Tag Archives: Japonia

Japonia se reînarmează masiv. Coreea de nord se simte amenințată

cea-mai-mare-nava-de-razboi-lansata-cu-fast-in-japonia“A depăşit linia de pericol” şi vrea să se transforme într-un “gigant militar”. Nord-coreenii critică dur Japonia

Autorităţile din Coreea de Nord au criticat dur Japonia, la o zi de la botezul celei mai mari nave militare construite de Tokyo de la ultimul război. Nord-coreenii au declarat că Japonia a depăşit “linia de pericol”, relatează AFP.
Agenţia oficială nord-coreeană KCNA a făcut referire la un raport publicat luna trecută de Ministerul japonez al Apărării, care a cerut crearea unei “capacităţi extinse de îndiguire” în faţa ameninţărilor balistice nord-coreene.
“Nu este altceva decât o farsă a Japoniei pentru a justifica transformarea într-un gigant militar, ceea ce depăşeşte linia pericolului”, afirmă KCNA.
“Afirmaţiile Japoniei sunt prea nerezonabile şi ilogice pentru a justifica sinistrele sale obiective”, adaugă agenţia.
Cu o zi înainte de publicarea acestui comentariu, Japonia a prezentat în premieră viitorul portelicopter cu care îşi va echipa flota, o navă de 248 de metri denumită “Izumo” şi încă în construcţie la Yokohama (la sud de Tokyo).
Vasul, cea mai mare navă militară construită de Tokyo de la al Doilea Război Mondial, va fi operaţional după 2015 pentru un cost total de circa 900 de milioane de euro. Odată pus în serviciu, acesta va putea îmbarca nouă elicoptere.

Japonezii vor să-şi intimideze inamicii. Cea mai mare navă de război, lansată cu fast în Japonia

Cea mai mare navă militară japoneză de la cel de-al Doilea Război încoace a fost lansată la apă cu fast în Japonia.
În valoare de 1,2 miliarde de dolari, nava poate transporta până la nouă elicoptere şi are o punte lungă de aproape 250 de metri.
Oficialii de la Tokio susţin că Izumo va fi folosit în acţiuni de luptă antisubmarin şi misiuni de supraveghere a zonelor de frontieră.
Inaugurarea vaporului, despre care oficialii japonezi spun că este un “distrugător”, vine într-un moment de maximă tensiune cu China cu privire la disputa teritorială a insulelor Senkaku din sudul Mării Chinei de Est. Arhipelagul este controlat de Japonia, dar revendicat de China şi Taiwan.

Crestinii din parohia Nagoya-Osaka se pregatesc pentru evacuare

Situatia fara precedent creata de multiplele cataclisme naturale si radiatii nucleare au declansat o situatie de urgenta in Japonia. Caderea infrastructurii in mare parte din nord estul Japoniei, a condus la evacuarea a aproape un milion de locuitori spre vestul Japoniei. Dupa cum ne-a relatat parintele doctor Cristian Gheorghiu „Se poate observa ca resursele sunt limitate. Desi exista o educatie serioasa cu privire la cutremure sau alte cataclisme naturale, in privinta aspectului radioactiv exista multa ignoranta. Informatiile sunt contradictorii”.

Preacucernicia Sa ne-a mai explicat faptul ca „Guvernele si expertii straini incearca sa arate gravitatea situatiei printr-o analiza stiintifica, cautand sa-si recheme cetatenii lor, pe cand guvernul japonez incearca sa minimalizeze consecintele, spre a nu crea panica sau o migratie masiva a locuitorilor sai din zonele calamitate. Populatia Japoniei este numeroasa, iar consecintele suferintei asemenea. In aceste conditii, urgent ii rugam pe conationalii nostri, ca, spre binele lor sa nu calatoreasca spre Japonia cel putin pana cand situatia se va stabiliza cumva”.

De asemenea, „Centrul Misionar Roman si parohia Nagoya-Osaka isi suspenda temporar activitatea pe o perioada indefinita. Structura locurilor de rugaciune publice pe care le folosim, cat si situatia generala nu prezinta momentan incredere, de aceea trebuie sa luam hotarari responsabile cu judecata rationala spre a preveni orice potentiala periclitarea a credinciosilor nostri. Ne rugam cu smerenie spre inteleptire”, a incheiat parintele doctor Cristian Gheorghiu.

ApocalipsaTV – Cum ajung oamenii sa vorbeasca totusi despre Apocalipsa

Domnul imparateste: sa tremure popoarele;
sade pe heruvimi: sa se cutremure pamantul.
(Ps. 98:1)

Desi Sf. Apostol si Evanghelist Ioan a scris clar care vor fi semnele vremurilor din urma, desi Sfinti Parinti ne-au lasat destule prorocii despre Apocalipsa si despre antihrist, exista destule voci, din pacate si din Biserica, care bagatelizeaza aceste prorocii, cat si semnele apocaliptice ce le traim in aceste zile. Dar iata ca tot gura pacatosului, in cazul de fata – massmedia, ajunge sa pronunte cuvantul Apocalipsa. Ceva, ceva stiu si ei. Insa nicicum nu fac referire la prorocii, ci mai mult pentru senzational, stiind ca acest cuvant starneste interesul. Se ajunge la a confunda Apocalipsa doar cu dezastrele si nu vor sa se trezeasca la adevarata viata in Hristos. Aceste semne dureroase ar trebui sa fie motiv de pocainta si de renuntare la desertaciunile acestei lumi, caci vedem cum totul se naruie si este luat de ape, chiar daca dispunem de tehnologiile cele mai avansate, cum ar fi cazul in Japoniei.

Frati crestini, ne aflam in Postul Mare si evenimentele din ultima vreme ar trebui sa fie un motiv in plus de a ne ruga mai mult si de a posti cu adevarat. Un cutremur de 6-7 grade in Romania ar fi dezastruos si doar bunul Dumnezeu ne poate pazi tara de asa ceva. Sa luam aminte la ce inseamna cu adevarat Apocalipsa.

Si se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie, vor fi cutremure pe alocuri si foamete si tulburari vor fi. Iar acestea sunt inceputul durerilor. (Mc. 13:8)