ORTODOXIA
între mondializare și
Trupul Tainic al lui Hristos
Pr. Prof. Dr. Mihai Valică
joi, 29 martie 2012, orele 18,
Sala de conferinţe a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților
Un eveniment sustinut si recomandat de
BUCOVINA PROFUNDĂ
Joi, 29 martie 2012, orele 18:00 vă invităm la conferința susținută de Pr. Prof. Mihai Valică cu tema “Ortodoxia între mondializare și Trupul Tainic al lui Hristos”. Conferința va avea loc în Sala Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, str. Vasile Bumbac, nr. 14 , Suceava
Traiasca Legiunea si Capitanul!
---- AM INLOCUIT CRUCEA, CU TASTATURA SI MOUSE-UL ! ----
STITI CE AM AJUNS SA CRED? CA MULTI DINTRE NOI, NU NE VOM PUTEA RUPE DE CHESTIILE VIRTUALE......APARAREA CREDINTEI SE FACE PE TERENUL DE LUPTA, CU STEAG SI CRUCE IN MANA....CEEA CE FACEM NOI STAND PE SCAUNEL LA CALDURA CU PLACINTA LANGA NOI......NU CRED CA NE ADUCE DELOC MAI APROAPE DE DUMNEZEU. SUNTEM CRESTINI VIRTUALI, NOI TREBUIE SA FIM CRESTINI CU FAPTE.........TARE AS VREA SA VAD CATI DINTRE NOI AR REACTIONA SI SE VOR MOBILIZA..........PENTRU A APARA CREDINTA........ACASA SUNTEM TOTI ZMEI SI SMECHERI.....GANDITI-VA BINE SI FACETI-VA UN TEST.......SUNTEM DEPARTE DE CEEA CE INSEAMNA CRESTINI-ORTODOCSI AUTENTICI.....!
Traiasca Legiunea si Capitanul!
legionarulortodox
nu ai idee cata dreptate pori sa ai, uneori ma gandesc daca tot virtualul asta nu e de fapt o capcana a vrajmasilor vazuti si nevazuti, pana acum, chiar si dintre cei care m-am intalnit fata catre fata cu diverse conferinte, au o atitudine de lasa-ma sa te las, nu stiu ce sa cred, poate ca vina e la mine, poate asa vrea Dumnezeu, oricum nu inaintam si nu cred ca niciunul din Sfinti a facut ceva doar din umbra, prin interpusi, poate imi da cineva un exemplu din sinaxar... 🙂
Traiasca Legiunea si Capitanul!
Doua opinii de nota zece. Nimic mai adevarat.
Traiasca Legiunea si Capitanul!
Nu va faceti pacatul de a generaliza.
Totul sta in discernant. Ce alegi conteaza.Si in vremurile in care nu exista internetul, romanul avea de ales intre a merge la Slujba Invierii si a merge la spectacolul nocturn al Cenaclului Flacara, intre a te spovedi parintelui Merchis si a incerca sa il ai duhovnic pe Parintele Sofian Boghiu, intre a sta la televizor in primavara lui 90 si a striga in Piata Universitatii "mai bine mort, decat comunist".
In privinta mondializarii, a ecumenizarii de fapt, este realmente urgent ca toata lumea sa inteleaga ca se lupta pentru dezcrestinarea omenirii intr-o maniera subtila si galopanta in acelasi timp. Parintele profesor Valica se refera de obicei ,in predicile si conferintele sale, la suflarea crestinilor din tara, dar oful cel mare il au milioanele de romani nevoiti sa traiasca in strainatate.
Mare parte din preotii din occident sunt deja ecumenizati si evident ca acest lucru se intampla cu acceptul mitropolitilor si al Patriarhiei. Sa luam spre pilda faptul ca biserica catolica i-a atras in sistemul de asigurari al cultului sau. "Saint Christoph Assurence "nu asigura doar bunuri bisericesti ci si bunurile personale ale familiilor preotilor( masini, case..) Pe Apostolia TV, un tanar preot roman face publicitate Casei de Asigurari, adica functioneaza ca un agent de asigurari, in Casa Domnului. Bunurile de patrimoniu este normal sa fie protejate, dar exista si alte cai decat cele propuse de Biserica Catolica.
Anul acesta de Paste, in Franta, Bisericile ortodoxe reunite au propus sa se tina "o slujba frateasca in spiritul comunitatii Emmaus";
Exemplele acestea doua nu sunt exceptii.
In urma cu doua zile la Seul, intre discutiile despre armele nucleare si discursurile amenintatoare, Primul Ministru Turc l-a incunostiintat pe presedintele Obama ca s-a reinfiintat Facultatea de Teologie Ortodoxa de la Haliki. Foarte bine,exceptional, dar. ce treaba are Obama cu ortodoxia?...Avem oare dreptul sa ne intrebam - ce a cedat Patriarhia Constantinopolului guvernului lui Erdogan ( Erdogan se declara islamist apropiat de partidele crestin democrate europene; alta capcana)
Sau poate nu a cedat nimic si ca un mare strateg, IPS Bartolomeu a marcat puncte in poarta islamului, dupa 559 de ani de la caderea Constantinopolului.
Indoiala ne face sa avem adesea mintea in iad. Totul este, sa nu deznadajduim.