O Europă Federală a fost planul dintru început al ocultei mondiale, însă acest lucru nu putea fi impus decât printr-o metodă paşnică, iar nu prin război. Astfel s-a lansat conceptul de uniune economico-financiară, ce din start se ştia că va fi un eşec, însă datorită crizei statele vor accepta soluţia salvatoare: federalizarea, după modelul SUA.
Dezamorsarea crizei datoriilor impune statelor UE o mai mare solidaritate însă pierderea de suveranitate pe care o presupune nu se poate face decât în tăcere pentru a nu trezi suspiciunile antifederaliştilor, relatează AFP.
Soluţia pentru a depăşi criza este să avem “mai multă Europă şi nu mai puţină”, a afirmat vineri cancelarul Angela Merkel la încheierea unui summit Italia-Franţa-Germania-Spania la Roma.
“Trebuie să dăm un semnal şi să ne apropiem într-o uniune politică. Vrem să lucrăm la o uniune politică mai importantă”, a insistat aceasta.
Preşedintele UE Herman Van Rompuy a fost desemnat să pregătească un raport cu privire la modalităţile de sporire a integrării în cadrul UE.
În concluziile sale, pe care le va prezenta liderilor UE în cadrul summitului de la 28 şi 29 iunie la Bruxelles, el “este foarte ambiţios, cu idei concrete”, a declarat pentru AFP un oficial european. continuare »