Tag Archives: Victor Roncea jidan

“Rotary și Cercetășia – ramificații ale masoneriei!”, spune Sinodul Bisericii Greciei. În România ierarhi și preoți îngroașă rândurile Clubului Rotary

pins[1]

Rotary – o ramificație a masoneriei!  de Gheorghios Psaltákis, teolog

Această organizație internațională a fost înființată la Chicago, pe 23 februarie 1905, de avocatul American Paul P. Haris. Sub aparența manifestărilor filantropice și culturale ascunde scopuri secrete, de aceea și este considerată ”grădinița masoneriei”[1]. Sfântul Sinod al Bisericii Greciei și anumiți mitropoliți izolați recomandă în enciclicele lor neparticiparea la adunările rotaryenilor și nu permit rotaryenilor să fie nași de botez. Redăm câteva texte oficiale și comentarii din periodice ortodoxe care vorbesc despre ce anume este și care sunt intențiile Clubului Rotary:

usfakebsa2[1]

În Mesajul Sfântului Sinod al Bisericii Greciei către bine credinciosul popor elen, din 29 noiembrie 1958, între alte subiecte, sunt menționate și următoarele cu privire la rotaryeni:

”… Organizația aceasta are caracter internațional și se sprijină pe principii filosofico-morale abstracte. Nu acceptă viața morală și filantropia ca roade ale credinței creștine ortodoxe, adică ale Tradiției grecești și creștine… Orice mișcare morală și socială și orice fel de viață în afara lui Hristos determină Biserica să fie rezervată și prudentă față de aceste fenomene, iar această prudență și rezervă a socotit de cuviință Sfântul Sinod să o adopte și față de Organizația Rotary și să recomande clericilor ei să nu participe la adunările acesteia…”[2].

Preasfințitul Mitropolit al Aitolίei și Akarnanίei, kir Theoklitos, în urma convocării la Agrinio a celui de-al 13-lea Congres Panelen al Rotary, a emis o Enciclică, nr. 1227/4.4.1973, în care printre altele afirmă și următoarele:

”Considerăm că este de datoria noastră, pe care o impune însăși misiunea noastră de păstori, să îi lămurim pe creștinii noștri mai simpli și bine intenționați cu privire la acest subiect.

continuare »

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş: Cedări nepermise ale Guvernului României la Ministerul Culturii!

victor_ponta_kelemen_hunorForumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, organizaţie de atitudine civică şi senzor atent al deciziilor de putere promovate de alianţe conjuncturale la guvernare, de autorităţile Statului Român care privesc şi pot avea efecte negative asupra consolidării statului de drept, al conservării patrimoniului cultural naţional, în special al românilor din Transilvania profund interesaţi pentru o viziune obiectivă şi europeană a relaţiilor cu celelalte comunităţi etnice, prin prezentul comunicat îşi exprimă public îngrijorarea de cedările nepermise pe care le face Guvernul României la Ministerul Culturii.

După atragerea UDMR la guvernare, atât în mandatul foştilor premieri Emil Boc, M.R. Ungureanu cât şi în prezent în mandatul actualului premier Victor Ponta, conducerea Ministerului Culturii a fost cedat în toate resorturile sale decizionale în favoarea UDMR unde se lucrează constant împotriva intereselor României şi în primul rând se administrează fraudulos şi discreţionar patrimoniul naţional, dar mai ales resursele financiare publice, astfel cum s-a semnalat cu temei şi dovezi concludente în mass-media şi sesizate autorităţile de anchetă, fără să fie luată nici o măsură de intrare în legalitate de către Guvern şi Parchet.

Sunt elocvente alocările semnificative de fonduri financiare pentru investiţii şi la imobile aparţinând reprezentanţilor sau protejaţilor lobby-ului ungar ca să desfăşoare acţiuni publice antiromâneşti, pe când la celălalt pol monumente de cultură, instituţii, cu o deosebită semnificaţie istorică şi culturală pentru poporul român sunt fie abandonate, fie lăsate în paragină.

În opinia publică au fost vehiculate două propuneri ale UDMR pentru ocuparea demnităţii de ministru al culturii, Biro Rozalia şi Hegedus Csilla, care sunt două doamne al căror nume nu spun nimic şi nu sunt nici pe departe reprezentative pentru oamenii de cultură din România. Ţinând seama de obedienţa guvernanţilor care a devenit o tradiţie, ne îngrijorează lipsa de aplicare a legii. Cele două propuneri ale UDMR nu au nici un merit sau vreo performanţă culturală efectivă care să le recomande pentru a conduce destinele culturii româneşti, aflate la o importantă răscruce, pentru conservarea destinului identităţii poporului român.

Solicităm cu respectul cuvenit dlui. prim – ministru să dispună prin corpul de control o verificare minuţioasă al modului în care au fost gestionate fondurile publice ale Ministerului, alocările nejustificate în favoarea unor rude sau prieteni din aria de influenţă a UDMR în mandatele de ministru ale lui Kelemen Hunor şi colaboratorii săi şi a face publice rezultatele. O evaluare asupra modului cum a fost administrat şi gestionat Ministerul Culturii se impune de urgenţă şi înainte de desemnarea noului ministru, pentru a se înlătura pe viitor ordinele cu dedicaţie şi protecţionismul flagrant al UDMR. La fel, verificarea cu scrupulozitate a tuturor cazurilor de abuzuri şi alocări de fonduri dubioase care au fost monitorizate de presă sau contestate public. Unul dintre exemplele scandaloase este cel al castelului Bontida, judeţul Cluj, aflat în deţinerea tatălui secretarului de stat, una dintre propunerile UDMR, pentru funcţia de ministru, unde presa şi personalităţi publice au cerut investigaţii furnizând totodată informaţii concrete, dar nu s-a întreprins nimic. Este evident conflictul de interese în acest caz, în care este de aşteptat să se pronunţe A.N.I. şi D.N.A. Din fondurile financiare culturale, direct de la minister sau prin alocări locale cu dedicaţie, de sus fiica a mijlocit pentru tatăl său şi pentru pretinse „manifestări culturale”, cu mesaj antiromânesc, de care alte aşezăminte culturale nu au beneficiat pentru că nu erau în sfera de interes UDMR. Totodată solicităm ca şi Parchetul General, căruia îi revine competenţa, după proceduri legale să cerceteze şi să propună soluţiile care sunt legale ca un gest de minim respect pentru contribuabilul român.

Considerăm că la conducerea Ministerului Culturii, ministrul şi secretarii de stat să fie selecţionaţi oameni de cultură, profesionişti adevăraţi şi oneşti, care să se dedice fenomenului cultural, domeniu de interes primordial pentru întreaga societate românească, promovarea acelor dimensiuni ale actelor de cultură în spiritul cunoaşterii reciproce între toate comunităţile culturale şi al bunei convieţuiri în spaţiul carpato – danubiano – pontic, leagăn de formare a poporului român.

După demisionarea mofturoasă şi demonstrativă a fostului ministru, solicităm ca premierul României să numească în fruntea ministerului un profesionist recunoscut şi dedicat fenomenului cultural, cartea lui de vizită să fie patriotismul şi notorietatea academică, indiferent de naţionalitatea acestuia, cu misiunea de a schimba radical modul în care este condusă cultura română în prezent, în mandat UDMR.

Este o sensibilitate prin care cerem dlui. Prim-ministru Victor Ponta să o abordeze cu toată responsabilitatea înaltei demnităţi ce o deţine în Stat şi să-şi reevalueze „loialitatea” aliatului, prin prisma acţiunilor pe care le-a întreprins cu subtilitate şi strategie pe termen lung, cu vădite repere antiromâneşti şi fapte ce frizează legea penală.

Sfântu Gheorghe,
Consiliul Director al FCRCHM

Monahii anti-ecumeniști din Sfântul Munte se dezic de Sfânta Chinotită și de egumenii care acceptă tacit faptele apostate ale patriarhului ecumenist Bartolomeu

Manastirea-Marea-Lavra-foto-Liviu-Dumitru-665x465[1]

Gheronda Sava de la Sfânta Mănăstire a Marii Lavre a Sfântului Munte

De multe ori, în numerele din trecut ale Orthódoxos Týpos, s-a exprimat neliniștea sau s-a scris despre neliniștea Sfântului Munte în ce privește trădarea credinței care are loc în zilele noastre. (Orthódoxos Týpos: CEREM CUVÂNTUL SFÂNTULUI MUNTE – Ortodoxia este trădată de însăși Patriarhia Ecumenică[1])

Un exemplu semnificativ în aceste sens este numărul din 12 iulie 2013, nr. 1983, în care a fost publicat un articol cu titlul CEREM CUVÂNTUL SFÂNTULUI[1]. De atunci s-au scris și alte asemenea articole pe această temă, fie de către cinstiți părinți, fie de către laici. Citindu-le, simțim durere și amărăciune față de deschiderile și concepțiile eretice ale Patriarhului Bartolomeu și nu numai ale lui, pentru că acum Patriarhii Antiohiei, al Alexandriei și al Ierusalimului împreună-călătoresc pe această pantă decadentă a ecumenismului, fără să fie mustrați de către egumenii Sfântului Munte, nici de către Sfânta Chinotită, ci, dimpotrivă, chiar sunt primiți în Sfântul Munte cu mare bucurie, cu împreună-slujiri și fieste inadmisibile pentru acest loc cu nume sfânt – toate acestea atingând culmea prin întâlnirea de la Ierusalim a Patriarhului Ecumenic și a Papei, când au avut loc împreună-rugăciuni, îmbrățișări și promisiunea pentru ajungerea la potirul comun. Același lucru s-a petrecut și în urmă cu 50 de ani, însă atunci aghioriții s-au împotrivit ferm, oprind pomenirea Patriarhului și arătându-și astfel dragostea față de Hristos și de Biserica Lui, fără să se gândească la ”sancțiunile” sau mai degrabă la contra-sancțiunile, pe care le-ar fi primit eventual din partea Patriarhiei Ecumenice, așa cum s-a și întâmplat, de altfel.

Azi, egumenii aghioriți și mănăstirile și, întâi de toate, Sfânta Chinotită nu doar că tac, dar și justifică cele ce nu sunt de justificat, spunând că nu trebuie să ne rupem de Biserică, de parcă Biserica ar fi reprezentată de oricare patriarh, cu atât mai mult atunci când acesta are concepții eretice, așa cum este cazul actualului Patriarh Ecumenic.

Și în loc să ia pildă de la Părinții noștri Aghioriți, care au fost martirizați în timpul Patriarhului Constantinopolului Vekkos, cel care avea cuget papistaș, și să înțeleagă că mai mult decât Vekkos avem azi și să întrerupă pomenirea actualului patriarh, mustrându-l pentru faptul că face cadouri Corane, că pune semnul de egalitate între Biserica lui Hristos și bisericile lui Satana, că acceptă botezurile ereticilor, susține că mântuirea se dobândește în toate ”bisericile”, se roagă împreună cu ereticii, cu evreii, chiar și cu spiritiștii, și în general se face vinovat de trădarea Bisericii și a lui Hristos, aceștia îi adresează alocuțiuni și îl numesc părintele lor. Să se bucure de el! Însă poporul ortodox trebuie să știe că Sfântul Munte nu e totuna cu egumenii, nici cu Sfânta Chinotită, care se tem să nu își piardă pozițiile și avantajele, ci întâi de toate Sfântul Munte este Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, de dragul căreia Sfinții noștri Părinți au numi Muntele acesta Sfânt, Părinți care s-au sfințit și au sfințit acest pământ prin nevoința și sângele lor, și azi, monahii care nu sunt de acord cu poziția ecumeniștilor mustră cu timp și fără de timp și se luptă să țină sus steagurile Ortodoxiei, fără a crea schisme și a se rupe de Biserică. Aceștia însă nu sunt la vedere, pentru că nimeni nu îi arată, ci arată ce vor ei.

Vă depun mărturie că cea mai mare parte a Sfântului Munte este alcătuită din acești Părinți, care și-ar da și viața pentru iubita Ortodoxie și, chiar dacă cu nevrednicie mă număr printre ei, spun cu tărie că sunt de partea lor. Și spun aceasta nu din ostentație, ci bine știind că tăcerea, după cuvântul Marelui Grigorie Palama, este al treilea fel de ateism.

Însă și ceilalți părinți antiecumeniști ai Bisericii Greciei să întrerupă pomenirea celor care nu învață drept cuvântul adevărului, să înceteze să slujească împreună cu ecumeniștii și abia apoi să vorbească despre Sfântul Munte [căruia îi cer să ia aceste măsuri].

În aceste vremuri apocaliptice, nu ne mai așteptăm ca vreun sinod să îl caterisească pe Bartolomeu și pe cei asemenea lui, de aceea fiecare dintre noi trebuie să își asume responsabilitatea propriei mărturisiri și să se alăture fie lui Hristos, fie lui antihrist, fără să mai recurgă la diplomații, ca cei dintâi într-un singur glas să Îl mărturisească pe Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt, Treimea cea de o ființă și nedespărțită.

S-a scris în Sfânta Mănăstire a Marii Lavre, 19 mai/1 iunie 2014,
Duminica Sfinților Părinți

| Orthódoxos Týpos, 6 iunie 2014, nr. 2025, p. 8
Traducere: Mihail Ilie (Graiul Ortodox)

____________________

[1]Orthódoxos Týpos: CEREM CUVÂNTUL SFÂNTULUI MUNTE – Ortodoxia este trădată de însăși Patriarhia Ecumenică https://graiulortodox.wordpress.com/2013/10/29/158-orthodoxos-typos-cerem-cuvantul-sfantului-munte-ortodoxia-este-tradata-de-insasi-patriarhia-ecumenica/

Părintele Justin Pârvu: “Nu daţi uitării martirajul Sfinţilor noştri”

IUBIŢI FII ORTODOCŞI AI ACESTUI NEAM,

Ortodoxia şi neamul nostru au coexistat încă din primele veacuri ale creştinismului şi de atunci ortodoxia a fost sufletul acestui neam. De aceea noi am şi dăinuit în istorie cu demnitate până astăzi, datorită binecredincioşilor noştri voievozi şi tuturor mărturisitorilor şi rugătorilor acestei ţări, care au preferat mai bine să moară decât să vândă credinţa predată nouă de Sfântul Apostol Andrei şi au fost totdeauna conştienţi că aceasta este cinstea şi puterea neamului, şi nu altceva. Datorită faptului că am păzit credinţa nevătămată mai rezistă acest neam în istorie, acum.
Dragi credincioşi, vă aduc în atenţie faptul că de noi depinde soarta acestui neam, de noi depinde predania pe care o vor moşteni fiii fiilor noştri, de noi depinde mântuirea acestui neam. Învăţaţi de la eroii şi martirii noştri cum s-au luptat să ne păstreze nouă, celor de azi, învăţătura strămoşilor noştri. Ei nu au tăcut, dragii mei, niciodată când a fost vreme de mărturisire, când vrăjmaşii ortodoxiei năvăleau asupra credinţei noastre. Chiar dacă mulţi au tăcut, mari oameni de stat, mari feţe bisericeşti, poporul credincios nu a tăcut, totdeauna s-au găsit oameni de valoare, investiţi cu putere de sus, care să mărturisească adevărul.
Ceea ce se întâmplă astăzi în viaţa noastră bisericească este foarte grav, nu este lucru lipsit de importanţă. Nu trebuie să trecem indiferenţi pe lângă problemele cu care se confruntă Biserica noastră. Sfinţii Părinţi aşa ne învaţă, că atunci când credinţa ne este primejduită, porunca Domnului este să nu păstrăm tăcerea şi nimeni nu este îndreptăţit să zică „dar, ce, eu sunt prea mic, cine sunt eu să mă amestec în problemele Bisericii”? Nu, dragii mei, Sfinţii Părinţi ne învaţă că dacă noi vom rămâne nepăsători şi vom tăcea, pietrele vor striga. Este necesar să ne cunoaştem catehismul, canoanele şi învăţătura Bisericii noastre. Pentru că uitaţi ce se întâmplă – trecem indiferenţi pe lângă un gest precum al acestui ierarh, care a îndrăznit să treacă cu atâta uşurinţă peste stavilele puse de dumnezeieştii Părinţi şi anume să se împărtăşească cu cei ce au apostat, pentru că greco-catolicii au fost şi rămân schismatici, afurisiţi de Biserica Ortodoxă. continuare »

22 iulie – Sfințitul Mărturisitor Ilie Lăcătușu, preot legionar cu sfinte moaște întregi. Icoana, acatistul și mărturii recente

Sfintitul Marturisitor Ilie Lacatusu - icoana

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=ycJUx5RiMMA]

Acatistul Noului Mărturisitor Ilie Lăcătuşu, făcătorul de minuni († 22 iulie)

Troparul, glasul al 8-lea:

Îndelung pătimitorule, de Dumnezeu purtătorule Părinte Ilie, văpaia muncilor cu focul lucrător ai înrourat-o, ruşinând pe vrăjmaşi. Pentru aceasta, părinte, cu hlamida lui Hristos îmbrăcându-te, pe Acesta roagă-L să mântuiască sufletele noastre.

Condacul 1:

Veniţi, iubitorilor de mucenici, să-l lăudăm cu mare glas pe Părintele Ilie, care, prin pătimirile sale, a luat de la Dumnezeu cununa biruinţei. Căci, iubind Biserica lui Hristos şi neamul românesc, a ales calea cea strâmtă şi cu chinuri, stând fără teamă împotriva duşmanilor dreptei credinţe. Şi pentru aceasta să-i cântăm: Bucură-te, Părinte Ilie, făclie luminoasă a soborului noilor mărturisitori!

Icosul 1:

La tine alergăm, sfinte, la vreme de ispită, având nădejde în mijlocirile tale. Ştim că pe mulţi i-ai chemat în chip minunat la sfintele tale moaşte. Am auzit de femeia pe care ai îndemnat-o, zicându-i în vis: „Vino la mine şi roagă-te ori de câte ori ai nevoie de ajutor”. Şi credem că şi pe noi ne poţi ajuta, căci iubirea ta se revarsă peste toţi cei care se roagă ţie cu credinţă, şi pentru aceasta îţi zicem: continuare »

Rusia riscă izolarea după posibila implicare în accidentul aviatic

Rusia riscă să se confrunte cu o izolare crescândă după catastrofa avionului malaysian, în condiţiile în care opinia publică occidentală se mobilizează împotriva preşedintelui Vladimir Putin, care, de asemenea, ar putea fi ţinta criticilor şi în plan intern, consideră unii experţi.

Prăbuşirea avionului malaysian, cel mai probabil doborât de o rachetă, şi moartea celor 298 de pasageri în estul Ucrainei, într-o zonă de lupte între separatiştii proruşi şi forţele guvernamentale ucrainene, reprezintă o schimbare în criza care durează de mai bine de opt luni şi ar putea avea consecinţe politice şi economice imprevizibile pentru Rusia.

“Se constată o confruntare majoră între Rusia şi Occident. Izolarea Rusiei se va accentua în mod constant”, a declarat Iuli Nisnevici, expert la Universitatea de studii economice din Moscova.

Prăbuşirea avionului malayian, cel mai probabil doborât de o rachetă sol-aer, a provocat indignare în lumea întreagă, iar Washingtonul i-a acuzat direct pe rebelii proruşi pentru această tragedie.

La rândul său, Rusia a respins acuzaţiile oficialilor americani, subliniind că Washingtonul a tras concluzii înainte de începerea anchetei privind catastrofa aviatică din Ucraina.

Adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov, a declarat, sâmbătă, că Rusia este victima unui “război al dezinformării”.

“Cred că dacă ancheta va incrima Moscova, chiar şi indirect, Rusia va nega responsabilitatea”, afirmă, la rândul său, economistul rus Serghei Guriev. “Dacă ancheta va acuza Rusia, aceasta va reprezenta o catastrofă pentru ţară”, subliniază, la rândul său, expertul independent Evgheni Gontmaher.

– Moscova, pe urmele Iranului

În afară de responsabilitatea uneia dintre cele două părţi în catastrofa aviatică din Ucraina, analiştii consideră că divergenţele dintre Rusia şi Occident vor lua amploare. “Situaţia se va înrăutăţi”, explică Gontmaher, care consideră că Rusia ar putea fi izolată asemenea Iranului. “Mă tem că ne îndreptăm spre o astfel de evoluţie”, a apreciat expertul.

Pe de altă parte, dacă ancheta va confirma responsabilitatea Moscovei în catastrofa aviatică din Ucraina, Vladimir Putin riscă să se confrunte cu un val de critici şi pe plan intern, ceea ce va reprezenta o lovitură pentru popularitatea sa, aflată în acest moment la cel mai ridicat nivel.

Moartea celor 298 de persoane în tragedia aviatică din estul Ucrainei riscă “să fie începutul sfârşitului pentru preşedintele rus”, afirmă, la rândul său, jurnalistul de opoziţie Ivan Iakovina, pe site-ul de ştiri Novîie Vremia.

Unii analişti au făcut chiar o paralelă cu regimul fostului preşedinte libian Muammar Kadhafi, considerat instigatorul atentatului care a provocat explozia zborului 103 al companiei Pan Am, la Lockerbie, în 1998, provocând moartea a 270 de persoane.

Critică la adresa politicii Kremlinului, Iulia Latinina a apreciat tragedia avionului malaysian drept “un al doilea Lockerbie”, la postul de radio Ecoul Moscovei.

“Desigur, Rusia nu este Libia”, afirmă, la rândul său, jurnalistul Maksim Samurukov, într-un editorial publicat în cotidianul Slon.ru. El consideră că o izolare totală va fi greu de impus Moscovei, în condiţiile în care Rusia este membru permament în Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite şi are numeroşi aliaţi în Asia şi în America de Sud. “Altfel spus, nu va fi nevoie de susţinerea tuturor ţărilor din lume pentru decretarea unui embargou împotriva Rusiei. Într-un astfel de caz, nici neutralitatea Chinei nu va fi de folos”, explică jurnalistul.

– O lovitură de imagine pentru Rusia

Pe lângă disputele privind desfăşurarea anchetei, experţii consideră că tragedia aviatică a afectat deja imaginea Rusiei în străinătate.

Premierul australian Tony Abbot a sugerat, sâmbătă, că preşedintele rus ar putea să nu mai fie invitat la summitul G20 organizat în Australia în noiembrie dacă nu va coopera pentru a asigura buna desfăşurare a anchetei privind prăbuşirea avionului Malaysia Airlines.

Participarea Rusiei la summitul G8 a fost deja suspendată în urma anexării Crimeei în martie, iar summitul care urma să fie organizat după Jocurile Olimpice de la Soci, la începutul lunii iunie, a fost anulat.

Potrivit experţilor, liderii europeni, până acum divizaţi în privinţa poziţiei faţă de Rusiei, ar putea urma atitudinea Washingtonului în ceea ce priveşte consolidarea sancţiunilor.

De altfel, premierul britanic David Cameron a declarat că Occidentul “ar trebui să-şi schimbe fundamental poziţia” faţă de Rusia. Înainatea catastrofei din Ucraina, Statele Unite şi Uniunea Europeană a adoptat deja noi sancţiuni împotriva Moscovei. Oficialii de la Washington au vizat în special sectoarele ruse ale apărării, energiei şi cel bancar.

sursa: Mediafax

PETIȚIE: Protest împotriva indiferenței Patriarhiei față de Sfinții închisorilor

Maica Domnului cu sfintii de la Aiud

După Dreptul canonic ortodox, semne ale sfinţeniei sunt:

– moartea martirică – dovada cea mai certă;
– mărturisirea şi apărarea dreptei credinţe;
– viaţa curată, viaţa sfântă;
– darul facerii de minuni, în viaţă sau după moarte.

Dintre condiţiile de fond (personale) ale sfinţeniei:
– să fi avut credinţa neîndoielnică ortodoxă;
– puterea de a suferi moarte martirică, primejdii şi orice necazuri pentru apărarea dreptei credinţe;
– puterea de a trăi moral şi religios cât mai desăvârşit;
– puterea de a săvârşi minuni;
– cultul spontan acordat de poporul credincios.

În cazul trăitorilor ortodocși din închisorile comuniste, toate acestea se confirmă. Ce dovadă mai clară vrem decât moartea martirică? Lupta împotriva lor e lupta contra evidenţei, păcatul împotriva Duhului Sfânt.

De la instalarea regimului comunist în Rusia s-a început o campanie de distrugere a creştinismului şi a tuturor valorilor umane tradiţionale. Acelaşi efect devastator l-a avut în toate ţările pe unde a trecut.
În cazul de faţă, nu e nevoie de Paterice pentru confirmarea sfinţeniei. Chinurile şi moartea din închisori, ştiind că toţi erau chinuiţi pentru credinţă de un regim ateu, sunt un Pateric al mucenicilor fără a mai fi nevoie de alte comentarii. Ele întrec orice „cuvinte duhovnicești”. De la mulți nu s-a păstrat nici un cuvânt duhovnicesc, dar au moaşte făcătoare de minuni! (a se vedea la Aiud).
De la atâtea mii de martiri din Istoria Bisericii nu s-a păstrat nici un cuvânt duhovnicesc ci pentru sfârşitul lor au fost trecuţi în ceata sfinţilor. De ce numai noi românii suntem atât de îndoielnici în credinţă? Nu ne bate Dumnezeu că nu ne cinstim sfinţii închisorilor? Cred că şi din acest motiv ne bate, cu prisosinţă…
Sfinţii sunt manifestarea concretă şi personală a lui Dumnezeu în Biserică, iar Biserica nu se menţine vie decât prin Sfinţi. La loc de cinste se află Martirii. continuare »

AUDIO: DOVADA că Rusia ar fi fost implicată în doborârea avionului de linie malaezian?

UPDATE: VIDEO: 3 iulie 1988 – SUA DOBOARA UN AVION CIVIL IRANIAN in spatiul aerian iranian. Mor 290 de oameni, inclusiv 66 de copii

[youtube=https://youtu.be/XPBQd337HsI]

CNN – surse militare americane confirmă că avionul a fost doborât de o rachetă.

Înregistrarea convorbirii telefonice dintre rusul Igor Bezler, conducătorul teroriștilor din detașamentul BES, cu coordonatorul său, Gheranin Vasilii Nicolaevici, colonel în Statul Major al Serviciului de Spionaj Militar al armatei ruse. Convorbirea a avut loc la puțin timp după prăbușirea avionului civil Boeing 777.
Înregistrarea audio a fost plasată și pe site-ul Securității Naționale a Ucrainei (SBU)
Prima parte
– Numai ce au doborât un avion. Detașamentul lui ”Mineor”. A căzut lângă Enakievo.
– Piloții, unde sunt piloții?
– Au plecat să caute și să fotografieze avionul căzut. Iese fum…
– Cu câte minute în urmă?
– În jur de 30 de minute în urmă?

A doua parte

– Da, maior!
– Deci cei de la postul Cernuhin l-au doborât. Kazacii de la Cernuhino (localitate).
– Avionul s-a prăbușit în regiunea minei Petropavlovska. Am găsit primul mort, e civil.

A treia parte
– Ce-i acolo la voi?
– Mai pe scurt, la sigur e avion de pasageri
– Este multă lume acolo?
– Da. **** Rămășițele au căzut în curțile oamenilor.
– Dar bordul de care este?
– Încă nu am stabilit, încă nu m-am apropiat. Eu doar mă uit acolo unde au început să apară primele trupuri. Acolo sunt bucăți din interior, fotolii, cadavre
– Ceva armament este?
– Absolut nimic, lucruri personale, echipament medical, prosoape, hârtie igienică.
– Documente sunt?
– Da, ale unui student indonez, de la universitatea Thompson.

A patra parte

– Despre acest avion, doborât în regiunea raionului Snejnii –Torez. S-a dovedit a fi de pasageri.A cazut în raionul Grabovo. Acolo sunt o mulțimea de cadavre: femei și copii. Acum kazacii sunt acolo.
– La televizor transmit? Parcă se anunța despre AH-26, un cargo ucrainean, pe care spun că scrie ”Cursă malayesiană”. Ce cauta el pe teritoriul Ucrainei?
– Înseamnă că aducea spioni. Pentru ce să zboare… acum doar războiul e în desfășurare?
– Am înțeles!

Există și unele bănuieli cum că înregistrarea este falsă:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RMgIpC-bCfQ]

Microcip sub… blană pentru câinii cu stăpân din Cernavodă

[youtube=https://youtu.be/fIDK_cVkBAA]

Posesorii de caini risca amenzi daca nu le implanteaza animalelor de companie un microcip de identificare si nu le inregistreaza la medicul veterinar, incepand de sambata, cand intra in vigoare noua legislatie.

Sambata intra in vigoare Ordinul nr. 1/2014 pentru aprobarea Normelor privind identificarea si inregistrarea cainilor cu stapan emis de presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Cu aceasta ocazie, presedintele ANSVSA Vladimir Manastireanu si presedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Romania (CMVR) Viorel Andronie au sustinut, vineri, o conferinta de presa.

Potrivit normelor care intra in vigoare sambata, proprietarii cainilor au obligatia sa identifice, prin microcipare, si sa inregistreze animalele in Registrul de evidenta a cainilor cu stapan (RECS), la medicul veterinar, in termen de 90 de zile de la fatare sau inainte de vanzarea, donarea cu titlu gratuit sau scoaterea in spatii publice a acestora. continuare »

Documente ce atestă reaua credință a monahului Filoteu, complice cu Victor Roncea, faţă de proslăvirea Părintelui Calciu la 7 ani de la trecerea la Domnul

7 ani Parintele Gheorghe CalciuDezgroparea Părintelui Calciu cu ocazia pomenirii de 7 ani a fost adusă în discuție în obștea Mănăstirii Petru Vodă cu câteva săptămâni înainte de data 16 nov. 2013 (ziua parastasului).

Tot despre acest subiect, obștea Mănăstirii Diaconești și-a manifestat în mai multe rânduri întrebarea dacă Părintele Calciu va fi dezgropat, considerând o mare bucurie pentru toți dacă s-ar întâmpla.

În duminica dinainte de parastas, 10 nov. 2013, starețul Hariton Negrea s-a sfătuit în altar cu preoții mănăstirii legat de dezgroparea Părintelui Calciu, cerându-le să nu spună nimic despre acest lucru. Dar s-a aflat că hotărâseră ca vineri (15 nov. 2013) prin rânduiala cuvenită, cu sobor de preoți să recurgă la deschiderea mormântului Părintelui Calciu și să constate starea în care se află trupul, urmând să decidă ce era de făcut.

Aflând de aceasta hotărârea a starețului, nimeni altul decăt monahul Filoteu, din proprie inițiativă îi scrie fiului Părintelui Calciu, Andrei Calciu, mailurile de mai jos.

După cum puteți citi, el a pus problema conform dorinței lui, contrare celei Părintelui Justin, de a nu fi dezgropat Părintele Calciu. De ce și din partea cui avea această misiune, nu știm! Dar Dumnezeu îi știe orice ungher al sufletului și nu va scăpa.

Deci, monahul Filotheu îl pune în gardă pe Andrei Calciu, ca și cum cineva dinafara mănăstirii Petru Vodă vrea să dezgroape trupul Părintelui Calciu, iar nu preoții din mănăstire, dimpreună cu starețul!!!

În mailurile de mai jos se poate observa clar că Andrei Calciu avea prețuire pentru preoții și monahii din mănăstire și înțelege că cineva din-afara mănăstirii vrea dezgroparea tatălui său, exact cum a și vrut să-i inducă monahul Filoteu.

Refuzul categoric al fiului Andrei Calciu a determinat pe starețul Hariton să renunțe la dezgroparea Părintelui Calciu, zicând că a primit chiar telefon de la el cu amenințări de ordin financiar etc. Cine știe cât de adevărat o mai fi și asta?

 Iată mailurile oferite de starețul Hariton, așa cum i-au fost date de monahul Filoteu, scoase la imprimantă pe niște jumătăți de hârtie. Citiți în ordinea numerotării.

 mail-1mail-2

Și de aici a urmat ceea ce deja e o istorie tristă și un declin fără precedent al mănăstirii Petru Vodă. Vedeţi cu câtă satisfacţie îi mulţumeşte monahul Filoteu lui Andrei Calciu pentru că nu este de acord cu dezgroparea.

E bine de știut că marți, înainte de parastas s-a încercat dezgroparea Părintelui Calciu la orele 9 dimineața, pe timp de zi, dar monahul Filoteu a anunțat presa, care a telefonat starețului cerându-i declarații. În cele din urmă starețul a fost nevoit să oprească dezgroparea.

Câtă ură să fi avut acest monah Filoteu încât să recurgă la uneltele sionismului pentru a-și pârî frații?

Atât de turbat a fost, încât nu a intrat niciodată în chilia în care a fost depus trupul Părintelui Calciu, aproape 40 de zile, timp în care s-au închinat la sfintele moaște ale Mărturisitorului călugări, maici (ex. Diaconești, Văratec etc.), Mitropoliul Teofan, exarhul Neamțului, consilierul Nicodim. Se poate numi aceasta evlavie? Putem spune că el își dorește canonizarea Părintelui Calciu? A scris acea înștiințare pentru canonizare mai mult pentru a avea un alibi, praf în ochi pentru credulii ce nu-i cunosc viclenia. Apropo de acest lucru, și pot fi întrebați pentru confirmare părintele Simeon de la Sihăstria și părintele Antim de la Bistrița, că Părintele Justin, cu 2 luni înainte de trecerea la Domnul ne-a avertizat pe mai mulți care eram în chilia sa, să rupem orice legătură cu monahul Filoteu, să nu mai facem nimic împreună cu el, căci s-a lămurit de-a lungul anilor că este de-o mândrie încât dacă nu este el în centrul lucrurilor nu e bun nimic. Acestea sunt cuvintele Marelui Duhovnic Justin Pârvu despre un fiu duhovnicesc ce a fost ținut în frău cât a trăit, nepermițându-i să mai scrie nici pe net, nici în revista ATITUDINI.

Că veni vorba de revista Atitudini, poate nu știți că prin contribuția lui Filoteu, revista nu s-a mai primit la pangarul călugărilor de când a murit Părintele Justin, deși Părintele lăsase cu limbă de moarte ca revista să meargă mai departe. Asta spune foarte multe despre interesele pe care le are acest “scholarios”, cum îi place să se creadă.

Tot Filoteu a amenințat și alungat din incinta mănăstirii, scoțându-l de la Sfânta Liturghie, pe cameramanul Petru, care mergea des la Petru Vodă pentru a-i lua interviuri monahului Teodot. Aveti marturia cameramanului aici.

Frățietatea lui cu jidovul Victor Roncea arată clar orientarea securist-sionistă a acestuia, lovind cu ură viscerală în monahul Teodot, care vorbește împotriva sionismului. Am fost martor la foarte multe sinaxe ale mănăstirii în care monahul Teodot era pus la zid de către0 “monahul” Filoteu, pentru că îi critica pe sioniști și pe masoni. Deci se unește cu dușmanii pe față ai lui Hristos pentru a-și ucide frații întru Hristos. De frații roncea ne-a spus Părintele Justin de la început că sunt agenți, dar e bine că-i știm și să nu ne dăm de gol, ca să nu se trimită alții pe care nu-i știm. Când a fost cu Roșia Montană, Părintele Justin s-a mâniat tare pe victor roncea care susținea proiectul alături de Băsescu, făcându-l trădător de neam, iar altădată s-a dezis total de el (vezi video). Dar nici aceasta nu a fost de-ajuns pentru monahul Filoteu ca să rupă orice legătură cu jidanul, ci mai abitir acum dupa moartea Părintelui îl folosește pentru a-l denigra necreștinește pe monahul Teodot, căruia îi poartă o ură luciferică. Iar jidanul parcă duce un adevarat jihad împotriva mărturisitorilor din Ortodoxie, folosindu-se de fiecare ocazie ca să lovească în cei care mărturisesc pe față și deranjează sistemul, cum ar fi ieromonahul Savatie Baștovoi, părintele Mihai Valică, teologul Danion Vasile, toți apropiați ai Părintelui Justin la care ținea și îi punea cu bucurie să predice când veneau la mănăstirile Petru Vodă sau Paltin. Să nu mai zicem de atacul furibund la adresa monahului Teodot, făcut la comanda lui Filoteu. Doar un dușman feroce al ortodoxiei poate să atace așa mărturisitori.

Am spus acestea, și nu sunt decât foarte puține, pentru a vă face cunoscută mocirla în care se scaldă acest monah, dimpreună cu aliatul său în calomnii, victor roncea.

Părintele Justin spune dumnezeiește: “A suferi anumite amărăciuni nu este atât de important. Trebuie să ne îngrijim să nu ne umplem de răutate împotriva aceluia ce ni le pricinuieşte.”

Monahul Teodot a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a aduce la cunoștiință întregii Ortodoxii, mărturia sfințeniei Părintelui Calciu, aflat cu sfinte moaște întregi, luptându-se cu gașca celor ce nu au avut odihnă până ce nu au văzut îngropate sfintele moaște. Depun mărturie că nu i-a fost deloc ușor, dar a BIRUIT! Și i-a iertat pe toți, rugându-se pentru luminarea lor.

Cât mă privește pe mine, dau slavă lui Dumnezeu că mi-am găsit o cale de mântuire și mai puțin mă afectează mizeriile celor doi, însă mă doare pentru monahul Teodot, care e prigonit pentru că urmează linia Părintelui Justin, mărturisește cu orice risc și e un mare patriot și iubitor de aproapele. Cine-l cunoaște, știe că așa e. Să fii prigonit pentru că mărturisești pe Sfinții Închisorilor e mare cinste și poate că e normal să treci puțin prin ponegririle și trădările pe care le-au suferit și ei.

Să ne rugăm unii pentru alții, mai ales pentru monahul Teodot, să-l întărească Domnul Hristos, pentru rugăciunile Sfântului Mărturisitor Justin Pârvu de la Petru Vodă. Amin!

Petiții către instituțiile statului cu privire la noile acte de identitate ale românilor – 23 de O.N.G-uri semnatare

protest anticip 14 martie 2013_04

INIȚIATOR – ASOCIAȚIA PENTRU LIBERTATEA ROMÂNILOR

Descarca petițiile aici :
download_fisier2014-05-31 PETITII (format DOC)
2014-05-27 PETITIE CNCD (format DOC)

Petiții către instituțiile statului cu privire la noile acte de identitate ale românilor :

Asociaţia Pentru Libertatea Românilor,
Bacău, Str. Decebal, nr.6, sc.A, ap.11, cod 600283

https://asociatialibertatearomanilor.ro/

Tel. 0744.590.721,e-mail: [email protected]

CĂTRE

GUVERNUL ROMÂNIEI,
MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE,
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE,
MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI ADMINISTRAŢIEI PUBLICE, MINISTERUL FAMILIEI, PROTECŢIEI SOCIALE ŞI PERSOANELOR VÂRSTNICE ,
MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE ,
MINISTERUL DE JUSTIȚIE,
MINISTERUL SĂNĂTĂȚII,
CONSILIUL LEGISLATIV,

DEPARTAMENTUL PENTRU  RELAŢIA  CU PARLAMENTUL,
AVOCATUL POPORULUI,
DIRECŢIA  DE EVIDENŢĂ A PERSOANEI A JUDETULUI…..

      Asociaţia Pentru Libertatea Românilor, împreună cu asociaţiile cosemnatare menţionate mai jos, în temeiul OUG nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, aprobată prin Legea nr. 233/2002:

Luând în considerare faptul că un număr însemnat de persoane de cetăţenie română ale căror interese le reprezentăm, nu sunt de acord să solicite  eliberarea actelor de identitate  în formatul stabilit prin Legea nr. 235/2013 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 82/2012 pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind evidenţa persoanelor, actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi actele de rezidenţă ale cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi Spaţiului Economic European rezidenţi în România si Legea nr. 95/2006privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificărilea şi completările ulterioare,

Luând în considerare faptul că dispozitivul electronic integrat în actele de identitate în format nou conţine informaţii nevolatile şi este emiţător de unde radio care permit localizarea în spaţiu a persoanei şi, mai ales, localizarea acesteia în momentul în care acceseaza un serviciu medical decontat prin FNUASS, şi luând în considerare faptul că orice persoană trebuie să aibă libertatea de a decide dacă doreşte sau nu să deţină asupra sa un dispozitiv emiţător de unde radio care admite interferenţe care pot cauza operaţiuni nedorite,

Luând în considerare faptul că aceste măsuri reprezintă, în fapt, ţinerea sub observaţie a vieţii private precum şi atingerea vieţii private prin diseminarea datelor de identificare, precum şi a datelor de sănătate, probleme de diagnostic, prognostic, tratament, investigaţii paraclinice, continuare »

Oficial: nu suntem securişti, dar scopul a fost discreditarea noastră

monahul-Filotheu-si-Victor-Roncea-la-judecata-Parintelui-Justin-foto-Cristina-Nichitus-RonceaTimp de aprox. 2 luni, minciuni peste minciuni s-au spus despre cazul dezgropării Părintelui Gheorghe Calciu. Puţin au contat acestea, faţă de blasfemia îngropării sfintelor sale moaşte – adevărata profanare. Dar lucrurile nu s-au oprit aici. După ce, cei incriminaţi şi-au ispăşit “epitimia” – pedeapsa decisă prin votul sinaxei, anume 30 de zile (vedeţi în imaginea de mai jos) la două din schiturile ce aparţin de Mănăstirea Petru Vodă, provocatorul intern – monahul Filotheu, cu de la sine putere şi învrăjbit de agentul extern – Victor Roncea au pus la cale un atac ce a mâjit imaginea Mănăstirii Petru Vodă cum nu s-a întâmplat niciodată de la înfiinţarea ei. Văzând că nu au credibilitate spusele lor şi că oamenii încep să priceapă planul lor diabolic, cei doi provocatori încep să nege totul şi să forţeze mănăstirea (prin site-ul petru-voda.ro administrat de călugărul Filotheu Bălan) să le acopere prostia, iar astăzi şi-au reconfirmat-o publicând comunicatele SRI, respectiv MMB, prin care li se spune că au bătut câmpii şi au făcut fără binecuvântarea stareţului acuzaţii nedemne de un creştin, ca să nu mai spunem de un călugăr, fost purtător de cuvânt al Părintelui Justin (purtător de care Părintele Justin s-a dezis în ultima parte a vieţii, recomandându-ne să nu mai avem de-a face cu el, să nu-l mai implicăm în nimic – declaraţie cu ocazia mitingului anticip de pe 14 martie 2013).

Cu toate acestea, cerându-şi public iertare faţă de noi, Victor Roncea propagă fără frică de Dumnezeu o grosolană minciună, cum că sinaxa Mănăstirii ar fi hotărât excluderea noastră, a monahului Teodot şi a fratelui Gabriel din obşte. O fi asta dorinţa lor, a provocatorilor, dar după cum puteţi vedea în documentul de mai jos, sinaxa a decis doar o detaşare a noastră, timp de 30 de zile la alte schituri ce aparţin de mănăstirea Petru Vodă.

epitimie fr. Gabriel

În ceea ce mă priveşte pe mine, fratele Gabriel, s-a mai decis să nu mai am acces la internet din mănăstire. Dar, nu au fost mulţumiţi că încă mai publicam pe blog, aşa că mi s-a impus să nu mai public din zona Petru Vodă, zonă ce includea mănăstirea de călugări, mănăstirea de maici şi chiar satul Petru Vodă. Înţelegeţi de fapt ce îi durea pe cei care impuneau aceste condiţii! Doar că acest lucru nu se va întâmpla, căci am datoria şi ascultarea de la Părintele Justin să scriu, să nu intru în sistem, ca să nu mi se pună pumnul în gură. Monahismul este parte a sistemului, din păcate! Doar Părintele Justin a reuşit să le ţină piept celor ce încercau înregimentarea noastră şi supunerea faţă de slujitorii întunericului. De la trecerea sa la Domnul, a trebuit să ne asumăm pe propria piele linia trasată de sfântul Părinte Justin și se pare că sunt destui cei care nu o acceptă, din păcate chiar din cadrul ctitoriei Părintelui.

Dar, Apologeticum aparţine dvs., cititorilor, şi articolele nu vor înceta să apară pe acest blog, fără cenzură, doar cu frică de Dumnezeu și doar în slujba Bisericii și a neamului românesc! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sistemul securistic propagă o idee gravă la adresa Părintelui Justin

Părintele Justin Pârvu la 6 luni de la plecarea de pe acest pământ. Exemplul său, lupta noastră: Cinstirea noilor mărturisitori din temnițele comunisteIntrusii au inceput sa promoveze o sinistra teza: parintele Justin Parvu a fost senil.

Intr-un interviu din ziarul Adevarul Dan Puric zicea ca l-a visat pe marele duhovnic care i-ar fi zis:

Ce să fac, măi, Dănuţ? Eram bătrân, m-au zăpăcit“.

Si zapacind fiind, n-a mai stiut ce face si s-a delimitat de marele dansator.

Altii sunt pusi sa zica ca:

Parintele este manipulat, avand in vedere varsta Sfintiei Sale

Si in varsta fiind, adica cu mintea usor dusa, din nou n-a mai stiut ce face si s-a delimitat si de celebrul ziarist Victor Roncea.

Evident, aflandu-se in aceasta jalnica stare, a fost usor de zapacit si manipulat de catre ticalositii aflati in jurul sau.

Fratilor, asta este un atac extrem de grav la adresa parintelui Justin Parvu pe care il intalneam pana acum deseori doar la cei ce atacau furibund invataturile marelui duhovnic. Iata insa ca ticalosita vorba o regasim mai nou si la cei ce se bat cu caramida in piept cum ca l-ar iubi pe marele duhovnic, doar ca vorba lor este invelita inca in staniol frumos colorat: bunicutul, Sfintia Sa, tralala.

Conform tezei, senil fiind deci, evident ca si tot ceea ce a mai spus in ultimii ani nu poate fi luat in considerare: de la lupta anti cip si anti ecumenism si pana la discutiile particulare cu fii duhovnicesti …

Adica deja nu mai vorbea el demult, ci se rezuma la rolul de portavoce a celor din jur.

Care-i asadar planul SISTEMULUI?

Simplu:

–       lupta parintelui e nula, caci era cu mintea dusa

–       lupta sa era de fapt lupta celor din jurul sau

–       cei din jurul sau erau nebuni sau securisti

–       deci lupta lor este o ratacire

–       ca atare si lupta celor ce cred ca tin linia trasata de parintele Justin de fapt este tot o ratacire

| saccsiv

Ediție specială la 1TV Bacău dedicată Părintelui Justin

O emisiune difuzată în direct, în 20 iunie 2013, la câteva ore după înmormântarea sa. Emisiunea prezintă atât imagini de la slujba de înmormântare, cât și secvențe din înregistrările realizate în timpul vieții. Invitați: directorul revistei ”Credința Ortodoxă”, Ioan Enache și preotul Ioan Roncea din Bacău.
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=acGeMANnvtg] continuare »

Sa ne rugam pentru cei care nu ne mai sunt frati pentru ca au parasit Ortodoxia

Fac referire la doua cazuri care ne-au intristat mai mult sau mai putin pe unii sau pe altii.

Primul caz este cel al parintelui Nichita, care impreuna cu 30 de maici au parasit Ortodoxia si au ajuns la niste eretici. Acum se pare ca si-au dat seama ca s-au inselat in privinta lor, recunoscand ca nu au succesiune apostolica. Am aflat ca parintele Nichita este momentan prin Franta, tot cautand alternative la Biserica, iar maicile sunt ramase in conditii foarte umilitoare, neavand unde sa aprinda o lumanare.

Al doilea caz este cel al jurnalistului George Roncea, care pentru un timp a fost alaturi de noi (fac referire la cei implicati in campania anti-cip), insa din luna mai 2010 nu a mai mers la manastirea Petru Voda si nici nu am mai comunicat cu el. Motivul era o necunoscuta pentru toti, el neparticipand nici la nunta fratelui sau. Cu regret am aflat de pe blogul fratelui sau, ziaristul Victor Roncea, ca in iunie 2010 el a trecut in randul cavalerilor de Malta, renuntand prin acest act la Ortodoxie.

Ar trebui sa ne doara caderile celor ce ne-au fost frati, pentru ca nu-i mai putem numi frati, caci frati ne pot fi doar cei in Domnul. Ar trebui sa fim constienti ca si pentru pacatele noastre ei au ajuns sa faca aceste acte de disperare. Daca vom simti aceste lucruri, negresit ne vom ruga pentru intoarcerea lor si vom gusta din bucuria ce a avut-o Tatal pentru fiul cel risipitor. Aceasta bucurie nu poate fi decat sfanta si sa dea Domnul sa ne invrednicim cu totii de ea.

articolul reprezinta un punct de vedere personal (ca de altfel toate articolele de pe acest blog, dar am tinut sa repet ca sa fie clar pentru gurile rele)

Manevra nereusita a vrajmasilor, prin intermediul OTV

Am asistat la o piesa de teatru de prost gust a unui alt bufon, pe nume Silviu Alupei, colaborator al revistei Rost. Acesta, purtand toate semnele unui indracit a prezentat pe taraba de can-can-uri de la O(zero)tv niste hartii care sustineau cea mai mare aberatie din ultima vreme despre Parintele Justin, anume ca ar fi sechestrat; si mai ales de calugari basarabeni.  Televiziunea  ZEROTV preia toate mizeriile si pe toti nebunii care vin cu stiri bomba! Asta o stim cu totii! Nimic din ce a debitat domnul Alupei la OTV nu este adevarat si oricine poate verifica la fata locului. Parintele nu raspunde unor astfel de oameni de nimic si ar trebui ca nici noi sa nu le dam vreo importanta.

Cei care au fost tot acest an si care merg de acum incolo la Parintele Justin pot da marturie ca Parintele ii primeste pe toti, chiar daca numarul lor atinge sute si sute. Parintele Justin nu a fost si nu poate fi sechestrat. Este cea mai proasta gluma; insa facuta cu plan pentru atacuri josnice la adresa manastirii si a Parintelui. Dumnezeu sa le surpe toate planurile de vrajmasie, iar pe noi sa ne tina incredintati ca Parintele este calauzitorul nostru pe calea mantuirii. Sa ne rugam sa ni-l tina bunul Dumnezeu inca multi ani de-acum incolo.

Iata si pentru cine scrie Silviu Alupei…

O inregistrare de acum o saptamana ce sigur a deranjat pe masonei:

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=xoRxhtrEJ_E]

A mai cazut un “serafim”

Un calugar hacker virusat de draci, fost ucenic al gurului Bivolaru, isi permite sa-si dea cu parerea despre Parintele Justin intr-un mod ce dezvaluie clar indracirea lui. Intrucat este vietuitor al manastirii Golia, aflata in Mitropolia Moldovei si Bucovinei, cerem public o masura de corectie din partea IPS Teofan.

Va recomandam sa cititi un articol al d-nei Emilia Corbu cu privire la acest atac, cu adevarat de taliban, la adresa Parintelui Justin:

In razboiul ortodoxiei se tes suflete. Cei mai buni tesatori sunt monahii. Insa,
multi monahi si-au gresit cariera. Si nu glumesc! Monahismul este ,,profesia,, de a pastra nealterata, de a transmite si apara invatatura crestina cu costul vietii. Poate este cea mai grea profesie dar si cea mai nobila. Cine crede ca este poezie sau un mod de viata visator se insala. Calugaria e haina grea. Trebuie sa fii puternic sa o porti. Are greutatea pamantului din tine.

Aparut la aproape 400 de ani de la venirea Mantuitorului, monahismul se defineste astfel ca un prim raspuns al Bisericii primare la pervertirea lumeasca a invataturii, proces survenit dupa recunoasterea oficiala de la inc. sec.IV si preluarea ei in cadrul politicii de stat.

Nu este o profesie oarecare ci una vocationala. Astfel ca, daca toti suntem crestini, doar unii dintre noi au taria sa se separe complet de lume pentru a trai doar cu Dumnezeu. In functie de aceasta traire vor fi judecati. Ca in orice domeniu, exista calugari buni si calugari slabi dar si unii care si-au gresit cariera. Mantuirea e de la Dumnezeu dar calugarilor ratati le va fi mult mai greu decat multora din lume. Si ratati in calugarie au fost de la bun inceput si in toate vremurile Nu e nici o rusine. Viata ne insala, de multe ori. Cadem, dar ne ridicam. Doar ca ei devin un pericol si pentru ei si pentru ceilalti. Sunt ca niste indicatoare plasate spre un drum infundat.

O fapta concreta

Un astfel de om este bietul Serafim. In loc sa steie in lume, sa-si ia nevasta, sa aiba copii, sa se pocaiasca sincer si sa fie un bun crestin, Pantea sta la manastire cu gandul la lume si mainile pe calculator. Si barem de ar sta cu folos, dar nu gasim nimic duhovnicesc in el. Pe blogul lui poti afla cura de slabire cu paine, asigurarile de locuinte si alte nimicuri lumesti. Prea putina invatatura. Si daca s-ar fi oprit aici, mai era cum era. Ziceam ca-i sarac dar are vointa. Dar, acum vreo doua saptamani l-a atacat pe parintele Iustin in privinta actelor biometrice. Am aflat d-abia acum. Nu are multi cititori. Si eu am vazut afisul de la Manastirea Petru-Voda. Nu era nimic scandalos in el, chiar daca am auzit ca au fost date jos. Oamenii trebuie sa inteleaga ca au o responsabilitate. Nu pot accepta, asa ca o vita, tot ce li se impune. Calugarii de acolo au dreptul sa isi spuna opinia cu privire la actele cu cip. Batranul are dreptate! Serafim nu are. Dar este foarte vehement.

Si parca asta nu ar fi fost de ajuns. In acelasi timp pe net a aparut si ,,Sarpele de la Petru-Voda,, o sabie boanta impotriva lui Victor Roncea. Mesajul era ca parintele trebuie avertizat cu privire la nu stiu ce infiltrati securisti…Si autorul e tot Serafim.

Cu toata sinceritatea va spun. Imi e mila de el. Articolul este o insulta ordinara la adresa parintelui. Apoi, atacul la adresa lui Roncea e absolut gratuit si inutil. Toti au o parere proasta despre Roncea. Nimeni nu are incredere in el. Ca a facut site-ul Romania-Nato. Mare branza! Cine scrie in el? Nimeni! Dar daca facea site-ul ,,Felinarul Rosu,,? Era mai bine? Ca face parte din Sistem. Oare? Asa cum Biserica e tradata si Sistemul poate fi tradat. continuare »

Proteste pentru sustinerea parintelui staret Macarie de la Poiana Marului, surghiunit de “Norocelu” Epifanie

Mai multi locuitori din comuna Nereju se pregatesc sa organizeze un miting de amploare in fata Episcopiei Buzaului si Vrancei. Acestia sunt nemultumiti de faptul ca fostul staret, Macarie Besliu de la Poiana Marului, a fost exilat de reprezentantii Episcopiei la schitul Munteoru. Liderul nerejenilor, Toader Gemanas, spune ca valorile crestinismului sunt terfelite si aruncate in derizoriu prin aceasta „marsavie“, la care a fost supus fostul staret Macarie. „Suntem profund dezamagiti de nelegiuirile facute de Episcopia Buzaului si Vrancei la Manastirea Poiana Marului. Locuitorii de la noi, dar si din comunele invecinate sunt mahniti de faptul ca parintele Macarie a fost mutat fortat la schitul Munteoru. Este tare greu si oamenii nu mai pot ajunge sa primeasca un sfat, o vorba buna pentru a trece mai usor peste necazurile de zi cu zi. Deja relele ne urmaresc la tot pasul, iar starea noastra sufleteasca este incarcata la maxim. La Munteoru nu se poate ajunge. Parintele Macarie ne dadea acea bunastare sufleteasca, mai ales prin oranduirile bisericesti pe care le respecta cu sfintenie. Cei de la Episcopie mint in toate felurile, iar realitatea din teren este cu totul alta. Dupa plecarea parintelui nu se mai tin slujbe la Poiana Marului. Acest lucru nu au reusit sa-l faca nici macar comunistii si se intampla acum in zilele noastre. E strigator la cer“, a declarat Toader Gemanas. Acesta ii indeamna pe vranceni sa fie alaturi de fostul staret Macarie Besliu si ii cheama la schitul Munteoru. „Oamenii asteapta revenirea parintelui Macarie la Poiana Marului. Nu vom mai astepta mult acest lucru si ne vom face dreptate singuri, deoarece dreptatea de aici de pe pamant este una stramba. Ii rog pe toti cei care sunt alaturi de Manastirea Poiana Marului si care cred in slujbele parintelui Macarie, sa incerce sa ajunga la schitul Munteoru, unde se afla fostul staret, pentru a participa la slujba de aghiasma, ce are loc pe 1 ale fiecarei luni de peste an. Toate acestea dovedesc faptul ca, in continuare, credinciosii sunt alaturi de parintele Macarie. Daca nu vom avea castig de cauza la mitingul de la Buzau, vom face acelasi lucru in fata Patriarhiei Romane, sa vedem daca Preafericitul Daniel tolereaza abuzurile celor de la Buzau. Suntem hotarati sa mergem pana in panzele albe si cu ajutorul lui Dumnezeu, Testamentul Lui Vasile Cel Mare sa nu fie batjocorit in fel si chip de anumite personaje“, a mai spus Toader Gemanas.

Oameni simpli si cu sufletul curat, nerejenii nu au uitat de credinta in Dumnezeu. Poate tocmai acest lucru i-a tinut uniti, mai ales in dorinta lor de a spune lucrurilor pe nume. Darjenia cu care il apara de staretul Macarie, urmasul lui Vasile Cel Mare de la Poiana Marului, izvoraste din sufletul lor. „Noi credem in Dumnezeu si suntem siguri ca de acolo, de sus, va face dreptate. Dumnezeu a fost si este alaturi de noi de la nastere pana la moarte. Noi credem in parintele Macarie, omul de la care luam alinare, un gand bun, o povata, un sfat, un zambet, o bucurie, ca doar toti suntem copiii lui Dumnezeu. Vreau sa se stie in toata tara asta ca nu ne vom lasa in niciun fel calcati in picioare si vom indrepta lucrurile“, a adaugat Toader Gemanas. Credinciosii spera ca Domnul sa aduca liniste, pace si ganduri curate celor de la Episcopia Buzaului si Vrancei si sa lase manastirea asa cum a fost oranduita de parintele Macarie Besliu, al doilea ctitor al lacasului de cult.

Potrivit unor surse, alti oameni din tara si strainatate vor participa la protestul de la Buzau.

sursa: Monitorul de Vrancea