii foarte mari în sânul ei, noi nu avem ce discuta cu nişte fățarnici care şi-au inventat propria lor biserică în afara harului lui Dumnezeu, pentru a fi independentă şi de sine stătătoare, asemenea lui Lucifer care a vrut să îşi ridice alt scaun pe tronul Dumnezeirii. Papalitatea a închis credincioşilor bisericii lor porțile Împărăției cerurilor ca să se închine lui pe un alt tron, la Vatican. Au încercat să ne subjuge şi pe noi, aruncând în ograda noastră şopârla uniatismului, dar sângele martirilor noştri mărturisitori i-a alungat cu puterea harului lui Dumnezeu. Aceste compromisuri ale ierarhilor noştri se săvârşesc nu dintr-o convingere dogmatică, ei ştiu prea bine adevărul, ci se poartă aşa datorită intereselor politice. Nu au puterea să se opună, pentru că a fi episcop în zilele noastre, înseamnă să accepți condiția de mucenic. Nu e uşor nici pentru ei. Noi avem datoria să îi trezim şi să ne rugăm pentru ei să aibă puterea de a se opune rătăcirilor dogmatice şi să fortifice Biserica cu mărturisirea lor dreaptă.

Noi, cei care am rămas ortodocşi în acest popor, ne dezicem de rătăcirile şi compromisurile lor! Au intrat lupii în turma noastră pentru că semănătorii sunt puțini, lipsesc teologii în măsură să poată combate nişte rătăciri de la adevărurile de credință. Se duc degeaba în străinătate şi fac atâtea şcoli teologice, dar nu auzi pe niciunul care să mărturisească nişte realități dureroase din sânul Bisericii. Pentru că ei când vin din străinătate aşteaptă o coroană de arhiereu, o coroană de secretar, să îşi pună guleraşe frumoase, genți strălucitoare şi maşini luxoase şi cică formează Biserica Ortodoxă. Dar nu asta formează Biserica Ortodoxă, Biserica ortodoxă o formează poporul simplu de rând binecredincios, băbuca aceea care îşi aprinde lumânarea cu lacrimi în ochi şi țăranul care nu cedează ortodoxia străinilor. Ortodoxia nu e în catedrale şi în zgârie nori, nu e în caracterul Biserici noastre, ci Ortodoxia sălăşluieşte în Peştera boilor de la Betleem, în care s-a născut smerit Dumnezeu. Acolo coboară Duhul Sfânt, aici e culcuşul harului Duhului Sfânt, în inima smerită şi înfrântă. De la Părintele Stăniloae nu mai avem profesori teologi care să facă o reală catehizare studenților. Şi teologii se formează aşa cum văd la păstorii lor. Dar ar trebui să înțeleagă că păstorii supremi sunt Sfinții Părinți şi slavă Domnului sunt atâtea cărți publicate. Nimeni nu poate spune că nu a ştiut.

Teologilor noştri le lipseşte râvna sau scânteia dragostei de adevăr. Să învățăm de la greci, care aşa mândri cum sunt ei, totuşi nu renunță la principiile ortodoxe ale Bisericii, ei fac educație religioasă, catehetică şi dogmatică de mici copiilor lor, astfel încât poporul grec este crescut într-un mediu bizantin şi înțeleg uşor dogma ortodoxă. La noi a fost o teologie sporadică şi o ortodoxie plină de necazuri şi greutăți. Eu rar am întâlnit profesori de teologie în puşcărie, şi dacă erau, erau fără atitudine. Au fost câțiva buni dar puțini, cum a fost Părintele Arsenie; mai mult cei simpli şi fără carte au apărat Biserica la noi. Să ne rugăm să înmulțească Domul secerătorii că sunt puțini. Orice credincios trebuie să îşi însuşească un minim de cunoştințe dogmatice, catehismul ortodox şi să fie trezvitor să nu primească orice învățătură cu uşurință de la oricine, numai de la Sfinții Părinți şi preoții mărturisitori. Să fim vigilenți pentru că sectele iau amploare şi în curând Ortodoxia românească, dacă o ține tot aşa, o să iasă la pensie„.

integral pe site-ul ATITUDINI

Sfintele Canoane: Întreruperea pomenirii ierarhului eretic nu reprezintă schismă, ci izbăvirea Bisericii de schismă. Cum se face practic această întrerupere?

Partea practică a aplicării canonului 15 de la Sinodul I-II Constantinopol (861)

Sfântul și Marele Sinod” viitor, care se va întruni la Academia ”Ortodoxă” din Creta, în Kolymbari, Hania, de pe 16 până pe 27 iunie, dupa cum este previzibil, va putea fi un sinod mincinos, tâlhăresc, neortodox și ecumenist, după modelele pseudo-sinodului II Vatican, pentru că, așa cum se vede și din textele publicate – și mai ales din textul”Relațiile Bisericii Ortodoxe cu lumea creștină”1 – pe care urmează să îl adopte viitorul ”sinod”, va fi legiferată, legalizată și oficializată prin ”hotărâre sinodală panortodoxă” panerezia sincretistă a ecumenismului intercreștin și interreligios ca linie și învățătură oficială și legală a Bisericii Ortodoxe, recunoscând caracter bisericesc, succesiune apostolică, preoție, har și taine ereticilor papistași, protestanți și monofiziți și adoptând teorii neortodoxe, înșelate, eretice și ecumeniste despre ”teologia baptismală”, ”eclesiologia euharistică” și a ”Bisericii celei Una și [în același timp] divizate”, în timp ce, în paralel, va fi validată rămânerea Bisericii Ortodoxe în dialogurile teologice contemporane, interminabile, antipatristice și ineficace și în Consiliul panprotestat Mondial al ”Bisericilor” sau mai bine zis al ereziilor și înșelărilor.

Deci, în fața acestei mari trădări și catastrofe iminente a credinței ortodoxe, care urmează a fi săvârșită de ecumeniștii panortodocși ai Bisericilor Ortodoxe și de arhiereii care le urmează acestora, va trebui ca noi, adevărații clerici, monahi și mireni ortodocși, care păstrăm credința ortodoxă autentică, nefalsificată și neîntinată de virusul mortal al ecumenismului, să ne luăm măsuri și să punem în practică, prin harul Sfântului Dumnezeu Treimic, calea bisericească, canonică și patristică a întreruperii pomenirii numelor episcopilor ecumeniști.

Cu privire la subiectul foarte arzător, fierbinte și actual al întreruperii pomenirii numelor Patriarhilor, Arhiepiscopilor, Mitropoliților și Episcopilor ecumeniști la sfintele slujbe și la Dumnezeiasca Liturghie am dori să menționăm următoarele:

continuare »