VIDEO : Conferinţă Prof. dr Pavel Chirilă – Gardasil/Silgard, un vaccin controversat

[googlevideo=https://video.google.com/videoplay?docid=8408897483221589844&hl=en]

Firma care produce vaccinul îşi încheie studiul definitiv cu privire la efectele acestuia abia anul viitor. Au fost şi probleme legate de cercetarea în sine”, a avertizat profesorul Pavel Chirilă în cadrul unei conferinţe organizate de asociaţiile “Christiana”, “Pro Vita”, “Sfinţii Martiri Brâncoveni” şi “Rost”.

“Există mai multe aspecte care ne determină să fim rezervaţi în privinţa vaccinului împotriva cancerului de col. În primul rând, firma producătoare îşi încheie studiul definitiv asupra vaccinului abia peste un an. Apoi, vârful incidenţei cancerului de col se înregistrează între 35 şi 55 de ani. Este imposibil de presupus că vaccinarea fetiţelor de 10 ani le va proteja de cancerul de col uterin pentru o perioadă atât de lungă”, spune prof. Pavel Chirilă.
Un alt argument adus de specialist împotriva vaccinării este că HPV (human papiloma virus) nu este considerat cauză a cancerului de col uterin. “National Cancer Institute, din SUA precizează clar că nu a fost descoperită cauza cancerului de col. Specialiştii americani au arătat că numai 0,16% dintre femeile infectate cu HPV au şi cancer de col. În schimb, 70% dintre femeile cu cancer sunt infectate cu HPV, ceea ce demonstrează că nu HPV cauzează această formă de cancer, ci că celulele canceroase se infectează foarte des cu HPV”, a explicat profesorul Pavel Chirilă. Până în prezent s-au înregistrat 10.700 de reclamaţii cu privire la reacţiile adverse şi câteva decese, deşi ele au fost contestate de producători. “Trebuie să abordăm etic această problemă: chiar şi un singur deces contează pentru că poate fi vorba de copilul sau sora noastră”, a mai spus prof. Chirilă. Vaccinul a fost criticat şi pentru preţul ridicat.


3 comments

 1. Corneliu Bacauanu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  In primul rind sint un fost elev al Prof Dr Pavel Chirila care mi-a fost mentor la Clinica Medicala a Spitalului de Urgenta din Bucuresti in anii 1980.Am un deosebit respect si admiratie pentru Domnia sa.
  In al doilea rind sint medic in Canada de un numar de ani si in al treilea rind sint tatal unei fetite de 13 ani care nu a primit vaccinul " Gardasil " care a fost orferit gratuit fetelor din clasa a 8-a.
  Vaccinul a fost aspru criticat de cercetatorii Americani si Australieni de o potriva. In Australia , vaccinul a cauzat soc anafilactic si chiar decese.
  Sint intru totul de acord cu opinia exprimata de Prof Dr Pavel Chirila.
  Nu tot ce politica sanitara ofera inseamna ca este si "sanatos.".
  La ora actuala atit in Nord America cit si in lume se pune accentul pe prevenirea bolilor dar asta nu inseamna ca noile vaccinuri trebuie implementate in masa mai ales atita timp cit firmele producatoare nu si-au incheiat cercetarile si statisticile.
  Educatia sexuala a tinerei generatii ramine fundamentul unei politici de prevenire a cancerului de col uterin asa cum NIH (Ministerul Sanatati USA ) mentioneaza si Control of Desease din USA ne asigura.
  Dr Corneliu Bacauanu MD .

 2. Negrea Vasilica

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Asa cum spunea dl.prof. PAVEL CHIRILA,"Firma care produce vaccinul îşi încheie studiul definitiv cu privire la efectele acestuia abia anul viitor. Au fost şi probleme legate de cercetarea în sine”...Asadar, cum altfel se pot cunoaste cel mai elegant efectele vaccinului decat prin inocularea acestuia unor subiecti...Ca urmare cei ce au gasit de cuviinta sa-si vaccineze copii participa in acest fel la cauza "nobila" a cercetarii...?! Cu ce pretz risca poate viata fiicelor lor? Le urez succes!

 1. Pingback: VIDEO: INTEGRAL CONFERINŢA DE PRESĂ - “GARDASIL/SILGARD, UN VACCIN CONTROVERSAT” « Viaţa la ţară

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*