Tag Archives: Iohannis

Iohannis l-a spânzurat pe Avram Iancu la fel ca Csibi Barna: a respins legea pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române”, ca să atragă UDMR în noua majoritate parlamentară

NEIN!klaus-iohannis-stop

Președintele Iohannis a respins legea pentru conferirea titlului de „Erou al Naţiunii Române” lui Avram Iancu pentru a atrage UDMR în noua majoritate parlamentară. Același președinte care nu-i retrage decorația ”Steaua României” lui Laszlo Tokes consideră că nu este cazul ca Avram Iancu să primească titlul de Erou al Națiunii Române!
În felul acesta, președintele României continuă politica compromisurilor grave cu UDMR din interesul de a aduce PNL la guvernare, direcție consacrată o dată cu votul din Parlament pentru scăparea lui Laszlo Borbely de urmărirea penală la care PNL a contribuit din plin.
Pentru cei care au avut iluzii cu privire la politica lui Iohannis, acesta este momentul adevărului. Statul român le-a dat decorații lui Laszlo Tokes, Kelemen Hunor, Marko Bela, Peter Eckstein Kovacs, pentru meritele lor deosebite în slujba României, dar nu este în stare să-i acorde lui Avram Iancu titlul de Erou Național.
Până când statul român nu va învăța să-și respecte eroii, dar îi va premia, în schimb, pe cei care au interese străine României, nu ne putem aștepta să fim respectați. Președintele Iohannis a comis o eroare de neiertat pentru că a respins onorarea lui Avram Iancu în schimbul voturilor UDMR. Pe această cale, trădarea intereselor României va continua cu succes sub mandatul actualului președinte.
continuare »

Roşia Montană se întoarce. Iohannis dorește reluarea negocierilor

rosia montanaGabriel Resources a anuntat, marti, ca vrea o solutie amiabila privind Rosia Montana si a trimis Presedintiei si premierului o notificare prin care cere autoritatilor romane sa se angajeze intr-un proces de consultare, mentionand ca ar putea recurge la arbitraj daca nu se gaseste o solutie pentru dezvoltarea proiectului
Compania a trimis o notificare oficiala catre Presedintele si Prim-Ministrul Romaniei, in numele Gabriel si al anumitor companii afiliate, prin care solicita autoritatilor romane sa se angajeze oficial intr-un proces de consultare. Pentru evitarea oricaror indoieli, Gabriel doreste gasirea unei solutii amiabile in acest diferend care sa duca la dezvoltarea proiectului minier, in beneficiul tuturor partilor implicate“, se arata intr-un comunicat al companiei canadiene Gabriel Resources.
In luna iunie a anului trecut, Camera Deputatilor a respins proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Rosia Montana. O luna mai tarziu, premierul Victor Ponta, afirma ca proiectul Rosia Montana este blocat pana cand nu exista o sustinere politica clara, el adaugand ca, personal, considera ca pentru Romania este mai bine totusi sa fie exploatate toate resursele naturale, inclusiv aurul, daca sunt respectate toate normele de mediu.
Comunicatul mentioneaza ca Gabriel Resources nu a initiat nicio cerere de arbitraj sau vreun alt demers in instantele internationale de arbitraj si ca isi mentine angajamentul “ferm” de a dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana.
Presedintele Klaus Iohannis a precizat ca pozitia sa privind Rosia Montana nu s-a schimbat, prin faptul ca a ajuns presedintele Romaniei, si a mentionat ca in opinia sa, proiectul nu a fost bine abordat.
Trebuie revazut, sunt foarte multe aspecte. Nu este treaba presedintelui sa renegocieze contractele, nici treaba presedintelui sa spuna ce solutii tehnice exista, dar este treaba mea sa spun ca, dupa parerea mea, asa cum a fost conceput proiectul, mie nu mi se pare potrivit si sa invit pe cei care sunt implicati, direct, sa reia discutiile”, a mentionat Iohannis, citat de Mediafax.
Seful statului a mai spus ca fara o negociere buna, serioasa si aplicata, lucrurile nu vor putea fi rezolvate, iar negocierea trebuie sa aiba loc intre firma care doreste sa investeasca si reprezentantii Guvernului Romaniei. ”Sunt convins ca o astfel de discutie se poate purta”, a adaugat Iohannis.
El a mai spus ca, in privinta gazelor de sist, ”deja are impresia ca problema se rezolva de la sine, datorita scaderii pretului hidrocarburilor, in esenta a petrolului”.
”Lucrurile s-au schimbat radical si deja exploatarea gazelor de sist, cel putin in zona noastra, nu cred ca mai este in zona rentabilitatii”, a mai afirmat Iohannis, precizand ca tehnologia nu este noua, dar nu a fost folosita, pentru ca nu era rentabila, cresterea pretului petrolului ducand la interesul pentru acest tip de exploatare. ”Impresia mea este ca acum, in aceasta etapa, interesul pentru gazele de sist este in scadere”, a precizat Iohannis.

Iohannis într-un tur ecumenist prin România? Mâine la catedrala ortodoxă din Sibiu, după ce de Crăciun a fost la catolici

rp_pathmediaimages2015-0101031344-1480133327.jpgSibiu: Președintele Iohannis va participa duminică la liturghie, în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă

Președintele Klaus Iohannis va participa duminică, începând cu ora 10,00, pentru prima dată în calitate de șef de stat, la slujba oficiată de mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, în Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu…

Ultima dată când Klaus Iohannis a participat la o slujbă în Catedrala Mitropolitană din Sibiu, a fost în urmă cu patru ani, în 2011. Atunci el a fost prezent la slujba de canonizare a mitropolitului Andrei Șaguna, alături de Traian Băsescu și Victor Ponta…

AGERPRES/(A — autor: Isabela Paulescu, editor: Cristina Tatu)

Cu siguranță a fost sfătuit de consilieri, dacă ne gândim la blasfemiatoarea de Pipidi sau jidano-securistul MRU. Neamțul nu pare atât de diabolic, pe cât de pămpălău poate fi, încât să-l ducă de nas niște “pacifiști”. Dar ce să ceri de la niște politruci, când însuși mitropolitul Laurențiu Streza este un promotor al ecumenismului:

Mitropolitul Ardealului este primul înalt ierarh ortodox de la care a cerut binecuvântare fostul edil al Sibiului când a decis să candideze la Președinția României. În septembrie, după întâlnirea cu Iohannis, mitropolitul Streza mărturisea că i-a dat câteva sfaturi de urmat, ca președinte al țării.

Întrebat dacă îl consideră un bun creștin pe fostul primar, care nu este ortodox, ci luteran, mitropolitul Streza a răspuns: “Dacă e bun creștin, trebuie să dovedească fiecare. Nu am criterii de evaluare pentru nimeni, ci doar sfaturi și sprijin și binecuvântări pentru toți cei care vor să fie prin faptele lor buni creștini”.

laurentiu_streza1Acesta a comentat vizita preşedintelui, printr-o scurtă declaraţie pentru stiripesurse.ro.

“Este iniţiativa dânsului. Noi nu avem nicio sărbătoare. Este o duminică obişnuită şi a dorit să participe la slujba de la Catedrala Mitropolitană. Nu trebuie să cred eu nimic. Ce crede dânsul. Noi ne bucurăm, este cel mai înalt demnitar din stat. Fiecare, la rândul lui, a fost cinstit cum s-a cuvenit. De la primul preşedinte şi până la cel actual. Nu de mine depinde absolut nimic”, a declarat mitropolitul.

Întrebat ce părere are despre petiţia online prin care se cerea convertirea lui Iohannis la ortodoxie, pentru a putea fi pomenit în timpul slujbelor, Î.P.S. Laurenţiu Steza a mai declarat: “Nu pomenim pe nimeni cu nume. Când pomeneşti pe conducătorii ţări, pomeneşti pe toţi. Pe toţi demnitarii, pe toţi dregătorii, pe toţi din armata ţării. Nu pomeneşti nominal. Când omul face un pas spre tine, comentăm. El e în vacanţă în Sibiu, unde îşi are domiciliul, şi vine în vizită la catedrala noastră, unde a mai fost, nu e prima dată. Nu avem ce să pregătim nimic, liturghia e aceeaşi. E un lucru frumos şi ne bucurăm, nu e o senzaţie extraordinară care se va termina cu nu ştiu ce declaraţii. Din contră, e o cinstire reciprocă. Întotdeauna, toţi am ştiut să cinstim pe cei pe care i-a ales poporul. Pentru noi este o bucurie şi îl primim cu bucurie. Dacă dăm cinste altora, suntem cinstiţi şi noi, dacă nu, nu.”

| ziuanews

La tv se mai propaga ideea că e foarte bine ce face actualul președinte, chiar să înmulțească astfel de vizite, amintindu-se de faptul că la București se va construi o catedrală… a Neamului? Oare acesta să-i fie scopul? O catedrală a neamului ortodox, neortodox? Pare deja un exercițiu pentru obișnuirea cu “unicul lider”…