Emilia Corbu – Manastirea de la Aiud trebuie sa fie initiativa unei personalitati de necontestat

Va punem la dispozitie opinia dr Emilia Corbu, organizatoarea expozitiei despre martirii inchisorilor, despre Sfintii Inchisorilor si cazul manastirii de la Aiud, extrasa din emisiunea “Trenul vietii” difuzata in ziua de 24 iulie 2009 la B1TV.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Xrlmn-Hva54]

Mai jos puteti vedea nerusinarea cu care minte in continuare acest Tarziu, cu toate ca ajunge sa se tradeze singur. Tot inainte baieti, lumea se va convinge de nemernicia voastra.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Y3pX8doZgus]

20 comments

 1. Floarea Soarelui

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Laur Dumitru: Sambata, 25 iulie, ora 16.00 voi fi in Bucuresti ca invitat al intalnirii Schimb de Carte Ortodoxa care va avea loc in anexa Paraclisului Parohiei “Cuv. Daniil Sihastru” (pr. paroh Mihai-Andrei Aldea va fi si dansul prezent la agapa noastra frateasca). Pentru mine e o ocazie sa intalnesc prietenii mai vechi sau mai noi din Capitala. Aviz amatorilor! Detalii despre SdCO, Bucuresti la link: http://laurentiudumitru.ro/blog/2009/07/21/bucuresti-schimb-de-carte-ortodoxa-cap-1/

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Da, foarte limpede a vorbit dr.Emilia Corbu, bine gandit! Acum, noua, cei care suntem de partea pr.Iustin Parvu si a celor care gandesc ca el, ce facem? Semnam vreo petitie? O sa ajunga crestinul ortodox sa semneze petitii pentru orice lucru crestinesc???

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  felicitari doamneiEmilia Corbu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ce emisiune mai e si asta? Cum vor sa ne manipuleze oamenii aistia? Nu era normal si cuviincios ca la o emisiune despre martirii neamului sa vorbeasca fostii detinuti politici? Iar monopolizeaza si acest subiect, de data aceasta on tv? Pacat ca s-a epuizat un asa subiect de mare importanta si telespectatorii nu au putut pricepe mai nimic ce s-a intamplat in temnitele comuniste. NU ar fi bine sa scriem mai multe mailuri realizatoarei emisiunii cu marturii ale fostilor detinuti care si astazi mai traiesc si pe care s-ar fi cuvenit sa ii invite?

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ha, ha! Ce se balbaie Claudiu la cuvantul "ortodox", saracu el stia prea bine ca acolo nu se face un proiect prea ortodox. Saracutzii, tot cu P Iustin in gura si cu m-rea Petru Voda. Pentru ca altfel, cine i-ar mai lua in seama?
  Felicitari doamnei Emilia pentru lipsa de vorbe desarte si curajul marturisirii!

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Rog a nu se face urmatoarea confuzie:
  Proiectul de la Aiud poate fi asemanator cu cel de la Sighet numai daca memorialul va fi deschis in puscarie, locul patimirii. Acolo pot sa faca studiu cat vor. Sa faca mitinguri sa se inchida puscaria si cine doreste sa deschida acolo, in puscarie, un memorial al patimirii Sfintilor de la Aiud.
  La SIGHET, MEMORIALUL NU ESTE CONSTRUIT PESTE GROAPA COMUNA, CARE SE AFLA LA INTRAREA IN ORAS!!!
  Pe locul unde se afla groapa comuna se pot savarsii Sfinte Liturgii!
  Pe "rapa robilor" nu poate fi conceput din perspectiva spiritualitatii noastre un memorial. Nu vrem sa vedem sfintele moaste in vitrina ci vrem sa ne inchinam lor. Miza acestui proiect este tocmai "ingropare" sfintenie martirilor nostri. ATENTIE MARITA!!!

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sfîntul Teodor Studitul (+826)
  “Atunci cînd Credinţa e primejduitã, porunca Domnului este de a nu pãstra tãcere. Dacã e vorba de Credinţã, nimeni nu are dreptul sã zicã: „Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un cîrmuitor? Nici acesta nu doreşte sã aibã vreun amestec. Sau un sãrac care de-abia îşi cîştigã existenta? … Nu am nici cãdere, nici vreun interes în chestiunea asta. Dacã voi veţi tãcea şi veţi rãmîne nepãsãtori, atunci pietrele vor striga, iar tu rãmîi tãcut si dezinteresat?”
  „Sinodul nu este aceasta: sa se întruneascã simplu ierarhi şi preoţi, chiar dacã ar fi mulţi; ci sã se întruneascã în numele Domnului, spre pace şi spre pãzirea canoanelor… şi nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stãpînirea de a încãlca canoanele, fãrã numai sã le aplice şi sã se alãture celor predanisite, şi sã urmeze pe Sfinţii Pãrinţi cei dinaintea noastrã… Sf. Ioan Gurã de Aur a spus deschis cã duşmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci şi cei aflaţi în comuniune cu ei.”

  Dumnezeu sa va binecuvanteze,doamna Emilia Corbu,pentru puterea marturisirii!!!

  As putea downloada de undeva emisiunea toata? Departe fiind,nu am nici un canal romanesc.

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Strainul
   Ce era de vazut din aceasta emisiune a fost pus pe acest blog. Restul este o sforaiala alambicata a celor doi intrusi, ce s-au prezentat la emisiune pentru a spoi imaginea de securist activ a lui Andreicut si sa para in ochii lumii ca ii intereseaza Sfintii. La fel cum sfideaza pe parintele Justin, i-ar fi sfidat si pe Valeriu Gafencu, Gheorghe Calciu, daca ar fi trait. Sunt niste tradatori, care prefera sfatul cu Puric, decat consultarea unor parinti ca Justin Parvu, Arsenie Papacioc etc. Doar vorbe... Dumnezeu le va vadi nemernicia, pentru mahnirea si umilinta adusa celor ce sunt in drept de a vorbi despre camarazii lor de suferinta, Sfintii Inchisorilor. Oare ei sunt exponentii suferintei anti-comuniste, de nu au luat alaturi de ei un fost detinut politic pentru a da marturie telespectatorilor de propria experienta din temnita? Aceasta emisiune a fost facuta doar pentru as mai repara imaginea dupa minciunile din ultima vreme, dar au continuat sa minta grosolan; se vede si complicitatea cu cei doi a realizatoarei, care nu datorita culorii parului pare a fi nestiutoare, dand senzatia ca este colega de scena cu Puric. In urma prestatiei d-rei Corbu, cred ca au avut regrete ca au invitat-o. Dar slava Domnului ca mai are si oamenii Sai, ce marturisesc.

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cumplit cum acest Puric incearca sa vorbeasca ortodox in reivistele yoghinilor. Se pare ca are mari confuzii asupra dreptei credinte sau mai grav este promotorul ideilor ecumeniste si nihiliste. Lamuriti-va singuri din linkul urmator:
  http://vlad-mihai.blogspot.com/2009/07/intr-un-interviu-acordat-revistei-yoga.html

 9. Parerea mea...

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dragii mei frati, mai mare decat dreptatea este pacea. Cred ca numai uniti vom reusi. Cred ca si parintele Iustin v-a impartasit acest lucru (ex. "La schitul de pe Cehalau ajungi pe trei drumuri" si multe alte sfaturi pe care nu le luam in considerare.
  Am avut ocazia sa il vad pe fratele Claudiu Tarziu, impreuna cu Danion Vasile la conferinta: "Din temnite spre sinaxare". Si nu numai eu; mai erau vreo 500 de oameni; iata cum lucreaza rugaciunile si binecuvantarea Parintelui Iustin. Pe ce criterii indepartam pe cei care "urca" pe altdrum? Cu totii avem acelasi scop. Uniti-va!

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @"Parerea mea",
  Crezi ca "pacea" antichristului este mai mare decat dreptatea? De ce te intreb? Pentru ca aceasta "pace" va fi oferta lui cea mai "convingatoare".
  Esti sigur ca nu vei fi primul care-i va cadea in plasa avand o asemenea ratiune?
  Cauta pacea care vine din dreptate si adevar ca numai aceasta poate dainui, cealalta e iluzie desarta. Daca vrem cu adevarat pace atunci adevarul trebuie mai intai sa iasa la suprafata si dreptate sa se faca. Nu se poate invers.

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Aici sunt de acord cu agerstress. Cind merge vorba despre lucrare adevarata intru credinta se dau in laturi. Dar cind se impun niste lucruri vadit periculoase suflarii crestine adica tot acest sistem diavolesc, cu asa zisa "pace". Pentru ca se stie ca omul de-a lungul istoriei poate sa infrunte foamete, frig, razboi , dar in fata distractiilor putini se abtin. Nu bei, nu maninci, nu te prostesti cu mine ai sa fii pedepsit. Despre ce fel de pace merge vorba care echivaleaza cu un fel de anestezie, atrofiere, paralizie, cand se aduce la cunostinta valorile crestine adevarate ortodoxe acolo este o stricta divizare intre bine si rau, adevar si minciuna, nu pace dar sabie - crucea lui Iisus Hristos.

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Voi pune o intrebare care probabil ii va face pe unii sa se manie inainte de a mai da un raspuns ...dar intreb pt ca am ascultat ambele fragmente de emisiune si mai ales in a doua nu nu inteleg:

  LA CE SE REFERA "nerusinarea cu care minte iar acest Tarziu" ???
  Adresez intrebarea in primul rand admin-ului si oricui poate raspunde cu un argument, nu cu un atac la persoana.

  Poate precizarea de mai sus o sa-i faca pe unii sa ma catalogheze in fel si chip...dar nu sunt de acord cu modul in care ne manifestam noi, cei care ne consideram drepti cand il vedem pe unul ca "nu-i cu noi". Adica....il investim pe Puric cu mari calitati...ca apoi sa nu-l mai scoatem din "Paduche", "Parazit"...etc. Sa nu ne mai insotim cu tradatorii, dar sa ne delimitam cu demnitate, nu sa ne inchipuim ca mucenicim jignind pe cei care au tampenia sa tradeze sau sa cada din dreapta credinta.

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Catre Maria
  Cum am putea numi o persoana care trece din postura de crestin devotat in cea de tradator ( practic asta ar insemna " alianta " lui cu yoghinii , eu personal nu inteleg toleranta fata de alte " religii " ca pe o unire cu celelalte "confesiuni " , or domnul Puric se arata magulit de asa ceva simtindu-se aproape de astfel de personaje ) .
  Cred ca se ascund multe lucruri in spatele lui Puric , pana acum am mers pe instinct , dar acum lucrurile sunt destul de vizibile chiar si pentru orbi .
  Multa grija si .... sa lasam simpatiile fata de aceste persoane publice la o parte , sa fim mai rationali .
  Iertare daca gresesc.

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ catre ANTIP MARIA Pai sa ne rugam pe Domnul sa ne ierte, ca toti gresim. Eu am cerut un raspuns pt sintagma “nerusinarea cu care minte iar acest Tarziu”, despre ce e vorba ??? Si n-am primit raspuns la intrebare.

  E, zic eu, simplu si de bun simt ceea ce am cerut si astept in continuare raspuns de la adm, cel care a postat asta. Sunt gata sa cred, dar pe ceva mai concret, nu ca asa spune un x sau y. Deci chiar sunt "mai rationala", dupa cum imi si recomandati.

  Vreau sa ma lamuresc deocamdata ce e cu Claudiu Tarziu, ca in fragmentul ala de emisiune n-am gasit ceva incriminator...cel putin deocamdata. Dar mi-ati raspuns de Puric si nu stiu ce simpatii ale lui de yoga si alte credinte. Asa o fi, dar v-am rugat sa argumentati. Puneti si dvs un link ceva, ca io nu l-am auzit cu urechile mele propovaduind yoga si altele.

  Uitati, pun un link catre pSavatie, http://savatie.wordpress.com/2009/07/26/parintele-iustin-%e2%80%93-condamnat-pe-viata/ care in comentarii mi s-a parut judeca echilibrat pozitia d-lui Puric. Mi s-a parut cel mai realist si nepatimas- punct de vedere legat de (prea) popularul actor.

  Pana sa ajungem sa simtim duhul in care se misca Puric acum, cred SUNTEM VINOVATI CA-I ACORDAM ATATA ATENTIE, cand el insusi isi acorda multa importanta. Ori noi, crestinii, avem scrieri ale sfintilor parinti, conferinte si interviuri ale marilor nostri parinti care au ce spune si fara sa le cerem linkuri 🙂

  Doamne, ajuta-ne!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Maria
   Iertare pt intarzierea raspunsului. Nesurinarea de pomeneam reiese din faptul ca desi este cu numele Parintelui Justin pe buze, acest frate al nostru, nu-l urmeaza mai deloc. Iar cand afirma ca inaltul Andrei a dat binecuvantare Parintelui Justin pentru ridicarea manastirii este o minciuna pe fata si cu multa obraznicie. Parintele chiar i-a vorbit zilele acestea lui Claudiu, reprosandu-i cele scrise pe blogul sau, cuvinte ce denigrau manastirea Petru Voda si pe ucenicii Parintelui. Nu vreau sa va mai spun decat ca, Claudiu i-a raspuns cu impertinenta, reprosandu-i Parintelui verzi si uscate. Deci la capitolul evlavie fata de Parintele este nul, cu toate ca din gura ii curge miere cand vorbeste despre Parintele in public.

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ admin, multam', de raspuns.Nu sa va zoresc voiam, cat sa va amintesc ca e binevenita -cel putin mie- o lamurire.
  Mass media asta ...suntem atat de usor de dusi de nas, ca antemergatorii lui AntiHrist n-au prea mult de lucru cu noi....sau cu una ca mine, care nu prea practic minciuna si-s mai credula.

  Mi-ar fi placut sa n-aveti dreptate.
  Inca nadajduiesc si in intoarcerea oamenilor astia ...poate ar fi bine sa-i pomenim, dar ii pun mult inainte pe ierarhi, dreptcredinciosii conducatori si voi, acestia care ne adunati pe net, chiar daca nu va stim numele de botez.

  Doamne, ajuta-ne sa luam aminte de ninivitenii aia care s-au unit in pocainta!

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pt Maria - au aparut pe blogul lui Roncea informatii legate de afirmatiile lui Puric despre yoga. (pe 25 iulie)
  http://victor-roncea.blogspot.com/2009/07/invataturile-cuviosului-magician-puric.html

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @friend, multam' pt trimitere.

  Am printat-o ca sa citesc mai bine...

  Imi displace si ideea ca a dat interviu bivolarilor, care au nenorocit atatea suflete care se cred detinatoarele adevarului ...continent.

  Mi-au placut primele raspunsuri...pana a luat-o cu Osho si new-agesme. Mai bine in timpul asta ma uitam la ingerul digita 2 si apoi o rugaciune....dar, deh, macar m-am lamurit.

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Anca,
  Ce petitii sa mai semnam, soro, ca le semnam si ei fac to ca ei, ca deh! e smecheri multi si noi prosti si mai multi!!

  @ Jenica,

  Incepe sa ma calce rau de tot pe babaturi declaratiile Puric-ului! Auzi la el...ce explicatii da...crestin ortodox! Off!

  @ parerea mea...

  Ai dreptate, trebuie sa fim uniti si foarte vigilenti!!!! Uite, cum isi face treaba dracu' ca dracu' si noi avem de pierdut!
  Sa ne fereasca Dumnezeu cel Bun si Sfant de toate uneltirile diavolului si acelor care ii slujesc! Maica Domnului sa ne acopere cu Sf. Ei Acoperamant!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*