Tag Archives: francisc

Papa Francisc: Catolicismul are nevoie de reformă, altfel s-ar putea PRĂBUȘI

Papa Francisc a anuntat un scenariu teribil in ceea ce priveste catolicismul, afirmand ca acesta “se va prabusi precum un castel din carti de joc” daca liderii sai nu sunt capabili sa gaseasca “un nou echilibru” intre activitatile lor politice si misiunea lor spirituala. Interviul fara precedent al Suveranului Pontif, care va aparea in mai multe publicatii iezuite din intreaga lume, ofera o introspectie in viziunea sa referitoare la viitorul catolicismului, potrivit The Telegraph.

Papa Francisc s-a descris ca fiind “un pacatos”. “Aceasta este definitia cea mai precisa”, a spus el, atunci cand a fost intrebat ce fel de om era. “Nu este o figura de stil, un gen literar. Sunt un pacatos”.

Cu privire la catolicism, Papa a declarat ca “trebuie sa gasim un echilibru, in caz contrar, chiar edificiul moral al bisericii este posibil sa se prabuseasca precum un castel din carti de joc”.

Francisc a fost ales Papa in luna martie de catre colegii sai cardinali, cu un mandat de reformare a unei institutii care a fost afectata in ultimii ani de coruptie, scandaluri financiare si acuzatii de intrigi si lupte interne.

Papa, mustrat de catre unii catolici

El a recunoscut ca a avut o tendinta spre “o maniera autoritara si rapida de luare a deciziilor”. Tot el a declarat ca a fost mustrat de catre unii catolici, care au simtit ca nu a vorbit destul despre anumite probleme, precum casatoria homosexualilor sau avortul.

El a considerat ca nu este necaesar sa discute ceste aspecte in mod constant, deoarece el a fost de acord cu doctrina bisericii.

Papa a reiterat determinarea sa de a reforma Vaticanul, dar a spus ca procesul nu va fi unul rapid si usor. “Multi cred ca reformele si schimbarile pot avea loc intr-un timp scurt. Eu cred ca avem nevoie intotdeauna de timp pentru a pune bazele unei schimbari reale, efective”, a spus seful Vaticanului.

Interviul Papei Francisc a fost acordat reverendului Antonio Spadaro, editorul publicatiei La Civilta Cattolica, ulterior fiind tradus in mai multe limbi, pentru a fi publicat in intreaga lume.

de George Titus Albulescu | Ziare.com

Diavolul vorbește prin gura papei Francisc: “Nu conteaza daca esti homosexual sau nu. Toti suntem copiii Domnului”

Papa Francisc pene indian pataxo

Gesturile Papei Francisc au surprins de la numirea sa, dezvaluind un altfel de lider catolic. De aceasta data, Papa a mers, din nou, impotriva curentului si a dat speranta unei persoane nesigure pe propria sexualitate.

Papa Francisc l-ar fi sunat personal pe un catolic francez pentru a-i spulbera indoielile privind sexualitatea sa. Christophe Turtino ii scrisese anterior Papei, explicandu-i durerea pe care o simte fiind homosexual, dar si un om credincios. Acesta se temea ca orientarea sa sexuala il va condamna la o viata dupa moarte petrecuta in Iad.

Trutino a inmarmurit cand, la cateva zile dupa aceea, a primit un telefon chiar de la Papa Francisc. “Nu conteaza daca esti homosexual sau nu,”, i-ar fi spus liderul suprem al Bisericii Romano-Catolice. “Oricum ar fi, toti suntem copiii lui Dumnezeu. De aceea, trebuie sa continuam sa fim buni. Trebuie sa ai curaj, sa crezi in continuare si sa faci bine”.

Vaticanul nu a confirmat inca veridicitatea acestei conversatii, dar este cunoscut faptul ca Papa Francisc este mult mai tolerant fata de homosexuali. In ultima sa vizita in Brazilia, acesta a spus: “Daca o persoana este homosexuala dar il cauta pe Dumnezeu si are ganduri bune, cine sunt eu sa il judec?”

| antena1