Tag Archives: acupunctura

Homeopatia – de Domnul Athanasios B. Avramídis, Cardiolog Profesor de Patologie al Universității din Atena

dr. athanasios avramidis– Partea întâi –

Prolog

de Domnul Athanasios B. Avramídis, Cardiolog Profesor de Patologie al Universității din Atena

Pe data de 28 mai 2003, între orele 13:10 și 14:00, am fost invitatul postului de televiziune NET (Noua Televiziune Elenă) în cadrul emisiunii „Altă Dimensiune”. Tema emisiunii a fost „Metode terapeutice alternative”,  iar prezentator, jurnalistul Kostas Arvanítis.

Dezbaterea de la Noua Televiziune Elenă

Conținutul acestui dialog este redat după o fidelă înregistrare audio a emisiunii din care, desigur, am omis părțile secundare. Datele esenţiale ale dezbaterii sunt marcate prin caractere „ italice „.

1

Jurnalistul: „În ziarul «Eleutherotypía», în urmă cu câteva zile, am citit, în reportajul domnului Papás că trei oameni de știință – şi lucrul acesta îl  știm cu toții, desigur – au atras atenţia asupra terapiilor alternative. Este vorba de terapiile care, din ce în ce mai mult, devin o problemă medicală majoră, având consecințe clare, atât etice, cât și religioase. Astăzi vom dezbate această temă împreună distinşi oaspeți şi vom prezenta reportajul care deschide emisiunea noastră”.

Pe parcursul reportajului prezentat telespectatorilor se prezentau în mod repetat două întrebări, astfel încât din răspunsurile la acestea să putem trage concluziile de rigoare. Iată care au fost întrebările:

–       Ce credeți că sunt terapiile alternative?

–       Avem de-a face cu terapii alternative sau cu escrocherii?

Domnul Arvanítis avea în mâini „Expunerea introductivă a celor trei oameni de știință”, înaintată către Asociația Medicilor din Atena (I.S.A). Cei trei sunt, în ordine alfabetică, următorii: Profesorul universitar Athanasios Avramídis, Doctorul în medicină Georgios Ierapetritákis și Profesorul universitar Panaiotis Behrákis. Expunerea cuprinde rezultatul colaborării noastre sistematice pe tema „Homeopatia, acupunctura și alte metode terapeutice energetice”, pentru a cărei dezbare şi cercetare ştiinţifică, vreme de aproape un an de zile, ne-am întâlnit în şedinţe săptămânale a câte două-trei ore.

Doresc să menţionez că, în calitate de membri al Comisiei de Studii și Comunicare (EPI. MEL. E.) a I.S.A., pe baza deciziei Consiliului Administrativ al Asociaţiei Medicilor din Atena (I.S.A.) din data de 21-01-1997, suntem desemnaţi “să reprezentăm I.S.A. în subiectele care privesc formele de terapie alternativă în mass-media și să contribuim atât la o informare valabilă și responsabilă a publicului privind probleme de sănătate, cât și la îmbunătățirea imaginii medicului în societatea grecească”. continuare »