Apostazie: Papistasii vor sluji la Sfantul Mormant de Sfintele Pasti ortodox, deoarece si ei sarbatoresc pe aceeasi data

Slujba de Sfintele Pasti din acest an va fi precedata de un serviciu papistas.

Potrivit site-ul misiunii ruse ecleziastice, seful politiei orasului vechi, colonelul Avi Roiv, a spus despre aceasta la intalnirea sa cu o delegatie a fundatiei St Andrei,  primul chemat, care a fost mult timp implicata in transportul Sfintei Lumini din Tara Sfanta in Rusia.
Datorita faptului ca in acest an, Sfintele Pasti coincide cu cel catolic, in mod traditional papsitasii vor fi primii ce vor oficia serviciul lor eretic, iar slujba ortodoxa va fi facuta dupa programul normal de pana acum.

Se mai precizeaza ca datorita afluxului mare de persoane, slujba va fi transmisa pe ecrane in curtea din afara bisericii Sf. Mormant.

Consideram ca acest lucru este o apostazie a Bisericii Ortodoxe de la Ierusalim, deoarece sunt lasati niste eretici sa intinezeze sfantul locas. Catolicii nu pot fi numiti crestini, deoarece il considera pe papa, capul bisericii, prin urmare se numesc papistasi si nu crestini.

76 comments

 1. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  oare e posibil ca Dumnezeu sa nu ne mai trimita lumina sfanta?

 2. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Eu cred ca Lumina Sfanta nu va veni la rugaciunea catolicilor(papaistasilor), si tot va veni la rugaciunea Patriarhului ortodox, pentru ca ortodoxia inca are Sfinti. Pentru acesti Sfinti si pentru toate sufltele care s-au saturat de atata ecumenism, si care sufera ca ortodoxia este batjocorita cu ecumenismul asta, pentru ei, eu cred ca Dumnezeu tot ne va da Lumina Sfanta de Pasti!

  @ Admin

  N-am inteles: "in mod traditional papsitasii vor fi primii ce vor oficia serviciul lor eretic, iar slujba ortodoxa va fi facuta dupa programul normal de pana acum."

  Cum adica? ??? Papistasii au facut ei mereu inaintea noastra un serviciu eretic??? unde au facut serviciul asta???

 3. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  S-a mai intamplat acest lucru pana acum?

 4. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "in mod traditional papsitasii vor fi primii ce vor oficia serviciul lor eretic"

  Deci de obicei asa se face, nu e prima data, nu?

  "Consideram ca acest lucru este o apostazie a Bisericii Ortodoxe de la Ierusalim"

  Bun, dar cum ramane cu ceilalti eretici, cu armenii de ex, care sunt inauntru chiar cand vine Sfanta Lumina si o primesc de la Patriarhul Ortodox? Ei nu intineaza Sf. Locas? Lamuriti-ma si pe mine...

  Bogdan.

 5. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fratiilor nu stiu ce sa mai zic, un lucru e cert necuratul e pe cale sa apara, dar noi sa stam in mila Domnului. SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

 6. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pai, asta inseamna ca s-a mai intamplat lucrul acesta, si nu s-a considerat o apostazie a Bisericii din Ierusalim. Poate ca Dumnezeu ingaduie asta tocmai ca sa arate ca singura credinta Ortodoxa poate aprinde Lumina Sfanta. Ca in confruntarea profetului Ilie cu paganii.
  Inainte de a mai arunca cu vreo piatra, noi sa ne rugam. Restul... sa-l lasam in seama Domnului, caci sunt "semne si minuni" pe care nu avem noi nici puterea, nici caderea sa le judecam.

 7. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dumnezeu sa dea tarie dreptcredinciosilor, caci iata prigoana incepe. In Serbia, Episcopul Artemie este indepartat din misiunea sa pentru ca e antiecumenist. ( Informatii despre acest caz se gasesc pe razboiintru cuvant.ro)

  Pana la Pasti cred ca e bine sa ne manifestam solidaritatea si cu Sfintia Sa macar prin rugaciune.

 8. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Si in 2004 Pastele a cazut la aceeasi data, dar nu s-a intamplat asa ceva. Ce treaba are papa cu sfanta lumina?!!
  Daca "in mod traditional" papistasii vor fi primii care vor oficia slujba, atunci vor trebui sa astepte sa vada lumina sfanta coborand din cer la liturghia ortodoxa. Papa o sa-si ia cu el papamobilul in loc de scaunel si cele doua mere pe care le mananca inainte de a dormi odata cu gainile...
  S-avem nadejde, ca Dumnezeu stie ce face.

 9. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pai stati mai fratilor de ce atacati pe PF Teofilos?
  Poate nu PF sa a dat voie la aceasta!

 10. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ne paşte prigoana...Prea am lâncezit 20 de ani!

 11. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Progoana a inceput oficial:
  http://www.razbointrucuvant.ro/2010/02/17/cazul-episcopului-artemie-inceputul-oficial-al-prigoanei-impotriva-anti-ecumenistilor/

 12. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ce-ar fi sa facem si noi un recensamant la noi acasa, sa vedem cam cati episcopi anti-ecumenisti avem? Stie cineva cam cati ar fi?

  Bogdan.

 13. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  SALUT,

  porunca avem sa ne iubim de la Mantuitorul nostru, atunci de ce pari sa fii asa de inversunat impotriva catolicilor. sunt ortodox, am prieteni catolici, suntem toti fratii lui isus. De ce atata ura? De ce nu invatam sa iubim? Mai ascult radio trinitas si inca mai am socuri cand aud cuvantul "erezie". parca imi sufla inchizitia in ceafa. As recomanda in loc de erezie, pareri credinte diferite de cea ortodoxa.

 14. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Da cum se poate asa ceva? Cei rataciti de la Dreapta Credinta sa profaneze sfantul Mormant al Ortodoxilor cu spurcatele lor rituri pagane?
  Fratilor, este vremea sa luam atitudine si sa nu ingaduim asa ceva, flacara adevaratei credinte trebuie sa izbucneasca odata si sa ii puna la punct pe ereticii astia care se cred buricu targului. Daca va veni lumina din cer la papistasi aceea va fi ca focul din cer care-i arde pe necredinciosi. Scarbavnice vremuri traim.

 15. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  DE acord cu Ion Alwexandru.

 16. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Fraţilor. Într-o zi Isus alege să intre în casa mai marilor vameşilor Zaheu... Toţi farizeii şi cărturari cărteau ca a intrat să stea la masă cu păcătoşii. Altădată a vindecat pe sluga Sutaşului (duşman al evreilor pentru că era oficial din armata romană). Odată mergea prin ţinutul Canaanului si se întâlneşte cu o femeie păcătoasă la fântănă şi îi dă apa vieţii pe care sufletul ei o dorea. Iar prin ţinutul siro-fenician se întâlneşte cu o femeie care îi spune "Fiica mea e chinuită de diavol...", la care Isus îi aduce aminte mentalitatea poporului evreu ("Nu e bine să iei păinea de la gura copiilor şi să o dai căinilor"), care îi considera pe păgâni câini ..... şi exemplele pot continua. Aceste lucruri le-a făcut Isus în iubirea sa faţă de alţi oameni care erau consideraţi păcătoşi şi nedemni de chemarea poporului ales. Aici vedem o extraordinară libertate a lui Isus, Om-Dumnezeu, cel mai liber posibil şi exemplu pentru noi. la întrebarea ucenicilor: "Doamne, am văzut şi pe alţii scoţând diavolo în numele tău dar nu erau din grupul nostru, ce să facem, să-i oprim?" Isus le zice" Nu-i opriţi pentru că cine nu este împotriva noastră este cu noi".
  Întrebare pentru cei care aţi scris până acum: Isus este ortodox? (de spuneţi că este sfântul mărmânt al ortodoxiei)
  Credeţi că Isus nu va fi capabil să dea lumina sfântă şi prin mâinile preoţilor catolici? De ce îl închideţi pe Isus în "pătrăţica voastră?". Isus oare aşa-i vedea pe "ceilalţi" cum îi vedeţi voi pe catolici, armeni, protestanţi, etc? Să nu uitaţi că Dumnezeu nu este al vostru ci este aşa cum ne-a învăţat Isus "Tatăl nostru, care eşti în ceruri...", este al nostru, al tuturor. Amin Aleluia.

 17. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Inguşti la minte mai pot fi unii. Dumezeu este nu poate fi controlat şi comandat de mineni. El ne iubeşte pe toţi. "Cine nu-l iubeşte pe fratele său care îl vede cum poate să-l iubească pe Dumnezeu pe care nu-l vede?" ne spune sfântul Apostol Iacob. În paradis vom fi numai fii şi fiice ale lui Dumnezeu: nici catolic, nici ortodocşi, nici protestanţi.... iar dacă se va întâmpla să fim împreună în paradis, daca aici pe pământ nu putem trăi în pace... cum vom sta acolo?. Amin Aleluia.
  PS: Dacă acceptaţi şi păreri constructive (apel la administrator forum) să faceţi să apară şi acest comentariu, că v-am mai trimis adineaori un text şi nu l-aţi afişat tot numele Speranza. Vă mulţumesc Dumnezeu să fie preamărit în veci.

 18. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  e strigator la cer, cum se poate una ca asta: catolicii sa oficieze la mormantul lui Isus. Ei nu sunt vrednici, este cel mai rau posibil. Opriti-i cumva

 19. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Speranza
  Se vede de la o posta ca esti din echipa cealalta - a catolicilor sau a sectarilor, dupa felul cum intorci vorba pe toate fetele. Voi, cei straini de dreapta credinta nu intelegeti cum stau lucrurile si nici nu vreti.Nu cunoateti scrierile sfintilor parinti, nu cunoasteti dogmatica, nu cunoasteti nimic decat invatatura voastra stramta, stramba si incapatanata. Voi habar n-aveti ca Ortodoxia este singura care a pastrat nealterate invataturile din primele veacuri crestine - de aceea ne numim UNA SFANTA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA BISERICA - noi n-am venit cu novisme ca papismul si protestantismul.
  Te rog sa nu mai scrii aici pt. ca nu avem nevoie de parerile tale. Lipsa de respect fata de persoana Mantuitorului se vede si dupa felul cum ii scrii numele cu un singur "i" - corect este Iisus.
  @Marius, este valabil si pt. tine, atentie la ortografierea corecta a numelui Domnului Iisus Hristos !

 20. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Draga Aurora, eu il iubesc pe Isus, cred in El, iar cea ce ţi-am scris mai sus sunt cuvintele Mântuitorului. Am citat exact aşa cum scrie în Evanghelie. Sfântul Apostol Pavel în Scrisoarea către Tit spune că : "Toţi oamenii sunte chemaţi la mântuire". Aşa că nimeni nu poate să mă creadă deja osândit. Eu nu mă aflu în nici o tabără, sunt cu Isus, sunt de partea Lui.
  Şi te-aş ruga dacă se poate să fii mai puţin violentă şi obraznică în cuvintele tale, căci eu te respect ca om şi creştin. Nu la asta ne invită Isus să ne iubim până şi duşmanii? Suntem cu toţii ai lui Dumnezeu, suntem fii Tatălui ceresc.
  Un sfânt spunea... : "Puţina ştiinţă întunecă mintea, multa ştiinţă o luminează". Eu cunosc dogmele Bisericii şi învăţătura Sf. Părinţi, poate că tu cunoşti foarte puţin despre alte Biserici decât cea Ortodoxă. Lăudat să fie Isus şi Maica sa Sfântă. Cu respect

 21. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cand Mantuitorul a venit sa cheme la mantuire pe cei pacatosi dragii mei, Speranta si Miraculos,nu conta din ce neam erau cei chemati sau din ce tabara: tocmai de aceea avem exemplele evanghelice rastalmacite de duhul dracului teolog ce chinuie strasnic pe Speranta.Si asta pentru ca Mantuitorul inca nu instituise Sfanta Euharistie,pe temeiul jertfei Sale pe cruce. In momentul in care Hristos a murit pe cruce s-a facut cernerea intre toti cei care L-au urmat. De aceea avem exemplul clar de acuzare hotarata a Sf.apostol Pavel a celor ce se abatusera deja de la ortodoxie,anume nicolaitii.Daca era dupa capul vostru si dupa "dragostea"asta precum lupul imbracat in piele de oaie,atunci Sf Ap.Pavel ar fi primul crestin care nu iubeste pe "fratii de alta denominatiune crestina"care se bateau cu pumnii in piept ca erau si ei crestini.Si uite asa,avem primul exemplu evanghelic ANTI-ECUMENIST,in persoana marelui apostol.
  Ei bine,asa si acum: cum as putea oare,ca ortodoxa,sa numesc "frati" pe cei ce au batjocorit Sfintele Taine,schimonosindu-le dupa bunul plac? Ce partasie sa am eu cu voi,cand ati scos Sfintele Taine( sapte la numar) dupa cum v-a venit la socoteala: mai prin agiornamente,mai prin reforme de doi lei,ba va impartasiti cu ostia-pe considerentul ca e de inteles ca trupul are si sange,dar imi pun si eu intrebarea ca om simplu, intr-un trup mort curge sange?Numai un trup viu are sange. Atunci cum ziceti voi ca va impartasiti cu Hristosul Cel Viu????.Din moment ce nu recunoasteti cele sapte sfinte sinoade ale Bisericii,cata vreme nu aveti cele sapte Sfinte Taine,iar atatea cate le aveti le-ati sucit si rasucit incat numai taine nu sunt,cum sa nu ma alatur sfantului apostol Pavel si sa va spun raspicat: ori va pocaiti venind la ortodoxie,ori duceti-va pe pustii!!!

  Dar cum va cunosc deja si obiceiul si indaratnicia,mi-e greu sa-mi pun "Speranta" intr-o convertire a voastra in stilul paulinic,adica"Miraculos".

 22. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Speranza, de cele mai multe ori pastele catolic s-a serbat la data diferita de pastele ortodox si s-au oficiat slujbe la Sfantul Mormant ,dar Lumina Sfanta nu a venit niciodata la catolici.Te intrebi de ce? Femeia cananeianca care a strigat dupa DOMNUL IISUS HRISTOS sa-i vindece fiica chinuita de demon nu a fost prima data ascultata,cu toate ca ea avea credinta ca la DOMNUL IISUS HRISTOS totul este posibil,dar la rugamintea ucenicilor care mijloceau la DOMNUL zicand : " Slobozeste-o ca striga in urma noastra " DOMNUL a ascultat-o, dar numai dupa ce aceasta i s-a inchinat LUI. Stii pilda celor zece fecioare,care luand candelele lor,au iesit in intampinarea mirelui?Cinci dintre ele erau fara minte si cinci intelepte,cele fara minte,luand candele nu au luat cu sine si untdelemn iar cele intelepte au pus untdelemn in vasele lor,iar cand s-a facut strigarea la miezul noptii ca mirele vine,cele cinci fara minte realizand ca nu au untdelemn in vasele lor ,au plecat sa cumpere,iar cele cinci intelepte,venind mirele au intrat cu EL la nunta si usa a fost inchisa.In cele din urma sosind si celelalte si strigand sa le deschida usa,mirele a raspuns : " Adevarat zic voua : Nu va cunosc pe voi . " Nu oricine zice Doamne, Doamne,v-a intra in imparatia cerurilor si multi care vor zice in ziua aceea : "Doamne,Doamne,au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut ? " Si DOMNUL le-a spus : "Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la mine cei ce lucrati faradelegea ."Exista un DOMN,o credinta si un botez si toate acestea exista numai acolo unde este calea cea dreapta ( ortodoxia ) .

 23. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "Mai multe insecte atragi cu o picatura de miere decât cu un butoi de oţet" spunea cineva. Oare nu se poate vorbi şi civilizat, fără ca să jicnim, să insultăm, să catalogăm persoanele după bunul nostru plac dragă Aurora şi Mihaela? Nu înţeleg de ce iei peste picior iubirea pe care Isus a adus-o în lume? Dacă vrei îţi mărturisesc că eu cred în Sfanta Euharistie, şi ai dreptate că "nu curge sânge într-un trup mort", dar eu cred în Isus cel Viu prezent în Sf. Euharistie şi atunci nu este nici o problemă să fie şi trupul şi sângele conţinut în Trupul viu al lui Isus (şi la noi noi preotul se împărtăşeşte din ambele specii). Apoi Tainele (sau sacramentele) sunt şapte bazate pe Cuvântul lui Dumnezeu din Bibilie, pe care noi le avem. Trebuie să vezi că ai făcut o greşeală, o contraziciere (la început spuneai că avem 7 sacramente, apoi ne acuzi că nu le avem).
  Dacă s-a făcut cernerea în momentul jertfei lui Cristos pe Cruce... atunci sf. Pavel cum de s-a convertit după, după el păgânii la care a predicat şi apoi noi cei care vorbim aşa urât unul cu celălalt?
  Dacă eşti curios să ştii, primul ECUMENIST a fost Isus însuşi care cu limbă de moarte s-a rugat pentru noi astfel în tot capitolul 17 din Ioan, şi în mod special versetul 21: "Ca toţi să fie una, după cum Tată în mine eşti şi eu în tine, ca şi ei să fie una în noi, ca să creadă lumea că tu m-ai trimis". Pe mine poţi să mă contrazici, dar pe Mântuitorul nu, iar sf. Pavel a fost un mare ucenic al lui Cristos care a acţionat în spiritul Învăţăturlui său.
  Ai dreptate că trebuie să ne convertim (şi eu şi tu) nu la catolicism, nu la ortodoxie, nu la alte religii, ci trebuie să ascultăm de Isus şi să punem în practică învăţătura lui şi să lăsăm la o parte fixismele noastre. Isus, Om-Dumnezeu, este o persoană liberă, lipsită de frustrări şi complexe, aşa vom şi fi şi noi (adică şi tu) dacă punem mâna şi citim Biblia, în special Noul Testament în care ne invită să ne iubim unii pe alţii aşa cum ne-a iubit El; şi să fim una în El.
  Aştept un răspuns, un dialog pertinent: nu vorbeşti cu dracu, ci vorbeşti cu un fiu al lui Dumnezeu devenit prin botez, si nici asta nu poti sa mi-o negi pentru ca spune sf. Pavel "Cati in Cristos ne-am botezat, in Cristos ne-am si imbracat" Aleluia. Mulţumesc

  • Traiasca Legiunea si Capitanul!

   @Speranza
   Ceea ce zici tu e amagire draceasca. Noi marturisim in Crez "Una sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica", asadar nu poate fi vorba de mai multe. Cei care s-au desprins de Capul Bisericii sunteti voi papistasii si protestantii. Apoi ereziile au tot continuat sa apara pentru ca papa slujeste direct satanei, iar tu nu te-ai botezat, ci te-ai osandit. Botezul tau nu este valabil, caci nu se coboara Sfantul Duh la cei ce au rastalmacit invatura despre Sf. Treime.

 24. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Ma bucur că ai fost de acord cu mine în ce am spus mai sus (prin faptul că nu ai avut nimic de comentat), în afară de Sf. botez, prin care tocmai l-ai insultat pe Duhului Sfânt pentru că nu poţi interzice Duhului Sfânt să coboare în apa sfinţită la botezul care se face în numele Tatălui, al Fiului şi al Duhului Sfânt. Vă aduceţi aminte când Apostolul Petru care a văzut că a coborât asupra unei familii păgâne poveste în Faptele Apostolilor Capitolul 11, versetele 1-18: "... daca Dumnezeu le-a dat acest har ca şi noua, cine eram eu să mă pot împotrivi lui Dumnezeu?".
  Biserica este una singură, cea a lui Cristos, iar "crezul Niceno-Constantinopolitan" din care citezi dumitale este crezul nostru comun pe care părinţii conciliari l-au rostit împreună. Voi ziceţi "Sobornicească" noi zicem "Catolică" adică universală (referindu-ne la unica biserică universală a lui Cristos), nu e greşit nici aşa nici aşa. Sunt de acord cu Crezul, îl spun şi eu în fiecare zi. şi de aia este nevoie de ecumenism ca să fie o singură biserică, cea a lui Cristos.
  Papa este urmaşul lui Petru care a primit cheile Împărăţiei cerurilor (vezi că scrie de asta în evanghelie), cel care întăreşte pe fraţii săi în credinţă aşa cum Isus i-a poruncit lui Petru înainte de pătimire. Până în anul 1000 nu se punea problema asta ca Papa este primul dintre cei egali, ales de Cristos ca urmaş al lui Petru. Şi sfinţiil Ioan Crisostomul, şi Vasile Cel mare, şi Grigore, Ioan Teologul, ecc pe care îi cinstim şi noi nu au pus problema în felul în care ai pus-o tu referitor la papă. Cel puţin să nu fii obraznic folosind cuvântul "papistaş" pentru că eu nu m-am legat de nimeni din Biserica Ortodoxă.
  eu sunt al lui Cristos, am fost răscumpărat cu sângele său preţios, nu poţi să vorbeşti aşa urât cu un fiu al lui Dumnezeu devenit prin botez, pentru că insulţi lucrarea lui Dumnezeu.

 25. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  pt Speranza

  Cum sa spun...sunt multe probleme, fundamentale de altfel care creeaza probleme si care determina imposibilitatea amestecarii unor falsitati cu adevarul.

  Si sa enumar cateva exemple de falsitati:
  1)Papa de la Roma NU este urmasul Sf Apostol Petru

  2)Papa de la Roma NU este loctiitorul Lui Hristos, Dumnezeu este VIU si EL este CAPUL Bisericii

  3)Problema rastalmacirii din crezul Niceo-Constantinopolitan
  vezi filioque - pai ce-i asta?! o blasfemie asta-i!
  ESTE GRESIT sa se spuna in Crez altfel decat ca Fiul este nascut din Tatal si ca Duhul Sfant PURCEDE de la Tatal... orice alt fel de a spune este blasfemitor!
  Si asta este problema cea mai mare - blasfemia Romano Catolica - cu referinta la Sfanta Treime.

  4)Infaibilitatea papala - ?!?
  Adica Papa nu-i om ?! eu stiam ca tot omul este pacatos - se pare ca m-am inselat, oh stai asa probabil ca minte individul...
  Blasfemitor!

  5)Preotii de mir - Romano Catolici - sunt celibatari
  Cu toate ca in cele SAPTE(7) sinoade ecumenice A FOST HOTARAT ca preotii de mir TREBUIE sa aiba familii !

  6) Imaculata Conceptie - incredibil , alta Blasfemie !

  7)Purgatoriul

  8) Indulgentele Papale ( !?!)

  Sa mai continui?
  Nu mai continui... ca nu are rost dar ca sa fie clar - 'imbratisarea'se face DOAR in adevar, nu altfel.
  Pace, intelegere si respect poate fii dar 'uniune' sau 'iubire frateasca' - ba !

 26. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Imi pare rau ca m-am inflacarat asa la obraznicia papistaseasca , ar trebui sa fiu poate mai rezervat.

 27. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Intre altele, de fapt ce urmaresti? Daca vrei sa cunosti ortodoxia-dreapta credinta-atunci sunt foarte deschisa la dialog, daca urmaresti sa-ti aperi ereziile,dintr-un complex pe care voi catolicii il aveti-complexul prozelit-ca ortodoxa nu pot sa am un dialog cu tine,ci pot cel mult sa-ti arat cat de eretica esti.

  Da! Este vorba de "sfanta manie" si nu de ura si lipsa de dialog "civilizat"...Voi fi civilizata in "disputa"asta(desi nu vad de ce mi-as pierde timpul) la fel de mult cat de civilizat a fost Sf Nicolae cu Arie,cand din sfanta manie,l-a aranjat cu o palma binecuvantata.Banuiesc ca si Arie o fi fost vreun "telectual rafinat",care nu voia decat un "dialog civilizat"nu-i asa?Cum si-au permis niste ciobani,precum Sf Spiridon, sa-l puna la punct!?

  Convertirea Sf Apostol Pavel s-a produs in exact acelasi context al cernerii: el,care era evreu din tagma cea mai conservatoare,care a prigonit pe crestini dintr-o ravna pentru Dumnezeu,pentru ca in inima lui el a fost sincer si cinstit, tinandu-si legea ca pe ochii din cap,dar necunoscand-o pe cea crestina, tocmai de aceea Hristos s-a milostivit de el si l-a miluit facandu-i-se cunoscut lui in drumul spre Damasc.Deci au fost doua lucruri esentiale: sinceritatea inimii si necunoasterea crestinismului. Cand am spus cernerea am tinut cont de timpul liturgic(prezentul continuu) si nu timpul masurat in secole,deci se intelege ca in acelasi timp liturgic a facut parte si convertirea apostolului.

  Or catolicii,in frunte cu papa,s-au rupt de ortodoxie(de aia n-au nici o scuza!!!) pentru ca ,nu-I asa, papa e Hristosul pe pamant iar sobornicitatea bisericii s-a anulat prin dictatura papala(vezi Conciliu de la Vatican...ca sa nu mai zic ca Pius al IX-lea,parca,déjà declarase infailibilitatea)Si la cati papi schizofrenici au fost in toata istoria,nu e de mirare ca s-a ajuns la aberatiile de dogma,ca liturghia a devenit un show dezolant,iar “sacramentele”scalciate si schilodite(apropos,spune-mi si mie care sunt cele sapte taine).Nu mai zic de aberatia si mai mare a istoriei voastre,care a dat catolicismului prima muiere in rang de papa- Ioana. Poftim!

  Crezul pe care spui tu ca este Niceo-Constantinopolitan,are adaosul Filioque.Asa ca treimea nu mai e treime,ci e patrime(il citez din memorie pe parintele Staniloae) Nu cunosc fineturile de dogma si nici nu e al meu-ca femeie-a ma ocupa cu asa ceva.Dar stiu clar ca nu ma abat de la ceea ce Sf.Parinti ne-au lasat noua prin hotararile sinoadelor ecumenice(sapte la numar) Or cand marturisesc Crezul,eu spun ca Sfantul Duh purcede de la Tatal si punct!!!

  Postul nu mai e post…desi tot prin Sfintele Sinoade ni s-a dat o randuiala a postului pe care noi,ortodocsii,o pastram neschimbata .Ei bine a avut grija papa sa desfiinteze postul, incat au ajuns catolicii sa nu manance carne numai vinerea( evident,oua,branza,lapte…astea tot inainte).Si asta intr-o sfidare asa a postului lui Hristos tinut in pustie, dar pe care ei zic ca-L urmeaza.Pai daca Hristos e model,de ce nu postiti? De ce ati ajuns pana acolo incat sa regurgitati satui,inainte de a va lua desertul-ostia nedospita??? De ce nu luati impartasania pe nemancate???

  Semnul sfintei cruci a fost si acela schimbat tot in urma unui asa-zis sinod,si asta tot din orgoliu: adica,pe ce temei dogmatic au facut asta???Cu ce i-a deranjat? Sau voiau ei sa fie mai smecheri asa,mai interesanti si gata,au hotarat ca trebuie schimbat si felul cum iti faci semnul sf cruci.Si multe,multe,multe altele.
  Si cum vrei tu sa-mi explici ca eu sunt deplasata, ca am marturisit,cu putina mea stiinta de carte,ceea ce am primit mai de pret de la parinti: ortodoxia.

 28. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  wow. va rog sa ma iertati ca am postat aici, "ereziile mele". se pare ca este un blog ultra-ortodox, aripa super-dura, ireconcilianta, my way or the highway. probabil, ca daca Iisus ar veni maine, voi L-ati invata ce are de spus si ce are de facut si ce are de spus ca sa nu iasa din dogma voastra si din hotararile celor 7 sinoade ecumenice. va doresc mult succes in despietrirea inimilor voastre, stiu ca nu o sa imi duceti dorul. bye

 29. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Este trist si revoltator,in acelasi timp,sa vezi cum crestini care se declara dreptmaritori,nu stiu nici macar sa scrie numele Domnului si Dumnezeului lor,asa cum trebuie,adica Iisus Hristos si nu Isus,precum ereticii,sectarii sau paganii!Si aici ma refer la Miraculos,care afirma despre sine ca este ortodox....cu altii,lucrurile sunt clare,dupa slova si dupa cugetare,avem de-a face cu sectari!Sectarul fiind persoana care,desi declara ca-l iubeste pe Isus(sic!),nu are nici-o evlavie la Maica Domnului(pe care o considera o femeie ca oricare alta),care nu are evlavie,in general,pentru nimic,nici pentru Sfinti,nici pentru Sfintele Icoane sau pentru Sfanta Cruce,care nu crede nici macar ca acel Isus(sic!)este Dumnezeu intrupat,asa cum credem noi,ortodocsii,despre Mantuitorul nostru Iisus Hristos!Intr-un cuvant,astfel de oameni pot fi caracterizati prin NECUNOASTEREA DE DUMNEZEU!Biserica lui Hristos EXISTA,nu are nevoie de ecumenism pentru a lua fiinta,Ea este Una,Sfanta,Soborniceasca si Apostoleasca,este Biserica Ortodoxa Dreptmaritoare,singura in care,la Sfintele Pasti,se aprinde Sfanta Lumina,semn al DREPTEI CREDINTE! Ecumenismul,asa cum afirma si cel mai mare teolog al secolului xx,care a fost Parintele Staniloaie,este panerezia secolului,o inselaciune a tatalui minciunii!Biserica Ortodoxa si catolicismul nu pot fi numite surori,noi Il avem cap al Bisericii noastre pe Mantuitorul Hristos,in timp ce "fratii"catolici l-au pus cap al lor,pe papa de la Roma!Si mai slabiti-ne cu iubirea asta pe care o tot propovaduiti,caci ce iubire sau pace este aceea care te desparte de Dumnezeu?Si de Adevar?

 30. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Stii cum e cu "iubirea" asta ecumenista? Este ceva atat de cretinoid,incat parca si vad scenariul: eretici,schismatici,si ortodocsi apostati tinandu-se de maini,asa,in forma de cerc si cantand plini de fericire:" if you're happy and you know it,clap your hands!"Asta va fi rugaciunea ecumenista!
  Iar seful lor, papa,impartind "binecuvantari"in stanga si dreapta, la fel de ridicol si el in tele-mobil,plimbandu-se pe la Sfantul Mormant. Asemanare frapanta cu turistii clasici,cei care iti fac din mana din autocarele cu doua nivele:"I'm turist, I'm happy!"

 31. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Speranza
  ca sa nu te mai lasam in bezna te rugam sa urmaresti cel mai recent articol al nostru:
  http://apologeticum.ro/2010/02/19/aberatiile-papistasilor-din-dogma-cociliului-i-vatican-si-cum-papistasii-au-confiscat-cuvantul-catolica/

 32. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dada.. opriti-i cumva cum spunea cineva de mai sus. Eu vreau o cruciada ceva. Totusi altu, tot de mai sus, cu un comentariu LUNG, nu stie ca Iisus se scrie cu DOI de ''I'' . Cat de multi vorbesc despre religie.. si cat de putini stiu despre ce vorbesc... pff

 33. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Elena:

  De unde stiti dvs care este evlavia mea pentru Maica?? Am scris ceva aici despre aceasta idee? Pentru mine, ortodoxia este o stare sufleteasca, o traire in comuniune pe care incerc sa o permanentizez prin rugaciune. Credinta mea nu este bazata pe dogma, este bazat pe simtire. Ma declar ortodox pentru ca sunt botezat ortodox si mi-am botezat ortodox copiii.

  Pentru mine, porunca dintai a Mantuitorului este "Iubeste-ti aproapele" si nu "Judeca-ti Aproapele". Cand am un om in fata, ma concentrez pe ceea ce vad pozitiv in el, nu incerc sa ii gasesc defecte, nu ii lipesc etichete "papistas", "eretic", "sectar"... vad in el intai de toate un frate, un aproape. Exista suficiente motive care sa ne desparta, prefer sa caut motive care sa ne apropie.

  "Si mai slabiti-ne cu iubirea asta pe care o tot propovaduiti,caci ce iubire sau pace este aceea care te desparte de Dumnezeu?Si de Adevar?" Da, incerc sa imi inchipui scena in care i-ai spune asta lui Iisus: slabeste-ma de faza asta cu iubirea, eu ii iubesc doar pe cei asemenea mine, care au aceeasi credinta cu mine, cum poti sa imi ceri sa iubesc "eretici", "rataciti", "sectari"... hai, slabeste-ma te rog. In al doilea rand, personal cred ca NIMIC DIN AFARA nu poate sa te desparta de Dumnezeu, dar intram intr-o zona in care cred ca va pierdeti pe drum in dogma si mai bine nu intram.

 34. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Mihaela
  Imi asum libertatea sa va propun un exercitiu simplu: presupuneti ca nu ati citit niciodata Biblia sau orice alt text religios, filocalie sau orice tratat religios. Ati putea sa simtiti iubirea lui Dumnezeu in afara cartilor? In afara dogmei? Ati putea sa contemplati un rasarit de soare si sa va apara lacrimi de bucurie in ochi? Ati putea sa urcati pe munte si sa simtiti ca Dumnezeu va tine de mana? Ati putea sa simtiti iubirea lui Dumnezeu in fiecare respiratie, in fiecare particula de aer care va inunda plamanii? Daca da, clap your hands, daca nu, va rog, nu va mai dati cu parerea despre credinta semenilor dvs. Abtineti-va pe cat posibil de la lipirea de etichete pe fratii dvs, abtineti-va de la a judeca [superficial] pe aproapele dvs. Se pare ca este greu de acceptat ca se poate ajunge la un nivel de simtire [banuiesc ca "vibratie" ar suna eretic sau sectar], in care sa simti doar iubire pentru tot ceea ce te inconjoara...

 35. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu, din pacate, in contextul prezentat de dumneavoastra cuvantul 'vibratie' nu ar suna nici sectar nici eretic ci NewAgeist - ceva ce duce cu gandul la Icke sau altii ca el.
  Dumnezeu este Creator a toate ceea ce evident include toate acele lucruri frumoase pe care le-ati enumerat : rasarit se soare, munti, mari etc.
  Toate sunt create de EL si toate sunt ale LUI.
  Noi suntem cei ce avem datoria de a proteja acestea de ni s-au dat noua spre folosire - de aceea se zice in Sfanta Liturghie "TIE iti aducem de toate si pentru toate" ...
  Evident ,deci, ca IL regasim pe Dumnezeu in toate creatia LUI - dar revenind la comentariul dumneavoastra - ce vreti sa ziceti ?

 36. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Miraculos,n-ai inteles nimic,sau esti una si aceeasi persoana cu Speranza...eu am spus la adresa ta doar ca nu stii,desi te declari ortodox,sa scrii corect numele Dumnezeului tau,pe care l-ai scris precum sectarii,ereticii si paganii,Isus,ba l-ai mai scris si cu litera mica....Biserica Una,Sfanta,Soborniceasca si Apostoleasca a fost intemeiata pe DOGME,stiu ca asta-i doare pe ceilalti,enumerati mai sus,care s-au rupt de DREAPTA CREDINTA...Sfintii Parinti de la cela 7 Sinoade Ecumenice sunt aceia de care orice crestin ar trebui sa asculte,numai pastrand linia Sfintei Traditii,se pastreaza Calea,in rest,totul e inchinare la cel rau...Cei care urla si reclama iubirea,neavand habar ce inseamna,cu adevarat,iubirea crestina,nu sunt altceva decat fariseii vechii legi,care-si aratau"virtutile"cu orice prilej si oricui,fatarnicii pe care Insusi Mantuitorul Hristos ii ocaraste,in templu,nedand dovada,din punctul vostru de vedere,de iubire crestina...Cei care urla cu fatarnicie si reclama iubirea crestina sunt asemeni ereticului Arie,care l-a suparat pe Sfantul Nicolae,acesta administrandu-i o sfanta pereche de palme,nedand dovada,conform logicii voastre,de vreo farama de iubire crestina...Nu confundati vrajmasii personali cu vrajmasii Lui Dumnezeu,pentru ca asta sunt toti cei care au parasit dreapta credinta...Mantuitorul a spus-o clar,cei care nu sunt cu El,sunt impotriva Lui si"Nimeni nu ajunge la Tatal,decat numai prin Mine".Asa incat,slabiti-ne cu fatarniciile...decat o iubire care te desparte de Dumnezeu si decat o pace care te desparte de Ziditorul tau,mai bine un razboi vrednic de lauda!

 37. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  pt elena - fara intentia de a cauza sminteala...
  cred ca Sf. Stefan al Moldovei tare se bucura de ceea ce ai zis!

  De acord si sa fim sanatosi!

 38. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @miraculos

  Frate Miraculos, da-mi voie sa-ti spun,esti dus!
  Eu fac distinctia clara intre CREDINTA si SIMTIRE. Credinta nu se traieste emotional pentru ca risti foarte tare sa devii dezechilibrat psihic: emotia fiind o expresie a afectivitatii.De aceea sunt atatia oameni dezaxati care se numesc credinciosi.
  Nu mi s-au umezit ochii niciodata cand am contemplat un rasarit de soare(sic!),insa mi s-a rupt sufletul cand am vazut copii flamanzi si batrani disperati. Cand te emotionezi de propriile metafore,cand „simti”ca te tine Dumnezeu de mana, acele stari nu sunt rod al IUBIRII lui/de Dumnezeu,ci sunt cele mai penibile AUTOSUGESTII ale propriei tale inchipuiri. Nu esti in comuniune cu Dumnezeu,pentru ca Harul Sf Duh cand se salasluieste in om,nu are nevoie de imagini,de peisaje,de ozon...ci are nevoie de omul golit de sine.Nu mai trai in imaginatie si simtire ca isi bate joc dracul de tine.Si in loc sa devii barbat duhovniceste:lucid,curajos,statornic,intelept,capabil sa moara pentru Hristos,nu faci decat sa exacerbezi niste sensibilitati,care mai intai te vor transforma intr-un barbat muierelnic,si daca insisti si o tii pe a ta, acele sensibilitati vor deveni hipersensibilitati,sfarsind jalnic intr-o schizofrenie demna de balamuc.Uite asa schizofrenici din astia ajung sa spuna ca vad ingeri,ca vad pe Hristos,etc.

  Fie ca iti convine sau nu, dogma a instituit-o insusi Dumnezeu:”Sa nu mananci din pomul...” iti aminteste de ceva asta? S-a instituit postul inca din rai.Sau alt exemplu”Eu sunt Domnul Dumnezeu tau..” tot El a spus-o.Dogma n-a aparut asa aiurea,ca i-a tunat nu stiu cui.Dogma s-a dat de catre insusi Dumnezeu.
  Eu nu am cultura teologica; ce am citit au fost carti asa,pe ici-pe colo,intre picaturi dar Sfanta Scriptura o citesc mereu.Cum sa nu fi citit niciodata Biblia? Pai,Noul Testament este hrana duhovniceasca a fiecarui ortodox zi de zi.Adica ce este Biblia? Este cuvantul rostit al lui Dumnezeu.Si de unde aberatia asta,sa nu citesti,sa nesocotesti de fapt exact pe Hristos? Dar avem pretentia ca simtim,ca vibram si alte aberatii patologice ca astea.

  Stii cine are dragoste nelimitata? Sfantul care s-a despatimit,care a ajuns la apathia,in sufletul caruia cu adevarat s-a salasluit Sfantul Duh.De aceea sfintii cu adevarat iubesc cu iubire dumnezeiasca.Si ceea ce m-a frapat pe mine in raspunsul tau,a fost lipsa celui mai esential aspect: omul.Ai amintit de munti,de soare,de lacrimi amare,de respiratii,dar n-ai amintit deloc-deloc omul.De ce n-ai spus ca vibrezi de dragoste cand te afli intr-un camin de batrani,unde neputintele lor,umplu vazduhul de miasme? Ai sta sa-i ingrijesti,sa le schimbi pampersul sau ai fugi cat cat mai departe,dezgustat,cu batista la nas pentru o cura de ozon? Sa le citesti,sa-i slujesti,iar ei-batrani si cartitori-sa te batjocoreasca,sa te barfeasca.Ei,frate,cata vibratie ai simti? Iti spun eu: ai vibra de nervi.Asa ca lasa-ma! Si daca zici ca esti ortodox,incearca sa descoperi cu adevarat comoara ce ti s-a dat pe gratis!

 39. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "stefan
  pt elena – fara intentia de a cauza sminteala…
  cred ca Sf. Stefan al Moldovei tare se bucura de ceea ce ai zis!
  De acord si sa fim sanatosi!"

  Nu ştiu la care Ştefan te refereai, dar dacă e vorba de Ştefan cel Mare, sper că nu-l consideraţi şi sfânt, pentru că a fost prea curvar ca să fie considera astfel, că a avut cel puţin la fel de multe "domniţe" câte mănăstiri a construit.
  Cât venin va mai curge pe blogul ista împotriva lui Dumnezeu, împotriva Bisericii, împotriva oamenilor pe care Dumnezeu îi iubeşte? Aleluia!!!!!

 40. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Speranta

  Stefan cel Mare este sfant pentru ca a aparat ortodoxia si implicit pe papistasi: adu-ti aminte de "liga crestina"(sper sa-mi amintesc corect) prin care Sf Stefan cerea si nesimtitilor de papistasi armata impotriva invaziei otomane.Dar,evident,ca papistasii nu aveau timp de asa ceva...le-a fost suficienta prada pe care au facut-o prin asa-zisele cruciade(hoarde de golani flamanzi),vandalizand Ierusalimul si Imperiul Bizantin.L-au lasat singur-singurel sa apere intreaga Europa de musulmani.Europa este crestina datorita acestui sfant.Nici macar istoria nu poate contesta acest adevar.

  Daca nu era acest Stefan cel Mare, acest atlet al lui Hristos,cum chiar papa vostru contemporan cu el l-a denumit(intr-un puseu de sinceritate),astazi cine stie cate picioare spalai intr-un harem musulman. Ar trebui sa fii recunoscatoare,ca datorita jertfei razesilor ortodocsi si geniului marelui voievod,azi poti sa-si faci linistita rozariul si sa-ti molfai ostia.

  Cat despre faptul ca a avut mai multe femei,pune mana pe Sf.Scriptura si vezi cum sfantul imparat David a avut atatea si atatea femei,or asta nu l-a impiedicat sa atinga sfintenia.Si Solomon si atatia altii.Si iarasi vin si zic,fecioarele(deci cele neintinate trupeste) au pierdut mantuirea din prostia lor(probabil,s-or fi culcat pe o ureche,tocmai pentru ca erau fecioare),iar talharul(deci batausul,criminalul-pacate strigatoare la cer) a castigat raiul in ultima clipa

  Forumul nu este plin de ura: sunt convinsa suta la suta ca nimeni nu are nimic cu tine.Si nimeni nu lupta imotriva ta,dar toti lupta sa-si apere credinta.Nu te urasc pe tine,ci urasc erezia in care zaci.Si daca nu ma crezi,ia mai citeste acolo,unde Hristos,in sfanta Sa manie,pune mana pe bici si ii articuleaza pe cei care batjocoreau templul...si nu poti sa spui ca Hristos era plin de venin.La o adica,daca vede ca omul o ia pe alaturi,il struneste cu bataia,numai sa nu se piarda sufletul ratacit.

 41. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Mihaela
  "Frate Miraculos, da-mi voie sa-ti spun,esti dus!|

  Nu, nu iti dau voie sa-mi spui ca sunt dus. Nu permit nimanui sa imi puna etichete, poti sa gandesti asa daca vrei, dar nu poti sa-mi spui mie asta.
  ............
  "Credinta nu se traieste emotional pentru ca risti foarte tare sa devii dezechilibrat psihic..."

  Exemplu clar de prejudecata, ai formulat o idee, ai dat un verdict final, end of story. Opinia mea personala este ca am trecut de la credinta din minte la cea din inima. Nu pot sa iti dau mai multe detalii, pentru ca le vei considera erezii si nu te vor ajuta la nimic.
  .............
  "Cand te emotionezi de propriile metafore,cand „simti”ca te tine Dumnezeu de mana, acele stari nu sunt rod al IUBIRII lui/de Dumnezeu,ci sunt cele mai penibile AUTOSUGESTII ale propriei tale inchipuiri. "

  Serios??? Sunt impresionat, chiar le stii pe toate... stii tot ce e in sufletul meu, stii totul despre trairile mele, stii bine ca Dumnezeu nu te poate tine de mana, stii bine ca daca simti iubirea inseamna ca te autosugestionezi penibil... sunt foarte impresionat de capacitatile dvs.
  ...............

  "Nu esti in comuniune cu Dumnezeu,pentru ca Harul Sf Duh cand se salasluieste in om, nu are nevoie de imagini, de peisaje, de ozon…ci are nevoie de omul golit de sine"

  Observ cum continuati pe acelasi drum, cu judecati si verdicte, acum sunteti sigura ca nu sunt in comuniune cu Sf. Duh. De unde stiti ca privelistea unui munte nu te poate goli de tine si sa faca loc pentru salasluirea Sf. Duh? Ai incercat vreodata sa contempli maretia creatiei si sa simti ca esti atat de mic, de neinsemnat, sa renunti la tine si apoi imediat sa simti cum te inunda acea pace si iubire? Stiu, pentru dvs sunt doar autosugestii penibile, nici nu ati incercat macar, dar stiti perfect despre ce vorbesc.
  ............
  Fie ca iti convine sau nu, dogma a instituit-o insusi Dumnezeu:”Sa nu mananci din pomul…” iti aminteste de ceva asta? S-a instituit postul inca din rai. Sau alt exemplu”Eu sunt Domnul Dumnezeu tau..” tot El a spus-o.Dogma n-a aparut asa aiurea,ca i-a tunat nu stiu cui.Dogma s-a dat de catre insusi Dumnezeu.

  Ma explic mai bine: nu am NIMIC impotriva dogmei, perfect de acord ca vine de la insusi Dumnezeu. Chiar caut sa citesc si sa aprofundez dogma ortodoxa si ma bucur de ea.

  ........

  Cum sa nu fi citit niciodata Biblia? Pai,Noul Testament este hrana duhovniceasca a fiecarui ortodox zi de zi.Adica ce este Biblia? Este cuvantul rostit al lui Dumnezeu.Si de unde aberatia asta,sa nu citesti,sa nesocotesti de fapt exact pe Hristos? Dar avem pretentia ca simtim,ca vibram si alte aberatii patologice ca astea.

  Nu v-am cerut sa nu cititi Biblia! Recititi exercitiul propus de mine, veti vedea ca tot ce sugeram este sa incercati sa simtiti iubirea lui Dumnezeu si altfel, dar nu cred ca m-ati intelege, ati spune ca sunt nebun, schizofrenic... mai bine...

  .......

  "Si ceea ce m-a frapat pe mine in raspunsul tau,a fost lipsa celui mai esential aspect: omul.Ai amintit de munti,de soare,de lacrimi amare,de respiratii,dar n-ai amintit deloc-deloc omul."

  O sa trec peste pleonasmul "cel mai esential": de fiecare data cand imi sarut copiii sunt aceeasi iubire imensa a lui Dumnezeu pentru mine.

  .......

  Si in loc sa devii barbat duhovniceste: lucid, curajos, statornic, intelept, capabil sa moara pentru Hristos, nu faci decat sa exacerbezi niste sensibilitati,care mai intai te vor transforma intr-un barbat muierelnic,si daca insisti si o tii pe a ta, acele sensibilitati vor deveni hipersensibilitati, sfarsind jalnic intr-o schizofrenie demna de balamuc. Uite asa schizofrenici din astia ajung sa spuna ca vad ingeri,ca vad pe Hristos,etc.

  OK, un barbat lucid, curajos, bla, bla, bla nu poate simti dragostea lui Dumnezeu, trebuie sa fie un Bruce Willis imbracat in camasa verde de legionar, mustind de ura pentru papistasi, jidani si masoni gata sa moara pentru Hristos. Ce imagine despre barbatul crestin adevarat, un sablon plin de kitch! Asta numiti voi crestin? Un suflet care isi exerseasa zilnic ura pentru cei care nu sunt de o credinta cu el? Prefer sa am lacrimi in ochi in fata rasaritului de soare decat ura pentru orice si oricine.

  ........

  "De ce n-ai spus ca vibrezi de dragoste cand te afli intr-un camin de batrani, unde neputintele lor, umplu vazduhul de miasme? Ai sta sa-i ingrijesti,sa le schimbi pampersul sau ai fugi cat cat mai departe, dezgustat, cu batista la nas pentru o cura de ozon? Sa le citesti, sa-i slujesti, iar ei-batrani si cartitori-sa te batjocoreasca, sa te barfeasca."

  Aici recunosc ca m-ati prins: nu as putea sa lucrez intr-un azil de batrani, am fost de cateva ori si am fugit cat am putut de repede. Nu suntem toti facuti pentru a lucra in azile, Dumnezeu a pus in fiecare dintre noi slabiciuni si puteri, ne-a facut pe toti diferiti. Daca dvs puteti sa faceti aceasta munca binecuvantata, atunci, tot ce pot sa spun este ca Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va rasplateasca pe masura inimii dvs. O mica recomandare: faceti bine celor care va cer sa le faceti bine, nu le incalcati liberul arbitru.

  PS personal, consider aceasta discutie utila pentru mine, ma face sa imi pun intrebari, sa imi reconsider atitudinea fata de Creator [as spune in mod normal, Univers, dar m-ati acuza de erezie], de aceea va multumesc sincer pentru toate cuvintele pe care v-ati obosit sa mi le scrieti. Multumesc.

 42. un crestin pacatos

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Felicitări, Miraculos, eşti un creştin ortodox uman, care le dă şi altora şanse să se salveze şi să respire. Dumnezeu ţi-a dat multă înţelepciune. Se vede că eşti tată de familie, care-şi iubeşte copiii, soţia şi adimţi că nu toate lucrurile pot fi ţinute sub control. De altfel Dumnezeu nu poate fi controlat, în chip deosebit a treia persoană a sfintei Treimi, Duhul Sfânt, suflă: unde vrea, când vrea şi peste cine vrea şi nu trebuie să dea cont la nimeni. El are capacitatae să pună cuvinte înţelepete şi în gura celui mai păcătos om. Sfântul Francisc de Assisi spune: "Cât valorăm în faţa lui Dumnezeu, atât valorăm". Aşa că eu îl las pe Dumnezeu să mă judece, cum spune sf. Pavel că noi nu avem dreptul să ne judecăm nici măcar pe noi, pentru că numai Dumnezeu are acest drept. Singurul care judecă pe nedrept şi este "acuzatorul fraţilor noştri zii şi noapte" (vezi Apocalipsa lui Ioan) este Satana.
  Haideţi să ănu trecem peste Dumnezeu în cuvintle noastre şi să-l lăsăm pe El să căntărească totul. ceea ce ne rămâne nouă este rugăciunea Pelerinului rus: "Doamne Iisuse Hristoase Fiul Dumnezeului celui viu, ai milă de mine păcătosul". Marele om filosof, crestin, Blaise Pascal spune că în lumea asta sunt două categorii de oameni: "Sfinţi care se consideră păcătoşi şi păcătoşi care se consideră sfinţi". Eu sunt un mare păcătos, Dumnezeu să aibă milă de mine. Iar când spun aceasta nu sunt deprimat, sunt fericit pentru că Dumnezeu este Salvatorul meu. Amin

 43. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @miraculos

  1. Daca deja mintea ti-a coborat in inima,discutia asta este o pierdere de timp,pentru ca nu duce nicaieri.Nu pot sa spun decat sa te miluiasca Dumnezeu si sa te aiba in paza(mai ales ca inteleg ca ai copii).
  2.Expresiile pleonastice le folosesc,uneori,pentru ca mesajul sa fie cat mai convingator: asistam,din pacate,la golirea de sens a cuvintelor,asa ca volens-nolens trebuie sa folosesti "intaritoare".
  3.Limbajul asta pretios; terminologie sincretista,cu totul straina de ortodoxie, imi repugna.
  4.Cand spun "omul",am in vedere genul acela care enerveaza cel mai tare.Si iarasi spun,nu rudele,ci omul cel mai departe de noi cultural,social.Faptul ca iti iubesti copiii intra in firesc,dar sufletul vadeste dragoste dumnezeiasca acolo unde toti dau bir cu fugitii: omul necivilizat,nespalat,plin de bube,ofticos,ranchiunos,mincinos,viclean...ei bine,iubirea dumnezeiasca sta in aceea ca Hristos s-a jertfit pe cruce,exact pentru prototipul descris mai sus.Si vrei sau nu,ne-a poruncit,atentie! ne-a poruncit noua sa-l iubim la fel.Ei,bine,eu nu am ajuns nici pe departe la masura aceea.Tocmai de aceea,macar atata luciditate,nu pot pretinde sa afirm ca mintea mi-a coborat in inima.Stii cand e mintea in inima? Cand nimic exterior nu te tulbura...or daca imi vine sa vomit cand schimb un pampers,daca imi vine sa-i spun vreo doua unei gospodine din bloc care mi-a scuturat praf in balcon,daca in mintea mea eu judec pe aproapele,sunt depaaaaaaaaaaaaaaarte de Hristos!Nu te avanta pe culmi:porneste exact de acolo de unde nu-ti convine,adica de la periferie.

 44. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Speranza,esti ca toti cei care cugeta ca tine,fara speranta!Dupa logica voastra putreda,nici Maria Magdalena sau Maria Egipteanca,de pilda,MODELE DE POCAINTA SI DE SFINTENIE,nu sunt sfinte!Dar nu de la tine sunt vorbele astea,ci de la tatal minciunii!Insusi faptul ca intri pe un blog ortodox,arata ca nu esti multumit cu starea ta actuala,eu,de pilda,nu as intra niciodata,nici macar din curiozitate,daramite sa mai si combat,pe vreun blog catolic,NU MA INTERESEAZA!Faptul ca ai profanat hule la adresa Sfantului Stefan cel Mare,despre care habar nu ai nimic,decat tampeniile cu care ai fost indoctrinat intr-o scoala comunista,arata ca esti nu numai impotriva ortodoxiei,ci si antiroman!Pe tema asta,nu mai pot discuta,este ca si cum as arunca margaritare porcilor!Nu va doresc,tie si ratacitilor ca tine,decat sa va intoarceti si sa fiti VII!
  In timp ce Sfintii nostri sunt pusi la zid si etichetati in fel si chip de urmasii "Sfintei"Inchizitii,care nu mai cred aproape deloc in modele de sfintenie,pentru ei vietile sfintilor,de exemplu,sunt un soi de povestiri stiintifico-fantastice,in acest timp,spuneam,catolicismul este preocupat,de pilda,de fenomene ozn,de darwinism,pe care nu-l mai considera chiar atat de antihristic si mai este preocupat,de exemplu,de asimilarea teoriilor lui Carl Jung,unul dintre intemeietorii new-age.Jung,adica acelasi personaj care lua parte la sedinte de spiritism si care recunostea ca urmeaza "spirite calauzitoare" si care mai afirma ca lupta impotriva fortelor intunecate este un neajuns fatal al crestinismului!Teoriile sale sunt acum mult laudate in cadrul conferintelor si seminariilor romano-catolice si metodele sale psihoterapeutice sunt acceptate si aplicate chiar si in manastiri catolice!Cam asta este linia "bisericii surori"cu care se vrea,prin ecumenism,sa ne unim!Si vorbesc aici de ecumenismul "crestin",pentru ca in final,desigur,ecumenismul va fi planetar,toate religiile se vor uni si vor fi "o turma si un pastor",adica antihrist si turma lui!
  Miraculos,
  Nu stiu,pur si simplu,de ce iti imaginezi ca in sufletele noastre este ura,daca incercam sa combatem unele lucruri care sunt in dezacord cu dreapta credinta!Nu as face,personal,nimanui,nici-un rau,vreodata,consider ca au fost multe greseli,de-a lungul istoriei,care nu au nimic de-a face cu credinta crestina si cu pilda bunului samaritean!Crezi ca vreun crestin adevarat ar lasa,vreodata,sa moara de foame sau sa moara de frig,in vreun sant,vreo faptura omeneasca,pentru ca ar fi de alta religie?
  Faptul ca ne aparam credinta,atat de mult lovita si batjocorita,in ultima vreme,nu inseamna ca pornim la vreun razboi impotriva tuturor,razboiul acesta este unul nevazut,este pe un alt plan,mult mai profund!
  Iti recomand,din inima,sa-l citesti pe Parintele Serafim Rose,considerat de catre multi,un vrednic urmas al Sfintilor Parinti,mult folositor in aceste vremuri grele!Asta,pentru ca afirmai,mai sus,ca astfel de discutii iti sunt de folos...
  Parintele Serafim Rose,cel care spunea :"Eu multumesc Domnului pentru fiecare zi in care pot sa mor pentru Ortodoxie!".Si in fiecare zi a vietii sale de crestin,Parintele murea pentru Ortodoxie!
  Doamne,ajuta-ne!

 45. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Salutare.... cred că o să mă apuc să scriu pro ideilor voastre fundamentaliste, chiar daca pana acum nu am scris nimic impotriva ortodoxiei. Ai perfectă dreptate că Stefan cel Mare a fost aparatorul creştinataţii împotriva invaziei turcesti, şi papa i-a recunoscut meritele. Eu sunt patriot, tot respectul pentru Ştefan cel Mare, dar mai mult decât Erou al patriei noastre nu poate fi mai mult. sunt foarte mulţi ortodocşi care nu sunt de acord cu sfinţenia lui. Constantin Brâncoveanu şi familia da, dar Ştefan mai puţin. Si dădeai exemplul Regelui David şi Solomon, etc.... nu ştiu dacă la voi sunt sfinţi dar la noi încă nu au fost ridicaţi la cinstea altarelor cu acest privilegiu, de sfânt.
  Deja am câştigat pariul ... Admin ştie de ce. Aleluia

 46. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Speranza,te uiti prea mult la Oreste,cred,numai el sustinea in emisiunile sale,tampenii asemanatoare celor ale tale...De pilda,spunea ca nu este de acord(sic!)cu sfintenia Imparatului Constantin cel Mare,care a omorat mii de crestini,pana a-L cunoaste pe Hristos!Probabil de acolo ti-a venit ideea necurata cu verdictul asupra sfinteniei Voievodului moldovean,de parca ti-ar fi cerut tie cineva parerea...tie sau acelor crestini"ortodocsi",sunt sigura ca si foarte traitori,care "nu sunt de acord cu sfintenia lui".Ortodocsi care habar nu au,de pilda,ca domnitorul a fost gasit,la deshumare,imbracat in straie calugaresti,nu ca ar avea asta vreo importanta pentru voi!
  Sustii ca nu ai scris nimic impotriva ortodoxiei,dar chiar asta ai facut...cine esti tu,SA JUDECI DECIZII ALE BISERICII ORTODOXE?
  Vorbesti despre cinstea altarelor voastre...sunt aceleasi altare unde,in 1986,la adunarea intereligioasa de la Assisi,l-au pus pe Budha alaturi de Hristos?Caci era pentru o cauza nobila,nu?Era pentru pace si iubire frateasca...de ce sa nu slujeasca,atunci,la acelasi"altar",zoroastri,hindusi,crestini,budisti,mozaici,musulmani etc.?
  "Evreii,musulmanii si crestinii...trei expresii ale aceluiasi monoteism,ce se fac auzite in istorie ca glasurile cele mai autentice si stravechi,cele mai cutezatoare si mai sigure.Oare invocarea aceluiasi Dumnezeu,a aceluiasi Tata,in loc sa aduca un prejudiciu dezbaterilor teologice,nu ar trebui sa ne ajute sa descoperim ceea ce este atat de evident,si totusi atat de greu de acceptat-ca fiind cu totii fiii aceluiasi Tata,suntem prin urmare frati?"...acesta este un citat din "adancile"cugetari ale capului catolicismului din 1970,papa Paul al VI-lea.Potrivit lui,crestini,musulmani si evrei,ne inchinam aceluiasi Dumnezeu.Sa intelegem din
  asta ca se inchina si evreii,si musulmanii,PreaSfintei Treimi,adica Dumnezeul la care ne inchinam noi?Sau ca nu se mai inchina acei crestini de care vorbeste papa,adevaratului Dumnezeu?Caci este evident,evreii nu se mai inchina,ca pe vremea Patriarhului Avraam,PreaSfintei Treimi...sa mai amintim aici de hulele la adresa Mantuitorului Hristos,din Talmud?Cu siguranta,nici musulmanii nu vad in Hristos altceva decat un simplu profet,nicidecum nu vad in El,Fiul lui Dumnezeu,Dumnezeu Adevarat,din Dumnezeu Adevarat?
  Si atunci,in loc sa rezolve gravele probleme din biserica lor,"fratii"catolici au de rezolvat probleme cu Ortodoxia si cu sfintii Ei,adica ai Bisericii Dreptmaritoare!Aceea despre care Mantuitorul Insusi spune ca nici portile iadului nu o vor birui!
  Nu stiu si nici nu ma intereseaza pariul pe care iti imaginezi ca l-ai castigat! Singurul lucru de folos ar fi sa lupti sa-ti castigi mantuirea!

 47. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Elena,

  Multumesc tare mult ca ai raspuns celor doi( sau aceleiasi persoane in doua manifestari) si ca ai facut-o intr-un mod atat de pertinent!

  @miraculos,

  Ca pe Dumnezeu te rog sa nu te incante alte denominatiuni pentru ca nimic,dar nimic pe lumea asta nu e mai frumos si mai adevarat decat ortodoxia.Citeste,asa cum bine ti-a recomandat Elena,pe parintele Seraphin Rose,un convertit de la neo-protestantism(metodist) la ortodoxie.
  Traiesc exact in tara parintelui Seraphim Rose si de aceea il admir si mai mult ca in contextul de aici,el chiar l-a cautat pe Hristos cu sinceritate.Ca ortodoxa, mi se rupe sufletul dupa manastirile dragi din Moldova,mi se rupe sufletul de dor dupa o miezonoptica la lumina lumanarii,asa cum se face la Sihastria,ca sa nu mai vorbesc ca deseori plang dupa slujba Sfantului Maslu de la Petru Voda,precum si slujbele de toata noaptea,in regim atonit,care se savarsesc in manastirea ctitorita de bunicutul nostru drag,parintele Iustin.
  Nimic nu se compara cu tezaurul ortodox!!! Cat de seaca e viata intre protestanti!Cat de mort e duhul de aici!De aceea,poate, apar cu atata vehementa ortodoxia noastra,pentru ca am vazut ce este pe la altii.

 48. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @ Doamnelor Elena si Mihaela

  Va admir patosul si daruirea cu care aparati ortodoxia.
  Va multumesc pentru recomandari.
  Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti.

 49. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Speranza si Miraculos
  Azi e o zi mare pentru Biserica Biruitoare. Duminica intaia din Post -Duminica Ortodoxiei. Cititi aici, cu mare bagare de seama:
  http://www.razbointrucuvant.ro/2009/03/07/randuiala-duminicii-ortodoxiei-sinodiconul-ortodoxiei-o-pravila-uitata-a-sfintei-traditii/
  Aici gasiti raspunsul tuturor "framantarilor" voastre.
  @ Elena si Mihaela
  Domnul sa va binecuvanteze. Impartasesc deplin toate gandurile voastre.

 50. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  NU SUNTETI CU ABSOLUT NIMIC DIFERITI FATA DE EI.
  VOI, CARE FACETI DECLARATII DE CREDINTA, VA CERTATI PE CINE SLUJESTE DE PASTI IN BISERICA VIETII...
  ASTA DA ATITUDINE DE CRESTIN.
  MI-E SILA DE VOI.
  DUMNEZEU E PREZENT PESTE TOT. SI CRED CA APRECIAZA ORICE SLUJBA, DE ORIUNDE.

 51. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  daniela observ in discursurile de m-ai sus multa multa rautate si nu inteleg pentru ce atata ura fata de catolici oare dumnezeu nu e unul pentru toti.oare preotii ortdoxi nu va scarbesc. in ultima vreme vad doar preoti poponari .santeti deacort cu taxele enorme pe care le cer zdrentele de popi si ce vile mari isi ridica oare asa vrea dumnezeu? artrebui sa respectam toate religile.

 52. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Cred ca Dumnezeu a lasat O SINGURA CREDINTA, nu zeci de credinte ce se bat cap in cap, UITATI-VA LA MUSULMANI, EI ZIC CA ALAH E DUMNEZEU IAR HRISTOS UN SIMPLU PROFET,
  ROMANO CATOLICII SPUN CA PAPA E CA UN FEL DE DUMNEZEU CARE ARE PUTERI NELIMITATE IN BISERICA PESTE INGERI, DEMONI, LUME,
  ORTODOXSII AFIRMA CA HRISTOS E DUMEZEU SI CRED IN SFANTA TREIME ASA CUM AU LASAT APOSTOLII, PARINTII SI SFINTII SI HRISTOS INSUS!
  Cred ca ORTODOXIA E CEA CARE IN PREZENT RESPECTA CU ACURATETE INVATATURA LUI HRISTOS!
  POPII OR FI CORUPTI SI INTERESATI, DAR CRED CA BISERICA ORTODOXA NU E TINUTA DE POPI CI DE HRISTOS, SI MAI CRED CA DACA CU ASEMENEA POPI A TINUT BISERICA ORTODOXA PANA ASTAZI SI NU S-A PRABUSIT E TOT O DOVADA CA E SINGURA BISERICA ADEVARATA!
  Si pana la urma ma duc la popa ca sa ma spovedesc si sa ma impartasesc, sa ma boteze, etc, adica nu ma intereseaza de pacatele lui , ci de Harul ce il are de la Hristos cu care ma iarta

 53. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  @Lili

  "Mi-e sile de voi"!" Asta da atitudine de crestin" Lilisor, atitudinea ta nu este nici pe departe mai buna...te judeci din cuvintele tale!

  @dany( scris cu y)

  Pana sa ajungi tu sa judeci preotii ortodocsi,mai intai ai bunul simt si parcurge un pic gramatica clasei a saptea.Se pare ca ai reala nevoie sa-ti pui la punct niste notiuni absolut elementare.Apoi,te invit sa-ti vezi de popii tai catolici,care atunci cand nu sunt pedofili,sunt homosexuali...de aia au fost primii care cununa religios cuplurile de homosexuali( s=or fi simtit cu musca pe caciula,baietii).Eu nu stiu de unde atata tupeu sa vii pe un blog ortodox si sa reclami cu atata nerusinare ca exista ura...noi avem ura??? Pai voi sunteti cei mai sangerosi in toata istoria crestina: v-ati ridicat cu armata impotriva ortodocsilor,v-ati dus in cruciade si ati ucis si ati vandalizat pe unde s=a putut;v-ati facut pe la Ierusalim si masoni(vezi cavalerii teutoni),v-ati facut inchizitie si ati ucis de-ai vostri in chinuri groaznice,ati "increstinat" popoarele din Lumea Noua cu maciuca si cu sabia,ati macelarit in stanga si dreapta,iar pe noi-pe romani-ne-ati calcat pe coada prea multe secole,fara sa napustim noi asupra voastra!Ati daramat cu tunurile manastirile transilvanene,ati schingiuit taranii romani ortodocsi,si aveti neobrazarea sa afirmati ca noi suntem plini de ura??? Nu va e rusine deloc,dar deloc!

  Normal ca va iubeste Dumneseu si ne iubeste pe toti,dar nu uita ca Dumnezeu iubeste si pe cei din iad,iubeste si pe diavol,ca toti zidirea lui suntem! Asta nu inseamna,ca trebuie sa afirm ca Dumnezeu este plin de ura,ca i-a condamnat pe cei din iad la chinuri vesnice,precum si pe Lucifer,nu?

  Dar toata "dragostea" asta sforaitoare nu e decat praf in ochi,nu e decat o scuza pentru prozelitismul vostru ascuns si imputit! Ca la o adica,daca chiar asa aveati voi dragoste,nu afirmati ca "va e sila"si nu va permiteati sa judecati preotii ortodocsi.La urma urmei,nu sunteti voi vrednici sa le treceti pe dinainte preotilor ortodocsi,cu duhul asta stricat al vostru care puuuuute de la distanta!

 54. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Din ce in ce mai multi "crestini"cu mintile spalate,numai buni pentru instaurarea domniei lui antihrist si a religiei sale...iubire,respect fata de toate "religiile",pace,vor fi de toate,din belsug!Iar voi,vei fi niste morti,MORTI VII,care o sa aveti exact ceea ce va doriti acum,veti avea totul,dar il veti fi pierdut pe Dumnezeu!Ireversibil!Pentru ca va veni vremea cand nu va mai exista cale de intoarcere si atunci,va veti trezi in ipostaza talharului rastignit la stanga Mantuitorului Hristos!
  Si intr-adevar,are perfecta dreptate Mihaela,sa vii sa ne vorbesti de iubire crestina tu,catolic de-al apocalipticei imparatese Maria Tereza,din ale carei ordine,demonicul Bukow a distrus peste 300 DE BISERICI SI MANASTIRI ORTODOXE ROMANESTI,trebuie sa ai un mare tupeu!Asta,ca rasplata a faptului ca marii nostri domnitori,in frunte cu Stefan Cel Mare si Sfant,v-au aparat de invaziile musulmane!Mare e credinta voastra,cu adevarat,de aia stau domurile si impozantele voastre catedrale,goale,intra doar turistii in ele...de prea multa credinta au ajuns doua popoare catolice,francezii si cehii,cele mai atee natii din Europa si,probabil,de pe glob!Asta ati facut permanent,ati ras de tot ceea ce este sfant si ortodox...in timp ce marii rugatori,calugarii de la Sfantul Munte Athos,se roaga pentru o lume intreaga,ai vostri publica ghiduri de sexologie pe internet,dand sfaturi cuplurilor de pe pozitii de buni,foarte buni cunoscatori!De asta s-au pustiit si sufletele,si bisericile voastre!Asa ca cititi rugaciunea Sf.Efrem Sirul,ca tot este post si la voi,si nu mai osanditi pe altii,vedeti-va gresalele voastre...sunt atat de multe probleme la voi,cu muuuuult mai multe decat la noi!
  Nu va exista cale de mijloc,nu va fi decat ca la talharii de pe cruce,de-a dreapta sau de-a stanga!
  Celui care reclama respect pentru toate religiile,i-as fi recomandat,in mod normal,o carte care sa-l lumineze,se numeste Ortodoxia si religia viitorului,este a Pr.Serafim Rose,dar el nu cred ca a citit la viata lui,nici Abecedarul,de la cap la coada,asa incat cred ca i-ar fi cam imposibil...dar cu putin efort si daca mai pune mana pe carte,poate citeste macar cateva randuri,i-ar fi de folos!
  In spiritul"urii"de care ne acuzati,va doresc sa va intoarceti si sa fiti VII!

 55. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Elena, inca odata foarte bine punctat!Mergi si citeste comentariul aceleiasi papistase,Lilisor,la topicul "Conciliul de la Vatican"Dar sa vezi acolo tupeu pe ea!!! Aici inca a fost"blanda"Nu i-a convenit raspunsul nostru aici si s-a dus sa faca valuri acolo.Numai ca de data asta,nu cred sa fie chiar monument de nesimtire sa mai zica ceva; raspunsul neobrazarii ei i-a venit exact din Sf Scriptura.
  Doamne ajuta!

 56. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dragele mele Mihaela si Elena si cine mai sunteti pe acolo.
  Numele meu este Lili. Punct. Nu Lilisor, papistasa, eretica, sectanta.
  Am nimerit pe acest blog dintr-o greseala absoluta. Si stiti ceva? Ma bucur enorm. Inainte de toate, haideti sa stabilim niste lucruri clare.
  Suntem in aceeasi tabara. Toti avem un crez. Voi credeti in biserica voastra, in Dumnezeul vostru intrupat care se numeste Isus cu doi de i. Eu cred in Dumnezeul meu. Diferenta dintre noi este ca eu nu va judec. Absolut deloc. Nu doresc deloc sa credeti in ce cred eu, in ce fac eu. Eu nu va impun si nu va numesc eretici prin faptul ca tineti mai mult la religie la la Dumnezeul caruia va materializati credinta prin aceasta religie.
  Tin sa va aduc aminte, ca facem parte din aceeasi radacina. Pana in 1054, la Marea Schisma, am fost numiti la fel. Daca tineti asa mult la denumiri. Voi inca ati ramas acolo. Restul lumii, vesti noi, a evoluat.
  Se pare ca asist la prima judecata facuta de Ichizitia voastra, online. Si ma bucur din nou. Si stiti de ce? Pentru ca eu cred in teoriile mele, asa cum credeti si voi. Si orice mi-ati spune, pot sa va contrargumentez si nu din scrieri budiste ci din Biblia in sine.
  In al doilea rand, nu ma cunoasteti. Dar ca o judecata corecta, ar trebui sa aflati cate una alta. De exemplu: am crescut cu bunica mea care era clopotara la biserica satului, a imbracat si hranit preotii, timp de 25 de ani. Biserica era una, si se oficiau si slujbe ortodoxe si catolice in ea. Toata lumea era fericita asa cum era. Erau uniti. La preotul ortodox eram ca si acasa. Un om extraordinar. Am citit biblia de 7 ori si m-a tentat sa fiu profesoara de religie. Am fost in zeci de pelerinaje in toata Europa, culmea, cu multi ortodocsi in grup. Sunt vicepresedinte la o fundatie si azi am cheltuit mai mult pe mancarea unui caine vagabond decat pe a mea. Ii fac baie bunicii mele care are 80 de ani si nu se poate misca si va iubesc. Asa cum sunteti. Si nu vreau sa va schimbati. Si nu va judec. Pentru ca ceea ce cred eu, este cel mai bine pentru mine si poate nu pentru voi.
  Pana la un moment dat, am inceput sa am intrebari. Pe care o sa vi le pun si voua. Si daca voi sunteti in stare sa raspundeti la ele, fara a apela la absolut nici un fapt sau lucru care nu este acreditat de dogmele voastre, nu imi raspundeti.
  Asa ca, hai sa incepem:
  - De ce primul VW. Touareg din orasul meu a apartinut unui preot ortodox?
  - De ce se investesc miliarde in biserici, constructii, si mii de copii si batrani mor de foame?
  - De ce haina unui preot catolic costa 2000 de euro si ei si le cumpara din banii pe care ii pun eu in cos.
  - Unde este umilinta in comisia episcopala care i-a cerut cateva mii de euro, mita, unui prieten preot ortodox, pentru a fi numit intr-o parohie mai aproape de oras?
  - Unde este umilinta in oamenii care intarzie la slujbele voastre, se uita unii la altii cu ce sunt imbracati si se calca in picioare, efectiv, fara nici un respect, la vizitarea unor moaste?
  - De ce sustineti ca Dumnezeu, Atotputernic, care va da liberul arbitru sa faceti absolut tot ce doriti, va da 10 porunci pe care daca nu le respectati o sa va bata? (In momentul in care vei realiza ca nu iti mai vine sa minti, iti vei da seama ca esti mai aproape de mine, Dumnezeu).
  - De ce e mai simplu sa dati vina pe Dumnezeu sau pe Satana pentru incapabilitatile, greselile si suferintele voastre, in loc sa va acceptati consecintele propriilor alegeri?
  - De ce ii priviti pe cei care nu va accepta dogmele ca eretici? Cu ce sunteti voi diferiti fata de catolicii inchizitori sau inclusiv cei care l-au acuzat si rastignit pe Isus ca fiind unul?
  - De ce va agatati in niste texte scrise acum 2000 de ani, de catre OAMENI, care ca si voi, gresesc.
  - De ce acuzati pe altii ca sunt manipulatori si va agatati in religiile voastre, care sunt cel mai mare motor de manipulare si facut bani din lume?
  - De ce preotii vostri sunt subiecte ale stirilor in care apar ca pedofili sau homosexuali?
  - Cum se manifesta diavolul asta la voi? Si nu imi spuneti prin duh sau spirit pentru ca asta tine deja de bazele budismului pe care voi il considerati erezie.

  Mai am intrebari. Si sunt tare curioasa ce imi veti raspunde. Orice imi veti spune va pot contra-argumenta. Dar nu o voi mai face. Pentru ca daca pe voi religia va face sa fiti mai buni si mai sinceri, mai iubitori si mai frumosi, e bine.
  Eu nu cred in Biserica institutie, cea care e bogata si are contabilitate si masini luxoase si oameni orgoliosi si rai. Si egoisti. Si judecatori. Eu cred in Biserica lui Dumnezeu, iar prin religia mea, am fost invatata cum sa imi manifest aceasta credinta. Nu cred nici in Papa. Pe mine nu ma conduce nimeni. Dar nu pot sa va permit sa imi insultati credinta, si ceea ce sunt. Pentru ca nu sunt ca voi. Si sincer, nici nu vreau sa fiu.

 57. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  A da, si cine ii Icke?

 58. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Si pentru Pr. Timotei si de fapt pentru toti.
  N-am auzit sau vazut un singur catolic care sa creada in papa ca in Dumnezeu. N-am auzit sau vazut un singur catolic care sa acuze celelalte religii de erezie sau pe voi ca sunteti sectanti cu nume ciudate si slujbe care nu se mai termina.
  Dimpotriva, in toate bisericile in care am fost, am auzit rugaciuni PENTRU UNITATE.
  Voi va rugati pentru toti fratii vostri sau pentru pentru toti fratii vostri ortodocsi.
  Nu o sa va mai raspund la insulte. Cea mai mare insulta pe care mi-a adus-o religia a fost faptul ca ai mei au divortat din cauza ei. Deci nu puteti sa imi face nimic rau, pentru ca Dumnezeu este cu mine. Nimeni nu este impotriva mea!

 59. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Apar din ce in ce mai putin scriu mai rar pentru ca am fost cenzurat de admin, cu trei texte care nu mi/au fost postate. Voiam sa spun ca de ce oare pe acest blog aproape toate persoanele incearca sa/i convinga pe ceilalti despre ce este adevarat. Noi stim bine cu totii ca ADEVARUL este unul singur (Isus), una singura este CALEA (Isus), VIATA adevarata si deplina este tot Isus.
  Eu cred in Isus, in tot ceea ce mi/a transmis prin Cuantul sau si prin marturia vietii sale. Eu il iubesc pe Isus, il ador, il ascult, il urmez, El este Pastorul cel Bun care ma duce la pasuni verzi... il iubesc pe Isus pentru ca ma iubeste, ma iarta, ma intelege, ma intareste, imi panseaza ranile provocate de pacat, este bland si nu ma condamna cum fac oamenii... Doamne Isuse, tu esti Dumnezeul meu, tu esti totul meu, esti iubirea mea, esti mantuirea mea, ce putin este iubita Iubirea (Dumnezeu)... te rog ai mila de mine pacatosul si iarta/i si pe cei care isi aroga dreptul sa ma judece si sa ma insulte si sa ma acuze... Tu nu esti ca ei pentru Tu esti cu adevarat unicul care nu uita sa ma iubeasca. Cate esti de minunat Isuse al nostru.

 60. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Lilisor, textul tau,plin de umilinta(sa sa graiesc in termeni catolici) suna cam asa:" Iti multumesc Tie,Doamne,ca nu sunt ca acesti preoti ortodocsi care au masini luxoase,care sunt orgoliosi si rai,Doamne, si care mai au si tupeul sa se vanture prin Tuareg.Iti multumesc Tie,Doamne, ca nu sunt stricata ca ei,pedofili,Doamne,si homosexuali...Oooo,Doamne! Acuma Te inteleg de ce ai pogorat foc si pucioasa in Sodoma si Gomora,dar astia-s si mai rai,Doamne!Iti multumesc Tie,Doamne,ca eu cu Tine suntem in mare love! Ca,gratie Tie,am inteles ca ierarhia nu este decat un mare business din care se scot bani frumosi,tocmai de aceea,nimeni nu ma conduce pe mine,Doamne,decat Tu.Iti multumesc,Doamne,la urma urmei ca nu sunt ca oamenii acestia de aici: citesc Biblia( chiar de 7 ore,chiar daca n-am inteles o iota din ea),sunt vicepresedinta la o fundatie pentru amarati,mi-am cheltuit banii pentru un catel,desi foarte posibil ca nu foarte departe vreun amarat sa fi fost flamand si in nevoie.Iti multumesc,Doamne,ca am spalat-o pe mamaia! Ca am fapte bune,ca nu sunt ca nenorocitii astia uraciosi de pe blog! Doamne,iti multumesc ca nu mi-a spalat nimeni creierii cum le-a spalat astora, oameni supusi greselii!Iti multumesc,Doamne,ca stiu eu cum sta treaba cu cel rau;ma aseman fratilor budhisti,pe care nenorocitii astia ii considera eretici! Doamne,iti multumesc ca ma simt atat de bine in pielea mea,incat aproape ca nu mai incap in ea!Iti multumesc,Doamne,ca m-ai luminat sa nu cred in texte scrise acu 2000de ani de cine stie ce amatori de publicitate!”Acum ghici,ghicitoarea mea: unde se gaseste acest text???

  Am si eu cateva intrebari pentru tine:

  De ce judeci?De ce?

  De ce ti-ai trambitat pe forum faptele tale bune?Ti-ai pierdut plata.Parca asa scrie intr-un text scris acu 2000 de ani de unul dintre oamenii supusi greselilor..

  Care este Biserica lui Dumnezeu?Sunt foarte curioasa.

 61. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu mi-ai raspuns la intrebari Mihaela draga. Asa ca discutia s-a inchis acum si aici.
  Amin!

 62. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Lilisor, ce discutie sa am eu cu tine? Tu realizezi cat de ridicola esti?Cat de penibil poate fi omul care vine sa se laude cu faptele lui!!! Cat despre intrebarile tale, nici macar nu ma mai obosesc sa-mi pierd vremea sa-ti raspund pentru ca orice raspuns ti-as da,inima iti este muuuuuuult prea invartosata ca sa accepti ratacirea in care esti.Pe langa faptul ca te contrazici la diferenta de cateva fraze; spui ca" Diferenta dintre noi este ca eu nu va judec." Pentru ca mai jos sa spui"De ce primul VW. Touareg din orasul meu a apartinut unui preot ortodox?""Unde este umilinta in comisia episcopala care i-a cerut cateva mii de euro, mita, unui prieten preot ortodox, pentru a fi numit intr-o parohie mai aproape de oras?
  - Unde este umilinta in oamenii care intarzie la slujbele voastre, se uita unii la altii cu ce sunt imbracati si se calca in picioare, efectiv, fara nici un respect, la vizitarea unor moaste?"

  Decat sa scuipi venin aici,muuult mai folositor ti-ar fi sa lucrezi la propria ta mantuire: ai grija ca mincinosii si laudarosii nu mostenesc imparatia lui Dumnezeu.

  "

 63. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Lili,

  te rugam lasa-ne si dute 'mneata la papistasia ta newageista bine ?

  Insanatosire grabnica!

 64. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Lili, nu dorim nimic decat sa ne lasati in pace cu biserica si cu credinta noastra, caci nu noi venim peste voi, ci voi peste noi si asta de multa vreme.
  Cat despre slujba pe care intentioneaza papistasii s-o faca la SFANTUL MORMANT, este dreptul lor s-o faca. Ei stiu foarte bine ca SFANTA LUMINA nu va cobora la cererea lor. Pentru ca s-au mai facut de rusine in decursul istoriei, au gasit si o explicatie pentru credinciosii lor- SFANTA LUMINA coboara la ortodocsi,caci ei saracii au nevoie sa fie luminati, noi nu, ne lumineaza papa.
  SFNTA LUMINA coboara la slujba ortodocsa, nu pentru ca noi ortodocsii suntem grozavi, caci suntem vai mama noastra de pacatosi, ci pentru ca asta este singura BISERICA intemeiata pe ADEVAR. Nu este meritul nostru, te rog sa intelegi asta.
  Sunteti multi iubareti de ciorba asta ecumenista, unde cu polonicul se doreste amestecarea ADEVARULUI cu minciuna si-n vremurile astea triste multi vor fi cei ce vor savura cate un castron, crezand ei ca sunt mai buni la suflet decat Sfintii Parinti, dar stau si ma intreb? Ce iubire mai este si asta sa-l vezi pe unul ca merge spre prapastie, iar tu sa-i canti,lai,lai lai du-te linistit caci si asta tot o cale este. Mergi cu bine in fundul iadului.
  Duduie Lili, daca crezi ca exista mai multa cai, este dreptul dumitale, MANTUITORUL a spus ca este una singura si din pacate, ingusta. Caut-o. Altfel, nu cred ca ai ajuns aici intamplaror!

 65. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  In loc sa-si rezolve probleme lor grave cum ar fi ateizarea in masa a catolicilor din occident-apropos,personal am ramas fara grai cand am descoperit ca francezii,majoritar catolici,nu-si mai boteaza copiii si asta de vreo trei generatii,facandu-si din asta un soi de mandrie stupida,snobism in stilul lor-sau pericolul islamizarii Europei datorita "dragostei" care da pe afara din papistasi,vin si ne sufoca pe noi cu texte sforaitoare si cu rastalmaciri scripturistice grosolane.

  Ne acuza ca noi "am ramas acolo",iar ei,element civilizator nevoie mare,au evoluat.Lilisor,de atata "evolutie" ati avut parte de o reforma frumusica pe la 1517( sper sa retin corect anul),apoi,dupa ce Luther s-a revoltat pe voi,si-a facut singurel titlul de "parinte"al protestantismului,iar de la el se stie unde s-a ajuns; la tot felul de aberatii,rod al mintilor bolnave,gen "mormoni" sau "3S"(supa,sapun,salvare).

  Unde ai vazut,Lilisor,ortodoxia divizata,impartita in zeci de mii de bisericute,secte si alte prapastii? Lupti pentru unitate? Foarte bine,noi nu avem motiv,pentru ca suntem asa cum ne-a lasat Hristos,la Cina cea de Taina,cand a instituit Sf Euharistie.N-am schimbat,nimic.Cum poti schimba ceva ce e perfect,sub pretextul evolutiei.?!Suntem uniti toti la Sfantul Potir,de la Patriarh la maturator.La voi,numai clerul se impartaseste si cu Sangele lui Hristos.La noi nu,pentru ca toti suntem egali la mantuire,toti vom dobandi aceeasi imparatie.

  Si atunci,pentru ce veniti peste noi? Ce vreti,de fapt? Bine a zis Doina ca nu exista decat o singura cale,cea ingusta.Orbecaiti in lumea toata,pentru alte si alte cuceriri,desi musulmanii zgaltaie tronul papei.Noi am luptat pentru Europa crestina,voi le deschideti poarta laaaaarga si le si spuneti"poftiti, poftiti,va rog! Vai,dar ne iubim!"O sa vedeti ce tare va iubesc si ei pe voi,cu iubirea lui Alah,nu peste mult timp.Si in continuare,cu aceeasi incapatanare,va scremeti sa puneti mana pe Biserica Ortodoxa si sa o supuneti unui papa avid de putere.

  Rezolvati-va problemele,aveti multe si destule si dati-ne pace!!!

 66. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Dumnezeu ne va întreba la sfârşitul lumii cât am iubit, nu ne va întreba de ce religie am fost. "Veniţi binecuvântaţii Tatălui meu.... căci am fost flămând, însetat, în închisoare, străin, gol" (şi aţi avut grijă de mine)...
  Aşa că eu încerc să iubesc cât mai mult prin faptele mele şi să judec cât mai puţin pentru că "unul" este "acuzatorul fraţilor noştri în faţa lui Dumnezeu (diavolul) şi Unul singur este Judecătorul cel drept (Isus Cristos).... Nouă ne rămâne să fim "desăvârşiţi cum este Tatăl nostru din ceruri" ... El este măsura unică de perfecţiune.
  Doamne ai milă de depăcatele mele, vinedecă-mi sufletul pentru că sunt cel mai mare păcătos. Tu eşti judecătorul meu dar şi salvatorul meu, sunt fericit pentru că sunt iubit de Tine, Doamne.... să se facă în taote voia TA.

 67. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  "Dumnezeule,iti multumesc ca nu sunt ca ceilalti oameni,rapitori,nedrepti,adulteri....Postesc de doua ori pe saptamana,dau zeciuiala din toate cate castig." Cam asta se poate citi printre randuri,la un text de mai sus...bine,acum sa nu ne asteptam la cine stie ce roade,suntem,in definitiv,niste bieti pacatosi,cum am putea reusi noi sa indreptam pe cineva?Dumnezeu Insusi S-a coborat in lume,printre oameni,a trait in mijlocul lor,a facut nenumarate minuni si muuuult mai multi au fost cei care au strigat "Rastigneste-L!"!Biserica Una,Sfanta,Soborniceasca si Apostoleasca a fost intemeiata pe DOGME,care dogme le-au fost insuflate Sfintilor Parinti de la cele 7 Sinoade Ecumenice(care,apropo,s-au tinut inainte de 1054,an in care ati devenit nu schismatici,ci ERETICI)le-au fost insuflate,spuneam,de Duhul Sfant.Este evident ca nu ai,nici macar in credinta ta,o minima catehizare,nu va mai invata despre nimic,pentru a fi mai simplu de manipulat,este si mai evident ca teologia romano-catolica a renuntat de mult sa incerce sa va ofere indreptarul intelepciunii.Daca ai fi avut minime cunostinte si,in general,o minima frica de Dumnezeu,nu ai fi indraznit sa vorbesti asa cum ai facut-o despre Sfintii Parinti(sau la ce te-ai fi referit cand vorbesti despre texte de 2000 de ani,probabil ca blasfemiile tale s-ar putea extinde si la Sfanta Scriptura).Imi imaginez ca trebuie sa fie greu,aproape imposibil de descoperit sau de acceptat pentru un catolic sau pentru orice alt "crestin"care are propria sa viziune asupra lui Dumnezeu,viziune total diferita de duhul patristic,spuneam ca este greu de acceptat ca ortodocsii sunt alesii...asa pacatosi,slabi,nevrednici cum suntem,dar noi nu vom intinde mainile catre un dumnezeu strain!In vremuri in care ignoranta si inselaciunea sunt universale,cand pentru cei mai multi "crestini"Mesia este tocmai ceea ce invatatura ortodoxa numeste antihrist,Biseica Ortodoxa a Mantuitorului Hristos este singura care pastreaza si impartaseste harul dumnezeiesc.Aceasta este comoara noastra cea mai de pret si nimic nu trebuie sa determine un crestin adevarat,sa se lase inselat de cei care sunt in comuniune cu puterile intunericului.Va veni vremea rasplatei si pentru "crestinii"care cred acum orbeste in mantuirea "in numele lui Isus",netinand cont de infricosatorul avertisment al Domnului:"Multi Imi vor zice in ziua aceea:Doamne,Doamne,au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut?Si atunci voi marturisi lor:Niciodata nu v-am cunoscut pe voi.Departati-va de la Mine,cei ce lucrati faradelegea."Iar Sf.Apostol Pavel adauga acestui avertisment prevestitor venirii antihristului,urmatoarea porunca:"Deci dar,fratilor,stati neclintiti si tineti PREDANIILE pe care le-ati invatat,fie prin cuvant,fie prin epistola noastra.Sunt unii care va tulbura si voiesc sa schimbe Evanghelia lui Hristos.Dar chiar daca noi sau un inger din cer v-ar vesti alta evanghelie decat aceea pe care v-am vestit-o,sa fie anatema!....Daca va propovaduieste cineva altceva decat ati primit,sa fie anatema!".Deci raspunsul oricarui crestin la orice "noutate"religioasa si la "redesteptarea"din vremea de pe urma,este insasi Evanghelia Mantuitorului Hristos,aceea pe care singura Biserica Ortodoxa a pastrat-o si a transmis-o neschimbata si neintrerupt de la Hristos si Apostolii Sai.Iar harul Duhului Sfant numai Biserica Ortodoxa il impartaseste,si doar fiilor ei,acelora care prin Taina Botezului si prin Taina Mirungerii au primit si au pastrat nestricata adevarata pecete a darului Duhului Sfant.
  Sa ne mangaiem cu cuvintele Mantuitorului Hristos:"Nu te teme,turma mica,pentru ca Tatal vostru a binevoit sa va dea voua Imparatia" iar in mijlocul celor mai mari ispite,sa nu uitam ca ni s-a poruncit:"Indrazniti!Eu am biruit lumea!.
  Sa traim deci si noi asa cum au trait toti crestinii adevarati,din toate timpurile,in asteptarea sfarsitului tuturor lucrurilor de acum si a venirii Mantuitorului,caci"Cel ce marturiseste acestea,zice:Da,vin curand.Amin.Vino,Doamne Iisuse!".

 68. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Draga Speranza, mantuire in afara bisericii nu exista. De ce? Simplu, capul bisericii este HRISTOS, iar biserica trupul. Cu cine crezi tu ca vorbea MANTUITORUL , cand sunea" PLECATI BLESTEMATILOR CA NU VA CUNOSC PE VOI", desi ei spuneu ca au propovduit in numele LUI, au facut vindecari etc. Ai grije cum gandesti. Din gura pot sa recunosc ca sunt cel mai mare dintre pacatosi, important este sa si cred sincer acest lucru. Ce pacat poate fi mai mare decat hula impotriva DUHULUI SFANT, pacat ce nu are iertre nici in veacul asta nici in cel viitor. Draga Speranza, Biserica a fost intemeiata la cincizecime, prin lucrarea DUHULUI SFANT. Vrei sa dai cumva cu calcaiul in tepusa? Cu cine te lupti?

 69. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Stefan...idei newageiste? Blogul acesta este plin de astfel de idei conspirationiste. Masoni? Cipuri? Intr-adevar.
  Mihaela, Elena, Doina and Co., deocamdata nu ati fost capabile sa imi raspundeti la niste intrebari atat de simple din comentariile mele, atat la acest articol cat si la celalalt. Asa ca nu avem ce sa mai discutam. Va las in pace. Puteti sa ma considerati o ispita in credinta voastra, pe care a-ti trecut-o cu brio! Felicitari. Ma inspaimantati de-a dreptul.
  Eu nu sunt impotriva voastra si nu va doresc raul. Oamenii Bisericii voastre in care va incredeti orbeste, rasfira dusmania fata de alte religii. La asta ar trebui sa va deschideti ochii. Eu nu vreau sa va iau locul in autobusul spre Rai. Nu va faceti griji.

 70. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  vai de mine! anul asta o sa vina Sfanta lumina dupa ce o cheama catolicii eretici vai de noi...o sa ne sfintim cu lumina adusa de eretici...nu se poateeee.. eu vreau lumina de la ortodoxia noastra adevarata ,,,luati masuri sa nu faca eretici slujbe acolo sa intineze locasul sfant...vai vai cat o sa mai trebuiasca sa suferim atata prigoana din partea ereticilor catolici???????????????????????????? fratilor ce paziti acolo la sf mormant? nu sunteti in stare de nimic mai bine lasativa pe mana ereticilor daca nu faceti nimic

 71. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Pace si bine tuturor. Vad ca nu mai aveti adversari care sa va contrazica. Lili s-a retras, eu la fel si toate persoanele care gandeau altfel decat voi. dupa doua saptamani am intrat de curiozitate pe blog sa vad ce s-a mai scris... nimic pentru ca acolo unde s limina parerile contrare, intervine liniòtea moarta sau moartea linistita. nici eu nu va mai scriu pentru ca am fost prea mult cenzurat. poate e ultima data ca mai scriu.
  Singurul motiv care m-a facut sa scriu aceste cuvinte este plangerea lui ................antiohus , va rog sa cititi mai sus...

  care spune ca anul asta "va veni Lumina Sfanta dupa ce o cheama catolicii eretici". Daca aceasta lumina ar fi de la catolici plangerea ar fi logica, dar devreme ce se considera ca vine din cer atunci numai depinde de noi ci de Dumnezeu. Iar daca Dumneyeu va da lumina si la implorarea catolicilor ("eretici") inseamna ca Dumnezeu gandeste diferit de Antiohus, si de oricine altcineva. Parerea mea e ca macar pe Dumnezeu trebuie sa-l lasam liber sa actioneze dupa Intelepciunea si sa nu-l obligam sa actioneye dupa "intelepciunea" noastra (vai de capul ei).

  Intrebarea este... daca va veni lumina sfanta de la Dumnezeu este un semn bun sau un semn rau. (eu sunt sigur ca ce vine d la Dumnezeu este mereu bun). a doua si ultima.... Daca Dumnezeu va fi binevoitor fata de noi, catolicii, cei care ne considera sectari, schismatici, etc... vor putea recunoaste ca nu gandesc cum gandeste Dumnezeu? (sunteti gata sa rnuntati la o parte din ideile voastre gresite fata de noi?).
  O duminica frumoasa tuturor. Prin cruce impreuna cu Cristos ajungem la inviere.

 72. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Imi pare rau pentru tine,Speranza,sau poate ca trebui sa-mi para bine,poate te vei lumina,dar Sfanta Lumina este un dar dumnezeiesc de care voi ati fost privati,de vreo mie de ani,in urma rupturii voastre de Cale!Nu are cum sa se intample vreo minune cu voi anul asta,fiindca nu s-a schimbat nimic,nu ati revenit,pocaiti,precum fiul risipitor,asa incat este o speranta desarta sa-ti imaginezi ca veti avea parte de orice minune,cu atat mai putin,de cea a Sfintei Lumini!Cu adevarat,toate problemele acestei lumi cazute,se afla in Crucea Mantuitorului Hristos si in intoarcerea la Evanghelie si la Duhul Sfant,atunci cand lenevim sau cand RATACIM!

 73. Traiasca Legiunea si Capitanul!

  Nu credeti ca datul cu piatra in stanga si in dreapta este un "sport" periculos? Priviti mai adanc in sufeletele voastre, ingrijiti-va de propria cruce si de propria mantuire, lasati in judecata lui Dumnezeu faptele unoara sau altora. Sindromul "Poporului Ales" vad ca este molipsitor, mandria acapareaza mintile multora care se dau totusi buni crestini, mai cu seama si ortodocsi. In loc sa mai aruncati cu vorbe grele la adresa unora sau altora mai bine v-ati ruga pentru sufletele lor ca domul nostru Iisus Hristos sa le lumineze calea, si sa nu ii lase in intuneric . Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata, ce cautati voi sunt solutii lumesti care nu au un final fericit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*