APEL al fostilor detinuti politic catre IPS Bartolomeu, pentru sustinerea Parintelui Justin in proiectul de la AIUD

plan-manastire-aiud-rapa-robilor
Fosti detinuti politic cu 350 de ani de inchisoare ii cer Mitropolitului Bartolomeu Anania sa ridice o Manastire la Rapa Robilor de la Aiud

Un grup de 15 organizatii reunite de Centrul Rezistentei Anticomuniste, al carui presedinte de onoare este Vladimir Bucovsky, sustine Apelul facut astazi de peste 35 de fosti detinuti si luptatori anticomunisti Inalt Prea Sfintitului Bartolomeu Anania, Arhiepiscopului Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, pentru ridicarea unei Manastiri pe locul calvarului de la Aiud, Rapa Robilor.Personalitati anticomuniste si nume importante ale rezistentei romanesti, dintre care unele cu 20 de ani de temnita, inclusiv la Aiud, cum ar fi Monahul Paulin (22 de ani), Nicolae Purcarea (20 de ani), Grigore Caraza (21 de ani), Gavrila Rusu (fost condamnat la moarte, 21 de ani de rezistenta in munti) sau Aspazia Otel Petrescu, Raul Volcinschi, Demostene Andronescu si sora “Sfantului Inchisorilor” Valeriu Gafencu, Valentina Elefteriu Gafencu, la care s-au alaturat presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, Octav Bjoza si presedintele Asociatiei 15 Noiembrie 1987 – Brasov, Florin Postolachi, i-au cerut Mitropolitului Bartolomeu Anania, el insusi un fost detinut politic, sa respecte “ultima dorinta” a marilor duhovnici ai Ortodoxiei romane, Parintele Justin Parvu (90 de ani, 17 de temnita) si Parintele Arsenie Papacioc (95 de ani,14 de inchisoare) si sa ridice o Manastire cu arhitectura traditionala, ortodoxa, pe locul jertfei de la Aiud.In Apelul scris de memorialista Aspazia Otel Petrescu (14 ani de inchisoare) se arata ca pentru Manastirea de la Aiud “gandirea, planul si infaptuirea sa fie ale acelui detinut politic vrednic de o astfel de lucrare: Parintele Arhimandrit Justin Parvu” iar binecuvantarea sa fie data de Arhiepiscopul Bartolomeu Anania “care a sfintit si Calvarul Aiudului si care simte altfel tresarirea Sfintelor Moaste”.1

In privinta altor proiecte care se doresc a se construi pe acel loc, fostii detinutii politic semnatari, a caror detentie insumeaza peste 350 de ani de inchisoare, cer: “Aveti buna cuviinta si lasati-ne mortii in cinstirea noastră! Lasati-ni-i noua, atat cat mai suntem si asa cum inima noastra o simte si cum credinţa noastră o cere”.

Centrul Rezistentei Anticomuniste ii roaga pe Inaltii ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane Bartolomeu Anania si Andrei Andreicut sa primeasca la fata locului o delegatie a fostilor detinuti politic care sa supervizeze proiectul si inaltarea Manastirii de la Aiud.

Scrisoarea deschisa a elitei morale a Romaniei, inmanata astazi personal Arhiepiscopului locului, IPS Bartolomeu Anania, se incheie cu un apel la adevar: “Noi credem insa ca nicio binecuvantare nu va fi valabila pana nu se va lamuri cumplitul adevar legat de holocaustul rosu. Pana atunci, singurii care au drept sa spuna ceva in aceasta problemă sunt tocmai cei care au suferit. Vreti sa faceti ceva inaltator pentru martiri? ‘Dezveliti tot adevarul si le spuneti tuturor/Cum murira fratii nostri pentru Neam si Tara lor!'”

Centrul Rezistentei Anticomuniste
Secretariat: [email protected]
Tel/Fax: 0368-42.68.05


monument_afdpr_Aiud
Gasiti mai jos Apelul catre IPS Bartolomeu Anania si semnatarii acestuia
Înalt Prea Sfinţiei Sale,
Înalt Prea Sfinţitului Părinte Bartolomeu Anania
Arhiepiscopului Vadului, Feleacului şi Clujului şi
Mitropolitul Clujului, Albei, Albei, Crişanei şi MaramureşuluiÎnalt Prea Sfinţite Părinte Mitropolit,
Ne adresăm Înaltpreasfinţiei Voastre, cu îndrăzneala ucenicului ce aleargă la Ava al său pentru sfat, ajutor şi mângâiere, căci Ava sunteţi pentru foştii deţinuţi politic, ca unul ce-aţi trecut prin proba de foc a prigoanei comuniste.Noi suntem încredinţaţi că Cel care v-a ales să ne fiţi Ava a fost tăria noastră în această luptă nedreaptă şi inegală, adică Domnul nostru Iisus Hristos. Încurajaţi de o astfel de încredere, vă rugăm fierbinte să întreprindeţi tot ce înţelepciunea Înaltpreasfinţiei Voastre va găsi de cuviinţă ca să faceţi clar tuturor celor ce vor să ia iniţiative în ce priveşte mausoleul de la Aiud că numai cei ce au suportat teroarea crimelor comuniste sunt îndreptăţiţi să aibă un cuvânt de spus cu privire la ce ar mai fi de adăugat la Calvarul Aiudului. Bătrânii supravieţuitori ai temniţelor comuniste au înţeles demult că ei sunt singurii care pot mărturisi cinstit şi în duhul adevărului cum au fost aruncaţi peste pragul vieţii, de către hidra comunistă, martirii acestui neam greu încercat şi pustiit în tot ce a avut el mai bun. Doar aceşti bătrâni au înţeles că este de datoria lor să-şi cinstească morţii, să le păstreze vie memoria şi să le aducă pomenire creştină, căci au fost lipsiţi de grija cea duhovnicească atunci când şi-au dat duhul în mâinile Părintelui veşnic şi chiar mai târziu, când ţara a fost lovită de amnezie.Cu o mare putere de dăruire, pretutindeni unde s-a suferit şi s-a murit pentru Cruce, Neam şi Ţară, foştii deţinuţi politic au ridicat cu propriile lor puteri monumente comemorative care să amintească generaţiilor viitoare suferinţele cumplite îndurate şi sacrificiile supreme oferite de acei fii ai Neamului care s-au opus ateismului comunist şi nu şi-au plecat genunchii decât în faţa lui Dumnezeu.Între toate câte s-au înălţat, troiţe, cruci, paraclise, monumente, cel mai semnificativ este, fără îndoială, mausoleul de la Aiud, atât lăcaş de închinăciune şi reculegere, cât şi necropolă pentru osemintele celor căzuţi.

Sunt deţinuţi politic care socotesc că ceea ce s-a făcut pe Râpa Robilor mai trebuie întregit cu o sfântă mânăstire. Foarte bine, dar gândirea, planul şi înfăptuirea să fie ale acelui deţinut politic vrednic de o astfel de lucrare: Părintele Arhimandrit Justin Pârvu. Se cere o nouă temelie pentru venerarea martirilor. Foarte bine, dar binecuvântarea acestei temelii să fie dată de Ava al nostru, Înaltpreasfinţitul Bartolomeu Anania, care a sfinţit şi Calvarul Aiudului şi care simte altfel tresărirea Sfintelor Moaşte.

Înaltpreasfinţite, mărturisim ce-am vrea noi să spunem celor care afirmă că un deţinut politic nu are nimic de spus în privinţa proiectului Aiud şi să ne daţi dezlegare dacă suntem în greşeală:
Oameni buni, înţelegeţi că Râpa Robilor este ţara celor din morminte fără cruce la căpătâi, presărate aici cu sârguinţă de molohul comunist. Şi-au câştigat acest drept pentru că li s-a acordat cu ură şi dispreţ, cu tortură şi nimicire. Tot ce se înalţă pe acest loc nu poate avea binecuvântare decât de la o mână care, pe lângă harul sfânt al preoţiei, a primit şi pe cel al supliciilor. Numai aşa cerul se poate îndura de iertare! Numai aşa somnul lor poate fi lin şi binecuvântat! Ce este aşa de greu de înţeles? Aveţi buna cuviinţă şi lăsaţi-ne morţii în cinstirea noastră! Le va fi pură, certă şi sinceră. Lăsaţi-ni-i nouă, atât cât mai suntem şi aşa cum inima noastră o simte şi cum credinţa noastră o cere. E frumos şi înălţător că v-aţi adus aminte că morţii lipsiţi de sicriu merită generaţia voastră. Puteţi să le închinaţi memoriale pe orice colţişor
din Ţara pe care ei au iubit-o cu preţul vieţii. Noi credem însă că nicio binecuvântare nu va fi valabilă până nu se va lămuri cumplitul adevăr legat de holocaustul roşu. Până atunci, singurii care au drept să spună ceva în această problemă sunt tocmai cei care au suferit. Vreţi să faceţi ceva înălţător pentru martiri? Dezveliţi tot adevărul şi le spuneţi tuturor/Cum muriră fraţii noştri pentru Neam şi Ţara lor!

Înaltpreasfinţite, rugăciunile noastre vă vor sta mereu în preajmă, cu speranţa că blândul Iisus va asculta cu bunăvoinţă suspinele noastre.

Cu adâncă metanie,

1. Aspazia OŢEL PETRESCU, fost deţinut politic, 14 ani de temniţă (autoarea Apelului)
2. Nicolae PURCĂREA, fost deţinut politic, 20 de ani de temniţă
3. Gheorghe VARZĂ, fost deţinut politic, 13 ani de temniţă
4. Octav BJOZA, fost deţinut politic, Preşedinte AFDPR
5. Dumitru MOLDOVAN, luptător cu arma în mână în Munţii Făgăraşului, fost deţinut politic, 13 ani de temniţă
6. Florin POSTOLACHI, fost deţinut politic, Preşedinte Asociaţia 15 Noiembrie 1987
7. Demostene ANDRONESCU, fost deţinut politic, 11 ani de temniţă
8. Ştefan URSE, fost deţinut politic, 15 ani de temniţă
9. Petre PETREA, fost deţinut politic, 12 ani de temniţă
10. Luca CĂLVĂRĂSAN, fost deţinut politic, 13 ani de temniţă
11. Ioan BUCELEA, fost deţinut politic, 2 ani de temniţă
12. Emil MITEA, fost deţinut politic, 2 ani de temniţă
13. Dan DESPAN, fost deţinut politic, 4 ani temniţă
14. Gheorghe BUZĂIANU, fost deţinut politic, 2 ani de temniţă
15. Mihai STEREA DERDENA, fost deţinut politic, 8 ani de temniţă
16. Octavian BALABAN, fost deţinut politic, 12 ani de temniţă
17. Alexandru CHISTOL, fost deţinut politic, 9 ani de temniţă
18. Octavian CÂRJE, fost deţinut politic, 14 ani de temniţă
19. Ştefan MAGHIARI, fost deţinut politic, 9 ani de temniţă
20. Nicolae MOLDOVEANU, fost deţinut politic, 9 ani de temniţă
21. Nineta MIHĂILESCU, fost deţinut politic, 2 ani de temniţă
22. Ionel JALUBA, fost deţinut politic, 16 ani de temniţă
23. Virgil TOTOESCU, fost deţinut politic, 14 ani de temniţă
24. Ilie NUŢU, fost deţinut politic, 11 ani de temniţă
25. Vasile MĂGUREANU, fost deţinut politic, 3 ani de temniţă
26. Aurică BICA, fost deţinut politic, 3 ani de temniţă
27. Ion DAN, fost deţinut politic, 3 ani de temniţă
28. Gheorghe CLAPON (Monahul PAULIN), fost deţinut politic, 22 de ani temniţă
29. Tudor STĂNESCU (Monahul Teodor), fost deţinut politic, 8 ani de temniţă
30. Tache RODAS, fost deţinut politic, 12 ani de temniţă
31. Părintele Alexandru CAPOTĂ, fost deţinut politic, 4 ani de temniţă
32. Gavrilă RUSU, fost luptător cu arma în munţi, 21 de ani
33. Părintele Gheorghe BOGDAN, fost deţinut politic
33. Maria CONSTANTINESCU, fost deţinut politic, 5 ani de temniţă
34. Grigore CARAZA, fost deţinut politic, 21 de ani, inclusiv AIUD
35. Raul VOLCINSCHI, fost deţinut politic, 16 ani de temniţă
36. Valentina ELEFTERIU GAFENCU, sora lui Valeriu Gafencu
37. Ilie TUDOR, fost detinut politic, 8 ani de temnita

Alte persoane semnatare:
1. Coriolan BACIU
2. Dr. Florin MĂTRESCU
3. Octavian POLEXA, Director al Colegiului Naţional „Dr. Ioan Meşotă”
4. Ioan POLEXA, Director Centru Plasament
5. Vlad PÂRĂU, student
6. Florin VIJOLI, profesor
7. Crina PALAS, profesor
8. Florin PALAS, jurnalist
9. Luminiţa GAVRILESCU
10. Bogheanu ARNĂUŢOIU (tatăl a îndurat 14 ani de temniţă)
11. Alexia CRISTECU (mama a îndurat 2 ani temniţă)
12. Polifon GEORGESCU
13. Erica GEORGESCU (unchiul-11 ani închisoare)
14. Eleodor ENĂCHESCU
15. Aurelian PĂUNA
16. Vasilica OANCEA
17. Cornelia BRADEA BRÂNZAŞ, sora Părintelui Liviu BRÂNZAŞ (13 ani de temnita)
18. Victoria ALEXANDRESCU, fostă membră a Cetăţuilor
19. George RONCEA, jurnalist
20. Victor RONCEA, jurnalist
21. Elena ANDRONACHE, informatician
22. Maria MARICARU, fiica fostului detinut politic Ion DIMA (10 ani in temnitele Gherla si Aiud)

Fundatia Petru Voda
Asociatia Civic Media
Asociatia 15 Noiembrie 1987 Brasov
Fundatia Pentru Romania
Grupul Independent pentru Democratie
Civic Net – Piata Universitatii
Liga Studentilor – Seniorii
Asociatia Suflet pentru Suflet Vaslui
Asociatia Culturalã „Pro Basarabia si Bucovina“ (ACPBB), filiala „Constantin Prezan“ din Negresti
Asociatia pentru Libertatea Romanilor
ASTRADROM – Asociatiei pentru Pastrarea si Promovarea Valorilor Culturale si Nationale ale Poporului Roman
Asociatia Cuget Romanesc
Fundatia Arsenie Boca
Fundatia Luptatorilor din Rezistenta Armata Anticomunista
Publicatiile VEGHEA, ATITUDINI si MIHAI EMINESCU

5 August 2009 , Înainte Prăznuirea Schimbării la faţă a Domnului

Centrul Rezistentei Anticomuniste a alcatuit de asemenea o lista de organizatii (ambele liste raman deschise) care sustin initiativa Parintelui Justin Parvu pentru o Manastire la Aiud:
LISTA RĂMÂNE DESCHISĂ TUTUROR ASOCIATIILOR, FUNDATIILOR SI ALTOR INSTITUTII CE VOR SA SUSTINA ACEASTA INITIATIVA.

Sondajul initiat pe acest subiect arata clar si sustinerea cititorilor nostri
[polldaddy poll=1812444]

35 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    asociatiile"suflet pemtru suflet "vaslui si filiala probasarabia si bucoviona "canstantin prezan"negresti sustin proiectul parintelui Justin si se alatura celorlalte organizatii semnatare

  2. Maria MARICARU

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Ca fiica a unui fost detinut din inchisorile comuniste (inclusiv Aiud) si care, din acest motiv, am avut de suferit pe toate planurile, subscriu din toată inima la Apelul catre IPS Bartolomeu Anania. Tatal meu, Ion DINA, a fost condamnat la 25 de ani munca silnica din care a efectuat 10 ani în peniteciarele din Gherla si Aiud si alti 3 ani de domiciliu obligatoriu in Baragan (Latesti si Rachitoasa). Inginer drd. Maria MARICARU

  3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DOMNUL FIE LAUDAT CA S-A LUAT ACEASTA INITIATIVA !!!
    Dar unde este ASCORul, cu toti membrii lui blazati, care dupa stiinta mea il coplerseau pe Parintele Iustin Parvu? Unde sunt? Se tem cumva, sa marturiseasca? Domnul ii va judeca, nu-i judec eu, care m-am lovit de aroganta multora, si nu m-am suparat dar nici nu m-am lasat, ci i-am provocat ca sa se priveasca in interior mai bine, sa vada daca au ceva acolo, sau nu au decat diplome, si atat . DOAMNE IARTA-MA ! Dar Domnul nu se supara pentru adevar !

  4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Romanie, trezeste-te ! Ascorule, trezeste-te ! Preotilor de mir si calugarilor, treziti-va! E vremea marturisirii !

  5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Acest mesaj ma face sa rosesc, gandindu-ma ca nici generatia mea si, probabil, nici cele care vor urma, nu vor fi la inaltimea celei care a precedat-o. Generatia elitelor care au acoperit cu viata lor rana sangeranda a Romaniei. O generatie care, nu cred ca se va mai repeta vreodata in istorie...Cata vreme mai traiesc aceste repere, poporul roman nu e pierdut.
    Sarutam dreapta sfintiei voastre, parinte Iustin, pentru lectia de verticalitate crestina pe care o dati acestui neam, care va e atat de indatorat! Adanca plecaciune semnatarilor acestui apel, care prin jerfa lor ne-au demostrat un lucru: ca inainte de a ajunge in calendar, sfintii traiesc si sufera printre noi...
    Multumesc, Doamne, ca in nevrednicia mea, mi-ai facut onoarea de a fi romanca si contemporana cu ei!

  6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cinste voua EROILOR NEAMULUI.Cu adevarat nimeni nu are dreptul de a hotara in locul dumneavoastra si nici sa va fure anii de surghiun.
    Numai citind prin ce grozavii ati trecut te intrebi daca mintea omeneasca este capabila de asemenea atrocitati.Sa le recomandam cateva titluri de carte celor care au alta parere:Imn pentru crucea purtata a lui Virgil Maxim,,Strigat-am catre Tine Doamne!,a d-nei Aspasia O.P., Intoarcerea La Hristos a lui Ianolide, care sunt adevarate tratate de istorie , teologie si memorialistica
    ,, Morti sfinti in temniti si prigoane,
    Morti sfinti in lupte si furtuni,
    Noi ne-am facut din voi icoane
    Si va purtam pe frunti cununi.''
    Radu Gyr
    .

  7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt unul dintre acei oameni care au contribuit la strangerea semnaturilor...nu am stran foarte multe, atat cat a ajutat Dumnezeu...sun intrebat de acei oameni care au semnat cu dragoste si incredere ce se intampla cu ele... nu se mai aude nimic, este o tacere pe sait legat de aceasta, eu nu stiu ce sa le raspund. Ce s-a intamplat cu intalnirea cu Basescu? ? (de atunci nu mai suntem tinuti la curent). Asteptam un raspuns!!!

    Doamne ajuta!!!

  8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    @ Axa,

    Generatiile de crestini au avut o continua decadere! IVezi cum patimeau crestii dintru inceputuri din cauza marturisirii, erau dati la lei, chinuiti in fel si chip....si ajungem la generatia Sfintilor inchisorilor care stim cum au patimit si ei, dar cand ne uitam la generatia noastra, stai si te gandesti: cum marturisim noi credinta cea dreapta, cat de dispusi suntem la vreun fel de jertfa...Ce raspuns avem, oare?

  9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Salut,vrei domeniu .info gratis?
    Daca vrei contacteazama la id: TilvarClaudiu

  10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Eu sper ca Domnul administrator sa faca in asa fel in cat urmatoarea postare sa aiba legatura cu "soarta" semnaturilor; e posibil ca si aceste semnaturi sa aiba un "termen de valabilitate" ?(cei care au strans semnaturi stiu ca tabelele contin si data colectarii);

    Astept si eu un semn!

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Semnaturile sunt toate centralizate la manastirea Petru-Voda. A fost inmanata o scrisoare catre presedintele Romaniei, pentru a se discuta aceasta problema, in vederea organizarii unui referendum national. In termen de 40 de zile se va primi un raspuns.

  11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Va multumesc pentru raspuns!!!DUMNEZEU SA NE BINECUVINTEZE PE TOTI !

  12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    PARINTELE ARSENIE PAPACIOC DESPRE AIUD: "Sa se faca Manastire, fara adaos. Manastire-Manastire!" AUDIO/VIDEO

    http://victor-roncea.blogspot.com/2009/08/parintele-arsenie-papacioc-despre-aiud.html

  13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Vezi si
    [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-gdMAjKrLyg&hl=en&fs=1&]

  14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    O alta magarie si o incercare de manipulare a celor 2 infiltrati in Ortodoxie: Claudiu Tarziu si "avva" al sau Razvan Codrescu. Acesti impostori au spus ca d-l Demonstene Andronescu nu ar fi semnat aceasta adeziune a fostilor detinuti politc. Problee sunt evidente si incercare lor ar trebuie sa ne convinga ca sunt niste manipulatori, departe de intersele Ortodoxiei. Aveti probele aici
    http://victor-roncea.blogspot.com/2009/08/capusele-ortodoxiei-ultimul-text-despre.html
    Multumim d-lui Victor Roncea

  15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Cinste si recunostinta Martirilor Nostri care si-au dat viata pentru Hristos, Neam si Tara !
    De acolo de SUS ei se roaga pentru Poporul Român, popor atât de obidit de-a lungul istoriei..........
    Cinste si recunostinta, de asemenea, tuturor celor care au suferit in temnitele comuniste pentru Biserica lui Hristos, si care acum se zbat pentru construirea Sf.Mânastiri de la Aiud, in memoria celor care au preferat moartea decât sa se lepede de Hristos.
    Multumiri Parintelui Arhimandrit Iustin Parvu, Parintelui Arsenie Papacioc, dnei Aspazia Otel Petrescu autoarea Apelului, multumiri Inalt Preasfintitului Mitropolit Bartolomeu Anania, fostilor detinuti politic, fundatiilor, asociatiilor, jurnalistilor si tuturor celor care au semnat acest Apel !
    Sa ne rugam, impreuna, pentru ridicarea Mânastirii de la Râpa Robilor de la Aiud !
    Ô, Maicuta Sfânta ai îndurare de toti cei care au fost prigoniti si mai sunt înca, pentru Numele Fiului Tau Cel Mult Iubit !

    SLAVA TIE, DUMNEZEUL NOSTRU, SLAVA TIE !

  16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sustin si eu acest proiect al Parintelui Iustin Parvu, dar totodata cred ca romanii au nevoie si de un centru de comemorare a victimelor comunismului. Ca sa se impace si capra si varza, eu propun sa se construiasca un centru de comemorare la o oarecare distanta de viitoarea manastire. Prin acest centru de comemorare sa nu se inteleaga o sala de teatru sau concerte, asa cum tendentios au lasat unii sa se inteleaga, inclusiv Victor Roncea. Centrul de comemorare va contine un muzeu, o sala de studiere a victimelor comunismului, nicidecum o sala de teatru sau de concerte. Eu zic ca Dreapta Nationala trebuie sa aiba un punct de reper in tara asta, un loc unde sa se adune si sa comemoreze victimele si eroii tarii.
    Doamne ajuta.

  17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    DUMNEZEU INVINGE INTOTDEAUNA.DAR SI NOI TREBUIE SA FIM VREDNICI DE INCREDEREA LUI.TREBUIE,ASADAR SA-I SUSTINEM SI SA NE RUGAM PENTRU CA BATRINII PARINTI SA REUSEASCA SA FACA CE SE CUVINE LA AIUD,NU MISTIFICARILE FATARNICE,TUPEISTE ALE ,,VEDETELOR" CARISMATICE SCOASE LA INAINTARE DE CEI PUERNICI AI VREMII.IUDE VICLENE,ASTA SINT CEI CARE ISI BAT JOC DE SUFERINTA MARTIRILOR NEAMULUI CARE,POATE,SINGURI AU TINUT TARA CU JERTFA LOR,IN FATA LUI DUMNEZEU.

  18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sustin APELUL fostilor detinuti politic;sarutam dreapta Sfantului nostru(in viata,inca,din slava Domnului!) Parinte Justin Parvu;preamarim pe Dumnezeu pentru a fi indemnat a face aceasta pe cei care sunt ADEVARATII FII AI NEAMULUI ROMANESC! Pace ADEVARATILOR EROI SI MARTIRI AI NEAMULUI ROMANESC si vesnica recunostinta! Dragostea noastra si mila Domnului nostru Iisus Hristos sa fie cu cei care cu credinta si iubire de PATRIE si NEAM nu pregeta a continua lupta impotriva celui rau! Miluieste,mantuieste,lumineaza si binecuvinteaza,Doamne Iisuse Hristoase pe poporul roman atat de incercat si obidit! SLAVA LUI DUMNEZEU sa dam cu mic,cu mare,intru propasirea ROMANIEI MARI SI LIBERE!

  19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    La fel ca toti fratii crestini ce au postat mesaje SUNT SI EU DE ACORD ca la Aiud sa se ridice o manastire.Asa cum la inceput biserica a fost:scoala,bolnita si orice alta sursa de cultura,de conservare a spiritului ortodox,tot asa o sfanta manastire ridicata in cinstea sfintilor martiri poate tine loc de un muzeu al martirilor.Un acatist citit cu evlavie la sfintii inchisorilor poate trezi,mantui si renaste duhul crestin MULT mai MULT decat o fotografie sau un film.E drept ca si niste materiale prezentate intr-un spatiu organizat e de folos,dar lumea in care traim ma face sa cred ca e mai de folos sa se contruiasca o manastire.Un om intra la muzeu,se uita la poze,vede niste filmulete apoi pleaca.Poate mai revine poate nu.La o manastire omul vine cu un alt duh,si pleaca mai induhovnicit.

  20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Stie cineva un mod de a prticipa financiar la sustinerea proiectului parintelui Iustin?

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      Deocamdata proiectul Parintelui nu e acceptat... Tortionarii vor sa aiba si ei o biserica pt predecesorii lor

  21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne ajuta! Sunt si eu alaturi de Parintele Iustin si de toti acei cu ganduri bune care vor sa inalte la Aiud o Sfanta Manastire in cinstea celor care s-au jertfit pentru credinta, tara si popor. Doamne lumineaza-le mintea, da-le ganduri bune si acelora care strang averi peste averi uitand de Dumnezeu si de credinta stramoseasca. Intoarce-i Doamne si fa-i sa nu uite niciodata de unde au plecat. Dumnezeu, Maicuta Domnului si Toti Sfintii sa va ocroteasc in pace Parinte Iustin multi, multi ani cu sanatate. LAUDAT FIE IISUS.

  22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    In tara asta in care toate-ncep sa fie strambe, indivizi in slujba unor interese anti-romanesti si, in cazul de fata, antiortodoxe, fac tot ce pot sa darame tot ce românii incearca sa faca bun. Indivizi de spiritualitate negativa ce nu pot face decat activitate destructiva. Si pentru ca nu-s în stare sa construiasca ceva, din invidie sau din trufie, incearca pe toate caile sa darame ce fac altii. Si, mai au si o bucurie draceasc atunci când reusesc, daca nu sa darame, macar sa puna bete-n roate.
    Jalnica lucrare si trista existenta.

  23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Sunt si eu alaturi de proiectul Parintelui Justin Parvu, care este un sfant , pentru neamul romanesc . Avem nevoie de manastiri, foarte mare nevoie deoarece este singurul loc unde poti sa-ti gasesti linistea interioara in agitatia lumii moderne.... Sfintii de la Aiud merita o manastire . Multa sanatate Parintelui Justin Parvu .
    Fie ca Bunul Dumnezeu sa aiba grija de noi de toti .
    Doamne ajuta!!

  24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    sunt de acord cu construire acestei manastiri deoarece avem nevoie de locuri sfinte unde sa putem merge sa ne rugam si sa ne gasim linistea sufleteasca.Multa sanatate Parintelui Justin Parvu si Dumnezeu sa il ierte pe mitropolitul nostru Bartolomeu Anania

  25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Doamne, ajuta!

    Care proiect este inceput la Aiud? Cel propus de parintele Iustin sau cel propus de Dan Puric? Nu-mi dau seama a ce seamana lucrarile in faza de inceput....

    • Traiasca Legiunea si Capitanul!

      babilonia lui Dan Puric

      • Traiasca Legiunea si Capitanul!

        Am vazut ca nu prea semana cu proiectul propus de parintele Iustin, cu toate ca mie personal mi se parea mult mai potrivit al parintelui. De ce al lui Dan Puric? Nu-mi vine sa cred.....

  26. Mihai FLOAREA

    Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Să ne rugăm fierbinte pentru „vrăjmași” precum acest (fost?) ucenic al părintelui Iustin Pârvu! El, totuși, întreprinde ceva pe tărîmul cam secetos din punct de vedere misionar al ortodoxiei!...

  27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    UN APEL UMANITAR,catre or-ce suflet de om. SUNT MIHAI FERARU 56 ANI F F BOLNAV CU MAI MULTE BOLI F INCURABILE, PE PRIMUL LOC ESTE DIABETUL ZAHARAT CU COMPLICATII,infarct miocardic de 2 ori, accidente vasculare din trunchiul cerebral de 2 ori,,paralizie,, Da am pensie de invaliditate de 638 lei lunar,din care platesc 340 lei 2 rate la 2 banci in fiecare luna pana-n anul 2016 luna septembrie, sunt persoana cu handicap, intradevar nu platesc insulina, dar la siofor mai platesc ceva, ptr ca consum si siofor de 850 de 3 ori pe zi, plus fac 80 unitati insulina lantus ora 21 zilnic, sotia este f f bolnava cardio-vascular, ostroporoza si reumatologic, sotia nu are nici-un venit, avem si un copil de 9 ani, foarte greu traim IN ZIUA de azi , nu avem pamant nici animale si nici alte venituri, de aceea va roog daca vreti si daca puteti ajutati-ne chiar si un colet cu ceva alimente near prinde foarte bine, ori-ce ajutor sub ori-ce forma la noi va fi bine venit, ne vom ruga lui Dumnezeu ptr sanatatea si binele dvs, ducem lipsa de lemne ptr foc, mancare,medicamente chiar si un pat near fi de folos,,adresa mea este: mihai feraru oficiul postal nr 1 vaslui casuta postala 95 loc vaslui, cont deschis la banca: raiffaisen bank Romania nr ro93rzbr0000060001059026 in lei ,cod swift: RZBRROBU. tot feraru mihai, tel 0761887298, Dumnezeu sa va rasplateasca,,A-R
    Sa faceti asa cum va mustra constiinta dvs...

  28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Care a fost raspunsul IPS BARTOLOMEU ANANIA la petitia fostilor detinuti? a raspuns ceva pt ca din ce ati postat nu se intelege ce a raspuns Inaltul.

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CE VREA SA NE SPUNA DUMNEZEU? (Stiri 5-6 august 2009)

  2. Pingback: 10 august « Info Creştin

  3. Pingback: Momente definitorii din istoria Rapei Robilor de la Aiud « † Apologeticum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*