Tag Archives: cluj

VIDEO: Începutul ecumenismului în România

(Video și text) Vă mai aduceți aminte? Zece arhierei și două  mii cinci sute de preoți, studenți și seminariști, monahi și credincioși au protestat la Cluj în 20 martie 1998. Catolicii au aruncat Impărtășania pe jos și i-au scos afara pe ortodocși din Biserica Schimbarea la Față. Începutul Ecumenismului în Romania

(Protestul. Partea I-a)

La 20 martie 1998 a avut loc la Cluj-Napoca un eveniment fără precedent în istoria Bisericii Ortodoxe Române, UNIC CHIAR PENTRU ORTODOXIA UNIVERSALĂ, zece  arhierei și două mii cinci sute de preoți ortodocși ardeleni, profesori, studenți și seminariști, monahi și credincioși au protestat în ordine pășnică la Cluj împotriva greco-catolicilor care au aruncat Sfânta Împărtășanie pe jos (13 martie 1998) și i-au scos afară din Biserica Schimbarea la Față. Scopul acestui protest a fost deshiderea BOR către ecumenism. Vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România. Mitropolitul Bartolomeu al Clujului spune că: ”Ecumenismul este mai mult o politică decât o doctrină și o credință, și fiecare înțelege cum vrea.” Sfântul Munte îl consideră pe Papă ereziarh,iar Vaticanul, un simplu stat, iar nu Biserică canonică. Sfântul Paisie Aghioritul l-a învinuit pe Patriarhul Atenagora pentru lipsa dragostei fața de fii Ortodoxiei, fiindcă a ales să iubească o femeie modernă – biserica papistașă, în schimbul  Mamei noastre Ortodoxe care este modestă. Filounioniștii nu au ”nici miez, nici coajă duhovnicească”. Vorbesc despre unire, deși nu sunt uniți cu Dumnezeu, pentru că nu L-au iubit. Biserica Ortodoxă duce o lipsă  gravă de ierarhi și păstori cu duh patristic, ceea ce explică abaterea Patriarhilor de la credința ortodoxă. Papa și ecumeniștii – Sfântul Nicodim Aghioritul spune despre papistași, în Pidalion, că sunt eretici foarte vechi și nebotezați (Erminie la Canonul 47 Apostolic).”Biserica” papistașă nu este Biserică. Nu are Taine. Hristos, pe planeta Pământ, a întemeiat o singură Biserică. Atunci când rostim Simbolul Credinței, ce mărturisim? Faptul că noi credem ”Întru Una Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică”. Nu a făurit Hristos mai multe Biserici. Papa nu este Biserică. Papistașii nu au Taine.

continuare »

Ecumenistul notoriu Andrei Andreicuț nu se dezminte nici cu ocazia Nașterii Domnului

ecumenism-cluj

Mitropolitul ortodox Andrei Andreicuţ, episcopul greco- catolic Florentin Crihălmeanu şi monseniorul catolic Kovacs Gergely au participat vineri seara, la Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului, la un concert de colinde ecumeniste.

După ce au asistat la recitalurile celor trei formaii prezente, încheiat de corul PSalmodia, dirjiat de preotul Vasile Stanciu, înalţii prelaţi au adresat credincioşilor prezenţi cuvinte de învăţătură, din mesajele pregătite pentru sărbătoarea Crăciunului.

Au luat apărarea orei de religie în școli, însă dacă ne gândim la politica ecumenistă a acestor falși ierarhi, mai bine fără ora de religie decât să fie copiii îndoctrinați cu erezia ecumenismului.

pentru video și mai multe detalii vedeți OradeCluj.

Mitropolitul Andrei Andreicut caterisit sau depus din treapta, conform deciziei Sinodului BOR pe baza Sfintelor Canoane. Cerem respectarea acestor hotarari!

Sinodul BOR a dat urmatoarea decizie in 2008, conform Canoanelor apostolice:

– nu este ingaduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxa Romana sa se impartaseasca euharistic in alta Biserica crestina. De asemenea, nu este ingaduit niciunui cleric ortodox sa concelebreze Sfintele Taine si Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

– cei ce nu se supun acestei hotarari pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxa si, in consecinta, vor suporta sanctiuni canonice corespunzatoare starii pe care o ocupa in Biserica: depunerea din treapta sau caterisirea, in cazul clericilor, si oprirea de la impartasanie a credinciosilor mireni.

Fapta de mai jos, savarsita de proaspatul mitropolit al Clujului, Andrei Andreicut, se incadreaza la ierurgie impreuna cu slujitori ai altor culte, deci sunt 2 variante pentru acest ierarh ce incalca flagrant, fara bun simt, Sfintele Canoane, cat si decizia Sinodului BOR: caterisirea sau depunerea din treapta. Afara cu putregaiul din BOR!

Stiri de Cluj ne informeaza:

“Capii” bisericilor ortodoxa, greco-catolica si romano-catolica din Cluj au sfintit noul sediu al Consiliului Judetean, de pe strada Calea Dorobantilor.
Slujba a fost oficiata de IPS Andrei Andreicut, mitropolitul ortodox al Clujului, de PS Florentin Crihalmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, si de prim-protopopul Bisericii Romano-Catolice Cluj, Kovacs Sandor.
Cei trei ierharhi le-au urat consilierilor judeteni casa de piatra.

Trebuie facute presiuni asupra Sinodului BOR, pentru a se respecta macar hotararile luate de ei in conformitate cu Sfintele Canoane. Asa ceva nu mai putem ingadui. Nu mai e mult si o sa-i vedem si prin sinagogi, cum e cazul patriarhului Serbiei. Si cand stim ca acest ereziarh este cel care a fost chemat si la Aiud, pentru catedrala lui Puric, este cu atat mai dureros pentru viitorul Ortodoxiei din Romania si pentru memoria Sfintilor care s-au jerfit in temnitele comuniste. Un astfel de ereziarh nu face decat sa le intineze memoria si sa duca Ortodoxia in haul ereziilor papiste, antihristice.

Scrieti, va rugam, cat mai multi la aceasta adrese:

Cancelaria Sinodului BOR

  • Adresa : Str. Antim Ivireanul nr.29, Sector 4, 040111 – Bucureşti
  • Tel: +40-21.337.08.37 / 337.08.30
  • Fax: +40-21.337.08.22

Corpul de Inspectie si Control – Biroul de sesizari si scrisori

Citi si: Regula de “aur” a ecumeniştilor : rugaciune fara implicare liturgica

SFINTIRE IN COMUN: Slujba a fost oficiata de IPS ANDREI ANDREICUT, PS Florentin Crihalmeanu, episcop greco-catolic, si de prim-protopopul Bisericii Romano-Catolice Kovacs Sandor