Falsificarea istoriei: Cazul Octavian Goga – o crima a masoneriei si a regelui atroce Carol al II-lea prezentata drept infarct
Cariera Internationala a unei erori voite. Adevarul: cum l-a asasinat Mihail Moruzov pe Octavian Goga
Recent, un vechi si bun prieten mi-a dat un telefon sa imi semnaleze faptul ca fiului sau i-a revenit, la scoala, sarcina de a pregati o succinta prezentare a “poetului patimirii noastre” – Octavian Goga. Cum de mai multi ani, nici Academia Romana, nici alte institutii, cu atat mai putin Ministerul Culturii, nu au facut nimic pentru reeditarea operei poetului de la Ciucea, prietenul meu a recomandat fiului sau sa caute informatii pe internet. Evident ca principala sursa a fost Wikipedia, unde, in legatura cu moartea poetului roman, uite ce se vehiculeaza: “La 5 mai 1938, in parcul Castelului de la Ciucea poetul a suferit un infarct cerebral si a intrat in coma. In ziua de 7 mai 1938, la ora 14,15, s-a stins din viata la varsta de 57 de ani. La Ciucea, prin fata catafalcului, duminica, 8 mai, si luni, 9 mai, a continuat pelerinajul miilor de oameni care l-au iubit si i-au pretuit opera. Marti, 10 mai, trenul mortuar cu ramasitele pamantesti ale ilustrului disparut a pornit spre Bucuresti. Sicriul a fost asezat, miercuri, 11 mai, in rotonda Ateneului, unde a stat pana sambata 14 mai, cand s-au desfasurat funeraliile nationale. Conform testamentului, nu s-au rostit cuvantari. Ulterior trupul poetului a fost inmormantat la conacul lui Goga de la Ciucea, conform dorintei acestuia. “
Autorul informatiei stupide si inexacte (in ce priveste exclusive moartea propriu zisa si cauzele acesteia), daca tinem cont de notele de la subsolul acestui articol, pare a fi nimeni altul decat cunoscutul istoric literar Ion Dodu Balan.
Desigur, articolul consacrat pe site-ul Wikipedia poetului si omului politic roman Octavian Goga contine si multe alte inexactitati, erori sau abordari de evidenta rea credinta. Dar sa revenim, pentru inceput, la citatul de mai sus. In primul rand ne aflam in fata unor nepermise inexactitati. Pentru clarificarea acestor afirmatii, precizam ca la data de 5 mai 1938, poetul insotit de colaboratori apropiati, dar in absenta sotiei sale, Veturia Goga, plecata sa-l intalneasca pe ministrul de Externe al momentului, Nicolae Petrescu Comnen, spre a-i aduce la cunstinta rezultatul discutiilor avute de sotul ei cu importanti oameni politici si de stat de la Budapesta in legatura cu probema spinoasa a revizionismului, a plecat la Cluj . Desi demis in mod odios din functia de prim ministru, la data de 10 februarie (nu 11 februarie 1938, cum eronat se afirma in articolul din Wikipedia), de odiosul rege Carol al II-lea, acestuia ii era teama de fostul sau premier si decisese suprimarea fizica a acestuia spre a evita eventuala revenire, pe fondul situatiei dezastruoase, politic si social economic, in care se afla tara, a extremei drepte la Putere intr-un viitor nu prea indepartat. continuare »