Tag Archives: ora de religie

Ecumenistul notoriu Andrei Andreicuț nu se dezminte nici cu ocazia Nașterii Domnului

ecumenism-cluj

Mitropolitul ortodox Andrei Andreicuţ, episcopul greco- catolic Florentin Crihălmeanu şi monseniorul catolic Kovacs Gergely au participat vineri seara, la Catedrala Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului, la un concert de colinde ecumeniste.

După ce au asistat la recitalurile celor trei formaii prezente, încheiat de corul PSalmodia, dirjiat de preotul Vasile Stanciu, înalţii prelaţi au adresat credincioşilor prezenţi cuvinte de învăţătură, din mesajele pregătite pentru sărbătoarea Crăciunului.

Au luat apărarea orei de religie în școli, însă dacă ne gândim la politica ecumenistă a acestor falși ierarhi, mai bine fără ora de religie decât să fie copiii îndoctrinați cu erezia ecumenismului.

pentru video și mai multe detalii vedeți OradeCluj.

Pentru menținerea orei de religie în clasa pregătitoare

A izbucnit un nou atac împotriva religiei: bezbojnicii din toate ţările sunt indignaţi că în clasa pregătitoare va exista un curs de religie. În paralel, homosexualii de la ACCEPT au declanşat o campanie de propagandă în şcoli. Cursurile de religie sunt opţionale, părinţii care nu vor să îşi lase copiii să cunoască astfel de detalii periculoase… au această opţiune. Ideea este că bezbojnicii cer oficial scoaterea cursului de religie din clasele pregătitoare (se folosesc şi de scandalul din jurul acestei poveşti). În mod clar, populaţia României este majoritar religioasă şi majoritar de confesiune ortodoxă. Proiectul orelor de religie pentru clasa pregătitoare este în faza de consultare publică.

Trimiteţi un e-mail la adresa [email protected] Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza, ca să vă exprimaţi opinia în favoarea introducerii orei de religie la clasa pregătitoare. Puteţi face acest lucru până pe 15 martie 2012. Un e-mail se scrie în câteva minute, scoaterea orei de religie de la şcoala pregătitoare este pentru mulţi ani! Anunţaţi cât mai mulţi oameni să trimită mesaje pentru păstrarea religiei în clasa pregătitoare!

Patriarhia Romana argumenteaza necesitatea orelor de religie. Nadajduim ca din aceste ore va lipsi si propaganda secular-umanista numita ecumenism

Patriarhia Romana: Refuzam oferta vidului spiritual!

 

Raspuns al Patriarhiei Romane la campania „Stop indoctrinarii religioase in scoli”, lansata de Asociatia Secular Umanista din Romania (ASUR):

ASUR: „Prevederile legii 1/2011 in privinta predarii religiei in scoli vin in contradictie cu Constitutia Romaniei, cu legea privind protectia si promovarea drepturilor copilului, cu codul muncii si chiar si cu legea cultelor.”

Predarea religiei in scolile de stat se face in conformitate cu art. 32, alin. (7) din Constitutia Romaniei: „Statul asigura libertatea invatamantului religios, potrivit cerintelor specifice fiecarui cult. In scolile de stat, invatamantul religios este organizat si garantat prin lege”. In mod similar, Legea educatiei nationale prevede in art. 18, alin. (1): „Elevilor apartinand cultelor de stat, indiferent de numarul lor, li se asigura dreptul constitutional de a participa la ora de religie, conform confesiunii proprii”.

Daca Legea educatiei nationale se afla in conflict cu Constitutia Romaniei, este misiunea Curtii Constitutionale sa decida. Interpretarea oferita de ASUR este una tendentioasa, menita sa legitimeze aceasta actiune de denigrare a Bisericii Ortodoxe Romane (BOR). De altfel, tonul profund anti-BOR arata ca ASUR promoveaza un umanism antireligios. ASUR se face astfel continuatoarea procesului de ateizare „prin informare”, pe care comunismul l-a propus Romaniei, timp de 45 de ani, cu roadele dureroase pe care le resimtim si acum.

ASUR: „Lipsa unui mecanism de inscriere voluntara, pe baza unei decizii informate a parintilor si a elevilor, instaureaza obligativitatea de facto a studierii religiei in scoala, fapt ce violeaza art 29, al. (1) din Constitutie.”

In conformitate cu art. 32, alin. (1) si art. 3, alin. (1) din Legea nr. 489/2006 privind libertatea religioasa si regimul general al cultelor, este obligatorie prezenta religiei printre celelalte discipline din schema orara (nu la dispozitia conducerii scolii), dar nu este obligatorie participarea elevilor la ora de religie. La solicitarea scrisa a elevului major, a parintelui sau a tutorelui legal constituit, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie; in acest caz, situatia scolara se incheie fara disciplina religie (art. 18, alin. (2) din Legea educatiei nationale). Aceasta prevedere a legii este adusa la cunostinta parintilor de catre diriginti sau invatatori, la inceput de an scolar. continuare »