INS nu a cerut voie sa stranga o buna parte dintre datele din formular.
Va supunem atentiei un articol foarte interesant aparut pe riscograma.ro ce trateaza recensamantul dintr-o perspectiva legala ascunsa ochilor publicului. Metodologia oculta a acestui recensamant este dezvaluita si trebuie sa retineti, ca diversiunea cu CNP-ul este facuta sa distraga atentia de la esential.
Esentialul este ca datele dvs. obtinute in mod ilegal, pleaca in afara tarii si vor fi folosite de puteri straine, dar si de companii multinationale straine. Iata și raspunsul la intrebarea “de ce este inchisa Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal exact in perioada recensamantului, cu o zi decalaj”. Asta pare sa fi fost singura soluție de “compromis” pentru ca instituția sa nu opreasca recensamantul cu totul, la sesizarile cetațenilor.
Conform Legii 677/2001, fiecare operator care lucreaza cu date personale trebuie sa iși notifice activitatea ANSPDCP printr-un formular in care bifeaza fiecare tip de informație colectata.
Notificarea INS a fost depusa in 12 ianuarie 2007, la scurt timp dupa inființarea ANSPDCP, și are numarul de inregistrare 15.
Poate fi gasita pe site-ul instituției sau, in caz ca și site-ul iși intrerupe operațiunile cu publicul, aici!
Ei bine, doar o parte dintre activitați sunt bifate. Dintre cele prezente și pe formularul de recensamant, iata ce are voie INS sa ceara:
numele și prenumele, inclusiv ale membrilor de familie
– sexul
– data și locul nașterii
– cetațenia
– date din actele de stare civila
– adresa
– profesia
– formarea profesionala, diplome, studii
– originea etnica*
– s-au gandit chiar și la CNP*
Iata, insa, ce nu nu are voie INS sa ceara:
– semnatura
– locul de munca
– situația familiala
– date privind bunurile deținute
– convingerile religioase*
– date privind starea de sanatate*
(*date considerate “cu caracter special”)
INS nu a bifat nici o categorie de destinatari și nici garanțiile care insoțesc dezvaluirea datelor catre terți. De asemenea, INS nu a specificat ca va distruge datele sau ca le va transfera.
Legea mai cere și ca fiecare dintre persoanele imputernicite de INS pentru a colecta date sa fie inregistrata la ANSPDCP. In caz contrar, nu au voie sa intrebe nimic.
Se pare ca Emil Boc a irosit prea repede superlativele cand a spus despre balbaiala cu CNP ca ar fi “forma suprema a incompetentei”.
Traiasca Legiunea si Capitanul!
http://www.youtube.com/watch?v=A7dVbmJfzvw&feature=player_embedded#!
Traiasca Legiunea si Capitanul!
Vai de noi;cine ne conduce si cine ne duce la "sapa de lemn";Oameni buni,trezitiva cit mai este timp;
Doamne ajuta!
Geta
Traiasca Legiunea si Capitanul!
Ati avut dreptate , au oprit si siteul mincinosii astia :
http://www.dataprotection.ro/notificare/cautari.do?action=search_action&criteriuNrNotificare=1&nrNotificare=&criteriuDenumireOperator=3&denumireOperator=Institutul+national+de+statistica&criteriuDenumireReprezentant=1&denumireReprezentant=&criteriuScopPrelucrare=6&scopPrelucrare=&criteriuLocalitate=1&localitate=&criteriuJudet=3&judet=&criteriuTara=1&tara=&pk=245