Sondaj: Cine are autoritatea morala pentru construirea manastirii de la Aiud?

plan-manastire-aiud-rapa-robilorRapa Robilor de la Aiud constituie fara indoiala cel mai sfant loc de pe teritoriul Romaniei, fiind dospit cu sfintele moaste ale sfintilor mucenici ce l-au marturisit pe Hristos in temnitele comuniste. Tocmai din acest motiv, au aparut trei categorii de persoane ce lupta pentru a-si promova fiecare propriile interese si convingeri:

1. fostii detinuti politic, colegi cu cei din ceata mucenicilor, ce vor sa-si aduca prinosul de pretuire si de pomenire a celor cazuti in Calvarul Aiudului, ce nu au avut parte de o slujba de inmormantare cuvenita oricarui credincios si totodata sa ridice altar de rugaciune la care sa se-nchine intreg neamul romanesc;
2. oameni la prima vedere bine intentionati si indreptatiti partial de a se implica in acest proiect, dar foarte discutabili datorita implicatiilor lor politice, a orgoliilor personale, ce recurg la monopolizarea intregii lucrari, fiind alimentati de catre cea de-a treia categorie, descrisa mai jos;
3. indivizi infiltrati pe langa cei din categoria a 2-a, dusmani de moarte ai credintei si neamului romanesc, urmasii tortionarilor din temnite, ce alimenteaza orgoliile si santajeaza persoane din Ortodoxie, punandu-i in opozitie si in conflict cu cei indreptatiti moral sa detina initiativa construirii acestei manastiri. Mai precis, se vrea o constructie neortodoxa, gen Memorialul Sighet, in care Sfintele Moaste sa fie piese de muzeu sau mai uracios, obiecte de analiza a unor asa-zisi cercetatori.
Sfintenia nu se cerceteaza in laboratoare si nu se cinsteste in vitrine de muzeu. Este nevoie de o manastire in adevaratul sens al cuvantului, poate “Manastirea Mantuirii Neamului”, spre slava lui Dumnezeu si a Sfintilor Sai.
Va rugam sa va exprimati, cu rugaciune, sustinerea:

[polldaddy poll=1812444]

28 comments

 1. vorbeintelepte

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  E o intrebare gen: "Ghici, ciuperca, ce-i?" Bineinteles ca fostii detinuti politici au autoritatea morala sa decida in privinta constructiei Manastirii Aiud. Problema este insa cine finanteaza aceasta constructie si ce interese financiare exista in spatele demararii acestei constructii. Eu cred ca de aici pornesc toate neintelegerile. In societatea noastra, cine are banul, are puterea de decizie. Grea incercare pentru om sa reziste banului. Asa si Mantuitorul Hristos a fost tradat de Iuda pentru 30 de arginti. Trebuie sa intelegem ca dreptatea o gasim numai la Dumnezeu, n-o s-o gasim niciodata in lume, la oameni. Cu atat mai putin la politicieni (autoritati). Cum spunea o vorba inteleapta: "Intelepciunea politica, ultimul termen al declinului, este si inceputul tuturor abuzurilor". http://vorbeintelepte.wordpress.com/
  Faca-se voia ta Doamne!

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sfintitii parinti care au patimit in inchisorile comuniste si mai sunt in viata si ne sunt si buni duhovnici ( parintele Justin, parintele Arsenie, parintele Adrian, IPS Bartolomeu) au autoritatea morala sa decida in construirea manastirii de la Aiud. Bunul Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ni-i tina inca multi ani in viata!

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Subscriu la comentariul lui Sandru Diana.

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  sint vremurile de pe urma,cred ca este foarte aproape clipa cind cineva va trebui sa construiasca o minastire regionala a ortodoxiei,sintem la cel mai mic pas de al 3-lea r. m. care o sa se dea anume pe tarile noastre ortodoxe...evreii construiesc intrigi intre natii mai ales ortodoxe priviti un pic peste Prut,si o sa vedem ce mare surpriza ne asteapta pe toti kiar in saptamana ce urmeaza-------oricum minastirea este binevenita si cei infiltrati tre stropiti cu aghiasma si cit mai des la sfintul maslu si post si rugaciune in taina ,,,cam asta le-as recomanda

 5. Elvira Vultur

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Daca nu exista acordul detinutilor politici la Aiud se va realiza o constructie ce va fi o forma fara fond.Romaniei i se impune selectia negativa in toate.Acest regim li se aplica tarilor invinse.

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Bunaziua si Doamne Ajuta,

  Tocmai acum cand tb sa ma intorc in tara am observat ca permisul meu de conducere va expira in 2011 iar cardul de identitate in 2010. Ca atare as vrea sa le reinnoiesc inante de intrarea in aplicare a legii. Asadar imi puteti spune incepand cu ce data se va aplica legea actelor electronice asupra permiselor si cardurilor de indentitate ?. Totodata, ma puteti ajuta cu orice sfat practic cu privire la innoirea acestor acte.

  Va multumesc si Doamne Ajuta.
  PS Va rog sa ma ascuzati daca mesajul meu deviaza putin de la articol. Dar astazi plec in tara si as avea nevoie de ajutor cat mai repede.

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Noi nu ne inchinam ziduriilor, ci trebuie in Duh si Adevar, astfel doar initiativa parintelui Iustin corespunde credintei ortodoxe, nu ''duhului acestei lumi-umanist-ecumeniste''

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  ... de conducere au deja CIP. Puteti insa solicita unul "vechi". Exista un formular-cerere chiar pe acest site si poate fi descarcat.

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Indiscutabil, autoritatea deciziei asupra constructiei manastirii de la Aiud o au fostii detinuti politici. Dar, asa cum remarca cineva mai sus, e foarte problematic cine aloca acesti bani... Sa ne rugam ca acolo sa fie asa cum isi doreste parintele Iustin si cum ne dorim si noi. Dar poate ca nu e suficient sa ne rugam. Are cineva o propunere?

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fostii detinuti si nu cei care vorbesc despre ei snt de urmat.

  Si nu cred ca banii sunt problema, din moment ce tot crestinul poate pune mana de la mana sa contruiasca manastiri, uitati-va cate s-au ridicat in ultimii ani. Nu stam noi la pomana altora care tot de pe spinarea noastra sug de atatia ani. N-avem lipsa sa ne spuna ei cum sa folosim banii si resursele noastre.

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Manastirea de la Aiud trebuie construita in deplin acord cu marturisitorii care mai sunt in viata, dar fondurile trebuie sa provina din castiguri cinstite., nu de la sponsori care invart afaceri murdare sau de la U.E. pt. ca zidurile nu vor dura. Stiti ca in balada Mesterului Manole, pana nu s-a facut jertfa curata, zidurile se prabuseau in fiecare noapte. Din banii nostri, ai celor care avem frica de Dumnezeu si din banutul vaduvei se poate ridica altar de jertfa Domnului. Ar trebui sa ne rugam cu totii ca Dumnezeu sa zadarniceasca planurile dusmanilor Aiudului.

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa ne dea Dumnezeu o credinta puternica in stare sa mute muntii si atunci nu ne va mai fi frica de nimeni. Daca ar fi asa, n-ar avea decat sa se apuce de construit, caci zidurile adversarilor s-ar surpa, iar in final s-ar da batuti. Post si rugaciuni intense: dimineata, seara si la miezul noptii cine poate, caci Dumnezeu nu ne va lasa.

  Am incredere ca daca noi vom fi staruitori in rugaciune si post, manastirea se va construi, iar domnul Puric si echipa lui se vor intoarce din drum rusinati. Acest neam se poate salva numai prin credinta puternica. Exista sfinti care doar s-au rugat in capistile idolesti si acestea s-au facut praf. Haideti sa ne rugam si noi asa cum putem, dar insistent si Dumnezeu Isi va arata voia Sa.

  Incredere in Dumnezeu, nu in oameni si sa-i rugam pe toti preotii pe care-i cunoastem sa se roage sa se faca voia lui Dumnezeu la Aiud. Si sa ne rugam insistent si noi. Dumnezeu sa ne ajute!

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu mi se pare corect ceea ce faceti! Sondajul este tendentios formulat, iar prin asta incercati sa implicati crestinii ortodocsi in lupta d-voastra, incorect purtata de catre ambele parti implicate. Orgoliile si mandriile razbat, lucruri care nu ar trebui sa caracterizeze comportamentul nici unui crestin. Or tocmai d-voastra si ceilalti implicati ar trebui sa fiti exemple de smerenie si de buna-cuviinta! Daca gresesc, sa fiu iertat, desi cele scrise pe toate blogurile implicate imi dau dreptate. Sper sa nu ma intelegeti gresit, nu ma erijez nici in arbitru, nici in cunoscator al situatiei, ci sunt un pacatos care tine la voi, pentru ca scopul vostru este acelasi cu al tuturor credinciosilor ortodocsi.Doamne ajuta!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Ion
   vrei sa detaliezi de ce ti se pare tendentios? Nu crezi ca intr-adevar exista acest tandem din jurul lui Puric? S-apoi ce nume li se cuvine, de se tot afiseaza cu numele Parintelui Justin pe buze si in fapt ei nu-i respecta dorinta?

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Referitor la centrul martirologic ce se vrea construit pe langa manastire, unele persoane implicate sustin ideea ca cei care se impotrivesc acestui centru sunt de fapt securisti, jidani, urmasi ai comunistilor care au prigonit pe mucenici si ca nu vor ca prin acest centru sa li se vadeasca crimele.
  De acest proiect sa se ocupe si sa-l finanteze Dan Puric si cu aliatii sai, sa fie inafara manastirii pentru a nu deranja viata monahala si inca un aspect foarte important este de a nu folosi Sfintele Moaste in experimentele lor. Sa se studieze dpdv istoric. Sfintele Moaste sunt pentru inchinare si tamaduirea celor ce le cinstesc.
  Astfel, nefiind parte integranta a manastirii, acea cladire a centrului martirologic nu trebuie neaparat sa respecte o arhitectonica ortodoxa.
  Si mai am o nedumerire fata de vocile care ii dau credit in continuare lui Dan Puric: de ce Dan Puric nu s-a prezentat niciodata cu arhitectul sau Dan Mihailescu la Parintele Justin, caci de afisat cu numele Parintelui o face peste tot?

 15. anti-ecumenist

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Uitati ce elogiu ii face Inaltul Andrei, patriarhului eretic Athenagoras, in prefata cartii: Viata patriarhului Athenagoras:
  "Patriarhul Athenagoras ramane o figura memorabila a Bisericii Ortodoxe si un mare vizionar. Visul lui era refacerea unitatii Bisericii lui Hristos. Cu aces vis neimplinit a plecat din lumea aceasta. Gestul simbolic de ridicare a anatemelor, pe care l-au facut la Ierusalim Patriarhul Ecumenic Athenagoras si Papa Paul al VI-lea, este expresia unei dorinte sincere de netezire a drumului inspre unitate. Din pacate, dialogul iubirii initiat de el, insuficient secondat de dialogul teologic, aproape s-a stins. Orice crestin realist, chiar si cei entuziasti constata ca dialogul ecumenic nu mai este in centrul atentiei. Nu putem spune ca a disparut, dar parca are "aripile frante"".
  Si sa mai mentionez ca este provenit dintr-o familie de greco catolici.

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @admin:
  Exemplu: "Vedetele ortodoxe", gen Puric, Tarziu sub obladuirea epis. Andreicut". Deja ai pus niste etichete! Nu cred ca are atat de mare importanta cine construieste, de vreme ce toata lumea respecta martirajul de la Aiud. Trebuie vazut cine a deschis acest conflict si accela sa-l inchida, pentru ca nu face cinste nimanui.In vremea asta, dusmanii ortodoxiei jubileaza. Satana si-a bagat coada. Daca fiecare ar lasa la o parte jignirile, epitetele, si ar folosi un limbaj putin mai elevat, ar reincepe dialogul si in final impacarea, pentru ca am mai spus si repet, scopul tuturor este acelasi. Si cum ma doare pe mine, ca simplu ortodox, sunt oameni ale caror suflete sangereaza cand vad ce se intampla. Dumnezeu sa va lumineze!

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Ion
   Etichetele si le-au pus prin faptele lor. Si chiar ei sunt persoanele care lucreaza impotriva fostilor detinuti politici. Mai mult sau mai putin fiecare dintre ei sunt angrenati in "asasinarea" acestui proiect de manastire, doar pentru ca nu sufera, din orgoliu, sa-si recunoasca nimicnicia.

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu nu pot nega nimic, dar te-ai gandit ca pot fi puncte de vedere diferite care s-ar putea nivela si s-ar putea ajunge la un numitor comun, prin discutii sincere, intr-o incapere si nu in spatiul www.?

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am votat si eu desi chestionarul mai mult complica decat simplifica lucrurile.
  Intrebarea corecta ar fi: Care sunt motivele canonice care-l impiedica pe Parintele Justin sa continue lucrarea inceputa la Aiud?
  "Parintele Augustin este responsbil de continuarea lucrarilor" s-a afirmat. Cine este staretul parintelui Augustin? Daca nu este sub ascultarea staretului care sunt motivele canonice?

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Daca Puric si ai lui sunt rau intentionati sau pur si simplu orbiti, trebuie sa recunoastem insa ca sunt foarte bine organizati. La fel trebuie sa fim si noi, un pic mai coerenti si fara sa ne aruncam intr-un "razboi de gherila", daca vrem sa sustinem la modul real dorinta parintelui Iustin. Asadar, ce facem? Sa ne gandim fiecare la o varianta si apoi sa luam o decizie impreuna. Doamne-ajuta!

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Scuze era vorba de Geroge si problema pasapoartelor boimetrice, pentru el e linkul

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  nu cred ca suntem in masura sa judecam noi cine trebuie sa construiasca aceeaMANASTIRE,eu cred ca trebuie ceruta BINECUVANTAREA ierarhului pt ca suntem crestini si trebuie ascultare,cred ca stiti ce inseamna EPISCOP urmas al apostolilor.Sa ma iertati

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pentru cei care ne acuza de discordie si de dezbinare, va spunem ca ati gresit cuvantele. Cuvantul corect este DEMASCARE a mascaricilor si a falsilor ortodocsi. Nu s-ar supara nici unul din ei, daca ar fi ortodocsi, ci din contra ar da slava lui Dumnezeu pentru ca sunt defaimati si prigoniti. Insa doar cei carora le-a fost vadit planul parsiv se supara, doar cei plini de patimi si orgolii. Dar se pare ca pentru unii este mai usor sa treaca peste mahnirea Parintelui Justin, decat peste cea propie.

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Adrian, de ce te faci ca nu pricepi cine are dreptul sa construiasca manastirea de la Aiud???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Daca era sa ne luam dupa ierarhi pana acum aveam toti microcipuri in pasapoarte si ne lepadam de Hristos doar pt ca anumiti ierarhi atei au colaborat cu securitatea pe vremea comunistilor si pur si simplu nici pana in ziua de azi nu le-a trecut obiceiul!!!!!!!!!!!Andrei Andreicut e fost informator la Secu asa ca nu vad decand un fost tortionar are dreptul sa dea ordine si bunecuvantari la cei pe care in urma cu nu mai mult de douazeci de ani ii turna tovarasilor de la Secu fara pic de regrete!!!!!!!!!Si Iuda a fost Apostol al Lui HRISTOS frate Adrian Securistian si pt ca era tradator nu a suferit cand l-a vandut pe Hristos ci dupa ce a primit cei treizeci de arginti a dat binecuvantare ostasiilor romani sa mearga dupa el in gradina Ghetsimani unde si-a desavarsit opera tradarii!!!!Vezi frate?! Apostol versus ierarh in zilele noastre, dar atat timp cat nu respecta sfintenia LUI HRISTOS nu faci ascultare de el ca sa nu ajungi tradator ca el, deci nici noi nu putem pune pret pe binecuvantarile ierarhilor care in timpul comunistilor l-au vandut pe Hristos ce traia in preotii si calugarii si tinerii inchisi la Aiud prin notite la Secu si care nici in ziua de azi nu se caiesc pt faptele lor prin simplul gest pe care il fac atunci cand ii batjocoresc pe supravietuitorii holocaustului comunist!!!!!

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dragilor,

  Sa vorbim si noi , cu totii , aceeasi limba a iubirii cu care ne vorbeste bunul Parinte Iustin Parvu.Sa nu mai savarsim pacatul vorbirii de rau care ne inscrie la ucidere morala ( asa cum spunea Parintele Arsenie Papacioc ) si nu ne face mai buni decat cei pe care ii acuzam de planuri orgolioase .Asadar ,sa lasam nume si iar acuze (care se vor pierde in zarea vremurilor ) ,sa citim cu ochii mintii comunicatul Parintelui Iustin si sa luam aminte la sfaturile si indemnurile dansului lipsite de patimi , de acum si dintotdeauna (au , am uitat oare ca nu trbuie sa treaca clipa fara rugaciune ,ca nu trebuie sa treaca post fara spovedanie si impartasanie cu Taina iubirii supreme a Lui Dumnezeu? Am uitat de lacrimi , am uitat sa inaltam Maicii Domnului o rugaciune cat de mica ,stiind ,dar stiind ca Ea asteapta tot timpul sa-i vorbim si sa-i cerem cele bune si folositoare sufletului?) .
  La Aiud sunt minuni care ne vor purifica si pe noi ,pacatosii ,ca prin foc .Numai sa vrem .Ele se numesc: Sandu Daniil Tudor ,Valeriu Gafencu si multi ,multi marturisitori despre care Parintele Arsenie Papacioc spunea : "Comunismul a umplut cerul de sfinti" .Sa fim intr-un gand cu cei de Sus si sa ne angajam viata in conceptia religioasa pentru a nu mai fi singuri in nimic.

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pentru Nelu
  Consider ca spatiul din jurul manastirii este de asemenea, foarte important , si nu trebuie sa fie decat CRESTIN ORTODOX . Nu sunt de acord cu tine ca puric si acolitii sai sa poata construi in jurul manantirii lacasuri care , cum spui tu,"nu trebuie sa fie o arhitectonica neaparat ortodoxa". Ce-ti veni,frate? Iar tu crezi ca , daca maleficii lui puric se vor posta in jurul manastirii, nu vor deranja viata monahala pentru ca sunt doar "vecini"? Ce logica mai este si acesata ?
  Maleficii sa se duca in preajma altora, nu a crestinilor ortodocsi!!!!

  Pentru Ion de la Chiulesti

  La ce numitor comun te gandesti? Si mai spune-mi ce etichete s-au pus mentionandu-se numele lui tarrziu, ips Andreicut, puric etc...Astea nu-s etichete, sunt NUME!
  Sunt nume de persoane care au strecurat venin,care au folosit persoane si influenta acestor lor pentru a-si atinge scopurile murdare.
  Nu folosi un limbaj standard, ca nu se potriveste la toate...
  Nu confunda smerenia cu lipsa de curaj de a spune ADEVARUL !
  "Nu cred ca are atat de mare importanta cine construieste, de vreme ce toata lumea respecta martirajul de la Aiud."POFTIM???!!!! Cum adica nu are importanta ?
  Dar poentru tine ce are importanta ? IMPOSTORII ?! Atunci spune-o pe a dreapta , recunoaste ca ii sustii, si atat ,dar nu arunca cu vorbe spre cei a caror parere nu iti convine!
  Pentru adrian

  Ascultarea in detrimentul Adevarului este o slugarnicie oarba , o spalare de creier .Ascultarea o faci in fata lui Hristos, daca ierarhii o iau pe cai strambe .

 26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Plan masonic cu indarjire pus la punct, iar noi ortodocsii ne impiedicam unii in altii, ne jignim reciproc, in timp ce ei actioneaza in detrimentul neamului nostru, in detrimentul istoriei noastre, a credintei ortodoxe.

  Cu durere am vazut caderea lui Dan Puric. In perioada noastra a fost un marturisitor unic, mai ales ca venea din lumea laica. Un om care a atacat atat de mult, trebuia sa aiba langa dansul un parinte care sa-l ajute sa treaca prin focul ispitei.

  Sa dea Domnul sa se construiasca manastirea. Lucrarea poate porni doar de la oamenii de jos, usor cu credinta.

  Doamne ajuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*