[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=tW9711nOz5o] [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=t6Aasx04rNs]
VIDEO: România sătulă de promisiunile candidaţilor la preşedenţie
[youtube=https://youtu.be/dv6o5e-pHTw]
emisiunea IN PREMIERĂ, Antena 3, 26 oct. 2014
Peste două săptămâni Guvernul Ponta își va asuma răspunderea în Parlament pentru regionalizare, iar bugetul pe 2014 va ține cont de noua organizare teritorială
Premierul Victor Ponta a declarat că “în jur de 15 noiembrie” Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea descentralizării, astfel încât bugetul pentru 2014 să fie construit ţinându-se cont de finanţarea structurilor care trec de la ministere la autorităţile locale.
“În luna noiembrie, undeva în jur de 15, vom merge în Parlament cu angajarea răspunderii Guvernului, pentru ca descentralizarea să poată fi inclusă şi în bugetul pe 2014, în aşa fel încât toate structurile care trec la autorităţile judeţene şi locale să treacă cu tot cu buget. Nu putem să le dăm fără buget, fără finanţare, ce să facă preşedintele Consiliului Judeţean cu structuri care nu au finanţare?”, a declarat premierul Victor Ponta, conform Mediafax.
Şeful Guvernului a precizat că, pentru ca structurile care trec de la ministere la autorităţile locale şi judeţene să primească finanţare, înseamnă că “practic, legea descentralizării trebuie să fie adoptată înainte de legea bugetului”.
La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la conferinţa de presă, a precizat că a finalizat discuţiile pe proiectul Legii descentralizării cu majoritatea grupurilor parlamentare, mai având de dezbătut proiectul cu reprezentanţii PPDD şi cei ai minorităţilor.
Premierul Victor Ponta a anunţat, recent, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.
Ulterior, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea ar susţine proiectul Ministerului Dezvoltării Regionale privind descentralizarea, cu unele modificări, mai ales referitoare la buget.
obiectiv.info
Masonii şi SUA şi-au dat OK-ul pentru debarcarea lui Băsescu
USL a demarat procedurile de suspendare ale preşedintelui Băsescu, în cazul unui vot favorabil extrem de probabil în Parlamnet, în cel mult 2 sptămâni urmând să fie organizat un referendum pentru a constata dacă românii îl mai vor sau nu pe Traian Băsescu ca preşedinte.
Anterior suspendării au avut loc o serie de pregătiri şi schimbări tehnice la şefia celor două Camere ale Parlamentului. Modificări absolut normale la o nouă majoritate în Legislativ şi modificări care nu au atentat la instituţiile statului ci la persoanele din fruntea acesteia. Cum ar fi fost oare să se schimbe componenţa Executivului, dar nu şi premierul?! Şi, dacă s-a schimbat prim ministrul, nu-i aşa că nu s-a atentat la o instituţie a statului de drept, ci pur şi simplu s-a dat curs voinţei unei noi majorităţi în Parlament.
Prin modificările de care aminteam, pe de-o parte s-a asigurat că persoana a doua în stat pe perioada demersurilor suspendării nu va fi Vasile Blaga ci un component al Alianţei la Putere, Antonescu şi, pe de altă parte, prin schimbarea Robertei Anastase de la şefia Camerei Deputaţilor şi decizia prin Ordonanţă de Urgenţă referitoare la atribuţiile Curţii Constituţionale (deciziile CCR privind hotărârile Parlamentului nu mai sunt obligatorii ci au caracter consultativ) s-a evitat blocarea demersurilor suspendării lui Băsescu. continuare »
Guvernul FMI al socialistului Victor Ponta
Ţineţi minte discursurile sforăitoare din opoziţie ale liderilor USL: vor mări imediat salariile tăiate de la bugetari de către PDL, vor anula CAS-ul de la pensionari, vor guverna fără imixtiunile FMI şi Băncii Mondiale sau vor proteja averea naţională? Nu a trecut decât câteva zile şi premierul desemnat, Victor Ponta, copilul ideologic a lui Ion Ilici Iliescu şi discipolul lui Che Guevara, s-a întâlnit cu şeful FMI şi reprezentanţii marii finanţe la Bucureşti. Victor Ponta a fost scos la raport de FMI ca să înţeleagă poporul român de fapt cine conduce în mod real România astăzi: marea finanţă internaţională.
Am citit ştirea de pe gândul.info, care descrie subliminal mecanismul servil al clasei politice româneşti faţă de FMI. Premierul desemnat Victor Ponta s-a întâlnit astăzi cu delegaţia FMI, fiind însoţit la discuţii de Daniel Dăianu şi Liviu Voinea, ambii între variantele PNL, respectiv PSD pentru Finanţe şi Economie. De asemenea, la întrevedere este şi preşedintele PC, Daniel Constantin, viitorul ministru al Agriculturii, confirmat de Ponta. La discuţii a fost invitat să participe şi ministrul Finanţelor în guvernul Ungureanu, Bogdan Drăgoi. Majorarea salariilor ar crea probleme de deficit, a declarat Victor Ponta la finalul discuţiilor, subliniind însă că aceasta este o prioritate a USL. De astfel, a spus el, începând de miercuri miniştrii cu atribuţii în domeniu vor începe negocierile “informale” cu FMI pentru scrisoarea de intenţie care să intre în boardul Fondului în iunie. continuare »