Rugăciune ecumenistă pentru victimele de la Bruxelles

https://nullrefer.com/?https://www.youtube.com/watch?v=NmDaLDVK1mY&feature=player_embedded

La 28 martie 2016 circa 1.200 de persoane s-au adunat la o catedrală catolică din Bruxelles pentru a comemora victimele atacurilor teroriste recente din capitala Belgiei, anunţă Departamentul de Relații Externe al BORu.

Evenimentul a fost organizat de bisericile ortodoxă, catolică, anglicană şi protestantă din Belgia şi a întrunit, pe lângă victime, rude, pompieri şi poliţişti, mai mulţi clerici din confesiunile sus-menţionate, printre care şi arhiepiscopul de Bruxelles şi Belgia, Simon (Patr. Moscovei) [1], dar şi conducătorii comunităţilor iudaică şi musulmană. Cei adunaţi au aprins lumânări şi au citit rugăciuni în memoria victimelor.

[1] Arhiep. Simon (Işunin) a fost tuns în monahism de mitr. Nicodim (Rotov), unul din principalii ecumenişti ruşi din sec. XX.

| lumea-ortodoxa

2 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Papa va efectua un turneu intro serie de tari ortodoxe pintre care si grecia unde impreuna cu ieronim si bartolomeu se va duce in lesbos ca sai compatimeasca pe refugiati www.romfea.gr

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Îi îndemnăm pe toți cititorii și semnatarii acestei petiții să citească materialele lămuritoare de la adresa: http://psaltirea.ro/de-importanta-actuala

    https://petitieonline.net/petitie/petitie_impotriva_sinodului_panortodox_din_iunie_2016-p06164149.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*