[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KoKMx6sUNw8]
Mai sunt și români care își cunosc drepturile pentru a-și apăra țara
[youtube=https://youtu.be/a4e08f6EB5k] [youtube=https://youtu.be/2iXgMp0FneU]
Şefii Jandarmeriei Române sunt foşti ofiţeri de Securitate. Vânătorii de anticomunişti, la panoul de onoare
Brutalitatea intervenţiilor jandarmilor în Piaţa Universităţii, legăturile strânse cu PDL nu sunt deloc întâmplătoare. Jandarmeria română este condusă la vârf de doi foşti ofiţeri de Securitate.
Foşti securişti, numiţi în 2011 la conducerea Jandarmeriei
Inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonelul Costel Gavrilă, şi şeful Statului Major al Jandarmeriei, colonelul Adrian Faur, sunt foşti ofiţeri de Securitate. În CV-ul celor doi apare informaţia mincinoasă că ar fi absolvit cursurile Şcolii de Ofiţeri de Jandarmi de la Băneasa. Amândoi au urmat cursurile între 1984 şi 1987, dar în perioada respectivă nu exista Jandarmeria, iar denumirea era Şcoala de Ofiţeri de Securitate Băneasa.
Cei doi şefi ai Jandarmeriei au şi „profesat” sub culorile Securităţii, chiar dacă la trupele de Securitate. Costel Gavrilă a fost comandant de pluton la UM 0843 din Câmpulung între 1987 şi 1990, iar Adrian Faur a fost comandant de pluton şi comandant de companie la UM 0866 Sf. Gheorghe. Cei doi ar trebui să iasă în public şi să precizeze dacă efectivele pe care le-au condus în timpul regimului comunist au avut misiuni de luptă în perioada 17-22 decembrie 1989. Menţionăm că în decembrie 1989, înaintea căderii lui Nicolae Ceauşescu, trupele de Securitate au fost utilizate în acţiuni represive.
Ceea ce şochează este faptul că actuala Putere, sau mai precis Traian Băsescu, a numit în funcţii doi foşti ofiţeri de Securitate în anul 2011, adică la 22 de ani de la căderea comunismului. La începutul anilor ’90, Ion Iliescu a fost virulent criticat pentru că a menţinut securişti în serviciile secrete, jandarmerie şi poliţie. Numirea în 2011 demonstrează că actuala Putere nu are nici cea mai mică intenţie de a ţine cont (măcar) din punct de vedere moral de lustraţie.
Vânătorii de anticomunişti, la panoul de onoare
Pe site-ul Jandarmeriei române există „Galeria comandanţilor”. Aici tronează portretele celor care au condus Jandarmeria încă de la începuurile ei, din a doua jumătate a secolului 19. Surprinzător, tot aici sunt expuse şi portretele celor care au comandat Trupele de Securitate. (Menţionăm că, în 1949, Jandarmeria a fost desfiinţată şi înlocuită cu Trupele de Securitate.) Îi regăsim la acest veritabil panou de onoare printre alţii şi pe generalul Ieremia Popescu (comandant al trupelor de Securitate între 1949 şi 1954), generalul Stelian Staicu (comandant între 1954 şi 1956) şi Ioan Şerb (comandant între 1956 şi 1964). Cei trei au comandat trupele de Securitate în perioada 1949-1960 în care acestea s-au „remarcat” prin vânătoarea de anticomunişti mai mult sau mai puţin organizaţi în grupări de partizani. Sub gloanţele trupelor conduse de cei trei au căzut foarte mulţi dintre cei care s-au ridicat împotriva regimului comunist. Tot în perioada respectivă, trupele de securitate au fost utilizate în acţiuni represive împotriva agricultorilor care refuzau să intre în cooperative şi au mai fost utilizate în orice acţiune de forţă ale statului comunist. A expune astfel de personaje la panoul de onoare reprezintă o jignire pentru cei care au murit şi pentru cei care au fost prigoniţi în timpul regimului comunist.
Uite Securitatea, nu e Securitatea
Tot pe site-ul Jandarmeriei este postat şi istoricul instituţiei. În text apare la un moment dat următoarea formulare: „Prin Ordinul nr. 10052 din 23 ianuarie 1949 al secretariatului pentru trupe al M.I. se înfiinţează Trupele de Securitate. Ulterior, toate trupele de jandarmi şi centrele de instrucţie trec la Comandamentul trupelor de Securitate, pe când toată Jandarmeria rurală se subordonează Direcţiei Generale a Miliţiei. Aceasta a pus capăt, pentru un timp, existenţei principalei instituţii organizată militar în România democrată pentru paza, protecţia şi menţinerea ordinii constituţionale şi de stat, pentru apărarea libertăţii cetăţeneşti, a proprietăţii, a persoanelor fizice şi juridice”. Ţinând cont de aceste informaţii din „Istoricul Jandarmeriei”, se impun următoarele întrebări: de ce coloneii Gavrilă şi Faur nu recunosc în CV-ul lor că au fost ofiţeri în fosta Securitate şi au „botezat” şi au încercat prin utilizarea denumirii de Jandarmerie în anii în care ea era desfiinţată să păcălească opinia publică? Din moment ce între 1949 şi 1990 Jandarmeria nu a existat, de ce în galeria comandanţilor apar şi şefii Trupelor de Securitate? Menţionăm că, pentru uzul publicului larg, pe Wikipedia, sunt prezentaţi doar comandanţii din perioada de până în 1949 şi din 1990 încoace.
Lucian Gheorghiu, Sursa: Cotidianul
La Pungești, tabăra de rezistență a fost atacată de peste 1000 de jandarmi, care au complotat pentru instalarea utilajelor Chevron
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=iP6UG2yqhKc]
[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=7Z8oWnRmiYk]
La fix 7 săptămâni de la prima tentativă, Chevron si Jandarmeria au pornit in toiul noptii un nou asalt la Pungesti
Abuzuri incredibile la Pungești. Peste 1.000 de jandarmi din 6 județe au intrat în forță în rezistența de la Pungești, intrând prin pădure până și în curțile oamenilor, lovind pe toți pe care-i vedeau și apoi îi băgau în dube unde au continuat să-i lovească, după care erau aruncați prin șanțuri. Toate televiziunile prezintă cu totul altceva, acuzând că localnicii au blocat drumul, dar este complet fals căci jandarmii sunt cei care au blocat drumul cu un gard de fier pe o lungime de 1 kilometru. Copii, angajații nu au putut ajunge la școală și la locurile de muncă. Localnicii sunt disperați și fac apel la toată țara să le sară în ajutor. Pungeștiul este un loc simbol al luptei împotriva gazelor de șist și nu trebuie pierdut în favoarea unor interese străine și potrivnice românilor. Unde este ARMATA care ieri mărșăluia fastuos și care are datoria de a apăra poporul? continuare »
EUROGENDFOR – Super Jandarmeria Europeană își mărește efectivul pentru a riposta față de viitoarele revolte
EUROGENDFOR primește întăriri de la Batalionul de la Vișegrad. Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia vor pune la bătaie 3.000 de super-soldaţi pentru o Unitate a UE. Italia, Spania, Franţa, Olanda și Portugalia, predispuse la ample mișcări populare, au creat, din 2007, o unitate specială, antrenată pentru lupta urbană.
Batalionul de la Vișegrad vine să întărească Forța de Jandarmerie a UE, pregătită special pentru înăbușirea violentă a protestelor. Anticipând că cei 3.000 de jandarmi ai EUROGENDFOR nu vor putea face față maselor, s-a hotârât că este nevoie de o altă armată de luptă urbană. Cu binecuvântarea cancelarului Merkel și a președintelui Hollande, statele din Grupul de la Vișegrad – Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia – au decis să formeze 3.000 de soldați, care vor face parte din Unitatea de luptă comună, din cadrul UE. Practic, Batalionul de la Vișegrad (V4 EU BG) va putea reprima orice revoltă populară și va fi gata de luptă până în 2016.
„Armata împotriva disperaților”. Așa a fost supranumită de presa italiană noua forță militară creată sub patronajul direct al Berlinului și Parisului. Oficial, Unitatea de luptă comună din cadrul UE va putea fi utilizată pentru operațiuni de menținere a păcii, de prevenire a conflictelor armate și de gestionare a crizelor. Neoficial, susține presa italiană, Batalionul de la Vișegrad va gestiona nemulțumirile interne ale cetățenilor din statele Uniunii, pe fondul austerității dictate de Bruxellles și Berlin.
Polonezii recrutează „gorile”
Aproximativ 3.000 de soldați vor fi antrenați, până în 2016, fiind gata să intervină împotriva nemulțumiților, scrie cotidianul slovac „Pravda”, citat de site-urile italiene. Conform planului, Polonia va furniza cea mai mare parte a forței militare, adică aproximativ 1.600 de soldați, în timp ce Republica Cehă va contribui cu medici și structură logistică, Ungaria, cu ingineri militari, iar Slovacia va pune la dispoziție experți în arme de distrugere în masă. Deși Grupul de la Vișegrad (club informal creat în 1991) nu a dezvăluit mai multe detalii, presa poloneză susține că Batalionul va putea fi desfășurat în zonele de conflict în maximum 15 zile. Se mai știe că Batalionul va fi plasat sub comanda Poloniei. Și că polonezii au început deja să recruteze „gorile” pentru noua Unitate de luptă. continuare »