Tag Archives: Silvian Emanuel Man

Cenzură şi atac la libertatea de exprimare: Universitatea A.I.Cuza trimite studenţi în JUDECATĂ din cauza siglei cu Sfântul Gheorghe

ls-iasi-data-in-judecata

Acţiune în stil COMUNIST la Iaşi: Studenţi trimişi în JUDECATĂ din cauza Sfântului Gheorghe! Universitatea A.I.Cuza îl consideră „simbol NEADECVAT”

La 25 de ani de la căderea regimului comunist, iată că există instituţii ale statului român care consideră că libertatea religioasă şi icoanele creştine constituie „simboluri neadecvate”.

Acest lucru se întâmplă la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, acolo unde conducerea  a acţionat în instanţă Liga Studenţilor pentru că foloseşte „simboluri neadecvate”, respectiv pe Sfântul Gheorghe, se arată într-un comunicat de presă primit la redacţie.

LS Iaşi consideră că acţiunea Universităţii „este o acţiune total antidemocratică, nedemnă de o instituţie publică la 25 de ani de la căderea regimului comunist„.

Pe parcursul ulstimilor doi ani de la reînfiinţare, Liga Studenţilor a sesizat o serie de nereguli şi abuzuri ale conducerii Universităţii „Cuza”, trimiţând conducerii o serie de solicitări, memorii şi petiţii, precum şi notificări la Ministerul Educaţiei Naţionale. În loc să dea curs solicitărilor studenţilor, conducerea instituţiei a cerut Ligii să îşi schimbe denumirea, deşi aceasta a fost acordată de Ministerul Justiţiei, fiind folosită şi în perioada anilor 1989-2001, când Liga a activat. La jumătatea lunii decembrie, Universitatea a acţionat Liga Studenţilor în instanţă la Judecătoria Iaşi, justificând în presa locală că a făcut aceasta „pentru a nu mai răspunde cererilor ligii”.

continuare »

Cel mai activ STUDENT ROMÂN îndeamnă tinerii să lupte împotriva totalitarismului din Universităţi

silvian emanuel man Oana Valentina Fîrţigu EXCLUSIV Cel mai activ STUDENT ROMÂN îndeamnă tinerii să lupte împotriva totalitarismului din Universităţi: Uniţi în cuget şi simţiri, am putea întoarce România pe făgaşul ei normal! Cine doreşte o studenţie obsedată de petreceri şi carierăÎntre reacţiile post electorale şi scenariile post-electorale, puţini au fost aceia care au remarcat că se întâmplă şi lucruri concrete în această ţară. Printre cei care nu se mulţumesc să dea doar like and share se numără studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Ei sunt moştenitorii direcţi ai primei organizaţii studenţeşti independente din România şi a studenţilor care au opus rezistenţă comunismului la finalul anilor 40, dar şi liderilor studenţimii din anii 90 care au obtinut toate beneficiile de care se bucură azi studenţii români.

Săptămâna trecută, aceştia au reuşit să ţină primul protest studenţesc din ultimii 11 ani. Chiar dacă mulţi se îndoiau de acţiunea lor, tinerii din Iaşi nu s-au dat bătuţi şi din lista lor de revendicări au reuşit să obţină, totuşi ceva. Nu au lipsit intimidările, dar şi momentele de lumină. Despre toate acestea şi multe altele, am stat de vorbă cu charismaticul lider al Ligii Studenţilor din Universitatea AI. I. Cuza, Silvian-Emanuel Man.

Silvian, cum a fost la protest?

Având în vedere că este primul protest faţă de conducerea instituţiei din ultimii 11 ani, pentru unii a fost un element de noutate, dacă nu de şoc. Unii profesori au susţinut tacit iniţiativa, iar alţii au îndemnat studenţii, încă de la începutul săptămânii, să nu se ducă la protest. Au fost intimidări. Sala unde s-a desfăşurat protestul a fost blocată la o intrare, iar pe partea cealaltă, pe la rectorat, s-au baricadat şi au au chemat poliţia de proximitate.

Ce penibil…

Ei (cei din conducerea universităţii – n.n.) nu înţeleg că noi nu am face scandal, dar am avut nişte cereri de bun simţ şi nu le-au primit. Am făcut toţi paşii necesari pentru a nu se ajunge aici: de la discuţii, până la memorii, petiţii şi grevă japoneză. Conducerea se prevalează de autonomia universitară şi de faptul că au acceptul studenţilor din Senat ca să încalce legea. Aşa şi-a menţinut rectoratul poziţia la negocieri. Or acceptul unei părţi dintr-un for decisional nu poate constitui temei pentru derogare de la lege.

continuare »

Despre guvernarea lumii de catre Dumnezeu – emisiunea Credinta si traditii nemtene cu tanarul Silvian Emanuel Man

Credinta si traditii nemtene va propune o discutie interesanta cu tanarul Silvian Man, elev în clasa a XII-a la Colegiul National “Calistrat Hogas” din Piatra Neamt, despre guvernarea lumii de catre Dumnezeu, despre viziunea crestina referitoare la pronia divina.
Planul lui Dumnezeu fata de lumea sa a fost si ramane o doctrina fundamentala a Bisericii crestine. Cum ne integram în acest plan, cum se împaca un plan divin cu libertatea noastra si cum reusim sa ne facem datoria pe care Dumnezeu o asteapta de la noi? Care este locul Duhului Sfant în planul de conducere a lumii în aceasta etapa istorica.

De la viziunea unei lumi conduse de Dumnezeu-Creatorul la deismul viziunilor francmasonizante care populeaza gandirea contemporana, infiltrandu-se chiar si la nivelul viziunii unora dintre crestini.
Urmariti-l pe Silvian Man dand raspunsuri aplicate la toate aceste intrebari si probleme. Felicitari pentru raspunsuri!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=lblczMzT_8k] continuare »