ONU sprijina bolsevicii si minoritatile sexuale din Basarabia pentru excluderea din Legislatie a recunoasterii de catre Stat a importantei si rolului primordial al Religiei Crestin-Ortodoxe

Mitropolia Chisinaului si a Intregii Moldove este constienta de responsabilitatea ei pentru destinul moral-spiritual al poporului din care face parte si este chemata sa-l pastoreasca pe calea Vietii si Adevarului. In virtutea acestui fapt, Mitropolia este obligata sa-si spuna pozitia fata de intimidarile, defaimarile si insinuarile proliferate cu impertinenta de raportorul ONU pentru libertatea religioasa, in cadrul conferintei sale de presa, pe data de 8 septembrie a.c., cu exact o luna inainte de venirea Sanctitatii Sale, Patriarhul Kiril al Moscovei si Intregii Rusii.

Mitropolia considera:
1. Declaratiile dl H. Bielefeldt au fost bazate pe fapte neverificate, pe zvonuri si clevetiri propagate de unele mass-media angajate si rau-voitoare fata de Biserica si poporul dreptcredincios al Moldovei. Modul in care se expune persoana respectiva da de inteles ca “concluziile preliminare” ale acestuia au fost scrise din timp. Cu toate ca raportorul a mentionat de ochii lumii ca “nu ataca Biserica Ortodoxa”, faptul ca acesta a tinut mortis sa nu dea nici o apreciere pozitiva Bisericii Crestin Ortodoxe, vadeste atitudinea de discriminare si ura fatisa pe care o are dl Bielefeldt fata de “Mama poporului nostru” – Biserica lui Hristos.
2. Nu este de competenta unei persoane straine de Biserica, necunoscatoare a invataturii si lucrarii Ei, sa indice Bisericii si poporului ce este bine si ce este rau. Stim ce este bine si ce este rau din Sfinta Scriptura, de la Soboarele Ecumenice ale Bisericii si de la Sfintii Parinti. Speram ca ONU nu doreste revenirea noastra in vremurile leniniste de prigoana vadita a Bisericii si de functionare a asa-numitilor “imputerniciti (upolnomocenii) pentru problemele religiei” ca in URSS.
3. Asa-numitele recomandari emise de aceasta persoana privind excluderea din Legislatie a recunoasterii de catre Stat a importantei si rolului primordial al Religiei Crestin-Ortodoxe si, respectiv, al Bisericii ei, in viata, istoria si cultura poporului Republicii Moldova” (Legea Cultelor, art. 15, alin. 5) pot fi calificate drept nerusinate si impertinente. Ele contravin nu doar bunului simt, dar si constiintei si experientei istorice, culturale, morale si spirituale a poporului nostru. Ele neaga identitatea poporului nostru. Aceste recomandari vadesc incompetenta juridica a raportorului respectiv, deoarece acesta a trecut cu vederea faptul ca asemenea tari europene ca: Grecia, Italia, Polonia, Elvetia, Danemarca, Anglia, Norvegia, Finlanda, Suedia, Islanda, Malta s.a. au consemnat nu doar intr-o singura lege (ca in tara noastra), dar chiar si in Constitutie rolul deosebit al Bisericilor lor nationale (respectiv ortodoxa, catolica, luterana, anglicana). In unele din aceste tari, statul isi asuma obligatia de a ocroti si sprijini activitatea bisericilor nationale.
4. Legea nu poate demola in numele unei libertati haotice, singura institutie unificatoare si pacificatoare din tara noastra ca Biserica Ortodoxa, care a fost, este si va fi cel mai important factor identitar al poporului, care exista cu mult inaintea statului RM. Iar lansarea ideii necesitatii unei Legi anti-discriminare pe criterii religioase ne descopera si mai mult autorii si promotorii drepturilor minoritatilor sexuale din tara noastra.
5. Raportorul ONU exprima nu doar opinia sa, dar si a unor grupari agresiv anticrestine din Moldova care promoveaza la nivel de stat, folosind o retorica bolsevica, antivalori si legi distrugatoare pentru personalitatea omului si chiar pentru societate in intregime. Ne punem intrebarea: de ce reprezentantii ONU nu insista cu asemenea recomandari catre Turcia, Egipt, Pachistan sau Kosovo, unde mii de crestini sint prigoniti sau omoriti?
6. Solicitam repetat si insistent Ministerului Justitiei ca, in conformitate cu alin. 5 al art. 15 din Legea despre culte si partile lor componente, sa fie creat un mecanism functional de asigurare practica a “importantei deosebite si a rolului primordial al Bisericii Ortodoxe” din Moldova. In caz contrar, se va dovedi ca alineatul 5 a fost inclus doar formal, acesta fiind inaplicabil din punct de vedere juridic, lucru care va avea ca urmare reactii si mai active din partea noastra. Cerem Parlamentului RM sa initieze schimbarea Constitutiei RM pentru consfintirea clara si pe deplin euroconforma a caracterului national si istoric pe care il are Biserica Ortodoxa in acest stat.

| mitropolia.md

3 comments

  1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    OARE CINE SUNT STAPANI IN ONU ?OARE NU CEI CE URASC CEL MAI MULT ORTODOXIA SI ANUME JOSNICIA EVREIASCA

  2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

    Biserica Ortodoxa Romana ar putea lua exemplu, in acest sens, de la Biserica Republicii Moldova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*