Reprezentanții Spitalului de Pediatrie Pitești au consemnat în Registrul de infecții nosocomiale, lunar, între 1 ianuarie 2015 – 16 februarie 2016, faptul că nu a fost identificată nicio infecție nosocomială, fără a exista însă buletine de analiză în acest sens, existând astfel suspiciunea că înregistrările nu sunt corespunzătoare adevărului, potrivit Corpului de control al premierului.
Potrivit notei, o echipă a Corpului de control a inițiat, din 16 februarie, o acțiune de documentare, în principal, la Ministerul Sănătății, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică Argeș, Spitalul “Maria Curie” și Spitalul de Pediatrie Pitești, în legătură cu modul în care acestea au acționat în cazul copiilor transferați cu afecțiuni grave la Spitalul “Maria Curie”, precum și în legătură cu modul de gestionare de către instituțiile sanitare implicate a infecțiilor nosocomiale. Acțiunea de documentare vizează perioada 1 februarie 2016 — 13 mai 2016.
Corpul de control al prim-ministrului a constatat că, în perioada 18 ianuarie — 11 februarie, la spitalele de pe raza județului Argeș au fost internați 16 copii (din care 13 cu patologie digestivă) cărora le-au fost stabilite la internare următoarele diagnostice: “boală diareică acută”, “gastroenterocolită acută”, “sindrom dispeptic”, “sindrom febril rinofaringită acută”, “pneumonie cu sindrom obstructiv’ și “rotavirus confirmat”. Mare parte dintre copiii internați în această perioadă la spitalele de pe raza județului Argeș și, ulterior, la Spitalul “Maria Curie” și la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” au prezentat în antecedente multiple internări pentru patologie digestivă și respiratorie, precum și anemie carențială și rahitism, fapt ce denotă o imunitate scăzută a organismului acestor copii, se arată în nota Corpului de control. continuare »