Ne paste VINDEREA ORTODOXIEI. Mai sunt insa si ierarhi marturisitori

Arh. Andrei de DriinoupoliScrisoarea Mitropolitului Andrei de Driinoupoli, Pogoniani şi Koniţa către Arhiepiscopul Atenei despre dialogul cu catolicii

Mitropolitul Andrei de Driinoupoli, Pogoniani şi Koniţa a trimis o scrisoare către PF Ieronim, Arhiepiscopul Atenei şi a toată Elada, cu pretextul întâlnirii Comisiei Mixte de Dialog între ortodocşi şi romano-catolici din octombrie, în Cipru.

În scrisoarea sa Mitropolitul Andrei de Driinoupoli, Pogoniani şi Koniţa exprimă către Arhiepiscopul Ieronim câteva nelinişti în legătură cu dialogul şi insistă asupra faptului că respectabila Ierarhie trebuie să fie informată cât mai curând asupra acestei întâlniri.

Scrisoarea:

„Preafericite Sfinte Preşedinte,

Dintr-o sursă autorizată am fost informat că la întrunirea Comisiilor „Dialogului” dintre Biserica Ortodoxă şi romano-catolici, care va avea loc în Cipru în apropiata lună octombrie, se va dezbate tema primatului şi a infailibilităţii papei. În mod deosebit, în ceea ce priveşte primatul, voci insistente spun că ortodocşii trebuie să accepte primatul papei ca „primat de onoare”, precum şi era în realitate înainte ca romano-catolicii să se despartă de Biserică.

Însă, cu toate acestea, papa va continua să îl considere ca „primat de autoritate (jurisdicţional)”. Atunci ce se va întâmpla? Va exista oare vreun inadmisibil compromis? Personal îmi este cu totul imposibil să accept aşa ceva.

Şi cu vestita „infailibilitate” ce se va întâmpla? În legătura cu aceasta, Preafericite, eu aşa cuget:

a) Aduceţi la cunoştinţă respectabilei Ierarhii persoanele care vor alcătui Comisia ortodoxă de „Dialog”, ca nu cumva să păţim vreo nouă umilinţă ca cea pe care am suferit-o cu câţiva ani în urmă la Balamand(n.n. cand s-au recunoscut “tainele” catolicilor).

b) Aduceţi la cunoştinţă dacă membrilor Comisiei s-a trasat linia directoare corect-ortodoxă, asupra căreia trebuie să rămână neclintiţi.

Informarea respectabilei Ierarhii trebuie să se facă fără întârziere, cel mai rapid posibil şi odată cu începerea lucrărilor Sfântului Sinod.

Evenimentele se derulează cu rapiditate. Neliniştea clerului şi a poporului creşte pe zi ce trece. Vă rog călduros să nu rămânem inactivi. „Vremurile nu stau pe loc”. Avem o mare responsabilitate înaintea lui Dumnezeu şi înaintea Sfintei noastre Biserici.

Închei cu acestea, cel mai mic frate în Hristos,
Andrei, Mitropolit de Driinoupoli, Pogoniani şi Koniţa”

(traducere din neogreacă: ieromonahul Fotie; sursa: romfea.gr)

15 comments

 1. Iubesc Patriarhul

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pacat ca nu-i roman

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Admin nu stiu unde sa gasesc formularele de pe blog unde pot cere sa nu iau banii pe card pt ca la noi in Institutie ni s-au dat formulare pt primirea cardului de la banca

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Oare care va fi pozitia ierarhilor nostrii la aceasta intalnire. Papa Benedict vrea sa realizeze unificare dar cu ce pret pentru ortodoxie? Oare ne vom retrage in catacombe asa cum a spus parintele Calciu? Dumnezeu sa ne ajute!

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Iubesc Patriarhul : Nu ai să vezi ierarhi români mărturisitori, decât poate cei care sunt cei mai bătrâni din Sinodul B.O.R.. Cel mai sigur (după părerea mea) este IPS Bartolomeu Anania...în rest....Doamne ajută!

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nici intr-un caz nu te gandi la catacombe ! Dupa cum ne spunea Parintele Ioan de la Rarau, esti vazut si la 15 m sub pamant, si chiar mai mult, asa ca nu ne ramane decat sa traim cu Domnul in inimile noastre, si El ne va indruma, si ne va conduce toti pasii, si vom sti ce avem de facut.
  Domnul fie cu noi, cu toti ! Amin.

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa ii lumineze si pe ierarhi nostri Dumnezeu si sa spuna NU unirii cu romano-catolicii si protestantii

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  15 metrii doar ? Dar de ce credeti oare ca au facut bombe care ajung la 45 demetrii in pamant si apoi detoneaza...Ca doar nu il mai cauta pe bin Laden.
  Asa ca sa tinem aproape de duhovnicii pe care ii avem, sa ii cercetam cat ma des si sa fim permanent cu Rugaciunea Inimii.Asa sa ne ajute Dumnezeu si Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu!

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Acestia sint ierarhii nostri !!! http://www.youtube.com/watch?v=sKNxv4Dx-Ck&feature=related

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sa ne rugam pt. ierarhii nostri sa nu apostazieze !

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Aurora
  Ti se pare cumva ca ca ierarhii nostri nu sint cazuti in apostazie????????????

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dumnezeu sa ne ocroteasca. Acest pas cred ca a fost pregatit indelung. Reproduc un citat din ,,Noul om sovietic", fireste, fara intentia de a generaliza fenomenul.

  ,,Una dintre sarcinile detinute de Sheymov a fost si recrutarea agentilor pentru “Biserica Ortodoxa Sovietica”, asa cum el o numeste.

  Recrutarea pentru biserica a fost rezultatul penetrarii KGB-ului in Biserica Ortodoxa Sovietica. Procesul a inceput cu ani inainte cind KGB-ul recruta agenti si informatori dintre personalul clerului sovietic. Programul s-a dezvoltat insa pina in punctul in care ofiteri KGB cu norma intreaga au fost plasati in pozitii cheie in biserica imediat dupa absolvirea Academiei Spirituale din Zagorsk-ul istoric asigurindu-li-se cariere uluitoare. Daca candidatii obisnuiti trebuiau sa treaca examene de admitere riguroase, KGB-ul isi avea numarul rezervat de locuri la Academia Spirituala.

  Personalul KGB dedicat si comitetele de partid ale KGB-ului cautau candidati pentru numarul de locuri rezervat de KGB la Academia Spirituala printre ofiterii tineri ai KGB-ului. Acesti candidati trebuiau sa satisfaca anumite criterii:

  * Sa fie membri (sau candidati – candidatura insemnind anul universal de proba) de Partid.
  * Sa fie voluntari pentru serviciul in Biserica
  * Sa fie ofiteri
  * Sa fie necasatoriti

  Candidatilor care indeplineau aceste criterii li se faceau propuneri in mod individual, iar oferta trebuia sa fie tratata cu sensitivitate. Daca raspunsul primit era “nu”, orice referire la subiect inceta si refuzul nu trebuia sa se reflecte in nici un fel asupra carierei ofiterului.

  Renumitul cercetator John Dunlop in problema ruseasca confirma mai departe gradul in care Biserica Ortodoxa Rusa a fost transformata intr-o unealta a statului sovietic."

  Sursa: Crestinortodox.ro - forum
  Traducere din ,,The Orthodox Christian Witness" din 3/16 iunie 1996

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  DOAMNE IISUSE HRISTOASE ai mila de noi pacatosii!AJUTA-NE PARINTE SFANT SA NU NE PIERDEM,ai mila de noi si de mai marii nostri. DOAMNE ,da-le intelepciune si putere sa lupte pentru credinta cea adevarata ORTODOXIA!AMIN!

 13. catalintzetzeradulescu

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Biserica (ca si institutie) a fost dintotdeauna legata de jocurile puterii,daca nu chiar a si detinut in totalitate puterea in vaste perioade ale istoriei...Ce jocuri de culise se fac in momentul de fata este poate mai putin important decat faptul ca institutia bisericeasca se comporta timid si neimplicat in mod major in partea de cultivare a toleratei si iubirii intre semeni.Ajutarea celor napastuti,raspandirea valorilor culturale si proliferarea modestiei ar fi comanadamentele de baza...In realitate insa...ce descoperim ? O biata institutie...ca toate celelalte....

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  " Ce e scris si pentru noi, bucurosi le-om duce toate" pentru ca are Dumenezeu grija de adevaratii credinciosi!

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "Mai sint insa si ierarhi marturisitori" in lume,NU la noi in tara !!!
  Cu ei va mindriti ? Cu ce ne folosim noi ,crestinii romani ? Pai, cite episcopii avem si citi ierarhi au facut precum ierarhii greci luptind impotriva actelor cu pecetea 666 din anii 1990...si citi fac ceea ce fac ierarhii greci care lupta impotriva acestei caracatite moderne- ECUMENISMUL ?
  Daca nu era aceasta "scinteie" de la parintii din minastirea Petru Voda si alti crestini...putini am fi stiut si am fi inteles vremurile care le traim....

  BOR nu are si ea un reprezentant delegat sa participe? De ce nu se unesc acei ierahi romani care "spun" ca s-au impotrivit actelor cu pecetea 666, alti preoti si unii crestini si sa-i adreseze acelei Comisii si Patriarhului o scrisoare asemanatoare ???

  Toate ramin la nivelul de informatie,nimic concret...
  Incet,incet au patruns pasapoartele biometrice,acum vaccinul,in octombrie in Cipru se continua "lucrarea"...Si ostasii lui Hristos ce fac ,unde sint ?

  Luati aminte..." VREMURILE NU STAU PE LOC "!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*