Tag Archives: securitate

Părintele Justin: Suntem în starea de executare a canoanelor prin prisma securităţii

Parintele Justin Parvu-1948_1De ce a fost luată Biserica de securitate în 1948? Pentru că în Biserică nu mai vorbea nimeni decât ceea ce se spunea la protopopiat, iar protopopiatele nu vorbeau decât ce li se dicta de sus şi aşa a rămas poporul acesta aproape 100 de ani în ignoranţă.

Iar acum trebuie să formezi oamenii să pună mâna să citească o carte. Întreb pe nişte studenţi care au trecut pe aici: „Sunt trei luni de vacanţă. Aţi citit vreo carte?” N-au citit. Ce faci cu ei, când se mai formează? Trebuie să fie o continuitate de generaţii în pregătirea asta a noastră ca să fie modele şi în Biserică, şi în şcoală, şi în familie. Mai sunt şi azi profesori care îşi încep orele cu rugăciune, dar puţini. continuare »

Şefii Jandarmeriei Române sunt foşti ofiţeri de Securitate. Vânătorii de anticomunişti, la panoul de onoare

Şefii Jandarmeriei Române sunt foşti ofiţeri de Securitate. Vânătorii de anticomunişti, la panoul de onoare

Brutalitatea intervenţiilor jandarmilor în Piaţa Universităţii, legăturile strânse cu PDL nu sunt deloc întâmplătoare. Jandarmeria română este condusă la vârf de doi foşti ofiţeri de Securitate.

Foşti securişti, numiţi în 2011 la conducerea Jandarmeriei

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonelul Costel Gavrilă, şi şeful Statului Major al Jandarmeriei, colonelul Adrian Faur, sunt foşti ofiţeri de Securitate. În CV-ul celor doi apare informaţia mincinoasă că ar fi absolvit cursurile Şcolii de Ofiţeri de Jandarmi de la Băneasa. Amândoi au urmat cursurile între 1984 şi 1987, dar în perioada respectivă nu exista Jandarmeria, iar denumirea era Şcoala de Ofiţeri de Securitate Băneasa.

Cei doi şefi ai Jandarmeriei au şi „profesat” sub culorile Securităţii, chiar dacă la trupele de Securitate. Costel Gavrilă a fost comandant de pluton la UM 0843 din Câmpulung între 1987 şi 1990, iar Adrian Faur a fost comandant de pluton şi comandant de companie la UM 0866 Sf. Gheorghe. Cei doi ar trebui să iasă în public şi să precizeze dacă efectivele pe care le-au condus în timpul regimului comunist au avut misiuni de luptă în perioada 17-22 decembrie 1989. Menţionăm că în decembrie 1989, înaintea căderii lui Nicolae Ceauşescu, trupele de Securitate au fost utilizate în acţiuni represive.

Ceea ce şochează este faptul că actuala Putere, sau mai precis Traian Băsescu, a numit în funcţii doi foşti ofiţeri de Securitate în anul 2011, adică la 22 de ani de la căderea comunismului. La începutul anilor ’90, Ion Iliescu a fost virulent criticat pentru că a menţinut securişti în serviciile secrete, jandarmerie şi poliţie. Numirea în 2011 demonstrează că actuala Putere nu are nici cea mai mică intenţie de a ţine cont (măcar) din punct de vedere moral de lustraţie.

Vânătorii de anticomunişti, la panoul de onoare

Pe site-ul Jandarmeriei române există „Galeria comandanţilor”. Aici tronează portretele celor care au condus Jandarmeria încă de la începuurile ei, din a doua jumătate a secolului 19. Surprinzător, tot aici sunt expuse şi portretele celor care au comandat Trupele de Securitate. (Menţionăm că, în 1949, Jandarmeria a fost desfiinţată şi înlocuită cu Trupele de Securitate.) Îi regăsim la acest veritabil panou de onoare printre alţii şi pe generalul Ieremia Popescu (comandant al trupelor de Securitate între 1949 şi 1954), generalul Stelian Staicu (comandant între 1954 şi 1956) şi Ioan Şerb (comandant între 1956 şi 1964). Cei trei au comandat trupele de Securitate în perioada 1949-1960 în care acestea s-au „remarcat” prin vânătoarea de anticomunişti mai mult sau mai puţin organizaţi în grupări de partizani. Sub gloanţele trupelor conduse de cei trei au căzut foarte mulţi dintre cei care s-au ridicat împotriva regimului comunist. Tot în perioada respectivă, trupele de securitate au fost utilizate în acţiuni represive împotriva agricultorilor care refuzau să intre în cooperative şi au mai fost utilizate în orice acţiune de forţă ale statului comunist. A expune astfel de personaje la panoul de onoare reprezintă o jignire pentru cei care au murit şi pentru cei care au fost prigoniţi în timpul regimului comunist.

Uite Securitatea, nu e Securitatea

Tot pe site-ul Jandarmeriei este postat şi istoricul instituţiei. În text apare la un moment dat următoarea formulare: „Prin Ordinul nr. 10052 din 23 ianuarie 1949 al secretariatului pentru trupe al M.I. se înfiinţează Trupele de Securitate. Ulterior, toate trupele de jandarmi şi centrele de instrucţie trec la Comandamentul trupelor de Securitate, pe când toată Jandarmeria rurală se subordonează Direcţiei Generale a Miliţiei. Aceasta a pus capăt, pentru un timp, existenţei principalei instituţii organizată militar în România democrată pentru paza, protecţia şi menţinerea ordinii constituţionale şi de stat, pentru apărarea libertăţii cetăţeneşti, a proprietăţii, a persoanelor fizice şi juridice”. Ţinând cont de aceste informaţii din „Istoricul Jandarmeriei”, se impun următoarele întrebări: de ce coloneii Gavrilă şi Faur nu recunosc în CV-ul lor că au fost ofiţeri în fosta Securitate şi au „botezat” şi au încercat prin utilizarea denumirii de Jandarmerie în anii în care ea era desfiinţată să păcălească opinia publică? Din moment ce între 1949 şi 1990 Jandarmeria nu a existat, de ce în galeria comandanţilor apar şi şefii Trupelor de Securitate? Menţionăm că, pentru uzul publicului larg, pe Wikipedia, sunt prezentaţi doar comandanţii din perioada de până în 1949 şi din 1990 încoace.

Lucian Gheorghiu, Sursa: Cotidianul

Transparency International: România, prima țară din Europa continentală care a adoptat o lege dedicată protejării informatorilor

centrala securitateRomania se numara printre singurele patru tari din UE-27 – alaturi de Luxemburg, Slovenia si Regatul Unit – care au ‘baze legale de protectie pentru informatori care sunt considerate a fi avansate‘, arata organizatia neguvernamentala Transparency International intr-un raport pe aceasta tema.

In 2004, scrie Transparency International in analiza din raport dedicata profilului tarii noastre, Romania devine prima tara din Europa continentala care adopta o lege dedicata protejarii informatorilor. Desi Legea privind protectia informatorului ii protejeaza doar pe angajatii guvernamentali, ea este una dintre cele mai profunde astfel de legi din Uniunea Europeana, conform textului raportului, publicat pe site-ul organizatiei.

Celelalte tari analizate sunt impartite in doua grupuri: cele care acorda protectie denuntatorilor, dar insuficienta (16 tari), si cele unde ar fi mai bine sa te gandesti de doua ori inainte sa dezvalui informatii sensibile (sapte tari). In mod curios, Finlanda, in general considerata ca fiind o democratie extrem de deschisa, este inclusa printre cele din urma, observa publicatia electronica Presseurop.

Conform raportului, intitulat ‘Denuntarea in Europa. Protectiile juridice pentru denuntatori in UE‘, denuntatorii sunt esentiali pentru democratie. Lor ar trebui, prin urmare, sa li se garanteze protectie, nu in ultimul rand de catre guvern. Cu toate acestea, majoritatea tarilor europene nu ii protejeaza pe cei precum fostul colaborator al NSA Edward Snowden, dispusi sa dezvaluie coruptie sau practici ilegale.

De ce toate tarile UE – si toate tarile din lume – au nevoie de legi pentru a-i proteja pe denuntatori de represalii si de a le oferi cai sigure pentru a raporta faptele rele?” – intreaba Transparency International.

| Agerpres

Bugetul pentru spioni – serviciile secrete, de două ori mai mare decât la Sănătate

centrala securitateV-aţi gândit vreodată câţi agenţi secreţi are ţara noastră? Un răspuns clar vine chiar din bugetele a patru servicii secrete. Mai exact, SRI, SIE, STS şi SPP ar avea împreună aproape 15 mii de angajaţi.
Asta înseamnă un agent secret la fiecare 1200 de români. Şi cu un aşa arsenal de angajaţi, bugetele spionilor sunt pe măsură. Celor patru servicii secrete au de două ori mai mulţi bani decât Ministerul Sănătaţii.

În ţara noastră sunt aproximativ 40 de mii de medici. Bugetul alocat de executiv pentru 2014 pentru Ministerul Sănătăţii este de aproape 730 de milioane de lei. În schimb, Guvernul a fost mult mai generos cu cei din serviciile secrete. La o analiză simplă a bugetelor pentru salarii ale SRI, SIE, STS şi SPP se observă clar că acestea sunt aproape duble faţă de cel al Sănătăţii.  Adică de peste 1,3 miliarde de lei. Asta fără să luam în calcul alte trei servicii de protecţie DGA, DGIPI şi DIA.

Să le luăm însă pe rând.
Serviciul Român de Informaţii pare că a tras lozul cel mare la împărţirea banilor. A primit peste 880 de milioane de lei. Cu 150 de milioane mai mare decât cel al Ministerul Sănătăţii. Colegii lor de la SIE au fost ceva mai ghinionişti. Au primit “doar” 128 de milioane de lei.
Un buget la fel de generos a primit şi STS. Mai exact 188 de milioane de lei. Iar pentru SPP au fost alocaţi aproape 120 de milioane de lei.
În bani sau în natură, sumele primite de agenţii secreţi pe lângă salariul de bază sunt de ordinul sutelor de milioane de lei. Dacă la SRI se dau mulţi bani pentru asistenţa socială sau pregătirea personalului,  la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale se cumpără multă mâncare. Cam de 24 de milioane de lei. Şi la SPP s-au alocat bani mulţi pentru normele de hrană, dar şi pentru condiţiile de muncă.

Dacă am împărţi bugetul agenţilor la cât este un salariul brut într-o astfel de instituţie de stat am avea aproximativ 14.100 de agenţi secreţi. Câte un agent pentru fiecare 1200 de români. Tot în funcţie de bugete, peste 9200 ar lucra în SRI, 1500 la SIE, 2600 la STS şi 800 la SPP.

Un document atestă că Laszlo Tokes a fost informator la Securitate

În 1992, Ioan Itu a publicat, în revista Tinerama, angajamentul de informator al lui Tokes.

La câteva zile după ce am publicat, am dat un interviu telefonic la Radio Budapesta. În acelaşi timp era pe circuit la Lazlo Tokes, a fost în paralel interviul. În momentul în care a fost întrebat de jurnaliştii de la Radio Budapesta cum explică semnătura lui pe acel angajament, a spus: “Am semnat şi eu ca atâţia alţii”. (…) Nu a avut tupeul să mă dea în judecată“, a spus jurnalistul Ioan Itu, în direct, la Antena 3.

Realizatorul Răzvan Dumitrescu a afirmat că, de multe ori, o astfel de poveste ar însemna o îngropare de carieră politică, pentru domnul Tokes pare să fie o propulsare.

Ioan Itu a adăugat: “A fost sprijinit de un alt colaborator al Securităţii, care e în fruntea statului. Ce să ne mai ascundem după deget? Ăsta-i adevărul!“.

Cum erau ascultaţi românii înainte de 1989. Securitatea înregistra şi ce vorbeai în somn!

centrala securitateUn fost şef de Securitate a povestit pentru „Adevărul” cum şi cu ce mijloace tehnice se făceau interceptările telefonice înainte de 1989.
În urmă cu câteva luni s-a aflat că Statele Unite ale Americii derulează, de aproape şase ani, un program secret denumit PRISM, prin care are acces la serverele celor mai mari reţele sociale şi servicii de email şi date din lume. În România, deputatul PSD Sebastian Ghiţă a anunţat că va depune o iniţiativă legislativă prin care Serviciul Român de Informaţii (SRI) să primească permisiunea de a asculta şi convorbirile telefonice care se fac de pe cartele pre-plătite.

Toate acestea au deschis noi discuţii despre cât de supravegheaţi suntem de serviciile secrete. Iar românii sunt sensibili la astfel de subiecte după decenii în care au trăit sub teroarea că Securitatea vede şi aude tot. Aurel Ţambrea, fostul şef al Securităţii din judeţul Vrancea, a dezvăluit pentru „Adevărul” cum era supravegheată populaţia României înainte de Revoluţie.

“Adevărul”: Cum era înainte de 1989? Sunt atâtea poveşti despre ascultările făcute de  Securitate, interceptări telefonice, microfoane puse în locuinţe…

Aurel Ţambrea: Domnule, după Revoluţie au fost atâţia care s-au bătut cu pumnul în piept: „M-aţi ascultat, mi-aţi făcut, mi-aţi dres”. Ca să înţelegeţi cum stătea treaba, noi, la Vrancea, nu aveam decât zece magnetofoane incorporate cu care făceam ascultările. Plus că noi nu puteam asculta fără aprobarea procurorului şi nici nu-mi dădea voie să ies cu ascultarea ca probă în justiţie. Nu ţi-o lua în considerare.

Mulţi n-o să vă creadă când spuneţi că ascultaţi numai cu aprobarea procurorului.

Aşa era, eu nu spun minciuni. Trebuia să faci un raport, să documentezi, să arăţi care e situaţia. La vreme aceea procurorul era cel care aproba, nu judecătorul. Şi având numai zece magnetofoane erai obligat să selectezi ce e mai important, nu aveai cum să asculţi tot judeţul. Astea sunt legende. continuare »

Libertatea pe cartelă

carteleDictatura comunistă ne dădea mâncare în raţii pe cartele. Azi, “noua democraţie capitalistă” vrea să ne raţionalizeze libertatea pe cartelele pre-plătite la serviciile de telefonie mobilă. Aflăm abia după un an că USL-ul a decis în CSAT să se treacă la interceptarea, înregistrarea și urmărirea milioanelor de cartele pre-plătite ale utilizatorilor din România.

Mass-media românești sunt foarte discrete în acoperirea “cazului Snowden”, dar în realitate este vorba de un uriaș scandal internațional care depășește cu mult granițele unui simplu conflict diplomatic. Și ce descoperim? Că chiar și după ce Snowden a dezvăluit lumii întregi că libertățile omului sunt încălcate de serviciile secrete americane – și în mod sigur și de cele ale altor state -, după ce The Guardian este principalul aliat din mass-media al fostului agent CIA, după ce Merkel, Hollande și alți politicieni grei europeni cer socoteală USA pentru activitatea de spionaj asupra unor guverne și instituții din Europa, Dl. Ponta declară senin: “Este o decizie adoptată în luna august a anului trecut de către CSAT şi, de atunci, am progresat în ceea ce priveşte procedurile de implementare, pentru că în acest moment sunt peste 10 milioane de cartele pre-plătite (…). Nu doar că o susţin, eram în CSAT, dacă nu mă înşel era în perioada mandatului interimar al domnului Antonescu, (…) erau toţi miniştrii acolo, şi a fost adoptată această decizie imediat după atentatul din Bulgaria, unde atacatorii au folosit cartele pre-plătite”. continuare »

Furtul recent de armament = marirea gradului de monitorizare a populatiei ?!?!

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta !

Va redam mai jos un anunt primit de la un comentator. Nu stim cat de plauzibil poate fi, dar se pare ca mai multi apropiati de-ai nostri s-au gandit la asa ceva. Este doar un scenariu ! Luati-l ca atare !jandarmizo2

Anuntul pe care il fac este foarte IMPORTANT; ieri am aflat din presa si astazi am inteles ca s-a “zvonit” si la radio ca s-au furat ARME dintr-un depozit din Romania. In cadrul anuntului se spunea ca deja lipseste si o cantitate importanta de munitie de diferite tipuri. Acest anunt nu este deloc intamplator in contextul in care ne aflam. Stim cu totii ca in America cand a fost vorba sa se instaureze un regim de control foarte bine pus la punct s-a invocat atentatul de pe 11 septembrie. Acum la noi, oamenii tocmai incep sa se trezeasca si sa vada cine ii conduce atat din punct de vedere politic, cat si religios. Si aceasta “disparitie” a unei cantitati importante de arme este sigur in legatura cu eventualele “masuri de securitate” care deja au fost luate :  s-a declarat alerta de GRADUL I. Trebuie sa intelegem ca aceste miscari diversioniste, menite sa “imprastie” atentia oamenilor si s-o distraga de la adevarata problema a MICRO-CIPURILOR, vor fi cu siguranta in crestere, pentru a slabi forta de reactie si pentru a o imprastia in diferite zone de interes. Totodata, trebuie sa intelegem faptul ca MASONERIA se afla la baza acestor actiuni VICLENE prin care poporul ROMAN este inselat pas cu pas prin tot felul de “masuri” adoptate, gen “instaurarea gripei aviare”, introducerea prin decret parlamentar(!) a sarii iodate in alimentatia romanului, fie ca vrea, fie ca nu vrea, inocularea vaccinurilor ucigase la fetitele din Romania etc. Cum se explica faptul ca au disparut atatea arme in contextul in care pana si in unele universitati din Romania si in unele camine studentesti s-au instalat CAMERE de LUAT VEDERI??? 0801_policecameras01Cu atat mai mult, intr-un depozit de armament, trebuia sa fie asigurata o SECURITATE MAXIMA… Lupta trebuie sa fie, cel putin din partea noastra, a ROMANILOR CRESTINI ORTODOCSI, PE FATA, caci se pare ca guvernul Romaniei, parlamentul, mass-media si Patriarhia lupta VICLEAN. Pai cum se poate ca in cazul “gripei aviare” sa vuiasca efectiv de zeci de ori pe zi radiourile si TV.-ul si in cazul MULT mai GRAV al MICRO-CIPURILOR sa asistam la o PENIBILA TACERE, prin care, de fapt, avem deja un RASPUNS: ca majoritatea celor care sunt “in fruntea” ROMANIEI, fie ca este vorba despre politica, fie ca este vorba despre religie, sunt deja “vanduti” banului si intereselor de o cu totul alta natura, fata de interesele DUMNEZEIRII de a SALVA ce se mai poate salva in ROMANIA.

Concluzia este ca cea care trebuie cu adevarat DESFIINTATA in primul rand este MASONERIA din ROMANIA. Pentru aceasta trebuie sa fie instaurata o CAMPANIE de STRANGERE de SEMNATURI in fiecare oras din TARA. Fara acest pas foarte important va fi foarte greu, ca sa nu spun, aproape imposibil, sa luptam cu oameni care sunt pozitionati peste tot in posturi cheie in mai toate functiile de conducere di Romania: sanatate, cultura, alimentatie, agricultura etc.

Reportaj cu privire la acest subiect

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=o1zYeh4fRik]