Tag Archives: Viata vesnica

Parintele Arsenie Papacioc, un stalp al Ortodoxiei, a trecut la viata cea vesnica. “Viata inseamna moarte continua…”

Parintele Arsenie Papacioc, duhovnicul Manastirii Sf. Maria din Techirghiol, in varsta de 97 de ani, a trecut la Domnul azi 19 iulie, in jurul orelor 10. Parintele se afla la manastire cand a facut stop cardio-respirator. Inmormantarea va avea loc joi, la Manastirea Sf. Maria din Techirghiol, unde a slujit aproape 3 decenii.

Parintele Arsenie Papaciuc este considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai Ortodoxiei. Din anul 1976, este duhovnicul Manastirii Sfanta Maria din Techirghiol. Parintele Papacioc a trecut prin puscariile comuniste unde a patimit alaturi de Parintele Justin Parvu, Ioan Ianolide, Valeriu Gafencu, Nichifor Crainic, Mircea Vulcanescu si altii.

Trebuie sa stii sa mori si sa inviezi in fiecare zi. Pentru ca viata inseamna moarte continua

Eu recomand o stare de veselie interioara, launtrica, din inima, o stare ce inseamna rugaciune neincetata. continuare »

Presa Ortodoxa, numarul 2

A aparut de sub tipar numarul 2, pe februarie 2009, al revistei Presa Ortodoxa. Un numar dedicat durerilor care framanta, acum, mica turma a lui Hristos, necazurilor de tot felul ce se abat asupra noastra: legi impotriva populatiei, impotriva educatiei, erezii dezgropate si adaptate noilor imprejurari, si, ca sa se inchida cercul libertatii omenesti, noul sistem de identificare a persoanei bazat de cipul RFID.

presa_ort_2

Cuprinsul numarului 2 al Presei Ortodoxe:

Editorial:

Valeriu Gafencu: Scrisoare din temnita despre Hristos, Viata Vesnica: una din cele mai profunde scrisori ale Sf. Valeriu, in care isi descrie pocainta adanca si roadele sale, viata cea noua in Hristos

Cu durere si dragoste pentru poporul roman: o dureroasa invocare a ratacirilor poporului roman si a consecintei “libertatii” patimilor – tirania ce se prefigureaza

Mai multe aici