Tag Archives: tehnologie IT

Basescu joaca dublu: promoveaza tehnologia si recunoaste ca poate deveni un instrument de opresiune

computer

Alegerile bat la usa si dupa cum ne asteptam, presedintele nu va organiza un REFEREDUM cu privire la actele biometrice(procesul de eliberare a pasapoartelor cu cip a inceput la nivel national).  Cu siguranta, acest lucru il va costa pe presedinte pierderea alegerilor(doar daca nu vor fi fraude electorale). Se vede ca presedintele nu se poate opune directivelor UE, care in caz contrar vor dispune inceperea procedurii de infringement pentru Romania. Daca ar fi un presedinte demn si iubitor de tara, atunci ar scoate Romania din acest imperiu babilonian, numit Uniunea Europeana.

Astfel, presedintele ne intinde o cursa, stiind numarul mare de romani care nu sunt de acord cu noile masuri de securitate a datelor si cu incalcarea drepturilor fundamentale ce tin de libertatea si intimitatea umana, mai ales pe cele de constiinta religioasa. Basescu incearca sa impace si capra si varza, promovand pe de o parte avantajele tehnologiei si pe de alta parte preziceaza ca “progresele stiintei si cele ale industriei IT pot deveni instrumente de opresiune”. Prin aceasta declaratie, Basescu vrea sa atraga voturile persoanelor ce se opun documentelor cu cip. Cei de la conducere si-au dat seama ca nu au cum sa ignore toata aceasta opozitie a populatiei si vor incerca in mai multe feluri sa faca promisiuni in acest sens, doar ca sa-i votam. Cum am mai zis si in alte randuri, alternativa politica nu mai exista in Romania sub UE, doar daca vom fi un stat independent, cu un presedinte ales democratic de popor si credincios fata de valorile Ortodoxiei. Pana atunci, vom avea la conducere doar ce se decide in lojele de la Bruxelles. Mai jos va prezentam declaratia cu dus si-ntors a lui Traian Basescu:

Dupa decenii de tacere, in 1989, popoarele din aceasta regiune au ales fara ezitare sa revina la valorile democratiei si ale economiei de piata. Noi pretuim mai bine decat cei care nu au avut experienta unui regim comunist, libertatea politica, deoarece stim ce inseamna sa fim lipsiti de ea, ca tara si ca persoane. Stim asadar din proprie experienta ca excesul de putere in mana statului inseamna tiranie, coruptie, ineficienta. Stim ca aflate la dispozitia unui guvern totalitar, progresele stiintei si cele ale industriei IT pot deveni instrumente de opresiune“, a declarat Basesc.

“Este suficient sa mentionam ca acum si terorismul dispune de un potential tehnologic amenintator pentru noi toti. Pentru apararea suveranitatii nationale, a ordinii de drept si a asigurarii libertatii cetatenilor este legitim ca guvernele democratice sa se foloseasca de cele mai avansate mijloace tehnologice de care pot dispune, pentru a contracara aceste amenintari, dar asta nu trebuie sa insemne monitorizarea tuturor cetatenilor de catre autoritati, ci presupune numai a actiona conform legii impotriva celor implicati in activitati de terorism, spionaj, crima organizata. O astfel de atitudine nu constituie o incalcare a libertatii individuale, ci dimpotriva, un mod de a o apara, o indatorire fundamentala a statului fata de cetatenii care doresc sa traiasca intr-o societate libera”, a apreciat Traian Basescu.

Traian Basescu

El a mai spus ca nu este de dorit, pentru viitor, o lume in care informatizarea sa permita birocratilor guvernamentali sa priveasca discretionar in viata fiecaruia, in fisa medicala, in situatia financiara, in alimentatia noastra sau “in modul in care ne crestem copiii”.

“In cadrul unei societati libere, tehnologia informatiei trebuie sa fie un mijloc deosebit de important pentru libertatea de exprimare, pentru asigurarea accesului public la informatii si pentru asigurarea unui mediu concurential, care sa stimuleze creativitatea. Toate trebuie sa se faca prin asigurarea protectiei informatiilor personale si a intimitatii cetateanului, un cetatean care sa poata el controla activitatile guvernelor, asa cum este normal sa se intample in orice tara democratica”, a adaugat seful statului.

De asemenea, el a mai spus ca aceste progrese tehnologice in domeniul ITC la nivel global pot fi sursa unor noi riscuri, extrem de grave.