Parintele IOAN de la Rarau despre cipuri si viitorul sinod panortodox

p_Ioan_Rarau– Parinte Ioan, Sfintia Voastra cum vedeti problema aceasta a cipurilor? Cum afecteaza ele mantuirea si cum sa se raporteze credinciosii la ele, atata timp cat insisi episcopii si duhovnicii lor ii indeamna la aceasta pecetluire?

– Ce pot sa spun? Este limpede ca ni se pregateste o cumplita dictatura. Aceasta dictatura a cuprins si paturile bisericesti, din pacate si in curand sinodul se va transforma intr-o dictatura colectiva, incat nimeni sa nu se poata impotrivi. Se vorbeste mereu de Ortodoxie, suntem ortodocsi, dar ce fel de ortodoxie? Ecumenica? Satanica? Mantuirea vine numai prin doua lucruri: dreapta credinta si faptele. Fara dreapta credinta poti sa faci orice fapta buna, poti sa arzi si in foc pentru Hristos, dar daca nu ai dreapta credinta, degeaba… Daca nu mergi pe drumul cel drept cu masina, n-ajungi la destinatie. Asa cad bisericile toate. Apropo de antihrist, ati citit vedenia Sfantului Ioan de Kronstadt cu Sfantul Serafim de Sarov? O vedenie infricosatoare, ca intr-o noapte a aparut Sf. Serafim de Saraov la Sf. Ioan de Kronstadt si l-a luat intro rapire duhovniceasca prin vazduh si s-au aratat acolo munti de trupuri insangerate… Asta a fost cu vreo suta de ani in urma si s-a petrecut in Rusia, dar ce s-a intamplat acolo se intampla peste tot. „Pai, ce-s cu trupurile astea?” „Astia sunt mucenicii de pe timpul lui antihrist. Rau de sange”. „Ce-i cu asta?” „Asta e sangele varsat pentru Hristos de pe timpul lui antihrist”. Vede deodata norii si niste sfesnice albe frumoase ardeau sus, la Sfanta Treime. Si au inceput sa cada: unul, zece, o suta, trei sute, cu miile cadeau jos. Cand ajungeau jos, se stingeau, se sfarmau cu desavarsire, nu mai era nimic. „Ce inseamna asta”? „Asa vor cadea bisericile in erezie”. La urma au ramas numai sapte sfesnice arzand. Astea sunt cele sapte biserici, care au ramas in dreapta credinta. Trebuie sa va ganditi: Ce inseamna astfel de biserici? Vor fi biserici intregi sau biserici regionale sau biserici statale, cum va fi? Nimeni nu stie. Scris este: «Cel ce va rabda pana la sfarsit, acela se va mantui». Niciodata nu trebuie sa te miri de cei ce cad. Sa te miri de cei ce stau. De cazut e usor. Cel ce iubeste viata aceasta, o pierde pe cea din vesnicie. Aceia sunt cei ce se leapada pentru interesele materiale de Iisus Hristos, de dreapta credinta. Il caut pe Dumnezeu cu adevarat, nu ma leaga nimic in lumea asta. Preotii de mir sunt o problema; ei sunt casatoriti, au o familie, si singura lor sursa de existenta este preotia. Si ca sa-si intretina familia, sa-si ia hrana la copii, se leapada de Hristos. Ei fac cica „sfanta ascultare”, asa i-a invatat comunistii pe preoti si pe ierarhi – „sfanta ascultare”. De cine sa asculti: de Dumnezeu sau de satana? Aici e intrebarea. Ascult de Dumnezeu, de satana n-avem nevoie.

– Parinte, si cui lasam turma? Oamenii nu stiu, sunt prost informati, preotii nu le spun nimic.

– Pai ce sa le spuna preotii? Nu prea ii intereseaza pe preoti. Preotul isi vede de familia lui, de spovedit, de impartasit, de inmormantat, de botezat, isi fac datoria.

– Multi isi pun problema: Ce fac daca nu iau actele acestea cu cip? Cum voi putea vietui?

– Depinde ce fel de trai vrea: trai in Hristos sau trai in lumea asta, ca sa traiesti bine pe pamant. Isav, pentru un blid de linte s-a lepadat de dreptul de intai nascut. Asa si noi de mantuire, pentru o paine, pentru un blid de linte. Cine are nevoie de cip sa-l ia, cine nu, nu. Am gasit scris in ziar ca guvernul englez acum a hotarat sa nu-i mai oblige pe oameni sa aiba buletinele de identitate, numai cine vrea. Au incredere in cetateni, au incredere. Celor care vin de pe alte continente, care au alt sistem de comert, de resurse economice, pentru aceia care lucreaza acolo, numai acelora sa le faca buletin cu cip. La cetatenii englezi, nu. Si buletinele astea cu cip costa enorm de mult. Acum vorbeau de cinci miliarde de euro. Daca va puteti inchipui cati bani se risipesc pe nimicuri!

– Asa-i, parinte, dar unii propovaduiesc ca daca ai credinta in suflet, poti sa primesti cipul si nu-i lepadare.

– Dar unde-i credinta daca primesti cipul? In numele cui crezi? Cipul pe cine reprezinta?

– Ei spun ca trebuie sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, sa dam statului ce ne cere.

Problema e ca cipurile nu cer cele ale Cezarului, ci pe cele ale lui Dumnezeu. E un buletin cu cip, nu? Ce inseamna buletin cu cip? Identitatea ta, nu? A cui? A lui 666, nu? Atunci, ce-am facut eu? M-am lepadat de Hristos.

– Am inteles ca vor incerca sa puna un cip chiar la nastere, noilor nascuti. Si atunci mama ce sa faca, in cazul in care va fi obligata sa-si lase copiii implantati de la nastere?

– Sa duca viata curata, ca si o fecioara. Sa nu mai fie mama, ca sa nu bage un suflet in iad si sa se duca si ea cu el cu tot in iad.

– Dar ce sa faca cele care sunt acum insarcinate, care trebuie sa nasca?

– Inainte nu existau case de nastere. Se gasea cate o batrana, cate o baba, cate o moasa. Caci daca vrea Dumnezeu sa traiesti, traiesti, daca vrea sa mori, mori. Mori crestin, nu mori lepadat de Hristos. Ce va folosi unui om daca va castiga lumea toata, dar isi va pierde sufletul sau? Degeaba ai functie mare, degeaba ai bani multi, degeaba ai viata lunga, – la ce-ti foloseste?

– Atunci inseamna ca nu mai este de folos sa te casatoresti.

– Pai, nu prea e de folos, mai ales pentru aceste vremuri. Daca era de folos, ma insuram si eu. Viata, o singura data o ai data de Dumnezeu aici pe pamant. Ce faci cu ea? Cum o folosesti? Asta conteaza. Poti sa castigi viata cea vesnica, si poti s-o pierzi definitiv. Fiecare alege. Nu culege, alege. Daca culegi, mananci mere stricate pana mori.

– Parinte, stiti ca se pregateste cel de-al optulea sinod ecumenic. Ce efecte credeti ca va avea el aspra Bisericii?

– Cred ca acest sinod va fi mai mult unul ecumenic, decat panortodox. Un sinod de amestec. Una-i prietenia sociala, tehnica, politica, alta este prietenia duhovniceasca. Eu niciodata nu am sa pot sa fiu prieten cu un catolic, nici cu un protestant, nici cu un otoman, nici cu un iudaic, nici cu un pagan, nici cu un ateu.

– Si cum ne raportam la ei?

– Intr-o familie sunt mai multi frati, nu? Sunt si ascultatori si neascultatori, sunt crestini si necrestini. Sunt si oameni cinstiti, si sunt si banditi si hoti. Suntem creati de Dumnezeu, dar nu toti suntem fiii lui Dumnezeu. Cum pot sa fiu eu prieten cu un adventist care scuipa o icoana a Maicii Domnului? Eu fac cruce, el scuipa crucea; eu sarut icoana, el scuipa icoana. Cum pot eu sa fiu prieten cu el? Se poate? Nu se poate.

– Stiti ca in doua biserici stim noi, una in Iasi si una in Timisoara, sunt inregistrari facute ca s-a slujit un ritual masonic, oficiat de preoti ortodocsi, ca si la calugarie, un ritual al cavalerilor de la Malta.

– Nu dau atentie dreptei credinte. Asta este. Nu stiu ce inseamna dreapta credinta. Daca se spune in sinoade ecumenice ca cel ce se roaga cu ereticii sa fie anatema, cum nu ne infricosam? Dar masonii nu sunt eretici? Ce sunt ei? Daca eu ma rog cu un catolic, cu un mason, nu cad sub anatema? Cad. Prieten pot sa fiu cu el, in masura in care cumparam o paine impreuna, lucram un ogor impreuna, facem o masina impreuna, nu? Negot facem, dar in ceea ce priveste credinta, nu. Ce legatura are intunericul cu lumina? Adevarul cu minciuna? Dreptatea cu nedreptatea?

– Ce sfat le dati credinciosilor care nu mai au in jurul lor duhovnici care sa marturiseasca dreapta credinta si care sa lupte impotriva sistemului acesta antihristic? La cine sa se duca?

– La Hristos sa se duca. Sa se roage. Ce sa faca altfel? Sa se spovedeasca, sa se impartaseasca, ca harul lucreaza in continuare …daca preotul e hirotonit si nu-i eretic.

– Dar daca slujeste cu ereticii?

– Treaba lui, nu ma mai duc. Sa se roage la Dumnezeu. Ce faceau primii crestini cand erau prigoanele acelea pagane? Il slujeau pe Hristos si mureau. Asta e solutia. Ori murim, ori traim, ai Domnului sa fim.

– Ce sfant e mai apropiat de romani, acum in vremurile acestea?

– Maica Domnului, Mantuitorul nostru Iisus Hristos, Dumnezeul nostru. Dar, din punct de vedere istoric il avem pe Sfantul Andrei, Apostolul care a pasit pe pamantul tarii noastre. Daca nu-i Maica Domnului, nu exista mantuire. Nu exista. Cel ce nu se impartaseste des, ca sa ia legatura cu Iisus Hristos si cel ce nu are pe Maica Domnului de prieten si de ajutor, nu se poate mantui. Nu zice Mantuitorul ca „cel ce mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu voi petrece intru el”? Noi ce dorim, decat sa petrecem cu Iisus Hristos, nu? Si mai zice ca „cel ce nu mananca Trupul Meu si nu bea Sangele Meu, nu are viata intru el”. Ce rost are viata fara Hristos? Vorbim de viata in Hristos, viata duhovniceasca, dar carei aceea? Degeaba faci mancare daca nu mananci, nu? Vorbesti despre Dumnezeu, dar fugi de El. Ce inseamna vrednicie pentru impartasanie? Intai si intai sa ai dreapta credinta, in al doilea rand sa ai dragoste si sa-l doresti pe Iisus Hristos, ca sa te unesti cu El, in al treilea rand sa fii impacat cu toata lumea, sa fii spovedit, sa te rogi pentru vrajmasi; cauta, vezi poruncile si apoi te impartasesti. Nu-i asta viata in Hristos? Cam asa spune Sfantul Nicolae Cabasila, nu? Mantuitorul a zis ca „cel ce nu mananca Trupul Meu si nu bea Sangele Meu nu are viata intru el”. De unde viata? Nu de la Hristos? Dar dracul intotdeauna incearca sa-i desparta pe crestini de Sfanta impartasanie, ca sa nu se impartaseasca; sa nu aiba putere, sa nu aiba legatura cu Dumnezeu, ca daca te impartasesti cu Sfintele Taine, te unesti cu Iisus Hristos. Cum spun Sfintii Parinti: Trup cu trup, Sange cu sange si Duh cu duh, fac una cu Iisus Hristos. „Cine mananca trupul Meu petrece intru Mine”. Cine nu vrea sa petreaca cu Iisus Hristos? Cine nu vrea sa-L aiba pe Iisus Hristos in El? Masonii, ateii, necredinciosii, nu? Ce faceau primii crestini? Se impartaseau in toata ziua si erau atat de infocati in credinta, incat lasau familii, lasau servicii, averi, tot si-l marturiseau pe Hristos in public. Si primeau cele mai crunte chinuri, si asa Il marturiseau pe Iisus Hristos. Daca n-ai pe Mantuitorul Iisus in tine, tremuri la prima adiere de vant. Ce-i foloseste omului viata, daca n-are pe Dumnezeu si traieste ca un pagan? Prin rabdarea voastra va veti mantui sufletele voastre. Prin rabdare, rabdare… Ne supunem la toate, dar pana la credinta. Ne-am nascut crestini ortodocsi, trebuie sa murim crestini ortodocsi, altfel nu ne mantuim.

– Si daca biserica noastra va pactiza cu catolicii?

– Eu n-am sa fiu catolic niciodata. Nu-i mai pomenesc. Papa uzurpa tronul lui Iisus Hristos, nu? Cine a facut pe papa vicar? S-au uitat sute de milioane de oameni la televizor cand a fost intronizat papa, dar cand L-au vazut pe Iisus sa vina sa-l aseze pe el vicar? Unde era papa cand Mantuitorul S-a rastignit pentru oameni? Unde era papa cand Dumnezeu a creat lumea? Dar cand au facut inchizitia si cand au facut cruciadele? A auzit toata lumea, stie toata lumea de faradelegile lor. Marturie sunt mucenicii de la Muntele Athos si din alte parti. Toate minciunile sunt de la romano-catolici, toate inselaciunile. Ei nu se apropie de dreapta credinta, ei n-au harul Duhului Sfant si nici nu fac invocarea Duhului Sfant. Asa cum a inceput lumea, asa si sfarseste.

– Adica?

– Prin mucenicie. Cum a inceput crestinismul asa si sfarseste. Si-i ia Dumnezeu pe cei ai Lui.

– Credeti ca vom reveni la biserica de catacomba?

– Asta Dumnezeu stie. Nu stiu daca catacomba va mai fi de vreun folos. De folos iti este sa pastrezi dreapta credinta, sa marturisesti. Si asta a spus-o Apostolul Pavel: sa crezi cu inima, sa marturisesti cu gura. Si unde sa te mai cobori in catacomba, ca te vede de la 15 kilometri inaltime si la 4-5 metri adancime.

– Deci sa ramana fiecare acolo unde este si sa marturiseasca?

– Dar unde sa te duci? La turci, la paganii aceia? In Italia, la eretici? Unde sa te duci? Asta e o inselaciune. Ma duc sa ma retrag, sa ma ascund. Unde? Dupa care copac? Acelasi lucru l-a spus si parintele Iustin. Mai, stati acolo, si marturisiti. Asa cum s-a intamplat la manastirea Iviru, la cruciada a patra cu icoana Maicii Domnului, Portarita. Au luat-o de la poarta, in biserica, ca sa-i ocroteasca de furia cruciatilor. Icoana s-a dus iar la poarta. Au luat-o in biserica, s-a dus iar la poarta. Cand s-o ia din nou, le-a spus Maica Domnului: „Eu va apar pe voi, nu voi pe mine”. Ce, noi il aparam pe Dumnezeu? Dumnezeu ne apara pe noi. Si cand au atacat cruciatii, intr-o secunda, un nor asa de gros, o ceata asa de mare de nu se mai vedea mana, a venit peste ei. A fost furtuna, a rasturnat tot, s-a desfiintat cruciada a patra. Am fost nu stiu la ce manastire la Muntele Athos, unde s-a daramat biserica. Uitati, foarte interesant. Era la cruciada a patra. La o parte din preoti le-a fost frica de cruciati, cand ii vedeau imbracati cu zale, cu sulite, cu iatagane si au primit sa slujeasca cu romano-catolicii in biserica. Iar in timpul liturghiei, s-a daramat biserica pe ei si i-a omorat. Acum cativa ani in urma, m-am dus acolo la manastirea aceea si bucatarul era un oltean de-al nostru si tocmai se ridica biserica. Erau cinci romani zidari, erau sus acolo cu o macara, rezideau biserica. Ce-i cu asta? Ce s-a intamplat? De ce o ridica. Zic ca Uniunea Europeana a dat treisprezece milioane de euro ca sa refaca biserica, sa zideasca, ca sa nu mai vada biserica daramata, ca sa nu mai intrebe nimeni de ce s-au daramat biserica si sa afle ca s-a daramat dupa ce au slujit ortodocsii cu catolicii. M-am mai dus o data si n-am mai vazut biserica deloc. Era o cladire mare, acoperita, inautru se vedea biserica, dar afara nu se mai vedea, ca sa nu se mai stie trecutul. La manastirea Marea Lavra, doi preoti acolo au slujit cu catolicii, dar cand au murit, n-au mai putrezit. Ei vor sa ingroape trecutul, dar nu vor reusi. Insa nici noua nu ne va fi usor; va fi vreme de mucenicie! Dar sa nu ne temem ca nu noi, ci Maica Domnului ii va apara pe toti cei care nu s-au inchinat lui veliar.

extras din revista Atitudini, nr. 7

Coperta_nr7

39 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Superb de clar si concis parintele.

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pina acum ,unde ai fost parinte??? Daca strigati putin mai tare va auzeam si eu poate....
  De ce este normal sa-si vada preotii de treburile lor,de familiile lor ?
  De ce trebuie sa fac ascultare de un preot care ma indeamna sa ma leped de Hristos ? Sau de altii care au tot felul de scuze si indemnuri dracesti... ca nu e problema crestina,ca nu stie despre acestea, cu nu e momentul,ca este o probblema politica etc.
  Ei sint pe placul patriarhului ,iar noi sintem extremisti,radicali,nebuni sau sectanti...
  Noi ne lepadam de Hristos acceptind documentele cu pecetea 666,iar preotii nu ???
  Cred ca e nevoie de mai mult curaj in propovaduirea ADEVARULUI ...apoi oricum vine mucenicia !!!

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Deci Parintele crede ca e mai bine sa nu te casatoresti. Dar in manastire mai gasim viata duhovnicesca sau va trebui ca novice sa slujesc la mese ecumenistilor si oamenilor de afaceri?

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Doamne ajuta!Multumim parinte!

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Sarut mana, Parinte Ioan ! Sa va tina Dumnezeu sanatos ca sa-i lamuriti pe oameni. Si poate se vor trezi si preotii de mir ascultand cuvintele S.V.

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Subscriu celor spuse de Aurora.

  Cineva mi-a trimis o rugaciune frumoasa pe care o voi reproduce:

  Doamne,Parinte ceresc, noi credem ca ne salvezi de osanda vesnica pe care o meritam. Te rugam salveaza lumea in care ai trimis pe unicul Tau fiu, Domnul nostru Iisus Hristos.
  Doamne Dumnezeule, Tu iubire vesnica, Tu ne esti singura nadejde si priveste la pacatosi ca la fiice si fii rataciti.
  Te rugam fierbinte indura-te de noi fiindca nu gasim alta cale de iesire din aceasta groaznica dezorientare si dezordine in care se afla acum lumea. Ajuta-ne cu atotputernicia Ta intinzand spre noi bratul Tau aparator si alunga puterea intunericului, iadului.
  Doamne Dumnezeule, fii indurator fata de necredinta acestui veac. Indura-te de oamenii de stiinta si lumineaza-le mintea cu puterea Duhului Sfant. Indura-te de cei mici care sufera si care nu sunt cu nimic vinovati ca au venit in aceasta lume plina de minciuna si faradelegi.
  Iisuse, copleseste cu harul Tau sufletul si trupul meu, precum si intreaga mea viata. Parinte al indurarii, ia de la mine potirul amar al suferintelor mele, insa nu dupa cum vreau eu, ci dupa vointa ta prea sfanta, in vecii vecilor.Amin.

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Multumim parinte, multumim admin.
  Asemenea cuvinte sunt necesare in asemenea vremuri.

  Dumnezeu sa ne ajute!

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  D-na Antonia, cred ca aceasta rugaciune este catolica...alta data sa ne scrieti si noua ce sfint parinte a scris aceste rugaciuni.

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Vai si amar de turma cu pastor lup in blana de oaie.
  Intrati pe Basilica si priviti adunarea de "credinciosi" de pe 8 septembrie, la Bruxelles. Iosif, Selaru, Patriciu, Gradinaru, fruncea instelata a Mitropliei Europei de vest strans unita in jurul reprezentantilor alesi in CE. si Nato.
  Credinciosii contribuabili strict ai pangarului nu au fost anuntati sa vina la Slujba Nasterii Maicii Domnului si nu-i prima oara cand la marile sarbatori nu se tine slujba. Enoriasii participa doar la parastase si la votul celor ce se congratuleaza cu usile inchise.
  Si la Bruxelles ca si la Paris, preotii ridica vocea daca cineva incearca sa discute despre documentele cu cip. Toata adunarea pe care o vedeti in fotografie spera ca va ramane protejata de catre fiara care stapaneste Europa.
  Rugati-va Parinte Ioan si pentru crestinii amarati prin lumea larga ce nu au sprijin decat in fata icoanelor din odaile lor.

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Am intrat pe , si asemenea cult al personalitatii al multpreafericitului patriarh, n-am mai vazut de la Ceausescu incoace. Preafericitul a facut , face, va face,ti-e lehamite. Nu mai cer credinta sau smerenie, dar macar putina decenta...

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pretiose indrumari, de astfel de cuvinte ducem lipsa, ne dati parinte mai mult decit o bicata de piine. Multumiri si inchinaciuni.

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  parinte, asta este, dar este usor de spus greu de facut...cum poate o mama care a asteptat un copil de o viata sa isi abandoneze fiul la nastere...va inchipuiti ceea ce cereti....cum sa porti un copil in pantece 9 luni dupa care sa il abandonezi?....nu te lasa inima...oricata credinta ai avea......te asumi riscului de a merge in iad dar copilul tot ti-l iei acasa cu sau fara cip........si cu buletinele....nu ai nu ai...pana la un moment dat cand ajungi la o situatie limita.....vrei sa faci cv in viata si va tr sa iti faci buletin...oricat de mult ai crede in Dumnezeu...si oricat de mult ai incerca sa iti pastrezi calea...societatea in care traim ne impune cateva reguli nescrise....pe care independent de noi le respectam...poate cea mai buna solutie ar fi sa ne calugarim....pt k traind in lumea de azi nu poti sa fi drept pt k esti calcat in picioare....
  Dumnezeu sa ne ajute....
  Multumesc parinte pentru sfat....

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Aida
  parintele spunea ca nu este necesar sa nasti la spital. Pe vremuri femeile nasteau acasa cu o moasa sau cu o batrana care stia rosturile. Astazi e la moda sa-ti faci cezariana la cerere, ca sa nu te doara si sa nu-ti strici " bijuteria". Parintele are dreptate. Depinde cui vrei sa slujesti si pana unde?

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pentru Elena/

  Aceasta rugaciune am primit-o de la un bun crestin ortodox si am crezut ca fac o fapta buna postand-o fara chiar si fara a sti autorul acesteia.

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Aida,
  Parintele nu a spus sa-ti abandonezi copilul ci sa-l pazesti de semnul fiarei, alegand daca e nevoie sa nasti asistata de o moasa. La noi, In Romania inca nu este permisa implantarea de cipuri in corpul uman, dar vaccinuri obligatorii se fac la nastere... dilema mare este ce pune industria farmaceutica azi in acele vaccinuri ca s-au facut vaccinuri de ani de zile dar mai sunt azi cand au devenit o fabuloasa afacere (si in acelasi timp o parghie politica de control asupra inmultirii populatiei), ceea ce pretind a fi?

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  nu cred ca cipul are vreo treaba cu Dumnezeu sau orice altceva dar parintele are dreptate: se pregateste o dictatura ingrozitoare si asta e problema

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Parintele Ioan Larion de la Mrea Sihastria Rarau,desi este mai putin cunoscut,este un mare duhovnic al neamului nostru...Parintele a fost ucenicul marelui Sandu Tudor,intemeietorul Rugului Aprins,cunoscut si ca Parintele Daniil Tudor,un marturisitor si un mucenic al lui Hristos,care a murit in inchisoarea de la Aiud.In acel colt de rai,care este Manastirea Sihastria Rarau,ocrotita tainic de Maica Domnului,gasiti nu numai un mare duhovnic si parinte,ci si multa pace sufleteasca si sfaturi mantuitoare.Din pacate,nici Parintele Ioan nu mai este tanar,fiind trecut si Sfintia Sa de 80 de ani,ca mai toti marii nostri duhovnici,care sunt,pentru neamul nostru atat de incercat,calauze de nadejde si rugatori neincetati pentru noi,la Bunul Dumnezeu si la Maica Domnului!Sa ne rugam sa-i mai tina Bunul Dumnezeu in viata,pentru luminarea mintilor noastre si mantuirea neamului nostru!Doamne ajuta-ne!

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Paza buna trece primejdia rea!

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pentru mariana :
  Cand Parintele spune sa nu te casatoresti nu spune nimic de manastire .Asa ca oricine vrea poate duce o viata placuta Domnului chiar in mijlocul lumii si necasatorit.

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Preoti tradatori au fost si sunt toti cei ce nu au frica si dragoste pentru DUMNEZEU. Ce a facut Biserica atunci când Marele Nostru Mihail Eminescu a fost internat cu forta în spitalul de nebuni, nefiind bolnav, tratat si ucis de catre dusmanii lui HRISTOS ? O parte din Biserica s-a rugat si a încercat sa-l scape, iar cealalta parte s-a aliat cu dusmanii Crucii. Exact, la fel, se întâmpla si în ziua de astazi.
  O parte din Biserica se roaga ( Sfintia Sa Iustin Parvu, Sfintia Sa Arsenie Papacioc, Sfintia Sa Savatie Bastovoi, IPS Bartolomeu Anania, Sfântul Pustnic Proclu, Sfintia Sa Calistrat Chifan, Sfintia Sa Mihai Aldea, etc..), iar "Preafericitul" din Deal cu toti ierarhii si preotii din România si din strainatate care ascund Adevarul credinciosilor, acestia din urma sunt Tradatori ai Bisericii lui Hristos, deci s-au aliat cu cei care sapa la temelia Ortodoxiei. Acesti tradatori, începând cu Patriarhul, trebuie sa fie înlaturati din scaunul Patriarhiei si de la Sfintele Altare. Românii muncesc cu truda pentru a hrani niste tradatori - pui de vipere - .
  Trebuie sa vina în fruntea Bisericii un Patriarh demn si un Sfânt Sinod cu adevarat format din ierarhi sfinti si demni de a conduce TURMA LUI HRISTOS
  Sa plece tradatorii si sa vina cei care il iubesc pe DUMNEZEU !
  Când are loc genocidul poporului român prin avort, homosexualitate, planning familial, eutanasie, prostitutie, vaccinuri, mâncare otravita,etc., si când tradatorii din fruntea Guvernulului dau legi anticrestine atunci Patriarhul si Sf.Sinod trebuie sa strige. Caci daca nu striga de focul iadului vor avea parte.
  Când Numele Domnului este batjocorit de acesti ticalosi, atunci trebuie sa se faca CURATENIE IN BISERICA si IN GUVERN ! JOS TRADATORII !

  Ce faci "Preafericite" Daniel ? Când ai de gând sa opresti genocidul Poporului Român ? Când vei da "dezlegare" pentru eliberarea Prea Cuviosului Daniil Petru Corogeanu si a Prea Cuvioaselor Maicute Neonila, Anastasia, Pahomia si Siluana ? De ce tii niste nevinovati dupa gratii ? Crezi ca traiesti vesnic pe acest pamânt ? De ce asculti mai mult de oameni decât de DUMNEZEU ?

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  http://saccsiv.wordpress.com/2009/09/13/cel-mai-important-ziar-din-israel-romania-este-in-mainile-noastre/

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Buletinul cu cip nu este tot una cu pecetea aplicata pe mana dreapta sau pe frunte la care face referire Apocalipsa .

  Chiar daca precede pecetluirea el nu e pecetluirea.

  Si cartea de identitate precede buletinul cu cip si toti o avem ; si buletinul cu foi precede CI si toti l-am avut , etc . Deci toate actele sunt premergatoare pecetluirii, si chiar si sfintii le-au avut.

  Doamne ajuta.

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Mos Ioan,
  Neinterventia bisericii in cazul lui Eminescu poate fi oarecum explicata. Datorita scrierilor sale contradictorii in ceea ce priveste religia, Eminescu nu era perceput ca o personalitate religioasa si foarte probabil nu se afla in mod direct in atentia bisericii mai mult decat orice alt cetatean din vremea sa. Acesta nu s-a implicat in problemele religioase nici macar in masura in care a facut-o Dan Puric (chiar daca a facut-o stramb) si in nici un caz mai mult decat in politica. Cu toate acestea Eminescu ramane un mare roman, un mare poet, un geniu si nu-l putem judeca noi pentru ce n-a facut sau pentru caderile sale ocazionale. Iona era prooroc, a auzit Cuvantul Lui Dumnezeu, a primit porunca Sa si tot a avut asemenea caderi chiar si dupa implinirea minunii pocaintei ninivenilor, minune la care a fost trimis sa participe in mod activ.

  In ceea ce-l priveste pe "preafericitul" si "preasfintitul" Daniel este exact opusul celui ce a supravietuit gropii cu lei si cuptorului incins desi-i poarta numele. Cand ni s-a spus: "cel din urma va fi cel dintai" nu se facea referire doar la desfasurarea in timp ci si la ierarhiile vremelnice deoarece mai e scris si: "cel ce vrea sa fie mai mare printre voi sa fie slujitorul vostru". Iata ca Parintele Iustin face aceasta slujba pentru Dumnezeu si pentru "micutii" sai ci nu Daniel. Iata cine este mai mare in Adevar.

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Despre Adevarata Ortodoxie si
  Harul Sfantului Duh
  -fragmente extrase din cartea “Deceptia” de Tatiana Senina-
  Daca noi recunoastem ca “bisericile oficiale” au cazut in erezia ecumenista si ca majoritatea ierarhilor din ele in mod constient sustin si sprijina aceasta erezie, sau, in timp ce condamna in cuvinte ecumenismul de fapt raman in comuniune cu ereticii, cum am putea noi recunoaste validitatea “tainelor” savarsite acolo.
  Conform cu invatatura Bisericii, nici o “taina” savarsita de eretici- si de schismatici- nu este valida (adica nu are Harul Sfantului Duh).
  Aici unii ar putea obiecta: da, poate tainele savarsite de Bartolomeu insusi (Patriarhul de Constantinopol) poate nu-s valide si cele savrsite de Alexei Ridiger (fostul Patriarh al Moscovei-Alexei al II lea), dar, stiti voi, poate in cuprinsul patriarhiilor lor sunt episcope si preoti care cred intr-o maniera Ortodoxa si condamna ecumenismul; chiar putem spune noi cu adevarat ca nu este valid nimic din cele savarsite de ei? Dar noi nu recunoastem pe Uniati (Greco-catolici), de exemplu, si nici tainele lor. De ce? La urma urmei, in exterior totul este Ortodox, simbolul credintei este orthodox, si toate slujbele bisericesti, si chiar episcopii lor sunt un fel de “ortodocsi”. Care este diferenta?
  Simplu: acolo se pomeneste “ierarhul si Domnul nostrum universal”, Papa de la Roma. Aceasta este, constient si voluntar – poate in unele locuri de frica- pomenirea numelui unui eretic. Si facand astfel, un noi soi de rang bisericesc a fost introdus: “ierarhul universal”-desi Biserica cunoaste doar trei ranguri bisericesti: diacon, preot sau prezbiter si episcop.SI CU ASTA INTREAGA LOR ORTODOXIE S-A DUS, A DISPARUT! Dar de ce noi auzim mereu intrebarea “Cum putem spune ca toti membrii Patriarhiei Moscovei sunt fara Har?” dar nu auzim si plangerea “ sarmanii uniati!”?
  Intrebarea tradititonala privind soarta unei biete batrane ortodoxe dintr-un sat izolat de lume care merge la o biserica a Patriarhiei Moscovei doar fiindca nu este o alta in acea regiune, in mod involuntary ridica intrebarea privind soarta unui sarman pios Catholic dintr-un satuc medieval. Ce si unde ar fi putut auzi el despre Ortodoxia cea Adevarata? Dar ce vom spune de unii chinezi sau hindusi din acelasi sat pierdut de lume? Putem spune despre ei ca in mod constient au respins Orthodoxia sip e Hristos?
  ASTFEL DE GANDURI SI INTREBARI TIN DEJA DE SFERA DREPTATII LUI DUMNEZEU. DAR ASTA NU INSEAMNA, IN NICI UN CAZ, CA TRUPUL SI SANGELE LUI HRISTOS ERA PREZENT PE UN ALTAR CATOLIC DINTR-UN SAT EUROPEAN DIN EVUL MEDIU. ACEASTA NU INSEAMNA CA HARUL SFANTULUI DUH ESTE PREZENT SI IN RELIGIILE NECRSTINE, ASA CUM AFIRMA “ PATRIARHUL” BARTOLOMEU.
  Noi nu putem decat spera ca Dumnezeu va avea mila de simplii credinciosi din Patriarhia Moscovei sau din Patriarhia de Antiohia, care in mod official au stability comuniunea euharistica cu monofizitii. (SA NU UITAM: MITROPOLITUL OLTENIEI -IRINEU POPA- SI MITROPOLITUL MOLDOVEI –TEOFAN SAVU- AU FOST PRINCIPALII ARTIZANI SI SUSTINATORI AI UNIRII CU MONOFIZITII A BOR-ULUI. DOCUMENTELE AU FOST SEMNATE IN SECRET IN ANII 1993 SI 1994. ACEASTA UNIRE A FOST APROBATA OFICIAL DE SINODUL BOR.) DAR ASTA NU INSEAMNA CA TAINELE LOR SUNT SAVARSITE IN MOD VALID !!!
  Daca noi ajungem la concluzia ca la savarsirea Sfintei Euharistii in una si aceeasi Biserica unii oameni care sunt eretici din convingere sau sustin erezia nu se impartasesc cu Sfintele Taine, in timp ce altii care nu sunt eretici in gandirea lor se impartasesc, atunci orice concept despre Biserica dispare. (altfel spus:in aceeasi Biserica, daca unii ierarhi si preoti au taine valide fiind Orthodocsi, iar altii nu au fiindca sunt eretici, insasi idea de Biserica dispare, de Biserica vizibila, si astfel se cade in Protestantism unde se spune ca Biserica este doar nevazuta si nu sti unde sunt granitele Ei). Daca Tainele se savarsesc in mod valid, atunci TOTI SE IMPARTASESC, dar pacatosii nepocaiti si oamenii care nu gandesc drept primesc Tainele spre a lor osanda si condamnare. Dar daca Tainele nu se savarsesc, ATUNCI NIMENI NU SE IMPARTASESTE, dar Domnul in mila Sa , poate salva si avea mila de acei care iau parte la acestea fara sa inteleaga care este problema. DAR ACESTE TAINE ALE DREPTATII DIVINE SUNT DINCOLO DE INTELEGEREA MINTII OMENESTI.
  Noi ar trebui mai mult sa ne ingrijim mai putin de soarta membrilor “bisericilor” oficiale, care din ei se vor mantui si care nu, sau daca exista Har sau mantuire in organizatiile bisericesti ertice, si daca este Har cat de mult, ci ar trebui sa ne ingrijoram daca Domnul va avea MILA DE NOI. Gandind despre Harul lui Dumnezeu in acest mod (ca cel descris mai sus) , noi o facem intr-un mod NEORTODOX, pentru Harul Sfantului Duh ESTE O ENERGIE NECREATA A LUI DUMNEZEU; daca noi recunoastem ca putem cumva “masura” Harul, atunci suntem foarte aproape de EREZIA GRATIEI CREATE A PAPISTASILOR. Harul lui Dumnezeu este peste tot asa cum si Dumnezeu este present peste tot. Daca noi evaluam “plinatatea Harului” doar prin simpla prezenta a Lui, atunci sa nu uitam ca SI IADUL ESTE PLIN DE HAR. DOAR CA IN IAD HARUL ACTIONEAZA ASUPRA CELOR INCHISI ACOLO ARZANDU-I! In Biserica pe de alta parte, harul actioneaza MANTUIND oamenii. Si in afara Bisericii El poate actiona, asa cum a actionat asupra sutasului Corneliu, CONDUCANDU-I PE OAMENI IN INTERIORUL BISERICII.
  LA FEL ACTIONEAZA Harul si in comunitatile eretice: El lucreaza dupa vointa Domnului care “ voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta Adevarului sa vina” pentru a fi mantuiti si din acest motiv putem numi acest Har CALAUZITOR, intru-cat ii duce pe cei ce-L urmeaza in Adevarata Biserica; si ca urmare EI TREBUIE SA PARASEASCA COMUNITATILE ERETICE. […]
  CONCLUZII:
  1. ORCINE CADE IN AFARA ORTHODOXIEI CADE IN MOD AUTOMAT SUB ANATHEMA DATA DE MATUITORUL (v. Matei 12: 32) SI DE SFINTII APOSTOLI SI DE ASEMENEA DE TOTI SFINTII PARINTI SI DE TOATE SINOADELE ORTODOXE DIN TOATE TIMPURILE, IAR UN SINOD ULTERIOR CARE SA-I CONDAMNE PE ERETICI, NU VA MARCA INCEPUTUL CADERII ERETICILOR DIN BISERICA, CI DOAR VA MARTURISI, CONSTATA CA EI DEJA AU CAZUT DIN BISERICA DATORITA ERZIEI LOR, PUNANDU-SE SINGURI, VOLUNTAR SUB BLESTEMUL ANATHEMEI;
  2. ECUMENISMUL INCLUDE IN SINE COMUNIUNEA CU TOTI ERETICII DEJA CONDAMNATI, SI ASTFEL ECUMENISTII AU FOST DEJA CONDAMNATI DE MULT TIMP DE CATRE BISERICA. IN PLUS, ECUMENISMUL IN MOD DIRECT PACATUIESTE CONTRA UNUI ARTICOL DIN SIMBOLUL DE CREDINTA SI REPREZINTA EXPRESIA UNEI ALTE CREDINTE, LUCRU DEJA CONDAMNAT DE SFINTII PARINTI AI BISERICII;
  3. COMUNITATILE BISERICESTI ALE CAROR PASTORI SI EPISCOPI MARTURISESC EREZII SUNT COMUNITATI ERETICE SI NU MAI APARTIN TRUPULUI UINEI BISERICI A LUI HRISTOS;
  4. COMUNIUNEA IN DUH SI RUGACIUNE CU ASTFEL DE COMUNITATI ESTE EXCLUSA PENTRU ORTHODOCSI;
  5. PREZENTA UNOR “PIOSI SI INTELEPTI” EPISCOPI, TEOLOGI SI MIRENI PRINTRE MEMBRII COMUNITATILOR ERETICE NU AJUTA LA MANTUIREA ACESTOR OAMENI, DACA EI NU ABANDONEAZA ACESTE COMUNITATI SI NU SE INTORC LA BISERICA;
  6. MEMBRII COMUNITATILOR ERETICE, INDIFERENT DE CREDINTA LOR PERSONALA, SUNT PE O CALE A PIERZANIEI, PENTRU CA EI NU APARTIN TRUPULUI LUI HRISTOS.

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu am rugamintea ca cei in masura sa imi dea raspuns la o intrebare ce are mare importanta pentru mine.
  Ce se intampla cand la Sfanta Liturghie este invocat Duhul Sfant de catre un preot ateu? Da exista si proti ce si-au pierdut credinta sau nu au avut-o niciodata.
  Eu nu cred ca Acesta coboara , la comanda.
  Ce se intampla cu copilasii botezati de astfel de preoti, ce se intampla cu Taina Impartasaniei?
  Ce atitudine trebuie sa avem fata de Preotul ce ne sfatuieste sa acceptam actele boimetrice?
  Isi asuma Sfintia Sa repercursiunile sfatului sau?

 26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  dragi prieteni,

  sunt ortodox si imi place ortodoxia.
  dar cand vad ca unii ortodosci afirma imbecilitati cred ca este mai bine sa trag un mic semnal pentru a putea medita mai atenti la aceste aspecte.
  vad ca suntem increzuti in ortodoxia noastra si de aceea vedem si spunem ca oricine este in afara ortodoxiei nu se mantuieste - cat se poate de fals.
  alti oameni care nu sut ortodocsi nu apartin Trupului lui Hristos - cat se poate de fals.
  pentru toata ortodoxia ecumenismul este numai negativ - complet fals.

  vad pe masura ce trece timpul ca oamenii ortodocsi se inraiesc si devin din ce in ce mai fanatici - lucru de asemenea foarte dureros.

  de ce nu sunteti deschisi, inimosi, plini de entuziasm?
  sunteti mai mult teoreticieni si va e frica nu cumva sa iesiti din cadrul literei - alta durere deoarece litera sufoca duhul.

  in plus in ceea ce ii priveste pe alti oameni decat ortodocsi prea mult ii judecati si ii catalogati in ceea ce priveste mantuirea lor ceea ce este de asemenea un alt mare bolovan asezat in calea adevaratei stari interioare, duhovnicesti pe care trebuie sa o avem si pe care o asteapta Domnul nostru Iisus Hriostos de la noi.

  deci haideti sa traim ortodoxia cu adevarat nedesconsiderand pe nici un frate, oricat ar fi el de pacatos.

  mereu lenes si nefolositor,

  Daniel

 27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Daniel,
  Cuvantul e o "sabie" cu doua taisuri... si fara "maner"... Vezi ce spui.

 28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cred ca ati inceput sa ma pierdeti definitiv. Intoleranti, habotnici, fanatici, bigoti. Un batran care se presupune ca ar trebui sa fie intelept propavaduieste niste aberatii care ar face sa rada si un elev de scoala primara. As avea si eu o intrebare pentru Sfintia-sa: daca in lume sunt 1,3 miliarde de catolici si circa 250 de milioane de ortodocsi (si aceia impartiti in mai multe biserici) cine e mai indreptatit sa-l numeasca pe celalalt eretic?

 29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Lucian,
  citeste Biblia. Cei multi vor pieri pe "calea cea larga..." Catolicismul s-a indepartat mult prea mult de esenta credintei crestine si a devenit mai degraba un fel de club social sau institutie politica.

 30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Mariana
  Parintele ca vorbeste despre casatoria in curatie care este foarte placuta lui Dumnezeu si este egala cu calugaria alba.

 31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  DUMNEZEU sa ne ajute pe toti sa rezistam pana la capat! Sanatate multa si putere de rugaciune va doresc la toti! DOAMNE AJUTA!
  Parintele sialtii ca el au mare dreptate!

 32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  dragi prieteni,

  privitor la ecumenism, noi trebuie sa folosim doar partea buna, aceea care ne ajuta pe noi in progresul duhovnicesc, spiritual.
  partea sa cea rea trebuie sa fie neglijata de noi.
  nu trebuie sa ne aratam ca suntem asa si asa ci trebuie sa ii tratam pe fratii nostri din alte confesiuni, alte credinte cu iubire, cu smerenie, cu umilinta, cu entuziasm ca suntem si apartinem Domnului nostru Iisus Hristos, cu bucurie, cu pace, cu stapanire de sine, dezinvoltura, cu toata fiinta nostra.
  trebuie sa ne comportam ca stejarii bine infipti in pamant nu ca trestiile pe care uraganul care bate cu putere pe pamant la aceasta ora sa le franga.

  deci pana ala urma este ingaduita existenta ecumenismului numai si numai pentru binele nostru: din el putem extrage, daca avem inima la EL, tot ceea ce ne este noua de folos, ajutandu-i si pe altii sa descopere, prin propria lor traire interioara si experienta de viata pe Domnul nostru Iisus Hristos care laudat si adorat in veci.
  Asa sa fie.

 33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Daniel, Lucian si Marian
  Pentru documentare vizitati aceasta adresa: http://prieteniisfmunteathos.wordpress.com/
  Un sfat umil, daca-mi permiteti: imprieteniti-va cu site-ul mai sus mentionat. Ajuta mult!

 34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Urez parintelui Ioan de la Manastirea Sihastria Raraului,tuturor calugarilor si pustnicilor sanatate si viata lunga,intr-o zi vom intelege din cate nenorociri ne-au salvat rugaciunile si lacrimile lor .Fericiti sunt ei ca au gustat dulceata Sfantului Duh ,le tine de foame ,de sete,de frig iar cuvintele lor atat de intelepte ,pentru noi muritorii de rand ,sunt de multe ori de neinteles pentru ca uitam de SUFLET.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*