VIDEO-Documentar: „România, singura țară din istorie care și-a platit DATORIILE”

imf-building

Situatie unica a Romaniei. Este singura tara de pe Glob care si-a platit la un moment dat toata datoria externa. Tema este dezbatuta in cadrul unui documentar ce are ca subiect politica imprumuturilor.

Martin Armstrong, fostul presedinte al Princeton Economics International Ltd., este piesa principala a documentarului The Forecaster, o coproductie SUA – Germania In cadrul unei secvente, acesta declara ca „Singura tara care si-a platit datoria a fost Romania, in anii 80. Atat. Este singura exceptie pe care am gasit-o incepand cu anul 6000 inainte de Hristos!”.

in primavara lui 1989, Romania a reusit sa achite toate cele 14 miliarde de dolari datorii externe care faceau in ’83 cam o treime din PIB.

“Povestea maestrului finantelor, Martin Armstrong, pare scenariu de film: un barbat creeaza un model care poate prevedea viitorul. Calculeaza evolutia economiei globale cu o corectitudine impresionanta si prevede chiar si razboaiele. Pana cand FBI-ul ii bate la usa si este trimis la inchisoare. Eliberat, isi impartaseste viziunea cu privire la criza economica si ofera solutii guvernelor”, scrie cinemagia.ro.

| aktual24.ro

2 comments

  1. monahulteodot

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Drac de jidan. Ei provoaca criza, ei dau solutii. Ei fac bani la xerox, fara nici o valoare in aur. Cei mai mari snapani mondiali.

  2. Graiul Ortodox

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Orthodoxos Typos: ”Legiunea” CMB face presiuni asupra BISERICII ORTODOXE ROMÂNE pentru a participa la acțiuni sociale comune cu ereticii. CMB INTENSIFICĂ ORCHESTRAREA RELIGIEI MONDIALE. Să se tragă un semnal de alarmă!
    https://graiulortodox.wordpress.com/2016/04/05/orthodoxos-typos-legiunea-c-n-b-face-presiuni-asupra-bisericii-ortodoxe-romane-pentru-a-participa-la-actiuni-sociale-comune-cu-ereticii-cnb-intensifica-orchestrarea-religiei-mondial/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*