Tag Archives: Maica Ecaterina Fermo

Parintele Dan Badulescu si maica Ecaterina Fermo: In apararea filmului-eveniment Ostrov

Postarea recenta a filmului Ostrov a starnit ca si la vremea aparitiei lui, aceleasi controverse. Se pare ca unii nu s-au straduit sa inteleaga particularitatea acestui film, anume ca nu este doar un film! Ei fac parte din categorie acelor chimvale rasunatoare, care din invidie fata de cel ce creaza spre Slava lui Dumnezeu, arunca cu vorbe dispretuitoare si mai grav, se si folosesc de cuvintele Sfintilor. Nu au nici macar un minim de respect fata de covertirile ce le-a produs acest film, desprins ca din pateric. Acestia, smintindu-se de acest film, sa se gandeasca ca ar fi fost in stare sa se sminteasca si de Sf. Andrei cel nebun pentru Hristos.
Ostrovul iese din categoria filmelor prin mesajul evanghelic ce-l transmite, iar din acest motiv nu poate fi judecat de cuvintele Sfintilor referitoare la teatru si filme.
Oare si colindele sunt cantece ce sunt condamnate de canoane?
Sa fim atenti cu acrivia aceasta extremista, din care lipseste dragostea pentru Adevar, ce poate fi exprimat si prin aceasta forma, a ecranizarii.
Dar sa aflam parerea a doi slujitori ai Domnului, un preot si o monahie, care vin din lumea artei si cunosc puterea convertirii.

„Nepătrunse sunt căile Domnului”
…spune cu dreptate o veche zicală înţeleaptă, şi dacă sunt nepătrunse sunt şi neaşteptate, paradoxale, uimitoare. Şi despre ce căi este vorba? De căile pe care au de mers oamenii către mântuire, pocăinţă şi în final Împărăţia cerurilor cea făgăduită. Şi căile acestea de unde vin? De la Cel ce a zis: „Eu sunt Calea…” şi „nimeni nu poate să vină la Tatăl” – să intre în Împărăţie – pe vreo altă cale.
Printre aceste nebănuite şi neaşteptate căi ale zilelor noastre iată că se poate număra şi cea a unui film artistic, în cazul de faţă filmul rusesc „Ostrov”. După socotinţa deja a multora, la care ne alăturăm bucuros, acesta pare a fi cel mai bun film al tuturor timpurilor de până acum.[…] Pentru cei ce apreciem acest film la superlativ, acestea toate trec undeva în planul secund, iar ceea ce primează este mesajul creştin, ba chiar am putea spune – păstrând desigur proporţiile – filocalic. Şi atunci nu este deloc întâmplător că avem o producţie rusească, pe care o putem alătura pieselor lui Cehov, romanelor lui Dostoievski, sau filmelor lui Tarkovski.[…] continuare »

VIDEO : Danion Vasile si maica Ecaterina – emisiune la B1TV despre microcipuri

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

[vodpod id=Groupvideo.2126821&w=425&h=350&fv=clip_id%3D3320187%26server%3Dvimeo.com%26autoplay%3D0%26fullscreen%3D1%26md5%3D0%26show_portrait%3D0%26show_title%3D0%26show_byline%3D0%26context%3Duser%3A1248849%26context_id%3D%26force_embed%3D0%26multimoog%3D%26color%3D00ADEF%26force_info%3Dundefined]

download

Felicitari pentru emisiune ! S-au zis foarte multe lucruri curajoase, asa cum ne-au obisnuit cei doi marturisitori, in adevaratul sens al cavantului. Sa ne rugam sa-i intareasca Bunul Dumnezeu. Merita felicitari si prezentatoarea acestei emisiuni, precum si echipa de montaj, care a expus in imagini video ceea ce relatau cei doi invitati. E bine sa raspandim aceasta emisiune la toti cei inca nelamuriti. Descarcati aceasta emisiune si o puneti pe un CD in format VIDEO CD si dati-o la toti cunoscutii. Faceti aceasta mica jertfa din dragoste pentru Adevar.

Multumim pentru inregistrare d-nei Mioara si pentru completare fratelui Costy

Din motiva inca necunoscute, reluarea acestei emisiuni la B1TV duminica la ora 13:00 a fost amanata pentru ora 00:00. Se pare ca cei de sus simt ca sunt dati pe fata. Doamne, fii cu noi !

AUDIO : Conferinta “Sfarsitul lumii – intre profetii si obsesii” din data 27.01.2009

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

Ascultati intreaga conferinta

DOWNLOAD MP3download (sursa OrtodoxRadio)

SELECTII:

Cuvantul parintelui Ioan Sismanian

ieromonah-ioan-sismanian_jpg

Cuvantul lui Danion Vasile (fragment)

danion_-vasile

Cuvantul maicii Ecaterina Fermo (din incheierea conferintei)

maica-ecaterina

SECVENTA VIDEO : RUGACIUNEA DE INCHEIERE A CONFERINTEI (https://victor-roncea.blogspot.com)

urmariti si inregistrarile video de la o conferinta cu acelasi nume, tinuta de fratele Danion in decembrei 2008

Avanpremiera : SFÂRŞITUL LUMII – ÎNTRE PROFEŢII ŞI OBSESII

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

“Fiii Bisericii Ortodoxe nu se tem de sfarsitul lumii”

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=5ovVqDUOp5Q]

Profetii ale Sfintilor sec. XX despre Apocalipsa :
Sf. Lavrentie de Cernigov, Sf. Serafim de Virita

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=twikkyr-wPI]

Etapele pecetluirii si pastrarea nadejdei

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=L7PU7ue8FjM]

Extrase din conferinta „SFÂRŞITUL LUMII – ÎNTRE PROFEŢII ŞI OBSESII” ,
tinuta la Husi in luna decembrie 2008

afis2009

Grupul Areopag va invita la
CONFERINTA CU TEMA „SFÂRŞITUL LUMII – ÎNTRE PROFEŢII ŞI OBSESII”
MARŢI, 27. 01. 2009, ora 18.00
LOCAŢIE: Bucuresti, Sala DALLES, lângă Librăria Noi.

Vor vorbi: Ierom. IOAN ŞIŞMANIAN (de la mănăstirea Petru Vodă), Maica ECATERINA FERMO, LAURENŢIU DUMITRU, DANION VASILE.
Conferinţa va fi transmisă în direct pe ortodoxradio.ro. Se vor lansa volumele „Stareţii despre vremurile din urmă” şi „Zorii Apocalipsei“.
Rog anuntati mai departe, pe e-mail-uri, messenger sau, cel mai eficient, prin viu grai…

Cu mulţumiri, Danion Vasile

CITITI SI Danion Vasile – Despre ipoteza caterisirii parintelui Justin

Maica Ecaterina Fermo : NE VOM PIERDE LIBERA ALEGERE !!! (emisiune radio)

Invitaţi : maica Ecaterina Fermo şi

lect. univ Ionel Ungureanu

Emisiune Actualitatea Credinţei

Radio România Actualităţi

Data : 14.01.2009

După cum veţi vedea şi această emisiune slujeşte intereselor statului, maica Ecaterina fiind cenzurată, iar lectorul universitar insistă pe ideea că interiorul uman nu poate fi controlat de nimeni. Readucem aminte spre informarea tuturor, ca o dată introdus acel cip in corpul uman, ni se pot induce starile pe care le doresc : foame, sete, frig. Astfel unii îşi vor vinde şi sufletul pentru a scăpa de chinurile la care vor fi supuşi în vremuri.

NU putem dezminţi proorociile lăsate nouă de Dumnezeu prin gura evanghelistului Ioan şi să spunem că nu ne va înrobi acest semn ! “Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.” (Apocalipsa 13, 16)