SCANDAL mondial împotriva privatizării apeiNoua ordine mondială impusă de Grupul Bilderderg a vizat până de curând privatizarea apei. În viziunea megalomană a Grupului, apa reprezintă un bun care trebuie exploatat pentru a obţine profit, cu toate că Organizaţia Naţiunilor Unite a menţionat apa ca un bun public. Oamenii din mai multe colţuri ale lumii au început să se revolte. Din Portugalia, până în Germania, India şi SUA. Speriaţi de o posibilă escaladare la nivel planetar a acestui scandal, autorităţile de la Bruxelles au bătut în retragere. Deocamdată.

Comisia Europeană a retras sectorul apei dintr-o propunere de lege europeană privind concesiunile. Motivul îl constituie temerile legate de o eventuală privatizare, în special în Germania, unde acest sector este gestionat de municipalităţi. “De luni de zile există informaţii referitoare la încercarea Comisiei, de privatizare a apei prin propunerea sa privind concesiunile”, a declarat comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier. Cetăţenii germani, revoltaţi de decizia de privatizare a sectorului apei au strâns aproape un milion de semnături pentru petiţia “Apa este un drept al omului” în cadrul “Iniţiativei cetăţenilor europeni”. Petiţia a fost introdusă prin Tratatul de la Lisabona şi permite unui număr de cel puţin 1.000.000 de cetăţeni ai UE să prezinte Comisiei Europene o propunere în vederea modificării legislaţiei europene într-un anumit domeniu.

Petiţia cere ca instituţiile europene şi statele membre să fie obligate să se asigure că toţi oamenii au dreptul la apă şi canalizare şi că alimentarea cu apă şi gestionarea resurselor de apă să nu facă obiectul normelor pieţei interne, iar serviciile de apă să fie excluse de la privatizare. “Este de datoria noastră să ţinem cont de îngrijorările exprimate de un număr atât de mare de oameni. Astfel, cea mai bună soluţie pare a fi eliminarea apei din domeniul de aplicare a directivei privind concesiunile”, a afirmat comisarul european Michel Barnier.

Speriat de amploarea iniţiativei cetăţeneşti europene, comisarul european a fost obligat să facă un pas în spate, deşi înainte era un susţinător înfocat al acestei măsuri. Eurodeputata ecologistă germană Heidi Ruhle a spus că legea privind concesiunile era o formă de presiune asupra statelor naţionale, astfel încât apa lor să devină un bun privatizabil ca orice marfă şi scos la vânzare. Interesul comisarului Michel Barnier a ieşit la iveală o dată cu informaţiile privind aşa-numita “troikă” (formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional) care a cerut explicit guvernelor Greciei şi Portugaliei să privatizeze companiile de apă. Organizaţiile non-guvernamentale din Europa au cerut într-o scrisoare eurocraţilor de la Comisia Europeană să explice de ce, prin presiunile făcute asupra guvernelor Greciei şi Portugaliei, au încălcat tratatul de aderare care le cerea să rămână neutri în ceea ce priveşte politica de privatizare. Multă vreme, Comisia nu a dat niciun răspuns.

Surse de la Bruxelles spun că există un lobby puternic al unor companii transnaţionale făcut asupra Comisiei Europene în vederea emiterii unei directive pentru concesiunea şi privatizarea bunurilor şi serviciilor publice care erau până acum considerate vitale pentru populaţie. Una dintre aceste companii este şi Nestle. Fostul ei preşedinte, austriacul Peter Brabeck-Letmathe, a stârnit un scandal internaţional acum câţiva ani prin declaraţiile şocante pe care le făcea în faţa presei. Letmathe afirma fără ocolişuri că apa este un bun ca oricare altul, că nu este un drept al omului şi, ca orice bun, trebuie privatizat.

Peter Brabeck, CEO al companiei Nestle: “Accesul la apă NU ar trebui să fie un drept public”

“Azi oamenii cred că tot ce vine din natură este bun. Asta reprezintă o mare schimbare deoarece destul de recent am învăţat că natura poate fi nemiloasă. Omul se află acum în poziţia în care să poate asigura o balanţă naturală, dar în pofida acestor lucruri avem şi o deviză… că tot ce provine din natură este bun. După 15 ani de mâncat produse modificate genetic în Statele Unite nu am întâlnit niciun caz de îmbolnăvire din cauza consumării lor în termenul de valabilitate şi totuşi în Europa suntem atât de speriaţi că ni s-ar putea întâmpla ceva şi asta este ipocrizie mai mult decât orice altceva. Apa este, desigur, cea mai importantă materie primă pe care o avem astăzi în întreaga lume. Este o întrebare dacă ar trebui să privatizăm rezerva de apă a populaţiei şi sunt opinii diferite legate de acest subiect. Este prima pe care eu o consider extremă şi este reprezentată de ONG-uri care ne bombardează cu mesaje prin care declară apa … un drept public. Asta înseamnă că orice fiinţă umană ar trebui să aibă acest drept, să aibă acces la apă, şi asta e o soluţie extremă. O a doua variantă este aceea că apa este considerată produs ca oricare altul şi ca orice alt produs ar trebui să aibă o valoare de piaţă. Personal, eu cred că este mai bine să dăm unui produs o valoare pentru a ştii cu toţii că el are o valoare şi atunci să luăm măsuri specifice pentru acea parte a populaţiei care nu are acces la apă şi aici sunt mai multe posibilităţi”, a declarat fostul CEO al Nestle.

Compania Nestle a declanşat mai multe scandaluri în lume. În Pakistan, unde a secătuit izvoarele subterane pentru a vinde marca sa de apă îmbuteliată, “Pure Life”. O poveste similară a avut loc în Nigeria, unde preţul unei singure sticle de apă îmbuteliată depăşeşte venitul zilnic al unui cetăţean nigerian. Nestle deţine sau arendează 50 de izvoare din întreaga Americă. Totodată, Nestle controlează o treime din piata internă pentru apă îmbuteliată din SUA. Un exemplu al problemelor pe care Nestle le cauzează este Colorado, unde 80% dintre cetăţenii oraşului Aurora se opuneau prezenţei companiei. Pe parcursul următorului deceniu, aceasta ar urma să extragă 2,5 miliarde de litri de apă din Raul Arkansas pentru a o vinde mai apoi sub marca “Arrowhead Springs”. Mai mult, sticlele din plastic ne-biodegradabil sunt poluanţi majori şi rămân toxice timp de un mileniu. Potrivit Watch Corporate, Nestle face un profit de 35 de miliarde de euro în fiecare an din vânzările de apă îmbuteliată la nivel mondial.

| ziuanews

15 comments
 1. Deci, scrintitul de Peter Brabeck, care ar vrea privatizarea rezervelor de apă a populaţiei, a lucrat la Nestle si acum e mare stab la Credit Suisse Group, L’Oréal si ExxonMobil. Ce ar fi sa boicotam toate aceste produse!
  Sa nu le mai cumparam adica!
  Care va pricepeti, trimiteti mesaje de boicotare prin e-mail si sms, de la unul la altul. Mesajul sa fie atat in limba romana cat si in alte limbi de circulatie internationala, daca aveti cunostinte prin alte tari…
  BOICOTUL E O ARMA LETALA !!!

 2. Apa ar trebui sa fie declarat bun public si in Romania asa cum este si in Germania. Dupa cate stiu, multe din izvoarele nostre de apa minerala sunt vandute strainilor…

 3. Banii ia înnebunit pe oameni.Dar aici,cred că se mai ascunde ceva,adică cei ce vor deține monopolul apei să ne poată avea la mână pe cei ce depindem de apă,adică pe toți locuitorii planetei,și când cineva nu va respecta ce zic ei,acela este condamnat la moarte prin însetare.Dar ce nu știu ei este că la cârmă este Tatăl nostru cel din ceruri(conform spuselor Părintelui nostru Cleopa Ilie).Aceștia sunt ,,fabricanții de mucenici”.Ei ne silesc să intrăm pe calea muceniciei.Nu uitați însă că ,,unde va fi stârvul,acolo vor fi și vulturii” și că ,,nici un fir de păr din capul nostru nu se va clinti fără voie de sus”. Voi care nu credeți în Iad,adică voi care vreți să luați apa,nu știți că prin ceea ce faceți ați devenit de pe acum cetățeni ai Iadului.Poate totuși vă răzgândiți,spre binele vostru!.

  1. Vedeți dragilor cum fiecare își dă arama pe față? Dacă d-na Macovei se declară împotriva orelor de religie prin care se încearcă apropierea omului de Dumnezeu,Creatorul său și dorește ,,în schimb mai multă cultură generală ,chiar prin studierea Istoriei Religiilor care nu e tot una cu studierea Învățăturii Ortodoxe”,dânsa (d-na Macovei ) nu face altceva decât să-și afișeze,chiar fără să vrea(gura păcătosului adevăr grăiește) lipsa de credință deoarece cu nimic nu se poate înlocui(a se înțelege -nu trebuie înlocuită studierea religiei în școală) ORA DE RELIGIE .De ce? Pentru că ,ce este mai important,să-l cunoști pe Dumnezeu încercând să te asemeni Lui sau să-ți dezvolți cultura generală care are (această cultură generală) nuanțe lumești,adică,această cultură generală îți va ajuta să te afișezi înaintea oamenilor cu știinșa ta lumească.Vrei ,adică,să te aplaude ,,lumea” ca pe vremea lui Caragiale,vrei slava lumii? Nouă ne trebuie un conducător credincios care să-și poată dovedi credința nu numai prin vorbe ci și prin fapte .Pe acela îl așteaptă poporul român,pentru că acela iubește pe Dumnezeu,iubire care nu-i permite să-și necinstească în vreun fel nu numai poporul lui dar nici celelalte popoare.Acela este omul și conducătorul peste care Însuși Domnul îl va pune pe scaunul de domnie din fruntea acestei minunate țări.Omul nu-și poate ține ascunsă opinia proprie(datorită Proniei Divine Care spune că lumina= adevărul nu poate fi ținut(ă) sub obroc),opinie care-l califică sau descalifică la cursa prezidențială.Îmi pare rău pentru d-na Macovei că nu întrunește condiția de bun sau adevărat creștin.Mai este timp (încă) de îmbununătățire(și aici mă refer la ani sau zeci de ani).Asta este !

   1. Stimate domn,câți români stiu când a fost crestinizata România,având în vedere că dacii se închinau la Zamolxis,iar romanii la Jupiter? Oare ne poate spune cineva care semn al crucii este corect,de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga? Isus Hristos este ortodox sau catolic?

 4. Boicotarea tuturor produselor de provenienta din aceste grupuri nemernice, parazite. Niste aratari cu chip de om, care se joaca de-a Dumnezeu, nu merita existenta trupeasca. De cea sufleteasca, va avea grija Dumnezeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Un mason batran: “Iar biserica a tacut si oda­ta cu ea ai tacut si tu, Preasfintite! Si stii de ce? Pentru ca ati intrat in jocul Diavo­lului!”

–  Preasfintite, demult voiam sa va in­treb…, incepu lordul pe un ton…

SUPER – MEMORANDUMUL: NOUA SUPER-RELIGIE MASONICĂ MONDIALĂ şi BISERICA în perioada 2016-2020

SUPER – MEMORANDUMUL NOUA SUPER-RELIGIE MASONICĂ MONDIALĂ ŞI BISERICA ÎN PERIOADA 2016…

Talmudul evreiesc demascat: o carte ce prolifereaza crima, rasismul si pedofilia

Evreii vor nega existenta acestor versete controversate si vor apela imediat la…

Incultura si anti-romanism: Acuzatorii Miscarii Legionare ar trebui sa stie ca aceasta a fost scoasa de sub acuzare de Tribunalul de la Nurnberg inca din 1945

  Declaratiile si Memorandumul d-lui MIHAIL ENESCU, fost Consul General al Romaniei,…