Tag Archives: cancer col uterin

Vaccinarea impotriva HPV, blocata. Se face doar cu acordul parintilor

Campania de vaccinare HPV a fetitelor de clasa a VI-a si a VII-a a fost boicotata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului, care a solicitat, oficial, invocand Conventia ONU, acordul scris al parintilor pentru imunizarea copiilor.
Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei si directiile teritoriale de protectie a copilului au primit o adresa din partea Autoritatii Nationale de Protectie a Copilului (ANPDC) prin care se solicita, in mod expres, acordul scris al parintilor pentru vaccinarea HPV. „Raspunsul MS a fost unul de genul ca ar cunoaste si ei dispozitiile legii si ca vor avea in vedere recomandarile noastre. Ministerul Educatiei ne-a comunicat ca va transmite adresa noastra tuturor inspectoratelor scolare, ceea ce au si facut“, ne-a declarat Mioara Bogdan, secretar general al ANPDC. In adresa ANPDC se atragea atentia ca, potrivit prevederilor Conventiei ONU si a Legii nr. 272/2004, raspunderea pentru cresterea copilului apartine parintilor si ca statul are obligativitatea de a sprijini parintii si copiii in folosirea cunostintelor de baza despre sanatatea copilului. „Vaccinarea HPV nu poate fi facuta decat cu acordul reprezentantului legal al copilului“, se arata in documentul ANPDC. „Vorbim despre un vaccin controversat, asupra caruia nu s-a dat un verdict in ce priveste reactiile adverse“, a afirmat Mioara Bogdan.

Sursa: Ne-cenzurat.ro

Campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin, un EŞEC

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

vaccinareCampania Ministerului Sănătăţii demarată la sfârşitul anului trecut prin programul de vaccinare a elevelor de clasa a IV-a împotriva cancerului de col uterin a fost un eşec.

Vaccinarea fetitelor de clasa a IV-a a început în toamna anului 2008 şi include administrarea a trei doze de vaccin în decurs de şase luni. Astfel, sãptãmâna viitoare începe cea de-a doua tranşã de vaccinãri  pentru elevele care au fãcut primul vaccin anul trecut. Campania Ministerului Sãnãtãţii se desfãşoarã conform urmãtorului program:

– prima dozã: 24 noiembrie – începutul lunii decembrie 2008
– a doua dozã: în cursul lunii ianuarie 2009, în funcţie de data primei vaccinãri
– a treia dozã: la interval de 6 luni de la prima vaccinare – în luna mai.

Fostul Ministrul Eugen Nicolaescu aprecia că în cadrul campaniei de prevenire a infectării cu Virusul Papiloma Uman (HPV) vor fi vaccinate gratuit aproximativ 110.000 de fete, costul total al acţiunii fiind estimat la suma de 23 de milioane de euro.

Ministrul Sănătăţii preciza că această sumă investită pentru vaccinarea preventivă este de trei ori mai mică decât cea cheltuită pentru tratarea femeilor care suferă deja de acestă maladie. După încheierea termenului administrării primei doze, Ministerul Sănătăţii a anunţat cifrele legate de campania de vaccinare a fetiţelor clasa a IV-a împotriva cancerului de col uterin.

Astfel,  între 24 şi 28 noiembrie, medicii care ar fi trebuit să facă vaccinarea au primit 37.714 de refuzuri scrise, ceea ce reprezintă o rată de respingere a vaccinului de 70%. Ministerul Sănătăţii nu a vrut să detalieze judeţele în care s-au făcut cele mai multe vaccinuri.

Cifrele arată că în Bucureşti, din 5.956 de fete care puteau fi vaccinate, doar 193 au fost imunizate. Adică doar 3,2%. Eşecul este şi mai accentuat în restul ţării:

–   în judeţul Bacău, unde există 1.500 de fete de clasa a IV-a, doar doi părinţi au acceptat vaccinarea;
–   în judeţul Cluj, doar părinţii a 41 de copii, din 2.800, au fost de acord;
–   în Satu-Mare, până vinerea trecută, doar 16 fete din 2.056 au făcut vaccinul.

“Dacă aş fi părinte, aş fi reţinut”

În Şcoala Generală numărul 195, din Sectorul 3 al Capitalei, există 66 de fetiţe de clasa a IV-a care pot beneficia de vaccinul gratuit împotriva cancerului de col uterin. Însă, niciunul dintre părinţii celor 66 de eleve nu a fost de acord cu acest vaccin.

Asistentul medical al şcolii ne-a spus că părinţii nu au acceptat acest vaccin şi din cauza lipsei de informare. “Şi chiar dacă pentru orice vaccin există un risc, până acum, niciun părinte nu trebuia să îşi dea acordul pentru un vaccin gripal, de exemplu”, adaugă asistentul.

De asemenea, asistentul cabinetului medical din şcoală a precizat că, în ciuda şedinţelor de informare care s-au ţinut de către conducerea şcolii, părinţii sunt nelămuriţi în privinţa acestui vaccin. “Pentru orice vaccin există un risc şi rezultatele or să se vadă în timp. Eu dacă aş fi părinte, aş fi reţinut în legătură cu acest tratament”, spune asistentul.

“Părinţii nu sunt de accord cu vaccinarea”

Preşedintele Federatiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învaţământ Preuniversitar (FNAP-IP), Mihaela Gună (foto), ne-a declarat că, în general, părinţii nu au fost de accord cu această vaccinare.

“Foarte puţine fetiţe au făcut acest vaccin oferit gratuit de Minister Sănătăţii Publice. Noi (n.r. – FNAP-IP) am acuzat acest minister că nu a făcut o campanile publică de informare cu privire la această boală şi la acest vaccin. FNAP-IP nu a încercat să convingă părinţii nici să-l facă, nici să nu-l facă”, a spus preşedintele Federaţiei.

Mihalea Gună a ţinut să precizeze: “Cu cât părinţii au fost mai informaţi, cu atât mai mult au refuzat vaccinarea copiilor, din cauza risurilor foarte mari şi numeroase menţionate în prospectul vaccinurilor.”

Nemulţumirea generală vine de la faptul că în România au fost aduse două tipuri de vaccinuri împotriva cancerului de col uterin, dintre care unul nu a fost testat îndeajuns. Astfel, testarea celui de-al doilea vaccin se încheie în toamna anului 2009, în condiţiile în care el este comercializat de ceva timp.

“Unul din factorii cei mai importanţi este faptul că Ministerul Sănătăţii Publice a refuzat să ne prezinte contractul de achiziţionare a vaccinului. Acesta ilustrează clar termenii achiziţionarii şi stadiul de cercetare al vaccinului”, a adăugat Mihalea Gună.

Vaccinarea are efecte negative chiar şi asupra unui sistem imunitar sãnãtos

Dr. Rareş Simu, medic specialist în imunologie clinicã şi alergologie, este de părere cã vaccinurile nu sunt suficient testate pentru a fi administrate ca tratament.

“În ultima perioadã, nu se mai ţine cont de indicaţiile efectuãrii unui vaccin, ci se merge pe vaccinarea în masã. De exemplu, un copil sau un tânãr sãnãtos, fãrã alte probleme, nu are nevoie de niciun vaccin antigripal, pentru cã sistemul sãu imunitar este capabil sã facã faţã unei rãceli. Indicaţia, în acest caz, ar fi pentru cei care au imunitatea scãzutã (persoanele vârstnice sau cei care suferã de boli cronice), din motive care pot fi obiectivate prin analize”, explicã situaţia Dr. Rareş Simu.

Pe de altã parte, Rareş Simu spune: “Infecţia cu acest virus se transmite în principal pe cale sexualã. Este adevãrat cã existã şi alte posibilitãţi de contaminare, dar tipurile pentru care existã vaccinul se transmit mai ales pe cale sexualã. Ori, nu este logic sã faci un asemenea vaccin la fetiţe care încã nu şi-au început viaţa sexualã.“

“De asemenea, se presupune cã prin acest vaccin se obţine o imunitate pe termen lung, dar trebuie avut în vedere faptul cã vaccinul nu este utilizat de mult timp pe scarã largã, deci nu se ştie care va fi, de fapt, perioada pentru care asigurã protecţie”, adaugã medicul.

Dr. Rareş Simu ne-a mãrturisit: “Eu fac parte din categoria scepticilor, în practica medicalã am întâlnit numeroase cazuri în care vaccinurile au fãcut mai mult rãu decât bine pacienţilor.”

Lista reacţiilor adverse

Vaccinul se comercializeazã în douã forme, cea mai cuprinzãtoare fiind forma tetravalentã, care oferã imunitate pentru tulpinile 6,11,16 şi 18. Existã şi o formã bivalentã , care conţine doar tulpinile 16 şi 18. Vaccinul nu este gratuit, ci se poate cumpãra de la farmacie şi trebuie administrat cu avizul medicului ginecolog.

Vaccinul se administreazã intramuscular în regiunea umãrului, în trei etape, dupã prima dozã fiind necesar un rapel la douã luni şi unul la şase luni. Preţul unei doze de vaccin este între  400 şi 450 de lei şi sunt necesare trei doze în şase luni. Astfel, pãrinţii ale cãror fetiţe sunt mai mari de clasa a IV-a, vor suporta din bugetul familiei o sumã de bani mare pentru acest medicament controversat.

Lista efectelor adverse prezentate în prospectul vaccinurilor este impresionantă:


Până acum, nu a existat nici un vaccin pe piaţă care să manifeste atât de multe reacţii adverse şi de o variabilitate atât de mare, putând fi afectate aproape toate aparatele şi sistemele organismului.

Cauzã

Societatea Americanã de Studiu al Cancerului a realizat o listã cu cei mai importanţi factori de risc care duc la apariţia cancerului de col uterin :
–    infecţia cu virusul papiloma sau HPV
–    fumatul
–    infecţiile cronice cu Chlamydia
–    administrarea îndelungatã a contraceptivelor orale
–    sarcini multiple
–    tratamentul cu medicamente care contin diethylstilbestrol (DES)
–    un istoric de cancer de col în familie.

Infecţia cu HPV este cel mai important factor de risc în apariţia acestei boli. Existã identificate peste 80 tulpini de HPV dintre care tipurile 16 şi 18 sunt rãspunzãtoare de apariţia cancerului de col uterin în proporţie de 70%. Însã, nu toate femeile care au infecţie cu acest virus dezvoltã cancer de col uterin.

Adevarul.ro

VIDEO : Conferinţă Prof. dr Pavel Chirilă – Gardasil/Silgard, un vaccin controversat

[googlevideo=https://video.google.com/videoplay?docid=8408897483221589844&hl=en]

Firma care produce vaccinul îşi încheie studiul definitiv cu privire la efectele acestuia abia anul viitor. Au fost şi probleme legate de cercetarea în sine”, a avertizat profesorul Pavel Chirilă în cadrul unei conferinţe organizate de asociaţiile “Christiana”, “Pro Vita”, “Sfinţii Martiri Brâncoveni” şi “Rost”.

“Există mai multe aspecte care ne determină să fim rezervaţi în privinţa vaccinului împotriva cancerului de col. În primul rând, firma producătoare îşi încheie studiul definitiv asupra vaccinului abia peste un an. Apoi, vârful incidenţei cancerului de col se înregistrează între 35 şi 55 de ani. Este imposibil de presupus că vaccinarea fetiţelor de 10 ani le va proteja de cancerul de col uterin pentru o perioadă atât de lungă”, spune prof. Pavel Chirilă.
Un alt argument adus de specialist împotriva vaccinării este că HPV (human papiloma virus) nu este considerat cauză a cancerului de col uterin. “National Cancer Institute, din SUA precizează clar că nu a fost descoperită cauza cancerului de col. Specialiştii americani au arătat că numai 0,16% dintre femeile infectate cu HPV au şi cancer de col. În schimb, 70% dintre femeile cu cancer sunt infectate cu HPV, ceea ce demonstrează că nu HPV cauzează această formă de cancer, ci că celulele canceroase se infectează foarte des cu HPV”, a explicat profesorul Pavel Chirilă. Până în prezent s-au înregistrat 10.700 de reclamaţii cu privire la reacţiile adverse şi câteva decese, deşi ele au fost contestate de producători. “Trebuie să abordăm etic această problemă: chiar şi un singur deces contează pentru că poate fi vorba de copilul sau sora noastră”, a mai spus prof. Chirilă. Vaccinul a fost criticat şi pentru preţul ridicat.