Tag Archives: Statele Unite ale Europei

Presedintele Francois Hollande propune crearea unui guvern si parlament unic al zonei euro

Presedintele francez Francois Hollande propune crearea unui guvern al zonei euro, cu un buget specific, precum si cu un parlament care sa asigure controlul democratic, transmite Reuters. Liderul de la Paris a aratat, totodata, ca este nevoie de actiuni pentru ca cetatenii europeni sa recastige increderea in proiectul european, afectata de criza din Grecia.

“Dar nu ne putem opri aici. Am propus sa reluam ideea lui Jacques Delors (fost comisar-sef european – n.red.)privind un guvern al zonei euro si sa adaugam la acesta un buget specific, precum si un parlament pentru a asigura controlul democratic”, a declarat Francois Hollande duminica.Presedintele francez a aratat ca cele 19 state membre ale zonei euro au ales sa se alature uniunii monetare pentru ca este in interesul lor si nimeni nu isi asuma responsabilitatea de a iesi din ea.

“Aceasta alegere cere o organizare consolidata si, cu tarile care vor decide, o avangarda. Franta este pregatita deoarece, asa cum ne-a aratat Jacques Delors, ea creste mereu atunci cand este la initiativa Europei”, a mai aratat liderul de la Elysee.

UE se îndreaptă spre punctul final pentru care a fost creată: FEDERALIZAREA

O Europă Federală a fost planul dintru început al ocultei mondiale, însă acest lucru nu putea fi impus decât printr-o metodă paşnică, iar nu prin război. Astfel s-a lansat conceptul de uniune economico-financiară, ce din start se ştia că va fi un eşec, însă datorită crizei statele vor accepta soluţia salvatoare: federalizarea, după modelul SUA.

Dezamorsarea crizei datoriilor impune statelor UE o mai mare solidaritate însă pierderea de suveranitate pe care o presupune nu se poate face decât în tăcere pentru a nu trezi suspiciunile antifederaliştilor, relatează AFP.

Soluţia pentru a depăşi criza este să avem “mai multă Europă şi nu mai puţină”, a afirmat vineri cancelarul Angela Merkel la încheierea unui summit Italia-Franţa-Germania-Spania la Roma.

“Trebuie să dăm un semnal şi să ne apropiem într-o uniune politică. Vrem să lucrăm la o uniune politică mai importantă”, a insistat aceasta.

Preşedintele UE Herman Van Rompuy a fost desemnat să pregătească un raport cu privire la modalităţile de sporire a integrării în cadrul UE.

În concluziile sale, pe care le va prezenta liderilor UE în cadrul summitului de la 28 şi 29 iunie la Bruxelles, el “este foarte ambiţios, cu idei concrete”, a declarat pentru AFP un oficial european. continuare »

Utopia Statelor Unite ale Europei. Soluţia: revenirea la o Europă a naţiunilor suverane şi a Statelor naţionale independente

Într-un material anterior – „A sunat ceasul? Uniunea Europeană – Marea Amăgire“ – am arătat cum avertismentul dat în 2003, într-o carte ştiinţifică, semnată de doi autori englezi, avînd la bază o analiză profesionistă şi responsabilă, prin care se prefigura eşuarea acestei „mari amăgiri”, comparabilă doar cu „visele de autoamăgire ale comunismului” (op. cit., p. 314), s-a adeverit. În studiul amintit reiteram şi soluţia corectă de ieşire din situaţia explozivă în care UE se află azi: revenirea la o Europă a naţiunilor suverane şi a Statelor naţionale independente – dar cu adevărat independente, iar nu obediente „Centrelor de Putere” (cum se autointitulează azi noile imperii) –, State suverane care pot angaja între ele relaţii complexe – Tratate, Convenţii –, reciproc avantajoase, astfel putînd să răspundă, prompt şi eficient, exigenţelor şi provocărilor actuale şi viitoare. Avertismentul dat în 2003 s-a adeverit după numai 8 ani!

După mai multe întruniri, precipitate, la nivelul „cel mai înalt”, determinate de pericolul „exploziei” iminente, favorizată de megacriza provocată de „superelitele” care-şi arogă dreptul de a conduce şi, mai mult, de a domina lumea, tocmai cu scopul de a grăbi „globalizarea”, liderii UE au lansat, de fapt, au relansat, poate la o „sugestie” mai înaltă, soluţia „Statelor Unite ale Europei”. Comandantul nostru de „navă” a preluat, imediat şi cu convingere (?), soluţia, aducîndu-i chiar şi un minielogiu.

Pentru cei neavizaţi, care ştiu prea puţină istorie, iar ştiinţei politice nu i-au putut desluşi încă definiţia, obiectul – soluţia liderilor UE pare credibilă. Unii lideri naţionali vremelnici, cu siguranţă nemulţumiţi de vasalitatea sub care şi-au împins Statele naţionale prin „aderare” şi le-au angajat în perspectiva „integrării” – în fapt aceste eufemisme nu sînt altceva decît etapele constituirii „Imperiului global”! –, au putut gîndi că, iată, „umaniştii” din anturajul „Marelui Arhitect”, prin acea soluţie, relansată, au în vedere, cu adevărat, o Europă a naţiunilor suverane şi a Statelor naţionale independente şi, ca atare, s-ar putea conforma şi ei. continuare »

Lăudacii SUE

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=cHfK6FjmlqM]Aceştia sunt denumiţi intelighenţa Ortodoxiei româneşti? Or fi aceştia alţii decât cei din hoarda lui Băsescu?
Viziunea creştină, adică ortodoxă, asupra SUE nu poate fi decât CONTRA!

Comentariu de Rafael Udrişte:

O lectură obligatorie, care ar putea întregi perspectiva şi deci judecata asupra consecinţelor realizării unui stat multinaţional, SUE sau altfel, asupra Ortodoxiei, este articolul publicat de Florin Stuparu pe această temă: Prinţesa Europa şi Minotaurul. Scurtă povestire zoofil zootehnică.
Este foarte intersant: câţi dintre activiştii SUE au vreo idee despre etimologia cuvântului “Europa”?

Personal nu am, deocamdată, decât un singur comentariu cu privire la emisiune: la min. 15.34, dl. Papahagi spune, despre români şi România, că “nu suntem cei mai buni şi nu avem ţara cea mai frumoasă”. Îl contrazic şi îi sugerez, cu toată dragostea, să evite confuzia – de neînţeles în contextul emisiunii – între termenii “populaţie”, “popor” şi “neam”. continuare »

Naivitate sau plan diabolic? Cum ati caracteriza afirmatiile de mai jos si cine ar fi putut sa le emita?

X confirma:

Uniunea europeana este un proiect pasabil si vocatia europeana a romanilor se poate confirma in fapte.

Legat ideea Statelor Unite ale Europei (SUE) unii au facut o analogie, involuntar, cu sintagma folosita in contexte mai indoielnice. Se stie ca este un vechi proiect al cercurilor masonice. Se face o analogie riscata si care poate sa inflameze pe cei dispusi spre o lectura mai conspirationista a istoriei. Nu cred ca e cazul…

Poporul roman nu are o idee supraordonatoare in care sa creada si care sa-l mobilizeze in momentul de fata.

Fenomenul de Globalizare nu poate fi oprit! Nu putem combate sau bloca globalizarea… continuare »

IPS Bartolomeu Anania despre toleranţa cerută de (S)UE: “Înapoia Mea, satano!”

Am meditat mai adînc la vremurile noastre, dacă nu cumva procesul se prelungeşte, dacă nu cumva viziunea dostoievskiană a mers dincolo de comunism. Dumnezeu ne-a ajutat şi am scăpat de povara comunismului, prin jertfele din decembrie ‘89, intrînd într-o altă eră. Iată însă că avem o altă perspectivă: dacă ne-am confruntat cu Răsăritul bolşevic, de data aceasta ne îndreptăm cu faţa către Occidentul european (care se autodefineşte drept “Europa” însăşi şi care ne invită să intrăm în ea, ca şi cum noi n-am fi fost niciodată europeni).

În privinţa aceasta, dacă trebuie să fac o paranteză şi vreau să o fac, doresc să afirm că noi am fost întotdeauna europeni şi că nu poate fi vorba de o “intrare” a noastră în Europa, ci de regăsirea noastră în Europa, sau mai precis de regăsirea Europei în noi.

Ne e greu să fim trataţi ca nişte primitivi, cu toată sărăcia noastră, uitînduse că dacă suntem astăzi săraci şi înapoiaţi datorită comunismului, este şi prin faptul că Occidentul ne-a livrat, aproape gratuit, acestuia. Lucrurile acestea sunt ştiute. Cred că Apusul nu are dreptul să ne umilească, aşa cum a încercat şi încearcă; fără să fac politică, trebuie să subliniez atitudinea tot mai demnă a ţării noastre în acest context european.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=F8QdStJTTbE]

Nu aşteptăm spiritualitate din Occident, pentru că nu o are. Uneori suntem trataţi ca nişte “balcanici”, uitîndu-se că suntem la nordul Dunarii şi, că, geografic, nu facem parte din Balcani. Ei, şi dacă am face? Alexandru Paleologul spune că, la urma urmei, chiar daca am fi balcanici n-ar fi nimic ruşinos în asta. Platon, Aristotel şi Sofocle au fost balcanici. Iar eu aş adăuga: toată doctrina teologica a lui Toma d’Aquino s-a sprijinit pe Aristotel, pe un balcanic. Iar dacă este vorba de civilizaţie, ar trebui să ne amintim că, în jurul anului 1000, bazileii şi principesele Bizanţului aveau băi de marmură, în timp ce curtenii lui Carol cel Mare se scarpinau de păduchi şi rîie. continuare »

Basescu: dictator in tara, sluga umila la straini

Titlul exprima cred cel mai bine caracterul presedintelui Traian Basescu. Pentru inceput as dori sa justific faptul ca presedintele Basescu e un dictator. Dictator nu inseamna neaparat un personaj de genul Hitler, Stalin sau Mao. Un dictator este un om politic care concentreaza in mainile sale o mare parte din puterile de stat. Dictatura a aparut ca institutie in perioada republicana din Roma antica, si dictatorul era un conducator militar ales caruia i se confereau puteri extraordinare pe o perioada strict limitata, de 6 luni, in conditiile in care republica romana era in primejdie. Fireste, termenul a capatat si alte conotatii ulterior.

In ce priveste Romania actuala, Traian Basescu controleaza in mod evident guvernul si politicile sale (printr-un prim ministru marioneta), controleaza PDL-ul, UNPR-ul si probabil alte partidulete, gen PP-DD, controleaza serviciile secrete cele mai importante si conducerea altor institutii de forta ale statului (politie, armata, jandarmerie), controleaza in mod evident DNA-ul si o mare parte din justitie, dicteaza politica externa a Romaniei… si lista ar putea continua. Dealtfel, insusi Basescu se considera un dictator, comparand Romania cu o nava aflata in furtuna (criza), el fiind desigur capitanul navei respective. continuare »

Basescu a vandut Romania birocratilor de la Bruxelles

Statele Unite ale Europei, visul politic al presedintelui Traian Basescu, este un proiect care se apropie tot mai mult de realizare, in detrimentul suveranitatii statelor nationale. Presedintele a declarat duminica la Cotroceni ca si-a asumat informarea Comisiei Europene in legatura cu faptul ca Romania va adera la acordul interguvernamental stabilit la Bruxelles, privind salvarea zonei euro printr-un control strict al bugetelor nationale de catre birocratii de la Bruxelles.

“Eu mi-am asumat informarea Comisiei ca Romania va adera la acest acord. Daca Parlamentul hotaraste altceva, e problema lui”, a declarat Basescu in cadrul conferintei de presa. Seful statului a spus totodata ca va sustine includerea in Consitutie a prevederilor acordului interguvernamental pana la sfarsitul anului 2012, stirbind astfel chiar primul articol, care specifica faptul ca “Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil”. continuare »

„Guvernul economic” – un pas catre Statele Unite ale Europei. Pericolul aparitiei celui de-al 4-lea Reich, un regim totalitar la nivel european

Sunteti pregatiti pentru „Statele Unite ale Europei”? Integrarea Europei este pe cale de a trece la un alt nivel. De vreme ce se adanceste criza datoriilor europene se accentueaza și strigatele, peste tot in UE, pentru integrarea economica deplina in Europa. Miercuri, presedintele francez Nicolas Sarkozy si cancelarul german Angela Merkel au trimis o scrisoare catre presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, in care au declarat ca doresc un nou „guvern economic” pentru formarea Europei. Conform scrisorii, Sarkozy si Merkel doresc ca liderii tarilor din zona europeana sa „aleaga” un presedinte pentru noul „guvern economic”. Ideea ar fi ca presedintele sa organizeze reuniuni la nivel inalt de doua ori pe an, pentru a aborda problemele legate de datorii cu care se confrunta Europa in acest moment. Dar multi critici pro UE deja urla ca Sarkozy si Merkel nu au mers suficient de departe. O multime de „experti” din Europa proclama ca fara o integrare economica completa si fara crearea de „cautiuni/obligatiuni euro”, Europa este condamnata. Jennifer McKeown, economist la Capital Economics, a pus problema in acest fel atunci cand a fost intrebata ce s-ar intampla daca „obligatiunile euro”nu sunt create suficient de curand: „Rezultatul probabil este ca zona euro inceteaza sa mai existe”.

Cam acesta este modul in care au loc schimbari uriase in lumea noastra de astazi. In primul rand este creata o problema uriasa, de aici rezulta o reactie negativa si, mai apoi, ne este prezentata solutia. Chiar acum, in Europa, problema este criza datoriilor suverane. Ni se spune ca singura cale prin care zona euro poate supravietui este ca toate tarile sa fie de acord cu o integrare economica mult mai profunda. continuare »

Marioneta Traian Basescu sustine crearea Statelor Unite ale Europei – un pas important catre Statul Mondial, dar si renuntarea la suveranitatea Romaniei

Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi, la Sulina, necesitatea realizarii Statelor Unite ale Europei, el precizand ca acesta este punctul sau de vedere si avertizand ca “numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara”.

“Numai prin cedarea masiva de suveranitate Europa mai poate ramane o putere economica si militara. (…) Altfel, Europa va ramane o carte de istorie a lumii, in care vei putea citi despre cele mai sofisticate culturi”, a avertizat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

Seful statului a apreciat ca viitorul Uniunii Europene ca structura politica de forta este “incert” daca nu se iau “deciziile care trebuie luate pentru functionarea UE”.

El a sustinut necesitatea realizarii “Statelor Unite ale Europei”.

Traian Basescu a precizat ca este vorba despre punctul sau de vedere, ca nu sunt “decizii subterane” luate la nivelul UE, ci este “viziunea” sa cu privire la evolutia Europei in continuare. continuare »