[youtube=https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cGjHFmATltc]

| ortodoxiacatholica

10 comments
 1. DACA PREOTUL NU SLUJESTE CU EPISCOPUL E DAT AFARA CA NU FACE ASCULTARE SI RAMANE FARA JOB!!!! IN ROMANIA TOT SINODUL E ECUMENIST SI NU EXISTA PREOTI CARE SA MAI RAMANA IN FUNCTIUNE, DACA NU ASCULTA ORDINELE DE LA PROTOIERIE SI EPISCOPIE!!!!!DE CE PUNETI TOT FELUL DE FILMULETE CRETINE PE CARE NICI VOI NU LE URMATI????AVETI AFIS LA INTRAREA IN BISERICA CU DONATI PT CATEDRALA MANTUIRII NEAMULUI LA AIUD SAU NU?? EU AM VAZUT IN FILM CA DA ASA CA CE INDEMNATI PE ALTII SA NU SE SUPUNA SI SA RAMANA PE DRUMURI CAND VOI SUNTETI PRIMII CARE EXECUTATI ORDINELE PROTOIERIILOR SI MITOPOLIILOR???TEATRU, TEATRU SI IAR TEATRU!!!!!ASTA VA E NUMELE!!!!!ACTORI AMATORI!!!!!!!!!!

 2. @Olena

  Ce spune Theodor Zisis este corect, si nu e rau de incercat a se urma acest sfat, CU DISCERNAMANT, FARA JUDECATA, FARA ZELOTISME ABSURDE.

  Duhovnicul, in momentul in care spune ca Tainele eterodocsilor sunt valide, si ca te poti impartasi si la catolici in caz de lipsa, si teoria ramurilor, etc; adica odata ce invata erezii, nu te mai poti folosi de el ca de duhovnic, pt ca nu mai ai cu cine te sfatui si sa stii sigur ca nu iti da sfat viclean spre pierzarea ta. Chiar daca Tainele nu ii sunt invalidate automat atat timp cat n-a fost caterisit oficial, totusi ascultarea deplina de acela ca de un duhovnic si mai ales sfatuirea devine imposibila.

  Pe masura ce se cristalizeaza apele, si se separa ecumenistii de neecumenisti, fara exagerari si absurditati (ca superiorul ierarhic e ecumenist, asta e, faci ascultare de el atat cat ti-e datoria, insa te sfatuiesti cu un duhovnic bine ales, neecumenist, si mergi inainte cu starea aceasta pentru mantuirea pastoritilor), se poate reactiona mai puternic, mai bine organizat impotriva abuzurilor.

  Asa e greu, ca ecumenistii se descurca bine prin divide et impera.

 3. EPISCOPUL ESTE ERETIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DACĂ ACEIA SUNT ECUMENIŞTI ŞI CEILALŢI NU, NU TOT DE ACEI EPISCOPI SE HIROTONESC ŞI CU EI STAU LA POTIRE???????????????
  BATJOCORIŢI CANOANELE SFINŢILOR PĂRINŢI!!!!!!!!!!!!!!! BISERICA E DEFINITĂ DUPĂ HOTĂRÂRILE SINODULUI EI, IAR UN ERETIC NU POATE DA HIROTONIE CU HAR, CI NECUVÂNTARE!!!!!!!!!!!!!!!

  Canonul 15 al Sinodului I-II din Constantinopol de la anul 861.
  „Cele rânduite pentru preoţi, episcopi şi mitropoliţi, se potrivesc cu mult mai vârtos pentru patriarhi. Drept aceea, dacă vreun preot, episcop sau mitropolit ar îndrăzni să se depărteze de împărtăşirea către patriarhul său şi n-ar pomeni numele lui precum este hotărât şi rânduit, la dumnezeieştile taine, mai-nainte de înfăţişarea Sinodului şi condamnarea lui definitivă, face schismă. Sfântul Sinod a hotărât ca acest străin de toată preoţia, în caz că se va vădi de acest nelegiuit lucru. Acestea s-au pecetluit şi s-au hotărât mai ales pentru cei ce aduc vinovăţii şi se depărtează de întâii lor stătători, fac schismă şi rup unirea Bisericii. Pe de altă parte cei ce se despart de împărtăşirea ce către întâiul stătător al lor, pentru oarecare eres condamnat de Sfintele Sinoade, sau de Sfinţii Părinţi, aceia care predică eresul în public şi cu capul descoperit îl învaţă în Biserică, unii ca aceştia nu numai că sunt supuşi certării, canonice, îngrădindu-se pe sine de împărtăşirea cu numitul episcop, înainte de cercetarea Sinodului, ci şi de cinstea cuvenită dreptslăvitorilor se vor învrednici, că n-au osândit episcopi, ci mincinoşi episcopi şi mincinoşi învăţători. Şi n-au rupt unirea Bisericii, prin schismă, ci s-au silit a izbăvi Biserica de schismă şi de dezbinare”

 4. in cartea “Lumina Adevarului” editura christiana Pr Mihai Andrei-Aldea pag.27 “ex opere operandum”-erezie catolica ce pretinde ca harul lucreaza obligatotiu,indiferent de vrednicia si nevrednicia credinciosilor si a CLERICILOR.In realitate desi Duhul Sfant acopera o multime de pacate si neputinte,exista totusi pacate ptr care HARUL ESTE RETRAS,TEMPORAR sau PERMANENT ; cele mai mari pacate de acest fel sunt EREZIA,BLASFEMIA sau HULA INTENTIONATA si/sau REPETATA,BATJOCORIREA CELOR SFINTE,SLUJIREA sau RUGACIUNEA IMPREUNA CU ERETICII s.a.m.d. E foarte imortant sa intelegem ca Dumnezeu NU POATE FI OBLIGAT DE NIMENI CU NIMIC ( deci HARUL NU LUCREAZA “obligatoriu”… trebuie spus ca “ex opere operandum” tine mai mult de o conceptie varajitoreasca,pagana,aplicata in mod gresit crestinismului.Aceasta gresita aplicare porneste de la lipsa de intelegere a diferentei dintre mila lui Dumnezeu fata de neputintele si alunecarile firesti ale omului(ptr care iubirea dumnezeiasca multe acopera) si mania lui Dumnezeu fata de “tot cel ce tine nedreptatea de(drept) adevar” (Romani 1,18)

 5. ceea ce spune parintele este frumos dar nu poate fi aplicat in mod eficient deoarece manastirile si preotii ecumenisti in general sunt foarte fatarnici si sireti. in fata credinciosilor marturisesc una iar pe la spate fac alta. am sa va dau un exemplu: manastirea sfintei cruci din oradea. daca vorbesti cu oricare maica de acolo si o intrebi ce parere au de medicii catolici, vor sari in sus si te vor povatui ca sub nici un chip sa nu mergi nici macar la medici de o alta confesiune. in realitate manastirea sfintei cruci din oradea este deja cunoscuta pentru pozitia ei proecumenista si prosectara. defapt sunt o adunatura de sectari acolo. acolo se fac adevarate orgii impreuna cu catolicii si sectarii din oastea dumului. ei insisi fiind sectari.

 6. ecumenistii sunt LUPII IN CHIEI DE OAIE si vicleni , vicleni , foarte vicleni
  pe acest pamint de la Nistru pin’la Tisa va fi LUPTA CEA MARE impotriva lupilor in chiei de oaie adica ecumenistii , popii masoni , “cozile de topor “care au vandut pe HRISTOS si vor a duce la pierire Toata Turma de Oite Cuvantatoare ;
  Oite ascultatoare dar naive si oarbe …ca nu au ochi care sa vada prapastia si intunericul unde sunt duse si nu au urechi care sa auda tanguirea si scrasnetul dintilor dijn acea prapastie
  Insa SFINTII Au spus MAICA DOMNULUI Pazeste Tara Fagarasului pentru ca Sta in Coate si Genunchi si se roaga pentru aceasta, pentru Tara Fagarasului … si de pe crestele Acestor Munti Va Porni LUMINA Intru ADEVAR , Reincrestinarea Adevarata , ORTODOXIA peste toate neamurile ce vor vrea a veni la Lumina Intru ADEVAR …
  si va fi vai de tine om rosu sau om al iadului
  Amin!

 7. Adevar Graiesti , OLENA …insa pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda …

 8. si apropos pentru “Catedrala Mantuirii Neamului ” Oare de ce nu se cere in mod direct de catre eparhii locului , proiectul acesteia pentru a se vedea daca se construieste dupa canoanele SFINTILOR PARINTI …???
  SFIDATI si Va BATETIJOC De Canoanele SFINTILOR Parinti si va rugati pentru templul masonilor , templul spurcaciunii cu piscine cu taifasuri pentru cozile de topor si masoni iar spurcatii vor a introna pe acest pamint Sfant spurcaciunea cea mare …
  iar poporul acesta sau turma de oite cuvantatoare se duce la pierzare … si lupii in chiei de oaie pregatesc la foc continuu pierzarea turmei cuvantatoare
  INSA EXISTA TOIAGUL LUI DUMNEZEU din care LUMINA va Rasari si intunericul va mistui
  “cei mari ai Bisericii sunt vanduti , pastorii cei mici vor strange turma ”
  Amin!

 9. Ceea ce spune parintele Teodoros Zisis se poate realiza. E nevoie de unitate. Faptul ca avem Dreapta Credinta suntem superiori ecumenistilor, care sunt niste fricosi, pentru ca au ca tata minciuna. Un singur antiecumenist bate 1000000 de ecumenisti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Parintele Justin se delimiteaza clar de stilistii din Romania: Este erezie sa te desparti de Trupul Bis­ericii

Rugati-va, rugati-va sa nu cadeti in ispita inselarii! Mar­tur­isirea cred­in­tei, care este…

MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI

CEI CE AU SEMNAT “MĂRTURISIREA DE CREDINŢĂ ÎMPOTRIVA ECUMENISMULUI” SUNT PESTE  40000…

Parintele CLEOPA: Toate incer­car­ile de unire intre Apus si Rasarit au fost si sunt sor­tite esecu­lui

Inter­viu din revista ATITUDINI nr. 11 cu Par­in­tele Iachint, ucenicul de chilie…

SUPER – MEMORANDUMUL: NOUA SUPER-RELIGIE MASONICĂ MONDIALĂ şi BISERICA în perioada 2016-2020

SUPER – MEMORANDUMUL NOUA SUPER-RELIGIE MASONICĂ MONDIALĂ ŞI BISERICA ÎN PERIOADA 2016…