Tag Archives: Credinta si traditii nemtene

A aparut cartea: Credinta si traditii nemtene. O perspectiva crestina asupra vietuirii in lumea contemporana

Mihai-Silviu Chirila, Credinta si traditii nemtene. O perspectiva crestina asupra vietuirii in lumea contemporana, Editura Rotipo, Colectia Spiritualitate, Iasi, 2011, format 135X200, pagini 334.

Mihai-Silviu Chirila, Credinta si traditii nemtene. O perspectiva crestina asupra vietuirii in lumea contemporana, Editura Rotipo, Colectia Spiritualitate, Iasi, 2011, format 135X200, pagini 334.

Volumul Credinta si traditii nemtene s-a nascut din dorinta de a gasi raspunsuri la unele dintre preocuparile omului care vietuieste pe aceste meleaguri, in aceste vremuri ale minciunii institutionale si universale, cum le numea un spirit treaz al epocii.

Cum era si firesc pentru o carte care relateaza despre credintele si traditiile nemtene, Parintele Justin Parvu ne face placerea de a ne rosti un cuvant despre viata de veci si despre buna vietuire in lume, care poate aduce mantuirea. Am considerat cuvantul sau ca o adevarata prefata a acestei lucrari. Subtitlurile au fost introduse de autorul volumului.

Parintele Spiridon de la Petru Voda ne vorbeste despre cumpatare si despre ascultare, doua cai pentru a ajunge la desavarsire. Sfaturile sale sunt de mare folos celor ce vor sa iasa din ritmul demonic al lumii acesteia pentru a reveni la ritmul liturgic in care se desfasoara viata sub ocrotirea Bisericii. continuare »

Despre guvernarea lumii de catre Dumnezeu – emisiunea Credinta si traditii nemtene cu tanarul Silvian Emanuel Man

Credinta si traditii nemtene va propune o discutie interesanta cu tanarul Silvian Man, elev în clasa a XII-a la Colegiul National “Calistrat Hogas” din Piatra Neamt, despre guvernarea lumii de catre Dumnezeu, despre viziunea crestina referitoare la pronia divina.
Planul lui Dumnezeu fata de lumea sa a fost si ramane o doctrina fundamentala a Bisericii crestine. Cum ne integram în acest plan, cum se împaca un plan divin cu libertatea noastra si cum reusim sa ne facem datoria pe care Dumnezeu o asteapta de la noi? Care este locul Duhului Sfant în planul de conducere a lumii în aceasta etapa istorica.

De la viziunea unei lumi conduse de Dumnezeu-Creatorul la deismul viziunilor francmasonizante care populeaza gandirea contemporana, infiltrandu-se chiar si la nivelul viziunii unora dintre crestini.
Urmariti-l pe Silvian Man dand raspunsuri aplicate la toate aceste intrebari si probleme. Felicitari pentru raspunsuri!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=lblczMzT_8k] continuare »