Tag Archives: antiecumenism

Scrisoare deschisă către Patriarhul ecumenic: Părăsiți calea înșelătoare a ecumenismului și întoarceți-vă la calea neînșelătoare a Ortodoxiei!

O scrisoare deschisă-catapultă către Patriarhul ecumenic a fost trimisă din partea comunităților grec-ortodoxe din America, în care susțin că patriarhul Bartolomeu smintește plinătatea Bisericii și că acțiunile lui sunt împotriva Sfintelor Canoane.

            Urmează textul scrisorii:

Scrisoare deschisă către Patriarhul ecumenic din partea comunităților grec-ortodoxe din America

            Preafericite,

            Suntem mădulare neînsemnate și smerite ale Bisericii Ortodoxe Sobornicești, iar Preafericirea Voastră sunteți Patriarhul ecumenic. Sunteți Părintele nostru duhovnicesc, iar noi suntem fiii duhovnicești ai Preafericirii Voastre. Așa cum nu este cu putință ca fiii firești ai unui părinte să fie indiferenți, văzând pe tată lor că întreține legături extraconjugale, ilegale, cu femei străine, înșelând pe mama lor și că în fiecare noapte se întoarce acasă beat, tot astfel și noi, este cu neputință să rămânem indiferenți, văzându-Vă pe Preafericirea Voastră stând în locul cel dintâi și întreținând legături ilegale și interzise de Biserică cu tot felul de reuniuni eretice, că vă rugați împreună cu reprezentații lor nepocăiți – chiar și cu preotese și episcopese ale ramurilor protestante extreme, care binecuvintează căsătorii între homosexuali și susțin public mișcarea mondială homosexuală -, că disprețuiți dumnezeieștile și Sfintele Canoane Apostolice și ale Sinoadelor Ecumenice, că prevestiți abrogarea panortodoxă a tuturor Canoanele pe care le considerați piedică pentru menținerea acestor legături ilegale și, în general, că vă purtați ca unul amețit de dulcele și amețitorul vin al înaltei vrednicii și al stăpânirii arhierești, răsturnând Sfinte Canoane și tradiții, mutând și modificând „hotare veșnice pe care le-au pus” insuflații de Dumnezeu Apostoli și purtătorii de Dumnezeu Părinți, smintind peste măsură plinătatea evlavioasă a Bisericii și pricinuind vătămare nemăsurată Trupului ei divino-uman.

            Nădăjduim ca tonul mustrător al prezentei să nu fie răstălmăcit. Mustrarea este absolut necesară în societatea umană și mai ales în Biserică. Cuvântul lui Dumnezeu nu numai că îngăduie mustrarea, dar o și impune (Lev. 19, 17; Pilde 9, 8; 10, 10; Efeseni 5, 11; I Tim. 5, 20; II Tim. 4, 2 și altele), numai să se facă cu dragoste, din criterii curate și sincere, fără răutate și patimă, întotdeauna cu intenția îndreptării nedreptăților și cu scopul mântuirii sufletelor. Dumnezeu, așa cum cunoașteți, a dat glas omenesc unui măgar, ca să-l mustre pe proorocul Valaam pentru purtarea sa potrivnică voii dumnezeiești, iar Domnul nostru Iisus Hristos le-a spus fariseilor că, dacă oamenii vor tăcea și vor ascunde adevărul, „pietrele vor striga”. Noi, Preafericite, ca mădulare credincioase ale Bisericii, avem conștiința că suntem mai presus și decât măgarul lui Valaam și decât pietrele neînsuflețite și avem dreptul să pronunțăm cuvânt mustrător, chiar dacă el se adresează Patriarhului ecumenic. continuare »

Episcopia Greco-Catolică de Oradea atacă Bisericile ortodoxe din Bihor

Episcopul Sofronie nu are nimic de obiectat în acestă privinţă..
Episcopul Oradei - Sofronie Drincec

Episcopul Oradei - Sofronie Drincec

În urma deschiderii ecumenice a PS Sofronie al Oradei, fata de greco-catolicism au crescut procesele de revendicare si retrocedare a lacasurilor de cult din Bihor. Dupa cedarea Episcopiei Ortodoxe a doua biserici din zona Beiusului (Valani si Prisaca), impotriva vointei credinciosilor, urmand a se mai ceda inca in cateva sate, procesele au crescut simtitor.
Catolicii spera ca in timpul cat PS Sofronie va fi la Oradea sa poata obtine cat mai multe biserici din Bihor chiar daca in satele respective inca nu au reusit sa adune macar 5 – 7 credinciosi. Pe langa aceasta au actionat in instanta Manastirea de la Stana de Vale ridicata cu binecuvntarea PS Ioan Mihaltan si au redeschis proces schitului Huta care in urma cu cateva luni a obtinut castig de cauza printr-o hotarare definitiva si irevocabila.
PS Sofronie Drincec nu vrea sa dea detalii despre aceste procese iar sub pretextul autoritatii episcopale a dat ASCULTARE preotilor subalterni sa nu faca nici o declaratie cu referinta la acestea astfel incat procesele sa isi urmeze cursul “firesc” fara nici o opozitie din partea preotilor si credinciosilor ortodocsi din satele respective.
Despre toate acestea Sinodul BOR tace cu aceeasi “demnitate” cu care a actionat si in cazul Tanacu, anume: “Sfanta ascultare” de…

Părintele Teofil Părăian

Părintele Teofil Părăian

P.S. Pentru cine nu stia, Parintele Teofil Paraian este duhovnicul Episcopului Sofronie de la Oradea si al IPS Nicolae Corneanu din Banat.

Rătăcirea duhovnicului

[youtube=https://it.youtube.com/watch?v=1LWjye9zQ6A]
___________________________________________________
Rătăcirea mitropolitului
[youtube=https://it.youtube.com/watch?v=G5DU_zMy65U]

Rătăcirea episcopului

[youtube=https://it.youtube.com/watch?v=sKNxv4Dx-Ck]

Poate ca nu intamplator Sinodul BOR promoveaza si sustine insistent imginea parintelui Teofil Paraian.

Miscarea Ortodoxa de Reinviere Monahala