Fratilor si Surorilor,
Sa ne oprim o clipa din iuresul nebun si sa ascultam scancetul mut al pruncului ucis in pantecele maicii sale, scancet care astazi il asurzeste doar pe Dumnezeu. Traim o schizofrenie ingrozitoare, ne induiosam de porcul taiat fara anestezie, de caini si pisici, dar suntem impietriti si indiferenti in fata tragediei puiului de om.
Majoritatea celor care am facut/ facem avort, nu am avut constiinta ca facem o crima. Am fost manipulati si nu ne-am dat seama ca in pantece nu e o “sarcina” ci un om. Daca “sarcina” in momentul nasterii e om, mergand retroactiv pana la conceptie, cand inceteaza ea sa fie om?
In Romania se fac 1.000.000 de avorturi pe an, adica 2800 avorturi/ zi. Juristul italian Rafael Ballestrini spunea: “Cea din urma dovada ca un popor a ajuns la cel mai jos nivel de decadere morala, va fi ca avortul se va considera ceva tolerat social si obisnuit”. Nu putem visa la o regenerare morala a neamului nostru daca nu vom inceta acest oribil si de neinteles pacat.
Cartea “Cu ce pret”, caracterizata de parintele Arsenie Papacioc “cea mai completa scriere despre avort si contraceptie”, convinge pe cel care a citit-o despre realitatea acestor lucruri. De asemenea, concursul cu premii care o insoteste, este un motiv in plus – mai ales pentru tineri – sa o citeasca.
Va rugam sa va implicati in distribuirea acestei carti in localitatea dumneavoastra si de asemenea in popularizarea concursului.
Noi, la Constanta, ne-am propus sa oferim gratuit cartea tuturor elevilor si studentilor incepand cu clasa a VII-a, aproximativ 50.000 exemplare.
Dorim initierea unui referendum prin care sa cerem revizuirea textelor constitutionale privind dreptul la viata din momentul conceptiei, caci nu putem accepta ca intr-o tara crestina, crima sa fie legalizata.
Va multumim pentru rabdarea de a citi aceasta scrisoare si asteptam raspunsul dumneavoastra. Ca sa-l citam pe Parintele Arsenie: “Caci nu a zice ci a misca inseamna a ajunge!”
Cu stima,
Marcel Bouros
Scoala Brancoveneasca
Cu ce pret?
„Cu ce preţ?”, lucrare editată colectiv, Editura Biserica Sf. Spiridon – Spital, Piatra Neamţ, 2009, 112 p.
Cartea încearcă să răspundă mai ales la această întrebare: Cu ce preţ plătim un avort? Cartea include o serie de texte care vorbesc despre trauma fizică, psihică, morală şi spirituală a femeilor care au făcut avort. De asemenea, conţine şi materiale despre nocivitatea contraceptivelor.
Iată câteva titluri elocvente: „Mijloace anticoncepţionale – efecte secundare despre care nu se vorbeşte” (dr. Rudolf Ehmann), „Urmările psihice ale avortului provocat – constatările unui medic de-a lungul a 33 de ani de practică” (dr. Tove Ross Niklassen), „Cine sunt vinovaţii crimei avortului?” (prof. dr. Ilie Moldovan), „Despre avort” (prof. dr. Nicolae Paulescu) ş.a.
Cartea face parte din proiectul umanitar „Împreună salvăm vieţi”, având ca parteneri Arhiepiscopia Tomisului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Şcoala Brâncovenească. Intenţia editorilor este ca această carte să ajungă, gratuit, la cât mai mulţi elevi şi studenţi.
Dacă doriţi să sprijiniţi acest proiect şi sunteţi din Bucureşti sau zonele învecinate, puteţi procura gratuit lucrarea şi de la Asociaţia Pro-Vita – Filiala Bucureşti. Amănunte la tel. 0728 673 673 sau email provitabucuresti at yahoo.com.
sursa : Presa Ortodoxa