Masonul Alexandru Chis, preot infiltrat in BOR, instiga poporul la rugaciuni ecumeniste

In aceste zile “preotul” Alexandru Chis a facut prima actiune fatis ecumenista, odata cu “Saptamana de rugaciune pentru unitate crestina”. Trebuie spus ca in Episcopia Maramuresului si Satmarului nu au avut loc astfel de evenimente sau manifestari ecumeniste care sa aiba binecuvantarea IPS Justinian sau a PS Justin nici anul acesta si nici in trecut. Probabil insa, dintr-un adanc simtamant ecumenist, sau, poate la indemnul “marelui maestru” al ordinului, preotul Chisu a profitat de ocazie. Astfel, a invitat pentru fiecare din serile acestei saptamani cate un cleric al altor culte din Satu Mare, care sa asiste la “vecernia” da 15 minute pe care o face la biserica lui, dupa care ii da cuvantul. In cuvantul de invatatura de duminica in care a anuntat manifestarea, a specificat ca, indiferent de confesiune, “avem un singur Dumnezeu si rugaciunea trebuie sa fie una singura, pentru ca preotii au fost cei ce au separat religiile”. No comment….

Mai trebuie spus ca Episcopia Maramuresului si Satmarului a fost sesizata de actele preotului mason atat privind aderarea la ordinul masonic, cat si in legatura cu manifestarea ecumenista. Asteptam o reactie din partea Episcopiei…

Cititi despre trecerea preotului Alexandru Chis la Ordinul Sfantului Lazar, ordin subordonat “Cavalerilor de Malta”, cunoscut ordin masonic.

Asteptam in continuare sa ne trimiteti daca se mai intampla astfel de cazuri si in zona voastra. Sper insa sa nu mai existe.

Priviti pozitia oficiala despre aceste intalniri, vadindu-se astfel neascultarea fata de ierarhul locului a preotului Alexandru Chis [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=YizUf3Ti5jA]

26 Comments

 1. Bine faceti ca-i divulgati…
  De cate ori aud de aceste ticalosii, ma intorc la Biblia -in versiunea Anania- si recitesc cu multa atentie cap. 17 si 18 din Apocalisa Sfantului Ioan. E ca o compensatie.
  http://www.dervent.ro/biblia.php
  Explicatiile pe care ni le ofera sunt in masura sa vindece de ecumenism orice ratacit de la caile Domnului. Destul sa dea un clic…

 2. eu imi aduc aminte de ce-a zis parintele Arsenie Boca:”Ecumenismul?Erezia tuturor ereziilor!Caderea bisericii prin slujitorii ei.Cozile de topor ale apusului.Numai putregaiul cade din biserica ortodoxa fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari, sau mireni.Inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti, ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot, Fereasca Dumnezeu.”
  Cum poate cineva sa ignore cuvintele acestor mari duhovnici CU VIATA SFANTA!!!???
  http://www.youtube.com/watch?v=iqGAfWRUmN8

  Sa ne fereasca Dumnezeu!

 3. Sfîntul Mucenic Codrat din Nicomidia (+250), fiind îndemnat de împărat şi de dregători să fie “conciliant” cu rău-credincioşii păgîni şi să participe la jertfele lor, grăieşte: “Eu mă supun legilor Împăratului ceresc, şi nu poruncilor nebuneşti ale oamenilor care nu-l cunosc pe Dumnezeu. De aceea, şi Sfînta Scriptură ne îndeamnă să ne rugăm pentru ei [nu cu ei!], ca aceştia să se întoarcă şi să afle adevărul.” (Biserica şi Statul) Această mărturie arată: întîi, pînă unde merge supunerea faţă de mai marii Bisericii şi ai stăpînirilor lumeşti; apoi, faptul că nu toţi oamenii Îl cunosc pe adevăratul Dumnezeu propovăduit în Ortodoxie, printre aceştia numărîndu-se mulţi dintre creştinii ortodocşi ai vremurilor noastre.

  Pe ierarhii şi preoţii ce vă amăgesc spre a vă cîştiga la “rugăciunile în comun” se cuvine a-i întreba: Oare catolicii de azi au lepădat eresurile părinţilor lor, rătăciri pentru care au ucis pe sfinţii şi mărturisitorii români ca Visarion, Sofronie şi Oprea? De ce în urma acestor “rugăciuni”, “fraţii” catolici şi protestanţi nu leapădă învăţăturile eretice întorcîndu-se la botezul apostolic? De ce noi ortodocşii suntem cei care trebuie de fiecare dată să călcăm peste învăţăturile Sfinţilor Părinţi pentru a nu sminti pe “fraţi”? Ce interese se află în spatele acestor mascarade “bisericeşti”? Se doreşte oare ca poporul să lepede adevărata credinţă pentru a se uni cu Noua Împărăţie a lui Antihrist? Sursa Credo.ro

 4. Durerea cea mare e ca la “sfanta” Episcopie se stie inca de anul trecut ce a facut pr Chisu ( au fost trimise imaginile cu lepadarea de Hristos a masonului preot) si nu s-a luat nici o masura!!!!!Mai mult pr Chisu la o conferinta preoteasca, provocat de un confrate pe acest subiect, a declarat ca are binecuvantarea arhiereului vicar Iustin, ba chiar si a patriarhului Daniel pt actiunea sa???!!!! Ce mai aveti de zis??

 5. Prin acea săptămână de rugăciune ecumenică, popa chiş a mai dat dovadă de ÎNALTĂ TRĂDARE. Când a acceptat pe catolici să-i predice în biserică, înseamnă că acceptă primatul papal, pe care nu ortodocşii l-au inventat, adaosul filioque – care este catolic, azima la Sfânta Împărtăşanie – mare erezie, purgatoriul – care de fapt nu are nici un fundament biblic. Când i-a acceptat pe protestanţi şi reformaţi, este împotriva crucii, a Maicii Domnului, a sfinţilor îngeri, a sfinţilor şi a întregii Ortodoxii; a uitat de Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest şi Sava Brancovici care au fost chinuiţi de calvini şi chişu îi cheamă să-i predice în biserică. Are dreptate că slujitorii bisericii – popii, nu preoţii, au dezbinat Biserica. Dacă popii au dezbinat-o, nicidecum ei nu o pot reface, căci sunt căzuţi din har. Refacerea unităţii Bisericii nu va fi lucrarea lui chişu, ci a Duhului Sfânt. Ecumenismul nu face altceva altceva decât să niveleze credinţele religioase, lucrare pur diavolească, dorind să compromită ORTODOXIA. DUMNEZEU AJUTE DREPTĂŢII!

 6. parintele Arsenie Boca si altii ca el ,predicau dobitoacelor padurii care ascultau cu supunere, dar “conducatorii nostri “, cei care trebuie sa dea un exemplu “prostimii” nu invata de la sfinti,nici de la cei adormiti dar nici de la cei in viata. Noi cei mici si banali ce putem face, cine ne asculta pe noi in afara de Hristos ?

 7. Fratilor, este o nebunie ceea ce a facut Preotul Alexandru Chisu, sa stiti ca eu am participat odata la o slujba ci ca tinuta de mai multi preoti, catolic, reformat, greco catolic si ortodox, a fost durere mare sa stiti, dupa ce s-au terminat rugile nu am stiut ce se intampla cu mine, nu pot sa va spun ce mi sa intamplat si pe unde am ajuns sa ma duc, ca sa scap de ceea ce ma urmarea, intr-o vreme imi venea sa ma sinucid, parca Bunul Dumnezeu sa lepadat de mine, dar nu a fost asa, foarte mult ma incercat si stiti cand mi-am revenit?, dupa ce m-am marturisit asa cum scrie la carte la un duhovnic, bineinteles fara impartasanie o vreme buna, de abia atuncea am inteles ce mi sa intamplat si de ce mi se intamplase mie toate acestea. Nu aveam tihna noaptea si nici ziua, parca ma dedublam, multumita cred ca si a Ingerului Pazitor, am mers la un preot din parohia mea ( prefer sa nu o spun) si dupa toate dezlegarile ce mi le-a facut si dupa spovedanie mai ales, mi-am revenit si a reintrat totul in normal, l-am luat pe preot Duhovnic si mi-a fost bine, Dumnezeu sa-i dea sanatate . Nu dati ascultare despre rugi impreuna ori de unde vine vorba si nu participati la ele daca sunteti cu adevarat ortodocsi, ca s-ar putea sa va para rau mai tarziu asa cum mi-a parut mie, si cu toate acestea ii multumesc Domnului ca mi-a dat o lectie aicea pe pamant si am inteles INTRU TOTUL CARE ESTE CREDINTA ADEVARATA,, ORTODOXIA**, Iertati n u vreau sa jignesc pe nimenea, dar asa este.
  Atat va mai pot marturisi ca asa numitele slujbe se desfasurau in Jud. Bihor, satul Simion. Nici nu vreau sa mai aud de pomenirea acestui sat, cand trebuie sa merg in Oradea si vad indicator spre acel sat, ma cutremur, nici acum cand scriu aceste randuri nu ma simt in apele mele, sa stiti ca am ramas cu remuscari. Niciodata in viata mea nu m-as mai duce sa fac asa ceva, odata am fost si mi-a fost de ajuns, chiar daca mi s-ar impune asa ceva, as prefera sa mor in CHINURI GROAZNICE decat sa mai iau parte la asa ceva.
  Iertati si Doamne Ajuta.

 8. În momentul în care depui un alt jurământ, peste cel depus la Hirotonie, eşti eretic; te-ai lepădat de ORTODOXIE. Excepţie de la această prevedere fac preoţii din sistemul militar, care, dacă depun jurământul miltar, îşi iau asupra lor şi responsabilitaea pe care o are un cadru miltar.

 9. “Părintele CHiS nu s-a lepădat niciodată de ortodoxie!”
  doamna preoteasa Mayrita cum nu s-a lepadat de ortodoxie ??

  “Masonul Alexandru Chis, preot infiltrat in BOR, instiga poporul la rugaciuni ecumeniste”
  Nu va zice nimic??

 10. @Preot Gheorghe Sălăgian,
  “Dacă popii au dezbinat-o, nicidecum ei nu o pot reface…”
  Adevar ai spus in aceasta fraza. Dupa cum nici Cain nu l-a putut readuce la viata pe fratele pe care l-a ucis, tot asa nici aceia care au spintecat Biserica nu o pot uni cu de la ei putere, fiind peste puterea lor sa repare ce au stricat. Ceea ce fac ei este doar un ritual macabru. Mai bine ar propovadui cu convingere adevarata credinta printre sectanti ca aceia sa se pocaiasca si astfel sa se reintregeasca Biserica cea vie, adunarea credinciosilor.
  Pe de alta parte, un picior amputat si putrezit nu-l mai poti lipi de trupul cel viu. Totusi, pentru cei micuti mai exista o speranta, prin pocainta.

  ____
  “Trupul cel viu”, in contextul de mai sus, este biserica vie prin adunarea drep-credinciosilor in mijlocul carora Dumnezeu Cel datator de viata se coboara prin Duhul Sfant.

 11. pentru Alt Florin

  NU sunt preoteasa sunt o simpla credincioasa!
  Este pacatul tau ca ma faci ceea ce nu sunt!!!

  Parinte Salagean eu zic sa va faceti curatenie in propria ograda si apoi uitati-va la altii!

  Ce fel de preot sunteti dvs ca va numiti impreuna slujitorii “POPI”
  Cum este posibil sa-i judecati? Aveti dvs un criteriu dupa care ii catalogati? Dvs stiti ca sunteti in regula iar altii nu?

 12. Nu stiu cum ca nu va este rusine ??? Negati tot timpul ca nu santeti preoteasa insa chiar POPA CHIS va dat de gol.

 13. pt alt Florin:

  Dacă ești așa de deștept poți să te uiți că preotul sătmărean habar nu are cine sunt dar m-a numit ”preoteasă” după ce a spus Cătălin cum că aș fi.
  Vreau să zic, că Cătălin a fost cel care m-a numit așa după imaginația lui bogată iar alții s-au luat după el exact ca și cu alte chestii.

  Nu am nimic cu d-na preoteasă, recunosc că ne cunoaștem dar eu sunt cel puțin cu 30 de ani mai tânără ca dumneaei. Acest pseudonim îl folosesc pe orice fel de site iar dacă dumneata mă crezi altceva decât sunt e treaba ta. Mă interesează cine crede Dumnezeu că sunt!!!

 14. Nu sunt preoteasă Cătălin” si “pr satmarean a spus: 23 aprilie 2010, ora 12:45
  Si inca ceva,Matesule,nu ti-i rusine sa-i numesti, pe dna preoteasa Mayrita C” “C”-u ala vine de la CHIS va rog frumos nu incercati sa “aburiti” lumea cu scuze de astea nu Catalin a fost cel care a pomenit prima data ca sunteti preoteasa ci chiar sotul dumneavoastra.

 15. Pt Florin:

  Dacă știi să citești deși mă îndoiesc că tot nu ai observat, citește comentariile din nou și uităte care a fost primul mesaj în care a apărut cum că aș fi preoteasă: Mateș Cătălin în data de 22 aprilie la ora 20:08. El a fost primul care m-a numit așa. Acel preot sătmărean pe care nu-l cunosc dar îl respect pentru că este preot m-a numit așa după Cătălin pe 23 aprilie.
  Dar ești la fel ca toți românii îți place să exagerezi.

  Am mai spus-o și repet sunt o grămadă de credincioși din parohia părintelui și nu numai care îl cunosc și îl susțin.

  Doamne ajută!!!

 16. eu am înţeles că părintele Chiş a facut asta spunând că biserica nu i-a recunoscut drepturile si masonii i le recunosc eu cred că ar fi bine să îşi ia el drepturile şi sa ne lase pe noi în pace de ce s-a facut preot să i se recunoască drepturile îi place să fie lăudat?dacă e aşa înseamnă ca şi-a greşit vocaţia iar dacă sunt credincioşi care îl susţin înseamnă ca totuşi nu i-au murit lăudătorii părintelui, sau mai bine zis pseudopărintelui

 17. Sunt mihai
  Image Attachments (1.8 MB)

  1.
  scan0002.jpg
  2.
  scan0003.jpg
  3. DOAMNE AJUTA, Fratilor as dori sa va ganditi macar o clipa la un asa chin pe care eu il sufar zi de zi, zic asta ptr ca eu am suferit de 2 ori accidente vasculare din trunchiul cerebral,, partial am ramas cu paralizie,, tot de 2 ori am suferit infarcturi miocardice, am Diabet foarte coplicat, imi fac injectii cu insulina de 4 ori pe zi, cate 80 unitati. plus ca trebue sa iau si multe medicamente ptr bolile de care eu sufar, fara de care eu nu as mai supravetui, mai am si poliartrita reumatoida, as putea sa zic ca eu sunt un cadavru inca viu,, nu pot efectua nici un fel de activitate, numai bunul Dumnezeu stie de viata mea foarte chinuita, sunt persoana cu handicap si primesc un ajutor de 33,5 lei lunar, oare ce sami cumpar de acesti bani? si ptr ca-sa primesc acest ajutor a fost nevoe sami deschid cont la banca Raiffaisen Bank in romania pe numele meu mihai feraru si are nr: RO93rzbr0000060001059026 in lei cod swift este rzbrrobu,, De aceea fac apel pe aceasta cale catre ori ce suflet de om care iubeste pe Dumnezeu sami ajute si destinul meu asa chinuit, ma voi ruga lui bunul dumnezeu sa rasplateasca pe fiecare-n parte ptr gestul lor omenesc,, offf doamnee tare-i grea suferinta,, ori ce fel de ajutor sub ori-ce forma la mine vor fi bine-venit, duc lipsa de alimente si medicamente, astai durerea mea, va rog nu uitati dumnezeu vegheaza totul, DOAMNE AJUTA.
  4. TEL 0040761887298 MIHAI. A-R

 18. daca un preot s-au arhiereu te tulbura ,schimbal, mergi la unul bun, nu-l judeca tu ,SMERENIE FRATLOR,are cine il judeca. JUDECATA DOMNULUI NU SE POTRIVESTE CU JUDECATA OAMENILOR,DOAMNE AJUTA.!

 19. Femeia aceea de mai sus care sustine preotii care intra in masonerie se pare ca habar nu are de canoanele Bisericii ortodoxe, sa ma iertati doamna sau domnisoara ca spun asta!!!….dar in primul rand masoneria este condamnata si anatematizata de biserica iar un preot care intra in masonerie nu mai slujeste pe Dumnezeu ci pe anticrist iar in locul lui slujesc ingerii iar despre ecumenism si slujirea in comun cu mai multe culte amestecate ce sa mai spun erezie in adevaratul sens al cuvantului, canoanele apostolice 45 si 65 condamna rugaciunea in comun si de asemenea alte cateva canoane de la sinoadele ecumenice si asta ce fac ei este amestec de culte sau sincretism religios in limbaj teologic este condamnata cu desavarsire de Sf Parinti….dragii mei si este valabil si pt doamna respectiva va indemn ca un frate aveti grija scumpii mei si nu cadeti in mrejele satanei, citit invataturile Sf Parinti cititi canoanele date de Sf Parinti, intoarceti-va la o ortodoxie autentica dupa vechiile predanii si nu va lasati ademeniti de ereticii astia care ameninta ortodoxia!!!!!……..Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!……Doamne ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 Comments
scroll to top